Įkraunama...
Įkraunama...

Buhalterijos pasaulyje :)

QUOTE(Meškuolė @ 2009 02 19, 21:13)
Beje, GF dabar 0,1%. Ar vėl atkeitė po tos reformos?  g.gif

Nu aš už sausį 0,1 priskaičiavau g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2009 02 19, 21:13)
lyg ir taip.
Papildyta:
juk nėra skirtumo, kokia seka viską sukoresponduosi. svarbiausia kad D su K sueitų ir mėnesio gale likučiai teisingi gautųsi:
K4461- (moketinas DU)- kiek sumokėsi į rankas
K4462 (moketinas GPM)- kiek GPM priskaičiuota
K4463 - (moketinas soc draudimas 3%+30,98%)- kiek sodros priskaičiuota
K4464 (moketi g f imokos) - kiek GF priskaičiuota
D6114 (DU sanaudos+sodra+garantinisf)- priskaičiuotas DU + sodra (30,98%) + GF.

Beje, GF dabar 0,1%. Ar vėl atkeitė po tos reformos?  g.gif

Kiek zinau 0.1% 4u.gif
Atsakyti
Gal galit man padeti? Isejau is darbo ir noriu paskaiciuoti ar pervede alga tokia, kokia ir turejo. Kaip skaiciuoti atlyginima, jei isdirbtas ne pilnas menesis? Kaip pasiskaiciuoti atostoginius uz 5 dienas? Gal yra kokia skaiciuokle?
Atsakyti
QUOTE(Pandora @ 2009 02 20, 12:16)
Gal galit man padeti? Isejau is darbo ir noriu paskaiciuoti ar pervede alga tokia, kokia ir turejo. Kaip skaiciuoti atlyginima, jei isdirbtas ne pilnas menesis? Kaip pasiskaiciuoti atostoginius uz 5 dienas? Gal yra kokia skaiciuokle?

1. Mėnesinė alga*dirbtų dienų skaičiaus ir padalint iš viso mėn darbo dienų skaičiaus t.y sausį jų buvo 20 ir vasarį irgi 20 mirksiukas.gif

2. atostogų kompensacijai skaičiuoti imam 3 mėn VDU t.y darbo užmokestis kievieno mėn ant popieriaus pvz 1200*3 yra 3600 tada žiūrim kiek darbo dienų buvo išdirbta per tuos mėnesius ir tada 3600 dalinam iš jų skaičiaus pvz 3600 padalinam iš 60 (t.y kaip pavyzdį imam sausį gruodį ir lapkritį) gaunam 60lt per dieną.
Jeigu atostogų buvo 5 kalendorinės dienos tada jas dauginam iš 0,7 ir gaunam 3,5 kalendorinės dienos.
Tada vienos dienos DU 60*3,5 gaunam 210lt

3. susisumuojam algą už mėnesį+atostogų kompensacija ir išsiskaičiuojam mokesčius ir tada gaunam algą į rankas mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carevna: 20 vasario 2009 - 11:49
QUOTE(Pandora @ 2009 02 20, 12:16)

Tiesiog gali paprašyti iš buhalterijos atsiskaitymo lapelio. Pagal darbo kodeksą jį privalo tau duoti. Ten matysis kiek, už ką priskaičiuota, kiek kokių mokesčių išskaičiuota. O šiaip norint pasitikrinti, reikia žinoti atlyginimus už paskutinius 3 mėn., dirbtas val. ir t.t.
Atsakyti
Labas mielos kolegės ax.gif

gal kuri esate susidūrusi su tokia situacija, kai gruodžio mėnesį yra išrašoma pardavimo sąskaita prekėms, dalis prekių yra gaunama ir jos perduodamos pirkėjui tik sausio mėnesį, kaip daryti su savikaina g.gif
Atsakyti
QUOTE(NERINGUKAS @ 2009 02 20, 14:31)
Labas mielos kolegės  ax.gif

gal kuri esate susidūrusi su tokia situacija, kai gruodžio mėnesį yra išrašoma pardavimo sąskaita prekėms, dalis prekių yra gaunama ir jos perduodamos pirkėjui tik sausio mėnesį, kaip daryti su savikaina  g.gif

