Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(lutuke123 @ 2023 09 04, 00:58)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="paštininkė" data-cid="73099077" data-time="1693733986"><div><p>Ne, pirmiau tu papasakok vartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotrauka

Burbe, jei kiek rauki, supranti, kad mes iš skirtingų sluoksnių, grupių, mentalitetų. Ir kas yra linksma vienai - nebūtinai turi būti įdomu kitai.

Parom: na, tai festivaliai "Poezijos pavasario", "Thomo Manno", "Baroko"... Ir dar ilgi studentavimo savaitgaliai, kai klausėmės Kernagio ir Nedos... Dar buvo džiazo ir tvisto - žodžiu, visko, bet tikrai ten nebuvo nei Liube, nei Alegrovos... Ir tai mano jaunystės laikais!</p></div></blockquote><p>Ir kaip šokot pagal tas dainas? Kernagis ir Neda tikrai geri dainininkai, menininkai, bet tai tikrai ne ta muzika pagal kurią gali šokti.  Foje, antis, hiperbolė buvo iš tokių, kur buvo ir muzika faina, bet ir pašokti galima. Iš lietuviškų dar pamenu vairas buvo, Butkutė,  Viktorija, tada buvo linksma ir smagu. Bet daugiau klausėm vakarietiškų, Modern talking,  Scorpions, Europe, Nirvana, Sting,  U2, Metalica, Madona, Jackson, Houston, Elthon John ir t.t. dauguma populiariausiu to meto atlikėjų. </p><p>Iš rusiškų klausėm ne tiek daug iš tikro  ruki verch, Jurij Šatunov.  </p><p></p><p>Liube neklausiau jaunystėje Lietuvoje. Ja atradau vėliau šiek tiek, Airijoje jau, tikrai gana "duševnaja" tokia ir žodžiai, ir išgyvenimai, ir melodijos, tikrai turi savo stilių ir gražu balsa, savo šalies patriotai, nežinau kodėl tu juos taip nužemini? Ką jie tau blogo padarė? Butent gal ir būtų mūsų Kernagio atitikmuo, nes daugiau nelabai ir turim tokių patriotiškų grupių ar dainininkų, tokių tikrų nuo dušios. </p>

biggrin.gif tu gi ne mano metų ir ne kaunietė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 04 rugsėjo 2023 - 10:58

biggrin.giftu gi ne mano metų ir ne kaunietė

Na taip aš jaunesnė kokiu dešimtmečiu gal, tai mūsų ir muzikos jau kitos, jau iš vakarų daug parėjo, nes sienos atsidarė. 

Vaikystėje tai pamenu tėvai turėjo plokšteles,  itališkos dainos visai nieko būdavo, dar dabar paklausau.

Atsakyti

Sportai. Gal ir visai buvo nieko laisvalaikio praleidimo budas - stebeti kokias varzhybas ar turnyrus.
Sovietu laikais zhiuredavom ledo rutuli ir dzhiaugdavomis kai rusai gaudavo nuo cheku ar shvedu.

Bet kazhkaip to pasidare per daug ir tai yra beprasmishka.
Koks ten skirtumas, kas nugalejo? Nusispjaut. Tai tiesiog show sureikshmintas. Ishkrypusios demokratijos pavizdys, kai vertinami ne kokie mokslininkai ar technologai ar ishradejai, o nieko gero, apart show nedarantys showmenai.

Tai paskui nesiskuskite, kad viskas eina zhemyn ar nesivysto stagnuoja

Naujų laikų gladiatoriai. Duonos ir žaidimų ir dar biški pakiršinimo liaudies, ir valdai liaudį. :huh2:​ 

Kai seniau už šalis žaisdavo bent tos pačios šalies tautiečiai, tai dar kažką reiškė, kas kokia šalis laimėjo, kai dabar samdiniai, tai tik komandos pergalė, ne šalies.

