Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(paštininkė @ 2023 02 21, 19:09)
O ar supratai, kodėl šiandien reikia valgyti blynus? Ir kas yra blynas apskritai?

Man jau tikrai artimesni tie, kurie šiandien gamina pyragėlius, spurgas, remdamiesi prisivalgymo prieš Gavėnią tradicija, nei blyną, kuris reiškia priploškto to, kas nepatinka, suvalgymą.

? O ne Saulės simbolis?
https://m.diena.lt/n...12-kartu-953845
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2023 02 21, 19:09)
O ar supratai, kodėl šiandien reikia valgyti blynus? Ir kas yra blynas apskritai?

Man jau tikrai artimesni tie, kurie šiandien gamina pyragėlius, spurgas, remdamiesi prisivalgymo prieš Gavėnią tradicija, nei blyną, kuris reiškia priploškto to, kas nepatinka, suvalgymą.

Man patinka blynai, na aishku ne kas diena
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2023 02 21, 18:44)
Darbe radijas įjungtas, net nežimau M1 gal, nu griūk negyvas kaip nuo bačkos gražulio balsą išgirdom biggrin.gif . Vilnius be gėjų ir be konservatorių, už Lietuvą vyrai, o moterys už Petrą, kažkas tokio biggrin.gif

biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2023 02 21, 19:14)

Na, nebent ketvirčio ketvirčio.

Žiemos saulėgrįžos simbolis yra Kūčios/Kalėdos.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2023 02 21, 19:08)
Siaubai Turkijoj nesibaigia, vėl griūna viskas

Tai kad ir Kroatijoje ir Irane ir dar kazkur buvo.
seismologai rašo, kad iki mėnesio gali būti pakartotinių smūgių. Aišku ne tokio stiprumo.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2023 02 21, 19:14)

Išpūsta ir pritempta prie astronomijos, kurią, pavyzdžiui, Kūčios tiksliai žymi.

O kad buvo švenčių ir žaidimų ir yra kiekvienoj šalyje - taip. Tik reikia juos reflektuoti. Na, man nepatinka Užgavėnių žaidimai.
Papildyta:
QUOTE(uarda @ 2023 02 21, 19:37)
Tai kad ir Kroatijoje ir Irane ir dar kazkur buvo.
seismologai rašo, kad  iki mėnesio gali būti pakartotinių smūgių. Aišku ne tokio stiprumo.

kažkur skaičiau, kad stiprūs Graikijos kovą bus. Prognozės aišku čia,

Maja Di, tu kovą ne į Graikiją?
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2023 02 21, 18:33)
dabar jau aiskinimas vaidenasi? lotuliukas.gif ten tik pastabos buvo apie tave ir tavo glusuma, kai elementaraus teksto nesugebi suprasti.

jo visur tau diskriminacijos vaidenasi...  unsure.gif

as dziaugiuosi, kad pasualyje vis daugiau ir daugiau atsiranda sveiko proto balsu, kad nu jau per daug tos snieguolisko politkorektiskumo, kai visur tik diskriminacija zmonem vaidenasi. kur ten tau tie cigonai ar zydai diskriminuojami?  cia kiekvienoj sventei tada galima butu rasti visokiu fintu, jei labai norisi..

gerai,  kad dar del velniu ir kanapiniu diskriminacijos neverki lotuliukas.gif
tuoj vel vaidinsi alpstancia gulbe lotuliukas.gif pas tave toks algoritmas veikia, ateini pradedi ant visu rautis, paskui pradedi verkti kaip tave diskriminuoja ir skriaudzia... biggrin.gif

tai taip taip biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 21 vasario 2023 - 19:41
QUOTE(paštininkė @ 2023 02 21, 19:33)

nu taip, bet faktiškai ta Saulė niekada tada dar negrįžta, o va vasarį, ypač jo gale - laisvai. Jau nemažai Saulės matėm. Aš už Saulę šiuo atveju, tikiu, kad blynas yra tai
Atsakyti

Siaubai Turkijoj nesibaigia, vėl griūna viskas

Baisu....

Atsakyti

Astronominės - taip, o realiai ta saulė atsiranda maždaug nuo vasario antros pusės, tai ir švenčiama :)

Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2023 02 21, 19:54)
nu taip, bet faktiškai ta Saulė niekada tada dar negrįžta, o va vasarį, ypač jo gale - laisvai. Jau nemažai Saulės matėm. Aš už Saulę šiuo atveju, tikiu, kad blynas yra tai

Kaip tai niekad: jei imam Saulės sistemą, tai grįžta ir tolsta - čia astronomija.

O visa kita yra simbolika ir liaudies žaidimai: na, pavargot nuo žiemos (kurios būdavo šaltos ir ilgos, nuo nuo Kūčių laiko jau praėjo), tai va, šventė. Viskas būtų gerai, bet kai pasigilini - ne, man nepatinka. Mat tai sociumo ir jo baimių, neapykantų (pradedant nuo to, kad išvarom atsibodusią žiemą ir Morės pavidalu ją sudeginam visų akivaizdoj, bet tada ir ne tik ją... ) šventė. Nesakau, kad negalima švęst ar čia kažkas blogai, bet aš jos jau daug metų, kai supratau jos esmę, sąmoningai nešvenčiu ir tame maskarde nedalyvauju.
Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2023 02 21, 20:03)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="paštininkė" data-cid="73047815" data-time="1677000836"><div><p>Na, nebent ketvirčio ketvirčio.

Žiemos saulėgrįžos simbolis yra Kūčios/Kalėdos.</p></div></blockquote><p>Astronominės - taip, o realiai ta saulė atsiranda maždaug nuo vasario antros pusės, tai ir švenčiama smile.gif</p>

Oi, čia nuo metų meteo situacijos priklauso: gali atsirast vasario pabaigoj, gali tik kovo viduryje. Ne, čia kiti, ne cikliški, o kintantys dalykai. Šventės žymi cikliškumą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 21 vasario 2023 - 20:12

Kaip tai niekad: jei imam Saulės sistemą, tai grįžta ir tolsta - čia astronomija.

O visa kita yra simbolika ir liaudies žaidimai: na, pavargot nuo žiemos (kurios būdavo šaltos ir ilgos, nuo nuo Kūčių laiko jau praėjo), tai va, šventė. Viskas būtų gerai, bet kai pasigilini - ne, man nepatinka. Mat tai sociumo ir jo baimių, neapykantų (pradedant nuo to, kad išvarom atsibodusią žiemą,bet tada ir ne tik ją... ) šventė. Nesakau, kad negalima švęst ar čia kažkas blogai, bet aš jos jau daug metų, kai supratau jos esmę, sąmoningai nešvenčiu ir tame maskarde nedalyvauju.
Papildyta:
Oi, čia nuo metų meteo situacijos priklauso: gali atsirast vasario pabaigoj, gali tik kovo viduryje. Ne, čia kiti, ne cikliški, o kintantys dalykai.

Atsikrato žmonės baimių, to kas atsibodo, ko nemėgsta ir gyvent ramiau :) 

Jei tokia šventė išlikus, tai gal jos reik?

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2023 02 21, 20:14)
Atsikrato žmonės baimių, to kas atsibodo, ko nemėgsta ir gyvent ramiau smile.gif </p><p>Jei tokia šventė išlikus, tai gal jos reik?</p>

Turbūt reik. Bet jei ta baimė, kuria atsikrato (nebūtinai degindami, užtenka ir pažeminti), yra ne tik Morė, bet ir "žydukė", "čigonė"...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 21 vasario 2023 - 20:18