Įkraunama...
Įkraunama...

Valdorfo lėlytės

Sasha - dailutė tavo lėlytė, ypač šukuosena taip "akuratniai" padaryta thumbup.gif Ir veidelis-labai mielas... wub.gif
(ar tu buvai kažkada sakiusi, kad dirbi/dirbai Valdorfo m-kloj? ar aš kažką painioju g.gif )

Spray-o tu pati pabandyk pasiūti mirksiukas.gif pamatysi-kaip džiaugsis tavo mažoji biggrin.gif čia tiek patarimų ir vaizdžių paaiškinimų rasi, tad siūti bus vienas malonumas smile.gif O jei nesiryši, gal mergaitės tau pagelbės ir pasius lėlytę tavo dukrelei. Aš, deja, šiuo metu neturiu nei laiko, nei galimybių. O ir patirties siuvant tokias lėlytes-dar mažoka... Bet kokiu atveju-linkiu sėkmės!
Atsakyti

Spray-o tu pati pabandyk pasiūti mirksiukas.gif pamatysi-kaip džiaugsis tavo mažoji biggrin.gif čia tiek patarimų ir vaizdžių paaiškinimų rasi, tad siūti bus vienas malonumas smile.gif O jei nesiryši, gal mergaitės tau pagelbės ir pasius lėlytę tavo dukrelei. Aš, deja, šiuo metu neturiu nei laiko, nei galimybių. O ir patirties siuvant tokias lėlytes-dar mažoka... Bet kokiu atveju-linkiu sėkmės!
[/quote]

Aciu uz palinkejimus! Ilgai ilgai ziurinejau schemutes galvodama gal man pavyks pasiuti, bet neisivaizduoju is kur gauti vilnos, neturiu ir medziageliu, kad kunelio spalva butu grazi...
Kazkaip nepasitikiu savo jegomis...Galvoju, o jei gausis negrazi tai paskui ir ismesti bus gaila, juk pati dariau biggrin.gif

Bet merginu lelytes laaabai grazios, man iki tokio grozio reiktu siuti ir siuti...
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2009 09 06, 12:35)
Sveikos, auksarankės

Labai gražios jūsų lėlytės. Įsikvėpiau ir aš pabandyti pasiūti vieną kitą. Reiks paieškoti tik gerai besitampančio, gražios kūno spalvos trikotažo. Norėjau paklausti, galkas nors esate siuvusios ar turite iškarpų kitiems Valdorfo žaisliukams - gyvūnėliams? Labai labai domintų. Kiek žinau, principai yra tokie patys, kaip ir siuvant lėlės:

1. natūralios, natūralių spalvų medžiagos (jokių raudonų šuniukų ar žalių kačiukų smile.gif)
2. išlaikytos proporcijos (gyvūnas turi būti panašus į tikrą, gyvūno poza taip pat natūrali, pvz.: kiaulė jokiu būdu ne sėdinti ar stovinti ant dviejų kojų)
3. be šypsenų, akys - taškiukai arba jų visai nėra).

Man sunkiausia tai pasidaryti iškarpą taip, kad tas gyvūnas būtų panašus į tikrą.Tai jei turite ką nors, būčiau labai dėkinga.

pati dabar turiu iš darželio parsinešusi "pataisymui" karvę ir baltąjį lokį (čia siuvau ne aš):

user posted image

user posted image

kaip suprantu siuos gyvunelius is valdorfo darzelio ir gavai smile.gif paprastai jie turi ir iskarpu ir mielai duoda norincioms mamytems, tad gali paprasyti auklyciu. Jei netures, rasyk man i AZ - gausiu smile.gif
Atsakyti
Ievuschka, taip, aš, dirbau iki vaikų, ir dabar dar padraugauju ax.gif Ir ačiū už pagyrimą smile.gif Kaip nors reikia ją gražiau pafotografuot, nes tikrai dailiai išėjo, o tuo plaukus visai pint ir šukuot tai net man pačiai patinka.
Žvėriukų iškarpų turi ir valdorfo mokykla, nes pagal programą, kiek pamenu, šeštokai gyvūnus siuva. Tik va kur gaut tikslių? Nes jos ten, kiek mačiau, kopijuotos - perkopijuotos, ir tikslumą prardę. Gal darbų mokytojos turėtų?
Atsakyti
Bet jei kas turit, tai pasidalinkit bet kokiom - tikslio ar netiksliom bigsmile.gif