jei yra kokie perdavimo dokumentai papildomi (aktai ar pan.), tai savikaina pagal akto datą. o jei jų nėra, tai pagal sf daryčiau.
Atsakyti
Sveikos, buhalterytės, noriu jūsų patarimo. Pasiūlė vest IĮ apskaitą. Darbo būtų nedaug, privatus gydytojos kabinetas, gryni pinigai kaip suprantu nevaikšto, viskas per ligonių kasą, dirba tik savininkas, ne PVM mokėtojas. Buhalterinį darbą dirbu neseniai, UABe, kur dirba dar vyr. buh., tai man kiek gali ji padeda. Lyg ir nedrąsu pradėt savarankiškai dirbt, bet kažkada juk reikia žengt pirmą žingsnį ax.gif Tuo labiau, kad dabartiniam darbe liepė ieškotis darbo, nes dviejų buhalterių gal nelabai ir reikia. Dabar mano pagrindinis darbas- DU ir visos ataskaitos, deklaracijos, susiję su DU, pirkimų pajamavimas, grynųjų pinigų operacijos, dar visos administratorės, sekretorės pareigos, dar kažkokie smulkūs darbeliai.
Kiek skaitinėjau forumuose, tai IĮ apskaita nelabai skiriasi nuo UABo, gal galit pasidalint patirtim - nuo ko pradėt. Vieną tiksliai žinau - sakė, kad reikės kažkokiu raštu priskirt nuosavą automobilį IĮ reikmėms. Kas tai per dokumentas, gal kokia nors forma yra, gal kažkam jį reikia pristatyt g.gif
Ir dar vienas kamuojantis klausimas- kiek prašyt atlygio doh.gif
Atsakyti
QUOTE(elfė @ 2009 02 21, 11:46)
Sveikos, buhalterytės, noriu jūsų patarimo. Pasiūlė vest IĮ apskaitą.
Kiek skaitinėjau forumuose, tai IĮ apskaita nelabai skiriasi nuo UABo, gal galit pasidalint patirtim - nuo ko pradėt. Vieną tiksliai žinau - sakė, kad reikės kažkokiu raštu priskirt nuosavą automobilį IĮ reikmėms. Kas tai per dokumentas, gal kokia nors forma yra, gal  kažkam jį reikia pristatyt g.gif
Ir dar vienas kamuojantis klausimas- kiek prašyt atlygio  doh.gif

Nu kad kažkuo smarkiai skirtųsi tai nepasakyčiau, praktiškai viskas tas pats, aišku kaip ten su gydytojų kabinetais nežinau, bet tarkim aš tvarkau transporto apskaitą uab'e ir iį tai individualioj įmonėk mokesčiai už savininką būdavo, bet dabar kai savininkas dirba dar ir kitoj įmonėj tai ir tų nebeliko tongue.gif o nuosavą automobilį mes pvz priskyrę esam pagal panaudos sutartį ir kuras nurašomas arba firmos arba privačioms reikmėms va ir viskas mirksiukas.gif
Atsakyti
reikėtų pasidomėti, kaip ten su tom ligonių kasom būna. manau, bus kažkokios ataskaitos ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2009 02 21, 12:43)
reikėtų pasidomėti, kaip ten su tom ligonių kasom būna. manau, bus kažkokios ataskaitos ir pan.

Žinau tik kad algų žmonės negauna kol ligonių kasa su gydytojo kabinetu ar klinika neatsiskaito už tuos visus epizodus ar kaip ten tie lapai vadinasi kur kiekvieno apsilankymo metu pildo ir priduoda paskui g.gif
Atsakyti
mielosios gal galite pagelbėti??? blush2.gif koks procentas yra atskaitomos nuo algos, dirbant įmonėje, pagal paprastą darbo sutartį, pilną darbo dieną?? Pasimečiau unsure.gif ar 30,7% ar 29,7% ax.gif aš ne buhalterė, tiesiog domiuosi 4u.gif
Atsakyti