Įkraunama...
Įkraunama...

Mokykimės anglų kalbos savarankiškai - 5

Akagintaras, o iš kur gauti tą supermemo?
Atsakyti
Ji yra mokama...

http://www.super-memo.com/

Bet yra paprastenė flash-card sistema, kurią galima atsisiųsti laisvai:

http://www.mnemosyne...d-mnemosyne.php
Atsakyti
as nelabai turiu laiko eiti i kursus, o ismokti anglu ir noriu ir butina, nes nemokant jos tai ir darba daug sunkiau rasti. Siuo metu tai nusiperku is anglu24.lt puslapio pamokas ir mokaus, man dar patinka tai, kad parsisiunciu mp3 formatu jas ir mokaus netgi tvarkydama kambarius. kartoju zodziu, sakinukus:)Na, kolkas man tai geriausias budas kazkiek ismokti sios kalbos:)
Atsakyti
QUOTE(akagintaras @ 2010 05 05, 22:18)
Ji yra mokama...

http://www.super-memo.com/

Bet yra paprastenė flash-card sistema, kurią galima atsisiųsti laisvai:

http://www.mnemosyne...d-mnemosyne.php

Sveiki.O kaip tą nemokamą programą naudoti? Nesuprantu, ten tik tuščia lentelė g.gif .Iš kur parsisiųsti tas korteles su žodžiais ar sakiniais? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karklas: 07 gegužės 2010 - 21:00
QUOTE(Karklas @ 2010 05 07, 21:59)
Sveiki.O kaip tą nemokamą programą naudoti? Nesuprantu, ten tik tuščia lentelė  g.gif .Iš kur parsisiųsti tas korteles su žodžiais ar sakiniais? g.gif

Skaitai, kas tau idomu, rades nezinoma zodi, nukopijuoji ji su visu sakiniu i virsutine dali, o i apatine uzrasai vertima arba ji irgi nukopijuoji is zodyno, o nezinoma zodi kaip nors paryskini. Aisku ir tekstai, ir zodynai geriau ne popieriniai, o elektroniniai - darbas vyksta greiciau.

Apie sitokio darbo principus galima uzsisakyti nemokama kursa angliskai (kalba gana paprasta).
Pirmoje pamokoje, kaip tik ir eina kalba apie tai, ka as cia parasiau.

The 7 Rules For Excellent English
Atsakyti
QUOTE(akagintaras @ 2010 05 07, 21:22)
Skaitai, kas tau idomu, rades nezinoma zodi, nukopijuoji ji su visu sakiniu i virsutine dali, o i apatine uzrasai vertima arba ji irgi nukopijuoji is zodyno, o nezinoma zodi kaip nors paryskini. Aisku ir tekstai, ir zodynai geriau ne popieriniai, o elektroniniai - darbas vyksta greiciau.

Apie sitokio darbo principus galima uzsisakyti nemokama kursa angliskai (kalba gana paprasta).
Pirmoje pamokoje, kaip tik ir eina kalba apie tai, ka as cia parasiau.

The 7 Rules For Excellent English

Tai čia reikia kaip ir pačiam mokymo programą susidaryt? Aš maniau, kad jau yra paruošti žodžiai ir tik mokytis reikia g.gif .O toj supermemo irgi taip pat?
Atsakyti
QUOTE(Karklas @ 2010 05 07, 22:29)
Tai čia reikia kaip ir pačiam mokymo programą susidaryt? Aš maniau, kad jau yra paruošti žodžiai ir tik mokytis reikia  g.gif .O toj supermemo irgi taip pat?

Taip.
Paruoštų duombazių yra Supermemo kompanijoje, bet ten jau kiti reikalai...

SuperMemo online community
Atsakyti
QUOTE(RamuneM @ 2010 05 05, 21:24)
Būtent, kad poliglotas. Tuo  ir pasakyta, kad šiam žmogui kalbos sekasi išmokti lengvai.

Nežinau ar Steve Kaufmann yra poliglotas ar ne (laisvai kalba 11 kalbų plius trim dar kažkiek), jis pats save vadina lingvistu. Prieš porą dienų jis padarė labai įdomų video apie atmintį. Sakyčiau pakankamai kontroversiška idėja - jis sako, kad atmintis nėra tokia jau svarbi, mokantis kalbų

Memory and language learning
Atsakyti
QUOTE(akagintaras @ 2010 05 08, 09:28)
Nežinau ar Steve Kaufmann yra poliglotas ar ne (laisvai kalba 11 kalbų plius trim dar kažkiek), jis pats save vadina lingvistu. Prieš porą dienų jis padarė labai įdomų video apie atmintį. Sakyčiau pakankamai kontroversiška idėja - jis sako, kad atmintis nėra tokia jau svarbi, mokantis kalbų.