Žaisti įdomu kažką, tik žiūrėti nu man žiauriai nuobodu. :hmm:  :D 

Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 09 04, 13:06)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="IDOMUCIA" data-cid="73099218" data-time="1693809233"><div><p>Sportai. Gal ir visai buvo nieko laisvalaikio praleidimo budas - stebeti kokias varzhybas ar turnyrus.
Sovietu laikais zhiuredavom ledo rutuli ir dzhiaugdavomis kai rusai gaudavo nuo cheku ar shvedu.

Bet kazhkaip to pasidare per daug ir tai yra beprasmishka.
Koks ten skirtumas, kas nugalejo? Nusispjaut. Tai tiesiog show sureikshmintas. Ishkrypusios demokratijos pavizdys, kai vertinami ne kokie mokslininkai ar technologai ar ishradejai, o nieko gero, apart show nedarantys showmenai.

Tai paskui nesiskuskite, kad viskas eina zhemyn ar nesivysto stagnuoja</p></div></blockquote><p>Naujų laikų gladiatoriai. Duonos ir žaidimų ir dar biški pakiršinimo liaudies, ir valdai liaudį. huh.gif​ </p><p>Kai seniau už šalis žaisdavo bent tos pačios šalies tautiečiai, tai dar kažką reiškė, kas kokia šalis laimėjo, kai dabar samdiniai, tai tik komandos pergalė, ne šalies.</p><p>Žaisti įdomu kažką, tik žiūrėti nu man žiauriai nuobodu. hmm.gif  biggrin.gif </p>

Ir pastininke ne mano metu, bet ganėtinai glušė yra sakyti, kad jos jqunystes laikais ji klause kernagi ne Liube biggrin.gif , nes pigiems bardiškams koncertams pigu uztekdavo, restoranams ir klubams pinigu nebuvo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 04 rugsėjo 2023 - 14:17
QUOTE(-burbanti- @ 2023 09 04, 15:14)
Ir pastininke ne mano metu, bet ganėtinai glušė yra sakyti, kad jos jqunystes laikais ji klause kernagi  ne Liube  biggrin.gif , nes  pigiems bardiškams koncertams pigu uztekdavo, restoranams ir klubams pinigu nebuvo

1976 metais uzsakytas kepsnys restorane kainavo 70-80 kapeiku. Ne dienos pietus, o uzsakomas kepsnys kuri iskepdavo. Studentai pietaudavo ir uzsiskydavo.
1977 metu pavasari viskas pabrango, benzinas, taksi, restoranu patiekalai, auksas. Po poros metu buvo sekantis pabrangimas
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2023 09 04, 15:24)
1976 metais uzsakytas kepsnys restorane kainavo 70-80 kapeiku. Ne dienos pietus, o uzsakomas kepsnys kuri iskepdavo. Studentai pietaudavo ir uzsiskydavo.
1977 metu pavasari viskas pabrango, benzinas, taksi, restoranu patiekalai, auksas. Po poros metu buvo sekantis pabrangimas

As nekalbu apie tavo laikus. Jie net man dvelkia naftalinu.
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2023 09 03, 12:11)
As tu supranti, Monteverte, kad tau reikia pasirodyti psichiatrui?  Paštinimkes isskqiciavimai irgi beleberda, bet ten nors matematika ir algoritnmai yra, o pas tave tik gliukos.

matematika tu matematika protingoji, skaičiuok pinigėlius teisme, o aš popkorną valgysiu biggrin.gif mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(paštininkė @ 2023 09 03, 12:21)
Tikrai, o kas mano mamai buvo nuo skiepų? Gi puikiausiai juos "pernešė" mirksiukas.gif

tu kažką apie lėtinius procesus girdėjusi iš viso? biggrin.gif koks tu primityvas, baisu.
Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2023 09 03, 12:32)
.Mes po siaj dienai susitinkam jau 40 metu. Jaunysteje ant stalu šokdavom kavinese...aisku vietinese, kur visus pazinojom ir visi mus gerbė, nes nesikurvinom, kaip kitos - pilkos pelės, kurrios  is namu išeidavo retai, bet drūtai  biggrin.gif

