Įkraunama...
Įkraunama...

Buhalterijos pasaulyje :)

QUOTE(Carevna @ 2009 02 17, 15:22)
Kai senoji grįš naujasis darbuotojas gali "užsinorėt" išeit pvz  tongue.gif nu jei biuletenio nėra tada sunkiau aišku, tai gimdymo datą jinai bent preliminarią žino tai galit tada maždaug primest o po metų jinai kažin ar grįš tai paskui tiesiog galėsit sutartyje datas pakeist terminuotos ir viskas  g.gif  g.gif

tame esmė, kad nėra ir priimam naują žmogų iš anksto, kad išeinantis darbuotojas apmokintų, paruoštų, nes veikla specifinė, taip atsisėdus dirbt iškart neįmanoma ax.gif
o iš kur man žinot kada sumąstyt grįšt, juk gali grįšt pagimdžius, gali parašyt metams prašymą, o gryšt po pusmečio, todėl dedu sutartyje terminą kaip Jurgita parašė, kol grįš tas ir tas... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2009 02 17, 16:47)
tame esmė, kad nėra ir priimam naują žmogų iš anksto, kad išeinantis darbuotojas apmokintų, paruoštų, nes veikla specifinė, taip atsisėdus dirbt iškart neįmanoma  ax.gif
o iš kur man žinot kada sumąstyt grįšt, juk gali grįšt pagimdžius, gali parašyt metams prašymą, o gryšt po pusmečio, todėl dedu sutartyje terminą kaip Jurgita parašė, kol grįš tas ir tas...  mirksiukas.gif

Logiška, bet kas paliks pašalpą tiems ubagams, aš bent išlupsiu iki paskutinio cento blush2.gif blush2.gif nėr čia ko užsidirbau ***** tai ir pasijamsiu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Carevna @ 2009 02 17, 15:22)
Kai senoji grįš naujasis darbuotojas gali "užsinorėt" išeit pvz  tongue.gif nu jei biuletenio nėra tada sunkiau aišku, tai gimdymo datą jinai bent preliminarią žino tai galit tada maždaug primest o po metų jinai kažin ar grįš tai paskui tiesiog galėsit sutartyje datas pakeist terminuotos ir viskas  g.gif  g.gif

Carevna, šito mano pasisakymo neskaityk, mirksiukas.gif bet iš patirties žinau, kad dar iki gimdymo ar jo metu gali daug kas atsitikti, tai net ir motinystės atostogų gali nereikėti. O vat kaip tada gražiuoju sukelt norą išeiti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2009 02 17, 15:07)
todėl, kad ateina vietoje kito darbuotojo, kuris gali gryžti ir kuriam pagal įstatymus turime saugoti darbo vietą  ax.gif
jokio biuletenio nėštumo ir gimdumo atostogoms dar nėra, o naują darbuotoją priimam dabar, nes apmokymai užtrunka, negalim imt ir pasodint staiga... sritis specifinė  tongue.gif

o tai gal galima daryti neterminuotą su 3 mėn. bandomuoju? Po 3 mėn. jau daugiau mažiau viskas bus aišku. Tada, baigiantis 3 mėn., pasiūlot perrašyti sutartį į terminuotą, tarkim, iki gimdymo atostogų pabaigos. O jei ana ims dar ir vaiko priežiūros, tai vėliau dar pratęsit iki vaiko priežiūros pabaigos. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitak @ 2009 02 18, 00:01)
Carevna, šito mano pasisakymo neskaityk,  mirksiukas.gif  bet iš patirties žinau, kad dar iki gimdymo  ar jo metu gali daug kas atsitikti, tai net ir motinystės atostogų gali nereikėti. O vat kaip tada gražiuoju sukelt norą išeiti?  g.gif

lengva pasakyt neskaityk tongue.gif tongue.gif žinau, kad visko būna tik, kad niekada apie tokius dalykus negalvoji kol neatsitinka doh.gif doh.gif geraiu kuo mažiau tokių dalykų, va matyt dėl to nenoro vėliau išeit pas mus svetimų priimt nebenori, turim čia tokią mergytę kaip tik grįš po dekreto į savo vietą ir tuo pačiu mane pakeis kol aš bambą pelenais trinsiu, bet įtariu ilgai namie neišsėdėsiu doh.gif doh.gif veiklos norisi ir pastebėjau, kad labai greitai atbunku be darbo doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2009 02 18, 09:14)
o tai gal galima daryti neterminuotą su 3 mėn. bandomuoju? Po 3 mėn. jau daugiau mažiau viskas bus aišku. Tada, baigiantis 3 mėn., pasiūlot perrašyti sutartį į terminuotą, tarkim, iki gimdymo atostogų pabaigos. O jei ana ims dar ir vaiko priežiūros, tai vėliau dar pratęsit iki vaiko priežiūros pabaigos.  ax.gif

o ką man daryt su dviem darbuotojom, jei pirmoji pagimdžius grįš po 6 mėn., o man reikia tik vienos?
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2009 02 18, 13:43)
o ką man daryt su dviem darbuotojom, jei pirmoji pagimdžius grįš po 6 mėn., o man reikia tik vienos?

tai kai ana išeis gimdyti, nutrauksit neterminuotą sutartį (dar bandomuoju laikotarpiu, todėl procedūros bus paprastos) ir sudarysit terminuotą, kaip kažkuri rašė, kol Vardenė Pavardenė grįš iš atostogų. čia tik šiaip mintis. gal juridiškai ir ne kaip žiūrisi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(debesiuke:) @ 2009 02 17, 14:40)
Toliau atskaičiuoji 15% GPM ir 6% PSD (kuriuos taipogi sumoki VMI). Tik va nzn kaip su tais NPD, PNPD. Manau juos reiktų pritaikyti jau skaičiuojant atlyginimą

Ačiū 4u.gif

O jei biuletenis nuo penktadienio vistiek uz 2 dienas reikia paskaiciuoti?
Atsakyti
QUOTE(jonike @ 2009 02 18, 15:17)
Ačiū 4u.gif

O jei biuletenis nuo penktadienio vistiek uz 2 dienas reikia paskaiciuoti?

už penktadienį ir šeštadienį. jei šeštadienis - ne darbo diena, tai už 1 dieną 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2009 02 18, 15:22)
už penktadienį ir šeštadienį. jei šeštadienis - ne darbo diena, tai už 1 dieną  4u.gif

Ačiū aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2009 02 18, 13:51)
tai kai ana išeis gimdyti, nutrauksit neterminuotą sutartį (dar bandomuoju laikotarpiu, todėl procedūros bus paprastos) ir sudarysit terminuotą, kaip kažkuri rašė, kol Vardenė Pavardenė grįš iš atostogų. čia tik šiaip mintis. gal juridiškai ir ne kaip žiūrisi  bigsmile.gif

nu juridiškai tai visai ne kaip žiūrisi... schmoll.gif nes nėra pagrindo nutraukti neterminuotą sutartį ir padaryti terminuotą ax.gif užtampys po teismus poto doh.gif
Atsakyti
QUOTE(parado6 @ 2009 02 18, 21:40)
darbo skelbimu galite rasti ir paskelbti cia www.dirba.lt labai didelis atsakomumas.
Darbo skelbimai paprasti aiskus..
4u.gif

O čia kas? g.gif g.gif g.gif
Atsakyti