Sazha, tavo lėlytė tikrai labai dailutė thumbup.gif Ir dar aš pagalvojau, kad turbūt pati tvarkingiausia šukuosena būna, kai taip kaip tavoji pasiūta - per vidurio galvytę plaukai į viršų sukabinti. Ar ne taip supratau?
Atsakyti
Ačiū 4u.gif
Žodžiu, su tais plaukais tai keblu paaiškint. Nes nuo pradžių niekaip man "nedaėjo" pagal aprašymą, kaip juos daryt, tai aš savą būdą sugalvojau. Siuvu kelis lyg "lankelius" plaukų - pradedant nuo kaktos, ir paskui viršutinio sluoksnio dalim plaukų dengiu tą tarpelį galvos, likusį iki kitos, jau žemiau esančios, eilės. O sklastymą šitai padariau tokiu būdu, kad palei jį iki pakaušio prisiuvau dar po eilę plaukų ir paskui aplyginus padariau siūlę, kuri ir matos. Žodžiu, išeina, kad kaukolė ne visa glotniai apdengta plaukais - jie šukuojami, bet ne tik galai, o jau nuo kažkur galvos vidurio lieka palaidi. Kažkaip neblogai gaunas, nes ir šukuosenų įvairesnių taip galima padaryt.
Atsakyti
Zidudu, ačiū už idėją! Ir kaip aš anksčiau nepagalvojau... doh.gif Onepagalvojau, matyt, todėl, kad ten mamyčių siūti žaisliukai smile.gif Bet iškarpų gausiu visą krūvą ir visai nesudėvėtų.

Dar klausimėlis, kur jūs perkate kūno spalvos trikotažą? Gal yra kus nors gražiai besitempiančio ir padorios sudėties? Žiūrėjau prie Kalvarijų turgaus, bet ten gražiai besitempiantis tik 100% poliesteris.

Sazha, nuostabios lėlyės tavo! Kada įsiprašysiu į svečius, kad plaukus pamokytum daryti blush2.gif smile.gif
Atsakyti
Sveikos, vienai mylinčiai mamai paprašius padaryt gimtadienio proga jos mergytei dovaną, dar vieną lėlytę į pasaulį paleidau rolleyes.gif Na, kur daugiau pasidžiaugsiu, jei ne jums blush2.gif Tik fotografuota fotoaparatu, tai tokia lėlytė rūke...
http://s679.photobuc...nt=20090923.jpg
http://s679.photobuc...20090923001.jpg
Pakrikštija Rožele, nors savininkė gal kitaip nuspręs.
Atsakyti
sveikutes, gavau ir nuskanavau vardorfietiskas iskarpas ivairiu zvereliu: suns, kates, karves, kiauliuku, avies, versiuko, lapes, kiaunes?, dramblio, zirafos, kupranugario. Atrodo tiek... ka domina rasykit i AZ savo el.pasta, atsiusiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(zidudu @ 2009 10 01, 05:49)
sveikutes, gavau ir nuskanavau vardorfietiskas iskarpas ivairiu zvereliu: suns, kates, karves, kiauliuku, avies, versiuko, lapes, kiaunes?, dramblio, zirafos, kupranugario. Atrodo tiek... ka domina rasykit i AZ savo el.pasta, atsiusiu  drinks_cheers.gif

gavau jusu e-meila, laaaabai aciu aciuks.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zidudu @ 2009 10 01, 07:49)
sveikutes, gavau ir nuskanavau vardorfietiskas iskarpas ivairiu zvereliu: suns, kates, karves, kiauliuku, avies, versiuko, lapes, kiaunes?, dramblio, zirafos, kupranugario. Atrodo tiek... ka domina rasykit i AZ savo el.pasta, atsiusiu  drinks_cheers.gif
dideliausias aciu clap.gif
Atsakyti
zidudu-gal gali truputį papasakoti , iš kokių medžiagų geriausia siūti gyvūnėlius. Ir kamšalas-ar būtinai vilna? Ar baisiai nusižengčiau, kimšdama pvz.sinteponu?
Atsakyti