Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo planas

1. mylek save, savo kuna ir savo ateinanti kudiki
2. pasitikek savim, savo kunu ir savo kudikiu
3. suzhinok kuo daugiau apie save, savo kuna ir savo ateinanti kudiki
4. buk atsakinga uzh save, savo kuna ir savo ateinati kudiki
5. nebijok klausti klausti klausti, jei tik klausimu kyla
6. nebujok kalbeti apie tai, ka jauti ir kaip jautiesi
7. tikek savo intuicija, jausmais ir pojuchiais
8. buk atsakinga uzh savo gimdyma, uzh naujo vaikelio gimima ir naujos mamos gimti.


nepamirshk - neshiojame devynis menesius, gimdome viena diena, o auginame visa likusi gyvenima...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 19 birželio 2007 - 22:23
po pirmo gimdymo buvau susigalvojusi antram gimdymui taisykle biggrin.gif -viskuo pasirupinti is anksto ir susitvarkyti taip kad TA DIENA nereiketu apie nieka galvoti tik susikaupti ir ramiai be streso gimdyti. Ir ka jus manot- antra suneli pradejau gimdyti trim savaitem anksciau laiko, tai vel teko ir apsipirkt vaziuoti kai jau nebepaejau tik is masinos vyrui nuorodas daviau " naktiniai antram aukste , jo jo imk geltonus,aaaaaaaa, tik ar per prieki uzsagstomi " lotuliukas.gif ir su meistru kariaut kuris buvo grieztai nusiteikes ivest interneta siandien ir dar visokiu smulkmenu per kurias vos nepraziopsojau savo pacios gimdymo (pagimdziau po valandos kai nuvaziavau i ligonine). Bet taisykle lieka ta pati pasirupinkit kad ta diena niekas jums nerupetu ir netrukdytu ir megaukites gimdymu mirksiukas.gif
Atsakyti
Skaitant, kai kurių mamyčių atsiliepimus, gydytojų buvo paminėta – „Visiškai nepasiruošusi gimdymui.“ Tai labai teisingi žodžiai. Juk ne viskas priklauso nuo medikų, pirmiausia, nuo pačios būsimos mamos. Ir šis pasirengimo momentas tikrai turi būti ne kartą pasąmonėje permąstytas bei pakankamai skirta laiko ir jėgų gimdymo pasirengimui.
Reikia būti pasirengus:
1. TEORIŠKAI. Pakankamai turėti informacijos apie gimdymo procesą (lankyti nemokamas paskaitas poliklinikoje arba mokamus kursus nėščiųjų mokyklėlėse, daug skaityti straipsnių spaudoje, internete ir visur kitur).
2. PSICHOLOGIŠKAI. Gerai psichologiškai nusiteikti, kad viskas bus gerai. Nesinervinti dėl smulkmenų. Paklausti patarimų gydytojos, pas kurią lankotės nėštumo metu arba tos gydytojos, pas kurią gimdysite, kaip įveikti gimdymo baimę, išreikšti savo susirūpinimą, kalbėtis gimdymo tema.
Atsakingiausiu vaikučio užgimimo (stūmimo) metu nesupanikuoti, sąmoningai vertinti situaciją. Tiesiog, išlikti ramiai ir užtikrintai sklandžia gimdymo eiga.
3. FIZIŠKAI. Daug vaikščioti gryname ore, mankštintis, lankyti baseiną, gerai jaustis artėjant gimdymui, pakankamai pailsėti.
4. PASITIKĖTI MEDIKAIS. Pasirinkti profesionalią gydymo įstaigą ir gydytoją gimdymui, iš anksto susipažinti, supažindinti gydytoją su nėštumo eiga, išreikšti savo pageidavimus. Labai didelis privalumas – lankytis nėštumo metu ir gimdyti pas tą pačią gydytoją. Kai yra bendravimo ryšys, gydytoja ir pacientė geriau viena kitą supranta. Gimdymo metu, tai leidžia gerai jaustis psichologiškai, didesnė tikimybė, kad gimdymas bus sklandus.
5. PARENGTI GIMDYMO PLANĄ. Tai ypač reikalinga pirmą kartą gimdant. Gimdymo planą iš anksto suderinti su gydytoja, kuri priims gimdymą.
6. SUSIPAŽINTI SU APLINKA, KURIOJE GIMDYSITE. Iš anksto nėštumo metu nuvykti į gydymo įstaigą, apžiūrėti patalpas, pabendrauti su medikais, susipažinti su sąlygomis, papildomomis paslaugomis bei išsiaiškinti visais kt. jums rūpimus klausimus.Visada turėti gimdymo įstaigos Priėmimo sk. telefoną, kad iškilus kokiems nors neaiškumams, būtų galima pasiskambinti (galima teirautis ar jau reikėtų atvykti, galima klausti dėl įv. procedūrų, gydymo įstaigos tradicijų, prieš vykstant gimdyti galima pasiteirauti, koki gydytojai tuo metu dirba ir t.t.).
7. PAPILDOMOS PRIEMONĖS GIMDYMO METU. Nepamiršti gimdymo metu jums reikiamų priemonių ar daiktų (vandens, rankšluostėlio ir kitų jūsų nuožiūra). Pasistengti ir iš anksto pasirengti (galima pasiruošti priemones - muzika, talismanas ir kt.), kad būtų geras mikroklimatas gimdymo palatoje, tiesiog puikiai jaustis.
8. ARTIMŲJŲ PAGALBA GIMDYMO METU. Jei dalyvaus gimdymo metu kas nors iš jums artimų žmonių, tai iš anksto aptarti kokios pagalbos norėsite bei pageidausite. Šis asmuo taip pat turi būti tam tinkamai pasirengęs ir turi turėti pakankamai informacijos apie gimdymo eigą ir pagalbą tuo metu.
Atsakyti
Pasidalinsiu ir as:
1. negalima gailetis saves nes del to susilpneja saremiai ir gali prireikti skatinamuju
2. maziau galvoti apie save ir savo skausmus, daugiau apie kudiki
3.negalima gedytis savo kuno, pykti, reikia bent tam laikui viesiems ir viska atleisti...
4. svarbiausia - pasakyti savo kudikiui kad tu ji labai myli ir lauki smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2007 07 07, 11:58)

