Įkraunama...
Įkraunama...

Buhalterijos pasaulyje :)

QUOTE(NERINGUKAS @ 2009 02 26, 09:11)
atlyginimas, kaip ir darbo sutartyje nurodyta, tik jei įmonėje lėšų nėra, jo ir nemoka, belieka tikėtis bent dalelės ir garantinio fondo.

sveika,,,,,,nelabai supratau---tai imone jei lesu neturi, tai moka tuos men nuo paskelbimo iki kol buh dar laiko toj imonej -is garantinio fondo. o tai kiek mazdaug gali moketi?? aisku maziau, nei DS nustayta?neturi buti kazkoks atskiras susitarimas kiek mokes?aciu

beje, o popierius visus turbut bankroto adminas issiveza i savo patalpas ir tau reikia vaikstineti tenai, ir dirbti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cawx: 26 vasario 2009 - 08:33
Man kitaip. Mano adminas turi savo buhalteres. JOs man pasako ką turiu pateikti ir iki kada. Sakau, nuo teismo sprendimo priėmimo 1 mėnuo lieka viską sutvarkyti nuo iki. Taigi jau kovo 12 dieną atleis visus, įskaitant ir mane. Pagal pareikalvaimą turiu visus dokumentus surišktus, suarchyvuotus perduoti iki kovo 09. Teismo sprendimas buvo vasario 10, įsigaliojo vasario 20 d. Lentelės specifinės, pvz. dėl algų, nes garantinis skirtingai apmoka atlyginimus, išeitines, prastovas ir t.t.
Atsakyti
labukėlis kaliegos 4u.gif 4u.gif

klausykit reik pomačės, norėtųsi susiskaičiuot kiek man priklausytų pašalpos už nėštumo ir gimdymo atostogas, kad sodra neapsuktų netyčiukais, bet nesuprantu jų skaičiavimo principo t.y jokios skaičiuotės nėra, o kai sodroj pasiklausi tai nieko negausi žinau kad moka už 126 dienas, mokama už darbo dienas t.y čia kaip suprast kad iš tų 126 dar išmes nedarbo dienas, toliau jama 9 mėn iki dekreto mėn vidurkį nu suprantu jos ten turi duomenis ketvirčiais bet jeigu tarkim iš to ketvirčio priklauso į vidurkį tik 1 mėnuo kaip tada blink.gif blink.gif nu žodžiu sėdėjau sėdėjau ir nieko neišsėdėjau tai sakau, gal kuri netyčia susidūrėt su tokiais reikalais ir kažką žinot blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Carevna @ 2009 02 26, 13:52)
bet jeigu tarkim iš to ketvirčio priklauso į vidurkį tik 1 mėnuo kaip tada  blink.gif  blink.gif nu žodžiu sėdėjau sėdėjau ir nieko neišsėdėjau tai sakau, gal kuri netyčia susidūrėt su tokiais reikalais ir kažką žinot  blush2.gif  blush2.gif

Jei reikiamo ketvirčio yra tik 1 mėnesio darbo užmokestis, Sodra jį dalina iš ketvirčio darbo dienų skaičiaus, nesvarbu, kad dirbtas tik 1 mėn. Jei teisingai klausimą supratau rolleyes.gif
O principas toks, jei pašalpai skaičiuoti reikalingi 9 mėn., tai Sodra ima visų reikiamų ketvirčių draudžiamąsias pajamas, t.y. tas kurias deklaruoja įmonė ir nuo jų sumoka mokesčius ir dalina iš darbo dienų skaičiaus, per tuos ketvirčius. Taip gaunamas 1 dienos darbo užmokestis, tada jį lygina su minimaliu ir maximaliu dydžiu, jei viskas normoj, daugina iš darbo dienų skaičiaus, priklausančių dekretui, išskaito GPM ir PSD įmokas, ir skirtumą išmoka.
Atsakyti
QUOTE(NERINGUKAS @ 2009 02 26, 17:53)
Jei reikiamo ketvirčio yra tik 1 mėnesio darbo užmokestis, Sodra jį dalina iš ketvirčio darbo dienų skaičiaus, nesvarbu, kad dirbtas tik 1 mėn. Jei teisingai klausimą supratau  rolleyes.gif
O principas toks, jei pašalpai skaičiuoti reikalingi 9 mėn., tai Sodra ima visų reikiamų ketvirčių draudžiamąsias pajamas, t.y. tas kurias deklaruoja įmonė ir nuo jų sumoka mokesčius ir dalina iš darbo dienų skaičiaus, per tuos ketvirčius. Taip gaunamas 1 dienos darbo užmokestis, tada jį lygina su minimaliu ir maximaliu dydžiu, jei viskas normoj, daugina iš darbo dienų skaičiaus, priklausančių dekretui, išskaito GPM ir PSD įmokas, ir  skirtumą išmoka.