Apie kokias tu drauges kalbi? Tu ju neturi

Papasakok vieną parą iš jūsų gyvenimo, kai jus 'linksminotės'.

ir dar kažką apie kažkokius uošvius kalbi
kas ten tokie jus gerbti galėjo biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2023 09 03, 21:43)
Monteverte, jei siunta būtų dingus tai gal ir bėda būtų, nors tai tik pinigai, tokia čia ir bėda. Bet ji atsirado, tai kaip tik yra kuo džiaugtis, nes peršasi išvada, kad Lietuvos žmonės ne vagys. O kad kurjeris suklydo į labai panašiu pavadinimu gatvę nuvežęs, tai klysti žmogiška, paskambinus, sekančią dieną ji buvo prie mano durų. Taip kad prie nelaimių tokio įvykio niekaip nėra kaip priskirt. Daugiau prie laimių bigsmile.gif
Amadėja, tas tavo nudistų pliažas kur tu važiuoji tai Šventojoj? Gavau gimtadienio dovaną 3 diemas sanatorijoj su procedūrom vienai pačiai man wub.gif . Tai šiandien paplūdimiu ėjau, žiūriu nuoroda į nudistus bigsmile.gif . Moterų būtų tai būčiau nuėjus, nedabrendau iki nudistų  biggrin.gif . 100 metų Šventojoj nebuvau, būdavo toks kaimas kažkada, dabar labai gražu. Beje Montevertei irgi patiktų, ties Auksinėm kopom pliažas kur leidžiama su augintiniais.

Dievuli tu mano, ką tu bandai man įrodyti? pati čia rašei dėl tos siuntos, nerimavai, gi neapsidžiaugei iš karto, kad dingo biggrin.gif
Ne, ačiū, būtent ten man nepatinka. Tas pliažas nešvarokas, dumblokas kažkoks. Tegu ten sėdi tie, kurie turi vietoje šuniukų "arklius". Mano mažims šuniukams labai gerai kitoje vietoje ir niekas nesikabina, neveja smile.gif
Atsakyti

1976 metais uzsakytas kepsnys restorane kainavo 70-80 kapeiku. Ne dienos pietus, o uzsakomas kepsnys kuri iskepdavo. Studentai pietaudavo ir uzsiskydavo. 1977 metu pavasari viskas pabrango, benzinas, taksi, restoranu patiekalai, auksas. Po poros metu buvo sekantis pabrangimas

Aš nei gimus nebuvau dar  :D

bet šiaip įdomu, tu kokią knygą galėtum išleisti apie tuos laikus, nes daug kas dabar labai iškraipoma. 

Aš pamenu iš vaikystės, kad tikrai gana dažnai eidavom į restoraną pavalgyt paprasčiausiai su šeima, nu toks šeimos pabuvimas kartu. Tai matyt nebuvo labai brangu, nes tėvai tikrai labai daug neuždirbdavo. Dar pamenu tėvai eidavo kartais į kiną, o kine irgi būdavo kavinukė, ten užeidavo. O mes jau kai paaugliai buvom viską uždarė, tai tik saulėgrąžas nešdavomės. :D

Atsakyti

1976 metais uzsakytas kepsnys restorane kainavo 70-80 kapeiku. Ne dienos pietus, o uzsakomas kepsnys kuri iskepdavo. Studentai pietaudavo ir uzsiskydavo. 1977 metu pavasari viskas pabrango, benzinas, taksi, restoranu patiekalai, auksas. Po poros metu buvo sekantis pabrangimas

Aš nei gimus nebuvau dar  :D

bet šiaip įdomu, tu kokią knygą galėtum išleisti apie tuos laikus, nes daug kas dabar labai iškraipoma. 

