Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikių mokymas pagal Glenn'ą Doman'ą

QUOTE (Elmira @ 2004 03 06, 17:54)
Mano kursai vyksta rusu kalba. Visos medzegos (korteles, zodziai, ir t.t. ), adaptavo i lietuviu kalba "estetinio lavinimo centro" pedagogai. Per interneta su Jumis bendrauja is mano zodziu, sunus kuris lietuviu kalba ismoko per 3 menesius. Kas liecia "delfino" kreipimas 'TU', manou kad Jums kulturos reiketu pasimokyti g.gif .

As esu girdejusi is mamu kurios yra tas korteles maciusios, kad jos su rasybos klaidomis blink.gif tai kaip su tokiomis kortelemis galima vaikucius mokinti? O tai reiskia, kad programa nera pilnai sutvarkyta ir pritaikyta mokslams.
Ir kaina. Mano manymu tai yra didele, ne kiekvienas norintis mokinti vaikuti gali tiek moketi.
Atsakyti
As esu girdejusi is mamu kurios yra tas korteles maciusios, kad jos su rasybos klaidomis
Taip, buvo is 800 zodziu 3 ar 4 klaidos. Tai ne mano kalte o spaustuves. Mes iskarto viska pateisime ir dabar taip nera.
Sorry, bet niekada nesigundau ivairiais super kursais kur is mazu vaiku galima padaryti protingus senelius.
Viskam yra savo laikas - laikas valgyt tik mamytes pienuka, laikas ismokti raides pazint, laikas patirt pirma meile ir , deja, laikas palikt pasauli.
Kiek vina mama pasirinka geriausia jai atrodanti kelia savo vaikucio ugdimuj. Su to niekas nenori ginciotis. As tik siulau Gleno Domano metodika tiems mamoms, kurios noretu is savo vaika padaryti isskirtini (lideri). Paimsime "Garvard" arba "Oksford" universitetus. Ar mes nenoretumem kad musu vaikuciai mokintusi tokiose istaigose ? Kad ten pataikiti reikalingi ar geri pinigai arba LABAI geros smegynis. Ko ir reikia vistyti nuo gymimo. Kitaip Jusu vaikutis isaugs ir tures pilka gyvenima. Viskam yra savo laikas - laikas valgyt tik mamytes pienuka, laikas ismokti raides pazint, laikas patirt pirma meile. Kur progresas ?
Mano manymu tai yra didele, ne kiekvienas norintis mokinti vaikuti gali tiek moketi.
Kas lieca kainos, ji yra zemiausia paliginus su Americos ir netgi Rusijos (kur gyvenimo ligys yra zemesnis nei Lietuvoje), kursu kainomis. Dar noreciau pasakyti kad mokesciai sudaro ne maza procenta ir bendradarbevimas su "estetinio lavinimo centru", veltaj neapseina. As nedarau is to turtus, taip pat gyvenu kaip ir Jus dirbant savo darba.
Atsakyti
Nu jeigu jau pareiskiau savo nuomone, tai ir turiu teise ja apgint mad.gif

"Kitaip Jusu vaikutis isaugs ir tures pilka gyvenima. Viskam yra savo laikas - laikas valgyt tik mamytes pienuka, laikas ismokti raides pazint, laikas patirt pirma meile. Kur progresas ? "

O kokia tikimybe, kad tas vaikutis, mokytas pagal mineta metodika tures spalvota gyvenima? Tai taip iseina, kad tie visi nemokyti sluos gatves, nes jie "be progreso". O del oksfordu ar harvardu tai jau visiskas nonsensas - taip iseina, kad ten mokosi arba labai protingi (mokyti pagal Glena Domana) arba durniai, bet turintys daug babkiu g.gif
Atsakyti
QUOTE (Elmira @ 2004 03 08, 16:52)
Kas lieca kainos, ji yra zemiausia paliginus su Americos ir netgi Rusijos (kur gyvenimo ligys yra zemesnis nei Lietuvoje), kursu kainomis.