Och tu bože moj jaučiu kad neišeis normaliai pasiskaičiuot doh.gif doh.gif doh.gif nu ir tvarkelė doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Carevna @ 2009 02 26, 14:52)
labukėlis kaliegos  4u.gif  4u.gif

klausykit reik pomačės, norėtųsi susiskaičiuot kiek man priklausytų pašalpos už nėštumo ir gimdymo atostogas, kad sodra neapsuktų netyčiukais, bet nesuprantu jų skaičiavimo principo t.y jokios skaičiuotės nėra, o kai sodroj pasiklausi tai nieko negausi žinau kad moka už 126 dienas, mokama už darbo dienas t.y čia kaip suprast kad iš tų 126 dar išmes nedarbo dienas, toliau jama 9 mėn iki dekreto mėn vidurkį nu suprantu jos ten turi duomenis ketvirčiais bet jeigu tarkim iš to ketvirčio priklauso į vidurkį tik 1 mėnuo kaip tada  blink.gif  blink.gif nu žodžiu sėdėjau sėdėjau ir nieko neišsėdėjau tai sakau, gal kuri netyčia susidūrėt su tokiais reikalais ir kažką žinot  blush2.gif  blush2.gif

galiu pasakyt, kaip man buvo paskaiciuota smile.gif Sodros paskaiciuota suma ant popieriaus su mano sutapo, tik man niekaip nesueina ismoketa suma doh.gif jau ir taip bandziau skaiciuot, ir anaip, taip ir nepagaunu, kokius mokescius Sodra isskaiciavo pries ismokedama g.gif

dekretas man prasidejo sausio 5d, (1-4d. buvo man nedarbo dienos, tai pajamu nebuvo).
dekreto pasalpa = (pajamos is 9 paskutiniu men. "balandis-gruodis") / (darbo dienu skaicius per 9pask.men) * darbo dienu skaicius, tenkantis dekreto laikotarpiui (toms 126d.)

busiu labai dekinga, jei kas nors pasakys, kokius konkreciai mokescius Sodra isskaiciuoja ir kaip apskaiciuoja NPD? g.gif ar is viso jo netaiko? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Cerecita @ 2009 02 26, 20:53)
galiu pasakyt, kaip man buvo paskaiciuota  smile.gif  Sodros paskaiciuota suma ant popieriaus su mano sutapo,  tik man niekaip nesueina ismoketa suma  doh.gif  jau ir taip bandziau skaiciuot, ir anaip, taip ir nepagaunu, kokius mokescius Sodra isskaiciavo pries ismokedama  g.gif

dekretas man prasidejo sausio 5d, (1-4d. buvo man nedarbo dienos, tai pajamu nebuvo).
dekreto pasalpa = (pajamos is 9 paskutiniu men. "balandis-gruodis") / (darbo dienu skaicius per 9pask.men) * darbo dienu skaicius, tenkantis dekreto laikotarpiui (toms 126d.)

busiu labai dekinga, jei kas nors pasakys, kokius konkreciai mokescius Sodra isskaiciuoja ir kaip apskaiciuoja NPD?  g.gif  ar is viso jo netaiko?  unsure.gif

Už formulytę ačiū, bandysiu skaičiuotis, o šiaip tai išskaičiuot turėtų psd 6proc. ir gpm, o jeigu neparašei prašymo taikyt npd ir pnpd tai jie ir netaiko nieko mirksiukas.gif nes ir prie reikalaujamų dokumentų aiškiai parašyta, kad reik užpildyt prašymą ir atnešt iš darbovietės pažymą apie taikytus npd ir pnpd jeigu tarkim dekretas mėn viduryje išeina mirksiukas.gif
Papildyta:
Nu buvau kažkur užtikus dabar va kuičiu ir neberandu kur doh.gif doh.gif
Papildyta:
Ogi vagi radau http://www.sodra.lt/lt/pasalpos
Atsakyti
QUOTE(Carevna @ 2009 02 26, 21:15)
Už formulytę ačiū, bandysiu skaičiuotis, o šiaip tai išskaičiuot turėtų psd 6proc. ir gpm, o jeigu neparašei prašymo taikyt npd ir pnpd tai jie ir netaiko nieko  mirksiukas.gif nes ir prie reikalaujamų dokumentų aiškiai parašyta, kad reik užpildyt prašymą ir atnešt iš darbovietės pažymą apie taikytus npd ir pnpd jeigu tarkim dekretas mėn viduryje išeina  mirksiukas.gif
Papildyta:
Nu buvau kažkur užtikus dabar va kuičiu ir neberandu kur  doh.gif  doh.gif
Papildyta:
Ogi vagi radau http://www.sodra.lt/lt/pasalpos