3.negalima gedytis savo kuno


Va cia gerai pastebeta thumbup.gif . As pamenu, is pradziu buvo lyg ir nejauku, bijojau stumiant "nepridirbti" akuserei i delnus ax.gif , bet kai vakumu pagrasino iskart "persigalvojau" ir visos baimes isgaravo. Tik apie vaika ir tegalvojau unsure.gif .
Atsakyti
Pradėjau abejoti kad toks planas reikalingas. Kai laukiausi pirmo vaiko, sudariau. Buvau labai už natūralų gimdymą - be skatinimo ir nuskausminimo. Tą ir aprašiau gimdymo plane. Tai nežinau ar dėl plano kaltės gydytojas net nepasiūlė nei nuskausmino nei skatinimo kai kaklelis negalėjo atsiverti daugiau nei 7 cm.

Iškart cezarį pasiūlė, apie kurį aš išvis negalvojau tada - nėštumas buvo labai lengvas ir kažkodėl naiviai tikėjausi, kad viskas vyks kaip vadovėlyje, jei tik tam nusiteiksiu ir be medikamentų įsikišimo viskas vyks. doh.gif
bučiau numačius, parašyčiau, kad "esant sulėtintai gimdymo veiklai, prašau panaudoti ir nuskausminimą ir skatinimą, o tik tada jau apie cezarį galvoti".

Tai dabar ir nežinau, ar rašyti man tą planą vėl ar ne. Kas turės laiko jį skaityti ir į mano pageidavimus atsižvelgti, jei dabar tiek VGN tiek Antakalnyje vos gimdymus spėja priiminėti.
Atsakyti
QUOTE(Chloe @ 2007 08 09, 13:09)
Tai dabar ir nežinau, ar rašyti man tą planą vėl ar ne. Kas turės laiko jį skaityti ir į mano pageidavimus atsižvelgti, jei dabar tiek VGN tiek Antakalnyje vos gimdymus spėja priiminėti.

