QUOTE (Ingulbuncius @ 2004 02 18, 15:00) |
O kur galima ju rasti? Kazkaip ziurejau knygyne, bet nemaciau ![]() |
Budavo pedagoginiam, centriniam knygyne. Yra kelios dalys "Piestuko keliones".
Zinoma rugsejo menesi 1-aja dali lengviau rasti nei dabar.
Man labai malonu, kad si tema sukele doug diskusiju, atsilepimu ir pageidavimu. As teigiamai ziuriu i kritika, nes tai padeda tobulinti kursu organizavimo darba. Noreciau atsakyti i dougiausiai uzduodamus klausimus. Pirma: skaitymo kursas, kuris apskaiciuotas 5 akademinems valandoms kainuoja 120-lt. Skaitymo korteles 180-lt. (jos adaptuoti lietuviu kalbai. Panauduotas nacionalinis folkloras.) Kortelese daugiau nei 800 zodziu. Spausdinamos lazeriniu printeriu ant A4 formato storesnio poperiaus, didelem, raudonom raidem. Ju gamyba uzsiimenejo "Estetinio lavinimo centras", taipogi jie man padeda adaptuoti sia metodika lietuviu kalba. Antra: matematekos kursas kainuoja-100 lt. (4 akademines valandos). Korteles su taskais-100 lt., su ligybemis-80 lt. Jos spausdinamos Rusijoje. Trecia: Anglu kalbos kursas 6 akademines val., kainuoja-150 lt. Kotreles + CD is 75 dainu + mazos spalvotos korteles apmokimui ir zaidimams + anglu-lietuviu zodynas su metodikos elementais, viskas tai kainuoja-200 lt. Gaminama Rusijoje. Ketvirta: enciklopedines zinios kolkas verciamos i lietuviu kalba ir tikslios kainos dar nera. Apytiksliai kursu ir mokymo CD kaina bus apie 200 lt. Penkta: "100 spalvu". Sio kurso pagalba vaikui vistosi spalvu suvokimas (100 spalvu ir atspalviu), meninis skonis. Jis mokosi piesti, kurti, tapyti, lipdyti ir t.t. Kursu, mokymo medziagos (akvarele, guasas, angliukai ir pan.), kaina-300 lt.
Metodika buvo sukurta 1940 metu pabaigoje, vaikams su smegenu veiklos sukritimais. Toliou ja adaptavo sveiku vaiku ugdymui. Rezultatai pasirode stulbinantys. Dvieju metu vaikai skaito, mintise operoja trizenkleis skaiciais skaiciuotuvo greiciu. Treju metu moka uzsenio kalba, turi enciklopedines zinias 10 srityse. Turi labai auksta IQ kooficenta. Si mokyma vaikystej praejo 73 "Nobelio premijos" lauriatai
.
Manau kad pateikiau pakankamai informacijos apie kursus ir ju kainas. Maloniai laukiu Jusu skambuciu, laisku (elmyraschool@mail.ru), klausimu ir atsilepimu. Taipogi kritikos bet saziningos ir remencios i TIKRUS faktus. Kveciu visus rimtai susiduomejusius mamytes ir tevelius i pirma nemokama konsultatcija.
Metodika buvo sukurta 1940 metu pabaigoje, vaikams su smegenu veiklos sukritimais. Toliou ja adaptavo sveiku vaiku ugdymui. Rezultatai pasirode stulbinantys. Dvieju metu vaikai skaito, mintise operoja trizenkleis skaiciais skaiciuotuvo greiciu. Treju metu moka uzsenio kalba, turi enciklopedines zinias 10 srityse. Turi labai auksta IQ kooficenta. Si mokyma vaikystej praejo 73 "Nobelio premijos" lauriatai

Manau kad pateikiau pakankamai informacijos apie kursus ir ju kainas. Maloniai laukiu Jusu skambuciu, laisku (elmyraschool@mail.ru), klausimu ir atsilepimu. Taipogi kritikos bet saziningos ir remencios i TIKRUS faktus. Kveciu visus rimtai susiduomejusius mamytes ir tevelius i pirma nemokama konsultatcija.
aš irgi norėčiau kad vaikas genijus būtų, bet kur vaikystė????

