Akagintarai - uzsukau į tavo tinklapį. Na ir apakau.. Labai naudinga, įdomi, aktuali info. Dėl pačių kursų - aš lygiai tokios pat nuomonės. Tie kursai tik pinigų ir laiko švaistymas... Nors šiuo metu privačiai lankau pamokas, moku už valandą po 30 lt. Kas man buvo neai6ku - išsiklausinėjau ir jau pradėjau mąstyti, kad daugiau jų nebelankysiu, nes tavo pagalba, radau daug naudingų psl.
Svarbiausia noras ir laiko turėjimas. Kai du padūkėliai namie, nelabai jo lieka. Tai užsivedu žadintuvą septintai ryto ir mokausi. Tik tas mokymąsis kartais būna toks padrikas - pripuolu tai prie žodžių, tai prie vertimo, tai prie gramatikos, tai prie audio pamokėlių. Norėčiau susidaryti geresnę sistemą, apčiuopiamesnę to,ką išmokau. Bet ta anglų pilna abstraktybių, nėra taip, kad išmokai kažkokią konkrečią taisyklę ir ją taikai.. Daug išimčių..
na va, pagaliau perskaičiau visą šią temą ir supratau, kad norint išmokt anglų kalbą reik keisti visą mokymosi metodiką. Iki šiol, t.y. 2 mėnesius kasdien, kol dukrytė miegojo, po 1,5 val. mokiausi anglų iš diskų, (jau trečią diską pradėjau), ten ir žodžiai, ir paratimai ir skaitymo bei rašymo užduotėlės, bet paskutinėmis dienom labai savim nusivyliau, kadangi nejaučiau jokio pasistumėjimo į priekį. Matyt dėl to, kad besimokydama nepatyriau to ,,enjoy". Pajutau, kad tik laiką gaištu, nes testus spėjimo būdų gerai parašau, o jei reiktų tuos sakinius pačiai pakartoti, tai gautųsi šššnipštas.
taigi, nuo rytdienos man anglų kalbos pamoka - bus tarsi pramoga. Prisirankiojau gerų patarimų, visus juos susisteminau ir kai norėsiu vėl nukrypt į šalį, visus tuos patarimus, kaip kokią maldaknygę atsiversiu ir persiskaitysiu, kad apsaugotų nuo pagundos, grįšt prie senos metodikos, eikvojančios mano laiką.
o pagrindinis mano susistemintų gerų patarimų ir nuorodų autorius - Gintaras. Dėkui jam
taigi, nuo rytdienos man anglų kalbos pamoka - bus tarsi pramoga. Prisirankiojau gerų patarimų, visus juos susisteminau ir kai norėsiu vėl nukrypt į šalį, visus tuos patarimus, kaip kokią maldaknygę atsiversiu ir persiskaitysiu, kad apsaugotų nuo pagundos, grįšt prie senos metodikos, eikvojančios mano laiką.
o pagrindinis mano susistemintų gerų patarimų ir nuorodų autorius - Gintaras. Dėkui jam

Shoricel - o kokius konkreciai patarimus susirasei? Kaip idomu
Gal gali pasidalinti? Man Gintaro zodziai irgi ispudi paliko.

Gerai jau gerai 
Nėra ten jokios sistemos. Tiesiog idėjų kratinys. Kada nors parašysiu instrukciją step-by-step. Kam patiks, galės sekti. Bet čia reikia prisiminti labai svarbią Kaufmano idėją - kiekvienas turi rasti savo būdą mokytis kalbos. Žmonės yra skirtingi ir universalaus recepto nėra. Kiekvienas turi rasti kažką, ką galėtų tęsti pakankamai ilgą laiką, nes ir pati geriausia metodika yra bejėgė, jeigu žmogui neįdomu - jis paprasčiausiai viską mes vieną dieną.
Jolare, tu turi gerą kainą mano supratimu. LingQ'e viena valanda pokalbio su vadovu per Skype 1:1 kainuoja 20 JAV dol., o tai yra daugiau. Tu gali išnaudoti tą laiką ir visą valandą kalbėtis angliškai. Arba gali susitarti, kad tavo vadovė padarytų tau paprastas mini-istorijas a la A.J. Hoge ir visą tą laiką klausinėtų tavęs, o tu atsakinėtum į klausimus. Tai yra geriau, negu nagrinėti teorinius dalykus. Apie šią idėją gali pasiklausyti A.J. podcast'ą:
Storytelling
Kas liečia filmus, tai aš dažniausiai išsiguglinu subtitrus atskirai (pvz. "hannah montana subtitles") ir po to juos naudoju pamokoms. Čia padariau tokį video, kaip mokytis sistemoje LingQ nemokamai ir ten pabaigoje yra fragmentas iš pamokėlės, kurią padariau savo šeštokei
Tekstą nukopypeistinau iš subtitrų failo.
Anglu kalbos pamokos internete nemokamai