O kam tie kursai? As turiu Domano knygutes (ir ju nepirkau, o gavau dovanu), korteles pati pasidarau - ir jokiu kursu man nereikia. Pinigu "melzimas" eilinis is zmoniu, ir tiek...
Atsakyti
saunuole Delfinas.....

siaip idomu pasidare.... o ar yra pirkti sios metodikos knyguciu pas mus g.gif
Atsakyti
QUOTE (lora @ 2004 03 09, 02:13)
siaip idomu pasidare.... o ar yra pirkti  sios metodikos knyguciu pas mus  g.gif

Lora, mes apie tai jau esam siek tiek diskutave anksciau http://supermama.com...topic=2324&st=0 - gali pasiziureti wink.gif .
Atsakyti
metodikas galima parsisiusti internetu, kazkur maciau tu knyguciu.
Jei kam labai reikia, nepatingesiu nuskanuoti, turiu knyga rusu kalba, kur Domano metodika aprasyta labai prieinama kalba. tik manau internete tikrai galima parsisiusti.
O korteles galima padaryti su normaliu printeriu, o po to klijuoti ant kartono (dezucu nuo miusliu, koseliu, batu, saldainiu ir t.t)

Pati taip darau, tik ne zodzius klijuoju, o ivairius paveiksliukus.

Papildyta @ [mergetime]1078824579[[b]*SuperMama rgetime] [/b]
Radau pora linku

ten labai daug ir kitu metodiku knyguciu, tik skaitykite smile.gif

http://babyclub.ru/i...fe2868d4323bdd6

http://www.mtu-net.r...rchiv/doman.zip

O cia apie kita ankstyvojo ugdymo puse:

http://www.rustoys.r...ee_razvitie.htm
Atsakyti
Tea, Tavo avataras - thumbup.gif rolleyes.gif !! PaSAKA!!!
Kas liecia Harvarda, didesne studentu dali sudaro stambiojo kapitalo atzalos. Vien pavyzdys prez. Bushas, vien del to, kad tevo rankos nuo seno imerktos i juoda auksa, galejo ne tik tevas Lobby deka tapti presidentu, bet ir toki sakyciau pobuki sunaiteli prastumti i Harvarda, kur jis per daug proto aukstumomis nepasizymejo.
Harvard, kaip ir kt. prestizines aukstos m-klos stengiasi priimti juo daugiau gabiu studentu, ne pagal tevu pinigines storis. Dauguma tu istoriju baigiasi tuo, kad tie pinigingi vaikai atgraso gabiuosius ten pabaigti savo studijas. Tad dauguma pradeda ten, bet pabaigia daznai kokiame mazesniame privaciame unyje.
Ir HArvardo profesura atvirai diskutuoja tema pinigai v. gabumai metu metais, bet gabiu vaiku psichologijai sunku buti pastoviai spaudziamiems piniginguju "represijomis". Tad nuo pernai metu, Harvard paskelbe, kad moksleiviams islaikiusius SAT egzus nuo 86% - mokslai HArvarde nuo pat pirmo semestro uz dyka.
Neseniai viena graiku kilmes amerikiete kaip tik atitiko ta ju reikalavima: islaike SAT 96% ir irode savo stulbinancia uzklasine veikla ir aktyvumu bei pilietiskumu, bet kadangi ji ne is "pinigingos" seimos, o tik is normaliu mirtinguju, tai po tam tikru pasvarstymu ji pasirinko mazesni ir maziau zinoma Californijos privatu uni, kur irgi jai moxlai nemokami.
As manau, kad daugma LT moksleiviu, kurie dar ir puikiai ivalde anglu k. galetu drasiai laikyti SAT ir pretenduoti i ne viena prestizini JAV uni ir jokiu Domano ar kt. metodiku nereikia, nes visos sovietine ir dabartine lietuvos metodika remesi ir vis tebesiremia vadinamaja "prusisku" metodu, kur vis tik atsakomybe, disciplina buvo reiklaujami, kurie ir yra pamatai sekmingam moxlui. Ne veltui juk sakoma: 1%gabumu ir 99% darbo. Aisku, ankstyvasis ugdymas niekada nepakenks, bet reikia atsizvelgti i daug faktoriu pasirenkant viena ar kt. ugdymo/mokymo sistema

