Įkraunama...
Įkraunama...

Valdorfo lėlytės

Elzytė - žvairytė, kreivom akytėm rolleyes.gif Bet gal galima dar perdaryt - pataisyt? Šypsenytė minimali, manęs netrikdo. O plaukų spalva tai fantastiška... wub.gif Ant suknelės kokių akcentėlių trūksta, na ir apaut būtų buvę gražu, prieš į pasaulį išleidžiant.
Greta... Vat yra lėlyčių, su kuriom eičiau į lovą, o yra - su kuriom ne... biggrin.gif Tai su Greta eičiau, nesvarbu, kad basa, nesvarbu, kad iki suknelės dar truputuką nepriaugo biggrin.gif Beje, suknelės fasonas labai žavus. Ir šiaip - žalia - tai gražu. biggrin.gif Plaukai nuostabūs, veidukas mieliausias, charakteris jaučias toks geras geras... wub.gif
Dėl Tytės ir man kilo abejonių - ar ji skirta vaikui žaisti? Čia tas klausimas gal tik dėl aksesuarų kyla, nežinau. Va, į ją žiūrint akivaizdu, kad ne visos lėlytės - kūdikiai. Kai kurios - tikrai vaikiukai, kai kurios yra panelės, kai kurios - tetutės tongue.gif Bet detalių - detalyčių... Ir tokio dailumo! Irgi lenkiu galvą... thumbup.gif Manau, iš to preciziško krapštymosi, autorė daug džiaugsmo patyrė. Aš, keik mačiau lėlyčių valdorfinių, tai tikrai jos turėjo ir apatinukus, ir viršutinius drabužėlius, ir apavą, ir kokį apsiaustėlį ar megztuką, ir tašiuką - ne viena net su daikteliu... O burnelę taip įtraukt - visai originalu, bet ar ne šitai Tytę daro truputį tetulytišką? O šukuosena - tikrų plaukų??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sazha: 01 kovo 2009 - 21:42
QUOTE(Sazha @ 2009 03 01, 20:13)
Kaip ir šitos lėlytės, ką?..  rolleyes.gif  Juk lengviau ir patogiau kokią Barbę ar Baby born'ą nupirkt. Pamenu, kolegės pasakojo, kaip per Naujuosius keitės dovanėlėm, na, tokiom komiškom, kad žmogų truputį per dantį patraukt. Tai Jurgai, mokytojai, kuri valdorfo lėlytes meistriškai daro, padovanojo plastmasinę už 5 Lt iš Maximos, atseit, ką ten, moteriške, krapštais iki išnaktų su žiursteliais - megztinėliais - nuėjai, ir yra...  biggrin.gif

naah, ne tame esme...man tiesiog nepatiktu apsimest, kad kai kurie daiktai/reishkiniai neegzistuoja, kad ir tos pachios barbes ar televizoriai... ar konkurencija g.gif
nu, bet chia off topic jau:)
Atsakyti
Kad nėr čia jokio apsimetinėjimo - juk nebūtinai, jei kažko neturi ir turėt nenori, tai jau apsimeti, kad nėra mastau.gif Aš neapsimetu, kad telikų nėra - mano namie sąmoningai, dėl objektyvių priežasčių jų nėra, kaip kad nėra barbių arba produktų su glutamatais, etc. Bet, anot mano močiutės, kas galva do razums rolleyes.gif
Ė, ko kitos tylit, nekomentuojat?
Man tai dėl kai kurių lėlyčių kai kurių detalių kyla klausimų, bet juos tikriausiai tikslingiau užduot, kai jau autorės bus atskleistos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sazha: 01 kovo 2009 - 22:29
nu ka atrodo gryzau ax.gif , vaikai ismaudyti sumigdyti, pagaliau radau laiko ir paskaitineti smile.gif perskaiciau komentarus, ydomu buvo paskaityti bigsmile.gif , bet as pati, kaip naujoke siuose reikaluose, gal susilaikysiu blush2.gif