Poliglotas – žmogus, mokantis daug kalbų. Asmuo, žinantis šešias ir daugiau kalbų vadinamas hiperpoliglotu.

Lingvisto užduotis- kalbų tyrimai ir studijos. Analizuoja kalbų kilmę, struktūrą ir evoliuciją; aprašo naujas ir senas kalbas; daro įrašus, būtinus užsienio kalbų analizei; dėsto savo specialybės kursus.

Faktas, kad jis poliglotas ir jo specialybė lingvistas. Labai suderinama ax.gif Dar neteko sutikti žmoguas, kuris yra iš esmės tiksliųjų mokslų atstovas, bet pasinešė stipriai į lingvistiką. Taip, lingvistų darbai yra labai svarbūs, bet aš visur pažiūriu per kritiškus akinius ir nieko nepriimu kaip geriausia panacėja.

O dėl atminties, tai aš sutinku, kad ji nėra pati svarbiausia, tik nereikia jos atmesti, kaip atmesti gramatikos ar kitų būdų. Aš turiu labai stiprią motyvaciją, skiriu beveik visą laisvalaikį kalbos mokymuisi, aš jos nebijau ir viską ką jis susakė darau. Tačiau savo kalbėjimo pasiekimais esu nepatenkinta. Gal mano bėda, kad esu užsikėlusi labai aukštą kartelę, bet aš žinau, kodėl to noriu, turiu tam tikslą ir tam tikslui man reikia ne tik susikalbėti , bet mokėti gerai išreiškti savo mintis.

Duoti pavyzdžiai nėra labai įtikinami. Pirmiausia, kiekvienas žmogus skirtingai įgyja jiems reikiamus įpročius. Tarkime, kad ir mašinos vairavimas. Kažkas labai lengvai išmoksta ir įgauna įgūdžius, o kažkam reikia nemenkų pastangų įdėti, kad įgyti tą patį vairavimo lygį. Arba kai skaitau knygą užsienio kalba. Man užtenka vieną kartą pažiūrėti žodžio reikšmės ir tas žodis man žinomas kol perskaitau knygą, tačiau aš to žodžio neprisimenu, kai man reikia panaudoti kalbėjime, žodžius prisimenu kol skaitau tik knygą. Eksperimentą dariau pati su savimi. Perskaičiau knygą, pasižymėjau aišku man nežinomus žodžius ir pasidariau jų korteles bei mokiausi elementaraus kalimo būdu. Kitą knygos naujus žodžius stengiausi panaudoti kalbėdama, nekaliau. Rezultatai tokie, kad tuos žodžius, kuriuos kaliau atsimenu beveik visus ir pati save pagaunu, kad juos naudoju jau natūraliai, o naujasis būdas nebuvo toks efektyvus. Žadu dar kartą tai pakartoti ir jei gausiu tuos pačius rezultatus, tai patikėkite, manęs nelabai kas įtikins, kad man netinka kalimo metodas. Sėdžiu, daug kartu skaitau, kartoju, stengiuosi įsiminti, rašau sakinius. Visiški taip pat mokiausi ir mokykloje man sunkiai besisekančius dalykus. Tai visai nėra malonus užsiėmimas, bet jis man gali būti veiksmingesnis, nei kiti, kuriuos šiuo metu žinau ir naudoju.

Ir vėl aš prie to pačio smile.gif Ieškokime kiekvienas savo būdų ir metodų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(RamuneM @ 2010 05 04, 18:07)
Dabar apie tyrimus su suaugusiais. Kiek teko bendrauti su užsienio anglų kalbos mokytojais, kiek skaičiau literatūros (na pagal profesija esu edukologė, tai man tai įdomu), tai nėra rimtų tyrimų, visi labai paviršutiniški, neišbaigti (priežastis elementari, nes tam neskiriami pinigai), todėl nėra patikimi.

Aš nelabai pasitikiu eiliniais mokytojais dėl vienos labai paprastos priežasties. Čia citatoje yra paminėti pinigai.

Pamąstykim blaiviai. Eiliniai mokytojai yra įsprausti į mokyklinių programų rėmus. Kas galėtų juos motyvuoti tobulėti? Kur jiems augti? Iki mokymo dalies vedėjo? Mokyklos direktorius? Kaip jie auga kaip specialistai? Ir kam jiems augti, jeigu jie dešimtmečiais gieda tą pačią litaniją? Ir kaip augti? Iš algos? Ar galbūt juos finansuoja mūsų turtinga valstybė? O tuo tarpu pasaulis eina septynmyliais žingsniais į priekį? Apšvieskit mane kas žinot kokia ten pas juos situacija. Čia tik mano spėjimas, kad taip galėtų būti.