Atsakyti
QUOTE (Elmira @ 2004 03 06, 15:54)
Per interneta su Jumis bendrauja is mano zodziu, sunus kuris lietuviu kalba ismoko per 3 menesius.

Kazkaip susidaro toks vaizdas, kad ,Tamsta, meluojate. Netikiu, kad vaikas taip mintis destytu, o gal jus jam diktuojate? Tai kiek tada jam metu? Kazkaip galai nesueina cool.gif

O jei pagaunu zmogu meluojant, man jis nebekelia pasitikejimo
Metodika susidomejau, bet kainos ohmy.gif

Atsakyti
O as pridariau albumu su paveiksliukais skirtingomis temomis.
O apacioje parasiau didelimis raidemis objekto pavadinima.
Ir mazajai taip patinka tuos albumus vartyti: sako "dar, dar".
Geriau jau taip, nei grynai pagal Domana. Kokia prasme rodyti sausas korteles vien tik su zodziu unsure.gif , jei galima rodyti su paveiksliuku.

Atsakyti
QUOTE (SuperMama @ 2004 04 06, 21:03)
O as pridariau albumu su paveiksliukais skirtingomis temomis.
O apacioje parasiau didelimis raidemis objekto pavadinima.
Ir mazajai taip patinka tuos albumus vartyti: sako "dar, dar".
Geriau jau taip, nei grynai pagal Domana. Kokia prasme rodyti sausas korteles vien tik su zodziu unsure.gif , jei galima rodyti su paveiksliuku.

va va ir as galvoju taip padaryti, tik vis neprisiruosiu... o kartais pagalvoju ar verta?juk tiek daug nuostabiu vaikisku knygeliu... ar as neteisi? g.gif
Atsakyti
Noreciau pasidalinti ispudziais apie Domano metodika. As bandziau mokyti savo maze. T.y. kartu bandeme dirbti. Taip pat sutinku su straipsnio autores "Mamos zurnale" kritika Elmirai. Rasau todel, kad man skambino bizniere Elmira ir kviete i TV laida"Nomeda" . Elmira, kuri uzdarbiauja mokydama sio metodo t.y isversto i lietuviu kalba, nors pati lietuviskai nemoka. Jai tai biznio reklama. Ir suokia ji graziai.

Domanas sukure metodika JAV pries 70metu ir gyde vaikus, kuriems pazeistos smegenys. Metodika pagrista kartojimu tu paciu zodziu. Nuobodi ir varanti i depresija ir sveika kudiki ir mama. Korteliu kurias as rodziau pries 0.5m vaikas jau nebepazista. Ar verta del to investuoti i rusakalbes bizni, sperskite patys.

As taip pat bandziau Tiulenevo metodika. Jis prietaike Domano metoda bet siulo daug zaidimu ir zodzius moko pradedant raidemis, skiemenimis. Zodziu kaip normalius vaikus, neatimant is ju vaikystes. Tai tiek mano patirties. Aisku Tiulenevas is to daro taip pat bizni, bet, bent jau turi 30m patirti jame. Apie tai galite rasti informacijos jo saite(aisku skaitant reikia atmesti rusiska propaganda).
Rezultate, maze jau rodo raides ant masinu numeriu ir praso komentuoti. Tai vienas is zaidimu. smartass.gif Del to ir pinigu ir laiko negaila. Kad tik vaikas tobuletu.

Atsakyti