QUOTE (Ieva22 @ 2004 02 23, 14:37) |
aš irgi norėčiau kad vaikas genijus būtų, bet kur vaikystė???? ![]() |
Na, maniskis 2-ju metu pats ateina pas mane ir sako "Mama, pamokyk!" Tai matyt ne tokia jau idomi ta vaikyste, nors zaislu ir laisves - i valias. O gal musu supratimas kas yra vaikyste gana iskreiptas. Brolio patirtis: kol jo dukra buvo metu - dveju, pati lakste paskui mama ir namus tvarke, ir dulkes sluoste ir kitus darbus dirbo. O dabar 5-eriu ir ja reikia varu varyti... Gal ir su mokslais taip - kol vaikas mazutelis, jam labai idomu, o veliau paauga, ir nebenori... O suauge elgiasi atvirksciai: tu maziukas, tu dar su zaislais, o kai paaugsi, tai jau tada imsies mokslu... Ir is to neretai tik sunkumai kyla...
Vaikistes niekas neatima. Pamokeles vyksta apie 75 sekundes per diena, (15 pamoku po 5 sek.). Ar tai doug ?

O mums nieko neiseina. Pirma diena ziurejo i zodzius susidomejusi, antra diena - tik pora sekundziu, o trecia, tik pamaciusi zodzius, uzsidengia rankutemis veida ir saukia :"ne, ne, neniuo.". Tai ir viskas. Kol tevai sprendzia, mokyti ar ne, vaikai patys atsako. Pameginsiu po koios savaites. gal kas pavyks?
Na gerai. 3 metu pyplys jau skaitys. O kai jam bus 7? Ka jis veiks tuo metu mokykloje kai kiti to mokysis?

pasirodo, kad daug kam labai savarbu, kad vaikas tik moketu kuo anskciau skaiciuoti, rasyti, saityti, na tai aisku labai objektyvu irodyti kitiems suaugusiems, kad jusu vaikas genijus.....
bet as isitikinus, kad daug svarbiau vaika ismokyti mastyti..... o to reikia pradeti mokyti nuo pastojimo.......
sakysit kaip, o paprasciausiai kuo daugiau kalbetis su savo mazyliu, bei paskui vis prasyti, kad jis pats ivardintu savo problemas, bei paaiskintu, kodel taip mano...., o tai juk sunku buna net daugeliui suaygusiu argi ne.....
o visu svarbiausia, kad si metodika visiskai nieko nekainuoja, bei galima pradeti taikyti labai anksti..... pati taip dariau, ir tikrai vaikas niekada nesake, ka man veikti, bet ir as jam niekada nesakiau, kad jis dar per mazas, kai ko klausdavo....
taigi teko man matyti ne viena gudru vaika, kuris puikiai skaito skaiciuoja, bet pasaulio pazinimo pamoku neapkencia..... nes jiems labai jau sunkios pratybos.....
teko padeti vienu pazistamu dukrai namu darbus ruosti.... tai ji niekaip nesuvoke kodel sulijusi suniuka reikia ileisti i namus ar senai mociutei uzleisti atsisesti.... o is matematikos ir lietuviu vien tik puikiai gauna.....
vat tep va su tais moksliukais buna.... tikriausiai tevai kartais visai kitur akcentus susideda nei deretu.....
bet as isitikinus, kad daug svarbiau vaika ismokyti mastyti..... o to reikia pradeti mokyti nuo pastojimo.......
sakysit kaip, o paprasciausiai kuo daugiau kalbetis su savo mazyliu, bei paskui vis prasyti, kad jis pats ivardintu savo problemas, bei paaiskintu, kodel taip mano...., o tai juk sunku buna net daugeliui suaygusiu argi ne.....
o visu svarbiausia, kad si metodika visiskai nieko nekainuoja, bei galima pradeti taikyti labai anksti..... pati taip dariau, ir tikrai vaikas niekada nesake, ka man veikti, bet ir as jam niekada nesakiau, kad jis dar per mazas, kai ko klausdavo....
taigi teko man matyti ne viena gudru vaika, kuris puikiai skaito skaiciuoja, bet pasaulio pazinimo pamoku neapkencia..... nes jiems labai jau sunkios pratybos.....
teko padeti vienu pazistamu dukrai namu darbus ruosti.... tai ji niekaip nesuvoke kodel sulijusi suniuka reikia ileisti i namus ar senai mociutei uzleisti atsisesti.... o is matematikos ir lietuviu vien tik puikiai gauna.....
vat tep va su tais moksliukais buna.... tikriausiai tevai kartais visai kitur akcentus susideda nei deretu.....