Aš pamenu iš vaikystės, kad tikrai gana dažnai eidavom į restoraną pavalgyt paprasčiausiai su šeima, nu toks šeimos pabuvimas kartu. Tai matyt nebuvo labai brangu, nes tėvai tikrai labai daug neuždirbdavo. Dar pamenu tėvai eidavo kartais į kiną, o kine irgi būdavo kavinukė, ten užeidavo. O mes jau kai paaugliai buvom viską uždarė, tai tik saulėgrąžas nešdavomės. :D

Atsakyti

Ir pastininke ne mano metu, bet ganėtinai glušė yra sakyti, kad jos jqunystes laikais ji klause kernagi ne Liube biggrin.gif, nes pigiems bardiškams koncertams pigu uztekdavo, restoranams ir klubams pinigu nebuvo

Tai gal ji tokia buvo nesitūsino niekur, į šokius nevaikščiojo, į knygas ir poeziją įlindus, visada gi buvo tokių žmonių. 

O metų tai nesuprasi kiek jai, tai senute vaidina, tai jauna  :D 

Atsakyti
konservatnykai siaučia biggrin.gif https://www.delfi.lt...e.d?id=94280873
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2023 09 04, 18:10)
matematika tu matematika protingoji, skaičiuok pinigėlius teisme, o aš popkorną valgysiu biggrin.gif  mirksiukas.gif

Tu labiau nusirašai, nei montekrista biggrin.gif

Tu nesugebi apginti savo tiesų apie savo abrakadabras. Neturi smarvės.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2023 09 04, 18:10)
ir dar kažką apie kažkokius uošvius kalbi
kas ten tokie jus gerbti galėjo biggrin.gif

biggrin.gif biggrin.gif
Apie ka tu cia nusišnekėjai? Paaiškink lietuviskai. Tu cia apie nepagarbą tau is tavo uosvio puses, kuris graibo tavo papus, o tu bais tuo dziaugiesi?

Nu migla biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2023 09 04, 20:01)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="IDOMUCIA" data-cid="73099322" data-time="1693830246"> 1976 metais uzsakytas kepsnys restorane kainavo 70-80 kapeiku. Ne dienos pietus, o uzsakomas kepsnys kuri iskepdavo. Studentai pietaudavo ir uzsiskydavo. 1977 metu pavasari viskas pabrango, benzinas, taksi, restoranu patiekalai, auksas. Po poros metu buvo sekantis pabrangimas</blockquote>
<p>Aš nei gimus nebuvau dar  biggrin.gif</p>
<p>bet šiaip įdomu, tu kokią knygą galėtum išleisti apie tuos laikus, nes daug kas dabar labai iškraipoma. </p>
<p>Aš pamenu iš vaikystės, kad tikrai gana dažnai eidavom į restoraną pavalgyt paprasčiausiai su šeima, nu toks šeimos pabuvimas kartu. Tai matyt nebuvo labai brangu, nes tėvai tikrai labai daug neuždirbdavo. Dar pamenu tėvai eidavo kartais į kiną, o kine irgi būdavo kavinukė, ten užeidavo. O mes jau kai paaugliai buvom viską uždarė, tai tik saulėgrąžas nešdavomės. biggrin.gif</p>

Kaune buvo kelios menininku kavines biedniems studentams muzikantams ir aktoriams, ten vyna pigu pardavinedavo.
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2023 09 04, 20:04)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="-burbanti-" data-cid="73099311" data-time="1693829644"><div><p>Ir pastininke ne mano metu, bet ganėtinai glušė yra sakyti, kad jos jqunystes laikais ji klause kernagi ne Liube vartotojo įkelta nuotrauka, nes pigiems bardiškams koncertams pigu uztekdavo, restoranams ir klubams pinigu nebuvo</p></div></blockquote><p>Tai gal ji tokia buvo nesitūsino niekur, į šokius nevaikščiojo, į knygas ir poeziją įlindus, visada gi buvo tokių žmonių. </p><p>O metų tai nesuprasi kiek jai, tai senute vaidina, tai jauna  biggrin.gif </p>

Kiek daug ji prarado
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 04 rugsėjo 2023 - 20:42