Atsakyti
aš irgi pratęsiu kritiką ax.gif

Elzyte - su suknele man nesižiūri, bet kur tik su naktinukais, tai labai šilta lėlytė. Jei veidukas būtų švelnesnių/smulkesnių bruožų - wub.gif wub.gif
Greta - tokia labai valiūkiška, į mamos naktinukus įlindusi hihihi.gif nors iš veiduko, tai man labiau į berniuką panaši.. ax.gif manau, Gretutei reikėtų naujų rūbelių, kad atsiskleistų savo grožiu. Ir kitą kartą daryčiau iš ne tokio rievėto trikotažo..
Tytė - ... unsure.gif man jinai sukėlė didelį vidinį konfliktą unsure.gif iš vienos pusės, labai daili, rūbeliai nepriekaištingi, bet man jinai iš konkursėlio vienintelė kuri net nepretenduoja į Valdorfo lėlę. Nu kažkoks kolekcinės lėlės hibridas unsure.gif ... akytės-žvaigždutės truputįpobaisios blush2.gif gaila, kad su plaukučiais pasukčiauta.. o nesimetrišką veiduką galima pataisyt, nereiktų slėpti 4u.gif

pratęsiu toliau, nes ryt nelabai laiko turėsiu ax.gif
Kornelija - šypsenėlės nereikėjo daryt, man rods ir be jos būtų linksmai atrodžiusi. Gražūs rubeliai, bet jie išmuša plaukučių spalvą, sekančius siuvant reikėtų apie tai pagalvoti.
Kotryna - profilis gražus, o vat į veiduką žiūriu žiūriu lens.gif lyg ir kažkas dailaus, bet nesu tikra unsure.gif ir rūbelių padoriai nesimato.. na, bet sagutės mažiems pirščiukams - pats tas thumbup.gif
Luknė - bulbanosiukė (: gal kiek ir per aukštai ta nosytė, rankytės neproporcingos. Bet lėlytė labai šilta, rūbeliai superiniai thumbup.gif tokia minkštutė atrodo wub.gif
Lota - truputį nepasisekusi nosytė, celiulitinės kojytės, neproporcingas užpakaliukas, bet pati kūdikiškiausia. Rūbeliai labai priderinti. Jaučiu, mano panelei šitoji labiausiai patiktų, ypač nuoga - šitiek apžiūrėti galima rolleyes.gif
Titas - turbūt, labai mėgasta pavalgyt, net kailinukais nepaslėpsi biggrin.gif su šeimininiais labai juokingai atrodo. Bet jam labai pasisekė, nes turi šiiitokias kelnytes lens.gif Jos čia siūtos?? blink.gif ar nuo kitos lėlytės pritaikytos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coccinela: 01 kovo 2009 - 22:57
QUOTE(Sazha @ 2009 03 01, 22:28)
Kad nėr čia jokio apsimetinėjimo - juk nebūtinai, jei kažko neturi ir turėt nenori, tai jau apsimeti, kad nėra  mastau.gif

ee.. sunkus reikalas su tuo nenorėjimu unsure.gif tavo dar mažiukė, tai ir nenori. Bet kaip didesniam vaikui paaiškint, kad jis nenori tokio žaislo, kokį kiti turi? arba kaip jį įtikint, kad jis visai nenori playstation?
aišku, jei gyvenama kaime ar kažkokioj bendruomanėj, tai galima tą norų pasaulį apribot. Bet paskui išeina į Pasaulį pusiau subrendęs žmogus ir pamato, kad jis truputį iškrenta iš masės (o juk visi pasąmoningai trokšta būti kaip visi). Nu, arba nepamato ir toliau gyvena truputį perkreitpą gyvenimą.. ee.. nu aš tai taip nenorėčiau savo vaikui unsure.gif

Sorry, kad pateršiau temą blush2.gif
Atsakyti
Oje, kokie grožiai wub.gif net širdis apsalo, nežianau net už ką balsuot, gal rytoj arba vėliau prabalsuosiu biggrin.gif
Šiandien vis laukiau, kad galėsiu ramiai kompą įsijungt ir peržiūrėt viską, tai pasiuvau dar vieną mažytę lėlytę, kai nurims aistros dėl konkurso - parodysiu, nes dar nenufotografavau rolleyes.gif

Ką gi, dabar reikia išreikšt savo nuomonę rolleyes.gif

Milglė - gražiai pasiūta lėlytė ir dėl veiduko spalvos neprisikabinčiau, nes manau, kad čia foto kokybė prasta, todėl ir atrodo pabalus. Plaukučiai labai gražiai padaryti, tik drabužėliai tokie kietoki atrodo.