Taigi du dalykai: motyvacija ir pinigai. Nelabai įsivaizduoju, ko galima pasiekti be jų.

JAV yra tokia organizacija - American Council on the Teaching of Foreign Languages. Pereitą rudenį vykusioje organizacijos konvencijoje buvo padarytas atradimas. Dauguma kalbų mokytojų net nežinojo kas yra iPod...
Ir vis dėlto jiems užteko nuovokos suprasti vieną dalyką: "...university language teachers were very frank in stating that the era of the teacher as the found in knowledge ant wisdom and the instructors, going to show you how to do it, is already over."

Kas link tyrimų, tai vien dr. Stephen D. Krashen yra jų paskelbęs virš 350 (šaltinis Wikipedia)

Čia Kaufmano pastabos apie kai kuriuos iš jų:

Krashen revisited; reading and listening
Atsakyti
QUOTE(RamuneM @ 2010 05 08, 21:26)
Faktas, kad jis poliglotas ir jo specialybė lingvistas. Labai suderinama  ax.gif  Dar neteko sutikti žmoguas, kuris yra iš esmės tiksliųjų mokslų atstovas, bet pasinešė stipriai į lingvistiką.

Kaufmanas dirbo diplomatu, kai buvo jaunas, po to ir iki šiol sukasi medienos eksporto versle smile.gif
Būdamas 17 metų kalbėjo tik angliškai, nežiūrint į tai, kad užaugo prancūziškoje Monrealio dalyje, jį supo prancūzų kalba ir mokykloje mokėsi prancūzų nuo 2 klasės. Nūnai kalba laisvai 11 kalbų. Tokie sausi faktai smile.gif

QUOTE(RamuneM @ 2010 05 08, 21:26)
Tačiau savo kalbėjimo pasiekimais esu nepatenkinta. Gal mano bėda, kad esu užsikėlusi labai aukštą kartelę, bet aš žinau, kodėl to noriu, turiu tam tikslą ir tam tikslui man reikia ne tik susikalbėti , bet mokėti gerai išreiškti savo mintis.

Kartelė yra gerai tol, kol netrukdo mokytis. Galima pavyzdžiui šlifuoti vieno žodžio tarimą visą dieną arba galima išmokti 50 naujų žodžių. Sakyčiau antru atveju progresas būtų greitesnis.

QUOTE(RamuneM @ 2010 05 08, 21:26)
Man užtenka vieną kartą pažiūrėti žodžio reikšmės ir tas žodis man žinomas kol perskaitau knygą, tačiau aš to žodžio neprisimenu, kai man reikia panaudoti kalbėjime, žodžius prisimenu kol skaitau tik knygą.

Tai normalu. Viename bloge (pas tokį brazilą) yra straipsnis apie pasyvaus žodyno konversiją į aktyvų, bet dabar jis tą savo blogą užrakino ir skaityti galima su pakvietimais.

QUOTE(RamuneM @ 2010 05 08, 21:26)
Eksperimentą dariau pati su savimi. Perskaičiau knygą, pasižymėjau aišku man nežinomus žodžius ir pasidariau jų korteles bei mokiausi elementaraus kalimo būdu. Kitą knygos naujus žodžius stengiausi panaudoti kalbėdama, nekaliau. Rezultatai tokie, kad tuos žodžius, kuriuos kaliau atsimenu beveik visus ir pati save pagaunu, kad juos naudoju jau natūraliai, o naujasis būdas nebuvo toks efektyvus. Žadu dar kartą tai pakartoti ir jei gausiu tuos pačius rezultatus, tai patikėkite, manęs nelabai kas įtikins, kad man netinka kalimo metodas.

1885 metais daktaro Ebinhauzo tyrimas su studentais parodė, kad po mėnesio jie prisiminė lygiai 21,1% iškaltų žodžių... Bet čia vidurkis. Kai kas prisiminė daugiau, kai kas mažiau.

QUOTE(RamuneM @ 2010 05 08, 21:26)
Ir vėl aš prie to pačio smile.gif Ieškokime kiekvienas savo būdų ir metodų  ax.gif

Sutinku, išgerkim už tai drinks_cheers.gif
Atsakyti
Jeigu kas noretu pakalbeti su zmonem, kuriu gimtoji kalba anglu (arba nebutinai) radau nebloga kalbu mainu puslapi www.mylanguageexchange.com
Atsakyti