Tiesą pasakius, ir man įdomu.. tik va naujai redaguotoje sodros informacijoje nerandu prierašo,kad motinystės pašalpa gali būti skaičiuojama pagal pirmą vaikelį (jei patenka į skaičiavimą motinystės atostogų laikotarpis) verysad.gif ar čia tik aš praleidau tą info? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Carevna @ 2009 02 26, 21:15)
o jeigu neparašei prašymo taikyt npd ir pnpd tai jie ir netaiko nieko  mirksiukas.gif nes ir prie reikalaujamų dokumentų aiškiai parašyta, kad reik užpildyt prašymą ir atnešt iš darbovietės pažymą apie taikytus npd ir pnpd jeigu tarkim dekretas mėn viduryje išeina  mirksiukas.gif

Tikriausiai Sodra taiko viena NPD ismokedama dekretines?

Gal zinot ar gauna tos mamytes ka nors is Sodros jei stovi darbo birzoj? (Drauge teiraujasi) g.gif
Atsakyti
QUOTE(NERINGUKAS @ 2009 02 26, 16:53)
Jei reikiamo ketvirčio yra tik 1 mėnesio darbo užmokestis, Sodra jį dalina iš ketvirčio darbo dienų skaičiaus, nesvarbu, kad dirbtas tik 1 mėn. Jei teisingai klausimą supratau  rolleyes.gif
O principas toks, jei pašalpai skaičiuoti reikalingi 9 mėn., tai Sodra ima visų reikiamų ketvirčių draudžiamąsias pajamas, t.y. tas kurias deklaruoja įmonė ir nuo jų sumoka mokesčius ir dalina iš darbo dienų skaičiaus, per tuos ketvirčius. Taip gaunamas 1 dienos darbo užmokestis, tada jį lygina su minimaliu ir maximaliu dydžiu, jei viskas normoj, daugina iš darbo dienų skaičiaus, priklausančių dekretui, išskaito GPM ir PSD įmokas, ir  skirtumą išmoka.

Patikslinsiu mirksiukas.gif
Darbdavys turi pristatyti pažymą, kokios buvo priskaičiuotos draudžiamosios pajamos tais mėnėsiais, kurie nepapuola į pilną ketvirtį.

Atsakyti
QUOTE(Čiotki @ 2009 02 26, 22:52)
Tikriausiai Sodra taiko viena NPD ismokedama dekretines?

Gal zinot ar gauna tos mamytes ka nors is Sodros jei stovi darbo birzoj? (Drauge teiraujasi) g.gif

Nu šiaip tai turėtų taikyt kaip priklauso tarkim aš išeisiu gegužės 4 į dekretą tai darbe man faktiškai nieko neskaičiuos nes tai yra tik pirma darbo diena gegužės mėn t.y jau gaunasi visas mėnuo, o kur dar birželis ir už jį tipo netaikys, tai biškiuką mokesčių nusirėš, nu bet pagal viską tai ir netaikys naivu būtų tikėtis jie apiplėš kiek tik galės doh.gif doh.gif doh.gif o mamytės bedarbės man atrodo nieko ir negauna kaip ir tėveliui bedarbiui nepriklauso tėvystės pašalpa už mėn atosotgų po vaikelio gimimo, juk nedirbi tai ir mokesčių niekas už tave nemoka, nes kiekvieną kart po apsilankymo biržoj turi keliaut iš naujo registruotis ligonių kasose jeigu nori kad nutikus nelaimei bent už dyką gydytų doh.gif doh.gif

O dabar dar noriu pasitikslint nedarbingumo pašalpa už 2 dienas iš darbdavio apmokestinama 6 proc. PSD ir pervedu VMI?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carevna: 27 vasario 2009 - 11:00
QUOTE(Carevna @ 2009 02 27, 10:58)
O dabar dar noriu pasitikslint nedarbingumo pašalpa už 2 dienas iš darbdavio apmokestinama 6 proc. PSD ir pervedu VMI?

Taip
Atsakyti