QUOTE (lora @ 2004 02 25, 23:15) |
teko padeti vienu pazistamu dukrai namu darbus ruosti.... tai ji niekaip nesuvoke kodel sulijusi suniuka reikia ileisti i namus ar senai mociutei uzleisti atsisesti.... o is matematikos ir lietuviu vien tik puikiai gauna..... vat tep va su tais moksliukais buna.... tikriausiai tevai kartais visai kitur akcentus susideda nei deretu..... ![]() |
As irgi apie tai skaiciau.
Kad tu tevu, kurie nuo pat mazens bando vaikus mokyti matematikos, tiksliuju mokslu, o ne skiepyti gerasias zmogiskasias savybes, vaikai isauga salti ir abejingi kito nelaimei.
Manau, zymiai svarbiau mokyti vaika pagaileti kate, isnesti jai pieno arba uzjausti verkianti vaika, nei mokyti matematikos...
Na, as manau, kad visame svarbu pusiausvyra. Jei vaikas tam tikrame amziuje be dideliu vargu gali ismokti skaityti ir skaiciuoti - kodel gi jo nemokyti? Tik todel, kad veliau mokykloje jis netures ka veikti?
Taciau ne maziau svarbu mokyti vaika buti zmogisku. Ir manau, reikia pradeti nuo jo paties: uzjausti, paguosti, nuraminti. Mokyti uzjausti ir paguosti kitus. Rupintis kitais zmonemis, gyvunais, augalais, aplinka. Ir manau tas nepriestarauja mokymuisi skaityti
Tik toks visapusiskas vaiko ugdymas is tevu reikalauja daugiau demesio ir laiko, daugiau bendravimo ir paciu tevu tobulejimo... Todel lengviau yra kazka palikti kitiems - darzeliui, mokyklai, draugams.... Zinoma, kai trimetis moka skaityti, tai tevai neabejotinai turi kuo didziuotis.... O kai moka uzjausti tai cia jau lyg ir nieko genialaus.......
Zodziu pusiausvyra. Ir atsizvelgimas i vaiko poreikius. Toks tas mano poziuris

Taciau ne maziau svarbu mokyti vaika buti zmogisku. Ir manau, reikia pradeti nuo jo paties: uzjausti, paguosti, nuraminti. Mokyti uzjausti ir paguosti kitus. Rupintis kitais zmonemis, gyvunais, augalais, aplinka. Ir manau tas nepriestarauja mokymuisi skaityti

Tik toks visapusiskas vaiko ugdymas is tevu reikalauja daugiau demesio ir laiko, daugiau bendravimo ir paciu tevu tobulejimo... Todel lengviau yra kazka palikti kitiems - darzeliui, mokyklai, draugams.... Zinoma, kai trimetis moka skaityti, tai tevai neabejotinai turi kuo didziuotis.... O kai moka uzjausti tai cia jau lyg ir nieko genialaus.......
Zodziu pusiausvyra. Ir atsizvelgimas i vaiko poreikius. Toks tas mano poziuris