Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikių mokymas pagal Glenn'ą Doman'ą

Visos ankstyvojo ugdymo metodikos - Domano, Montesori, Valdorfo - buvo pradetos butent dirbant su nesveikais vaikais. Kai dave puikiu rezultatu, susimastyta, kokius gi rezultatus galetu pasiekti sveiki vaikai. Tada metodikos adaptuotos sveikiesiems. Jau kazkur rasiau, kad Lietuvoj senosios kartos pedagogikos destytuvai kazkodel kaip velnias kryziaus bijo tu metodiku, tai ir pucia visiems arabus, esa tai tik neigaliems ir pan. Taip nera. Aisku, ta metodika turi savu bedu, ir rusai (ne tik Tiulenevas) yra nemazai pasieke pritempiant ja prie normalios seimos gyvenimo (nes kazin ar atsirastu nors 5 proc. mamyciu, pasiruosusiu tokiais tempais gamint korteles su zodziais, nuotraukom ir pan.).

Su Elmira, visa laime, tiesiogiai nebuvau susidurus, bet atrodo, tai klasikinis morales principu ne itin paisancios biznieres atvejis.
Atsakyti
nojos mama

ar Tiulenevo metodika uzsakinejote is Rusijos ar pakako tos medziagos kuri yra internete?

Butu idomu suzinoti siek tiek daugiau apie jusu patirti butent del MIR metodikos.
Atsakyti
Aš irgi išklausiau kursus pas Elmirą, nusipirkau korteles ir bandžiau mokinti savo dukrytę, kai jai buvo kokie 5 mėnesiai ar pusė metų. Pažaidėm mes daugiausia savaitę, paskui jinai tiesiog nežiūrėdavo į tas korteles, nekreipdavo dėmesio. Padariau pertrauką kokio mėnesio, bet paskui ir vėl tas pats. Turiu pasakyt, kad ir man per tą savaitę atsibosdavo tos kortelės. Dabar gal reikės vėl pabandyt...
Atsakyti
QUOTE(aja74 @ 2005 05 10, 13:02)
Aš irgi išklausiau kursus pas Elmirą, nusipirkau korteles ir bandžiau mokinti savo dukrytę, kai jai buvo kokie 5 mėnesiai ar pusė metų. Pažaidėm mes daugiausia savaitę, paskui jinai tiesiog nežiūrėdavo į tas korteles, nekreipdavo dėmesio. Padariau pertrauką kokio mėnesio, bet paskui ir vėl tas pats. Turiu pasakyt, kad ir man per tą savaitę atsibosdavo tos kortelės. Dabar gal reikės vėl pabandyt...

Daugelio mamų patirtis rodo, kad lavinant vaiką su Domano kortelėmis, mažieji labiau domisi ne žodžiais ir skaičiais, o spalvotais paveiksliukais. T.y. jie nepradeda sukiotis ir bėgti nuo kortelių, jeigu rodomos enciklopedinių žinių kortelės. Logiška, juk spalvoti paveiksliukai įdomesni už juodu ant balto užrašytus žodžius smile.gif
Pasigaminti tokių kortelių ir pačioms nesudėtinga. Tikrai rekomenduoju išbandyti. 4u.gif
Atsakyti
O kaip metodoka vaiko atradimu, ieskojimo, ciupinejimo, lipinejimo, uostymo, ardymo, lauzymo, statymo, lakstymo, mamos pasakos, dainos, kalbos, bendravimo, mylejimo, apkabinimo, dukimo, kastuvelio, smelio, kulverscio, sventes, juoko, linksmybes, oziuko, buckio, tepliojimo, kurybos....
Ar dabar vienintelis tikslas is vaiko padaryti lyderi ir ankstiskaitymu "lavinti" smegenis, ikyriai kaisiojant paveiksliukus. Gal pacios pabandykit tokias metodikas, maza i garsiausius pasaulio universitetus dar turesit laiko sustoti. tongue.gif smoke.gif
Atsakyti
Perskaičiau ir labai nusivyliau pačia diskusija verysad.gif Galėtų būti atskira tema, norinčioms padiskutuoti už ir prieš ankstyvąjį ugdymą, o konkrečioj temoj geriau jei būtų kalbama apie reikalą. O tai skaitai skaitai ir randi tik keletą konkrečių faktų, patarimų o visa kita kaip Surskis su Mauzeriu pasakytų kažkoks "briedas" biggrin.gif Susidomėjau šia metodika ir ieškau naudingos info, o randu samprotavimus apie atimtą ar pridėtą vaikystę, ir pan bla bla bla.