Nėra ten jokios sistemos. Tiesiog idėjų kratinys. Kada nors parašysiu instrukciją step-by-step. Kam patiks, galės sekti. Bet čia reikia prisiminti labai svarbią Kaufmano idėją - kiekvienas turi rasti savo būdą mokytis kalbos. Žmonės yra skirtingi ir universalaus recepto nėra. Kiekvienas turi rasti kažką, ką galėtų tęsti pakankamai ilgą laiką, nes ir pati geriausia metodika yra bejėgė, jeigu žmogui neįdomu - jis paprasčiausiai viską mes vieną dieną.
Jolare, tu turi gerą kainą mano supratimu. LingQ'e viena valanda pokalbio su vadovu per Skype 1:1 kainuoja 20 JAV dol., o tai yra daugiau. Tu gali išnaudoti tą laiką ir visą valandą kalbėtis angliškai. Arba gali susitarti, kad tavo vadovė padarytų tau paprastas mini-istorijas a la A.J. Hoge ir visą tą laiką klausinėtų tavęs, o tu atsakinėtum į klausimus. Tai yra geriau, negu nagrinėti teorinius dalykus. Apie šią idėją gali pasiklausyti A.J. podcast'ą:
Storytelling
Kas liečia filmus, tai aš dažniausiai išsiguglinu subtitrus atskirai (pvz. "hannah montana subtitles") ir po to juos naudoju pamokoms. Čia padariau tokį video, kaip mokytis sistemoje LingQ nemokamai ir ten pabaigoje yra fragmentas iš pamokėlės, kurią padariau savo šeštokei

Anglu kalbos pamokos internete nemokamai
aš taip pat bandau lukštenti anglų kalbą,lankau kursus, dabar esu intermediate1. Man labai padeda tiesiog bandyti atpasakoti tekstą, iš pradžių labai sunku, o paskui lengviau ir lengviau. Ir visai nesvarbu,ar pataiso kas klaidas ar ne,bet tas kalbėjimo ir minčių dėliojimo,žodžių atgaminimo įgūdis vis stiprėja ir stiprėja. Na bent jau man.

QUOTE(Paulina25 @ 2010 04 28, 12:13)
aš taip pat bandau lukštenti anglų kalbą,lankau kursus, dabar esu intermediate1. Man labai padeda tiesiog bandyti atpasakoti tekstą, iš pradžių labai sunku, o paskui lengviau ir lengviau. Ir visai nesvarbu,ar pataiso kas klaidas ar ne,bet tas kalbėjimo ir minčių dėliojimo,žodžių atgaminimo įgūdis vis stiprėja ir stiprėja. Na bent jau man. 

Galiu patvirtinti, kad tai tikrai gerai veikia. Aš irgi tai darau. Tik dėl klaidų taisymo nesutinku

Kai niekas netaiso klaidų - progresas greitesnis. Kai taiso - tai tik užparina mokinį. Amerikonų tyrimai rodo, kad klaidų taisymas nepagerina kalbos nė kiek. Tą patį rašo ir Birkenbihl savo knygoje.
Taip ir pastebėjau, kad kai pasakojant mokytoja pataiso klaidas, aš jų visai neužfiksuoju,pakartoji automatiškai ir tiek,bet galvoje nieko nelieka. O kai kurie mano bendrakursiai apskritai nekreipia dėmesio,kai mokytoja juos pataiso,savo varo toliau baisiai susikaupę ir tiek
Na kažkada pati mokytoja irgi minėjo,kad mūsų labai netaisys,kai pasakosim tekstą,nes tai išmuša iš vėžių.

Tekstą atpasakoti man sunkoka. Aš iš pradžių pasirašau lietuviškai, paskui jau angliškai.
nu va, sugedo mano lingq puslapis, užvedus pelę ant mėlyno žodžio nebeiškrenta lentelė. Gal koks virusas. Nes per kitus kompiuterius prisijungus viskas veikia
depresija

QUOTE(Paulina25 @ 2010 04 30, 11:17)
nu va, sugedo mano lingq puslapis, užvedus pelę ant mėlyno žodžio nebeiškrenta lentelė. Gal koks virusas. Nes per kitus kompiuterius prisijungus viskas veikia
depresija 

Pabandyk atnaujinti puslapį (refresh, reload arba klavišas F5) arba dar gali bandyti prisijungti su kita naršykle (Firefox, Opera, Chrome, Internet explorer)
QUOTE(Paulina25 @ 2010 04 30, 16:22)
bandžiau,jau nuo vakar neveikia
na kaip nors,gal atsigaus

Pabandyk šitą, gal padės Metele Al Ordenata
Kai užsikraus, paspausk mygtuką "Play", o po to spausk su pele ant tos vietos, kurią tavo nuomone reikia taisyti

QUOTE(Paulina25 @ 2010 04 30, 11:17)
depresija 
Esu ir aš ten prisiregistravus,kolkas mano tėkstai praktiškai visiškai mėlyni