parashyk. bet ne tik parashyk - suplanuok, kas priims tavo gimdyma, ir su tuo zhmogumi aptark, ka parashei... nes "atsitiktinis" "budintis" medikas greichiausiai netures laiko skaityti tavo plano... ypach ipusejus gimdymui, kai jo nuomone, reiks imtis "skubiu veiksmu" ir tikrai bus ne laikas diskusijoms...
be to, manau, plane reiktu numatyti ir tai, ka pageidautum daryti, jei kiltu komplikaciju, nukrypimu - pvz., jei butu nuspresta vel atlikti cezari...

tik sakau, ish "budinchio" gydytojo nesitikechiau "plano vykdymo"... atidzhiai rinkchiausi gydytoja, su juo aptarchiau galimybes pagimdyti pachiai po pirmojo cezario (juk daugelis visa dar nusiteike, kad jei jau buvo cezaris - tai kitus kartus tik operacija)...
Atsakyti
as uz plana thumbup.gif pati buvau ji pasirasiusi ir aptariau su savo gyd. bet manau kad mano gyd. ir be to plano butu visa padariusi kaip priklauso smile.gif tas planas svarbesnis man buvo...nesvarbu kad gimdymo metu gali vaiskas pakypti nenumatyta linkme..apie tai nereik galvoti, manau reikai nusiteikti pozityviai ir islikti ramiai.. as daznai ta plana skaitydavau paskutinem nestumo savaitem tarsi kartociausi pries egzamina lotuliukas.gif man tai padedavo nusiramninti tongue.gif
Atsakyti
Auges, ar antrą vaikutį gimdyti ėjai irgi su gimdymo planu? Papasakok įspūdžius, jeigu gali 4u.gif
--
Chloe, planas čia niekuo dėtas. Juk jei žinotum kur krisi - pagalvę pasidėtum
Atsakyti
Visai merginos nuo temos nusivažiavot g.gif

O jei į temą, nežinau ar kas čia rašė, Šemėtos kursuose mums pasakė 3 punktus

1. visuomet stengtis dėmesį sukoncentruoti į bet ką, tik ne į skausmą. man padėjo - įdėmiai apžiūrinėjau baldus, akušerę, vyras pasakojo nesąmonės)
2. taisiklingas kvepavimas (įkvėpiam pro nosį, skaičiuodami iki keturiu, iškvėpiam pro burną, skaičiuodami iki šešiu, kvepavimas gilus - pilvu, lūpos atpalaiduotos)
3. masažai - instrukcijos nerašysiu, galima daug kur rasti. nors man nepadėjo, vaikščiuojau iki pat stumimu. tiesa padėjo ir dušas prie 7 cm atsidarymo.

man buvo svarbu, kad viską suprantu, kas ir kaip vyksta, taigi nestuke.gif budama labai daug skaičiau ir klausinėjau
Atsakyti
Nu va, kiek dar naujos ir naudingos informacijos. Jau maniau, kad esu pasikauscius, bet apie gimdymo plana, deja, nieko negirdejau. Begu studijuoti ir pati "kopijuoti".

ACIU 4u.gif
Atsakyti
Man būtų įdomu, ar sutiktų kas su tokiais punktais kaip:

netrukdyti rėkti
priimti kūdikį ne ant gimdymo stalo, o vonioje
arba
priimti/sugaut kūdikį iš tupimos pozos
neskubinti ir, esant normaliai mamos ir vaiko savijautai, leisti gimdyti kad ir 24 ar 36 valandas.
nepraplėšinėti vaisiaus vandenų pūslės
matavimų kūdikiui neatlikti arba atlikti praėjus kelioms valandoms po gimdymo
ir pan.
Nes mes galvojam apie gimdymą namie, bet viena svarbiausių priežasčių yra tai, kad nesinori atsiduot visagalio visavaldžio personalo rankose. Ir manom, kad nesąmonė yra gimdyt natūraliai ir taip, kaip norisi, o prasidėjus stangoms "užverst kojas" ant gimdymo stalo, kad būtų patogiau personalui.
Na, o jei jau būtų atsižvelgta į panašius pageidavimus, tai pliusas gimdyti ligoninėj būtų tas, kad visa šeima tuo laiku būtų labiau atsipalaidavus ir iki tol nekiltų nereikalingų diskusijų.
Atsakyti