Į temą- mano patirtis. Padariau keletą kortelių su spausdintom raidėm raudonai parašytais žodžiais ir priklijuotu paveiksliuku. Mano dukrytė labai mielai jas žiūrinėdavo ir pirmieji daiktai, kuriuos ji atpažino tikrovėje, paklausus parodydavo kur yra, būtent ir buvo iš tų kortelių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo buciux: 16 liepos 2005 - 21:07
QUOTE(buciux @ 2005 07 16, 21:00)
Į temą- mano patirtis. Padariau keletą kortelių su spausdintom raidėm raudonai parašytais žodžiais ir priklijuotu paveiksliuku. Mano dukrytė labai mielai jas žiūrinėdavo ir pirmieji daiktai, kuriuos ji atpažino tikrovėje,  paklausus  parodydavo kur yra, būtent ir buvo iš tų kortelių.

O toliau ka nors "a la domanas" darėte, ar tik tais paveiksliukais ir apsiribojote?
Atsakyti
QUOTE(Brno @ 2005 07 21, 21:57)
O toliau ka nors "a la domanas" darėte, ar tik tais paveiksliukais ir apsiribojote?

domaniškai dar supažindinu su aplinkos daiktais , gyvūnais ir etc. Nesakau, kad matom paukščiuką, sakau, kad šis paukščiukas kuosa ar kielė, jos čiulba, rėkia, burkuoja taip ir taip ir pan. Labai neteikiu didelės reikšmės metodikos autoriui, man labiausiai patinka principas, kad nesugaišdamas laiko gali parodyti ir pasakyti daugiau.
Dar labai patinka mokymas skaičiuoti neskaičiuojant. Nežinau, ar tai tikrai veikia, bet galima pabandyti. Čia kažkas jau rašė, kad žmogus turi galimybę tik pažiūrėjęs pasakyti kelis daiktus mato, tai esu padarius kortelių tokiam skaičiavimui.
Atsakyti
Sveikos mamytes,

AS labai susidomejau ta Domano metodika ir noriu isigyti jo knygutes, bet pries imantis veiklos labai noreciau dar suzinoti jusu nuomone smile.gif To kurios naudojo sia metodika su savo vaikuciais: kaip jums sekesi? ar patinka viakuciams? Is kur jus isigijote jo knygutes ir kokia kalba???

LABAI LABAI ACIUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU uz jusu atsakymus smile.gif
Atsakyti
Labutis,aš taip pat buvau susidomėjusi Domano metodika, tačiau persiskaičiau http://www.rebenok.h10.ru/reco1224.htm ir ten perskaičiau ir apie Domano, ir apie Tiulenevo metodus. Susižavėjau pastarojo metodu, daviau užklausą forume, tačiau 3 diena jokių žinių... niekas neatsiliepia... Taigi, pamačiau tavo laišką ir supratau, kokiame laukime esi smile.gif smile.gif smile.gif ...kai nežinai, nuo ko pradėt...Jaučiuosi taip pat, manau, kad teks užsisakyti paketą MIR-2 ir tada turėsiu už ko užsikabint,bei šiokį tokį supratimą... Gal mamoms jau atsibodo diskutuoti ir aptarinėti, kuris metodas priimtinesnis ir naudingesnis, nes turbūt pastebėjai,kokio senumo žinutės....ikiki
Atsakyti
smile.gif aciu uz nuoroda, reiks dar pasiskaitineti. Tai kaip suprantu Domanas tau nelabai patiko, kad uzsisakei MIR-2 - tai kazkuom geresne metodika????

aciuuuuuuuuuuuuu uz bendravima
Atsakyti
Kai persiskaičiau tam psl. kur nurodžiau, tai supratau, kad nuosekliai dirbant su vaiku, jam nebus ką veikt mokykloj...nes turi būti tęstinumas.Tiesiog nežinau, kaip elgtis- pasidariau raideles, savaitę rodau, kol kas žiūri susidomėjusi( jai tik 4,5 mėn.) Vėliau su tom raidelėm reiks žaisti- tačiau kiek bandžiau sužinoti konkrečiau- Tiulenevo psl. blokuojami-reikia užsisakyti medžiagą su knygutėm ir CD.MIR-2 buvo parsisiuntusi Calama, parašiau jai až, tačiau ats. dar nesulaukiau. Gal turi skype-ą,pabendrautume 4u.gif 4u.gif 4u.gif
šiaip visi ankstyvojo ugdymo metodai turi ir +, ir--, bet kritikos daug sulaukia Domanas... g.gif
Atsakyti