Kastytis - gražiai dailiai pasiūtas, ir manau skirtas didesniam berniukui, tai ir drabužėliai tokie, kaip pasipuošęs didesnis berniukas. Labai graži šukuosena, tokie tankūs plaukučiai ir veidukas toks koks priklauso, tik siūlas šviečiasi akiduobių. Numanau, kas darė.

Morta - tokia paauglė mergaitė. Labai gražūs drabužėliai ir aksesuarai, spalvinis prendimas man labai patinka, šukuosena irgi, tik veidukas man primena mano mamą. o dėl akyčių, - gal čia karoliukai ir atrodo taip, kaip pakoreguota su fofošopu.

Papildyta:
Dar pratęsiu

Elzytė - pirma nuorauka kokia graži, labai gražus spalvinis variantas, tos ryžos garbanos, ryžas vazonas ir adijaliukas. Kai šitaip saulė šviečia, tai iš veiduko jinai man net prisimerkus atrodo. Tik suknytė gal kiek sunkoka, gražiau su naktinukais atrodo.

Greta - dailiai pasiūta, šukuosena puiki, veidukas liuks. Suknytė man primena mano vaikystės sukneles, labai miela, bet galėtų būti trumpesnė. Dar fone vis žiūrėjau žiūrėjau ir nesupratau, tai jinai prie dėžės sėdi ar kambaryje prie židinio? Gal fotografuojant vertėtų pakeisti aplinką?

Tytė - super lėlytė. Tokio kruopštumo ir dailumo. Gražiai parinktas spalvinis variantas, medžiagos suderintos, stilius, nes batukai su kietais padeliais, šukuosena įdomi, tik kažin, kaip atrodo be kepurytės, bet ji, kaip ir kitos minėjo, kad tokia ne žaidimams skirta, o daugiau kaip interjero puošmena. Fantastiškos nuotraukos, vonia net su putom, super.

Atsakyti
Nu jei jau pradėjom komentuot, tai ir pabaikim biggrin.gif

Kornelija
- viena iš mano favoričių, tokia jinai man miela, įsivaizduoju, kaip su ja bus žaidžiama, gal ta šypsena viską paperka smile.gif proporcijos, veidukas, plaukučiai viskas gerai, tik nykščiukai arba per žemai arba visai nereikalingi.

Kotryna - kokia šukuosena, stovi lauke, vėjas plaukus taršo, labai gražu. Tik gaila, kad daugiau nelabai matyti veidukas, kojytės, proporcijos. Paltukas super pasiūtas, tok gal kepurė per balta dabar pagal paltuką? Bet gal dar kokie bačiukai balti yra?

Luknė
- labai miela lėlytė, graži šukuosena, drabužėliai, bet tiksliai Coccinela pastebėjo - nosytė per aukštai. Pagal proporcijas rankos didokos, o kojytės per trumpos.

Lota - lėlytė-kūdikis, vienintelė tokia jauna šitam konkurse, gražios formos, proporcijos, šukuosena, plaukučiai gražūs, tik labiau tinka kaspinėliai, nei gumytės plaukams. drabužėlių gal norėtųsi šviesesnių, suknytė su kelnytėmis nesuderinta.

Titas - berniukėlis, fainas toks, mielas, nesrūpestingas, ypač su šeimyninias triusikais lotuliukas.gif drabužėliai tokie "naminiai" nepasipuošęs berniukas, su tapkėm, jaukus toks. Proprcijos nelabai, galėtų būti galva didesnė. Tokia šukuosena būtų labai tikusi negriukui.

Išsakiau savo nuomonę
happy.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo belkaa: 01 kovo 2009 - 23:54
Na, ir aš toliau pakomentuosiu smile.gif

Elzytė-miela, šilta lėlytė. Tačiau tarsi pritrūko kruopštumo siuvinėjant akis ir burnytę. Ir gaila, kad pirmoje nuotraukoje nesimato kojyčių, ir rankyčių, tarsi norėta nuslėpti tai, kas nelabai pavyko.

Greta-tikrai tokia valdorfiška lėlytė, ji man kažkodėl liūdnai susikrimtusi atrodo.Labai stilinga šukuosena, plaukai taip lygiai vienodai pritvirtinti. Tik pėdutės nelabai ryškiai suformuotos (o gal čia nesimato aiškiai iš po suknelės?)

Tytė-kruopštumo, kantrybės ir visokių spalvinių derinių-drabužių fasonų-aksesuarų viršūnė . Tačiau pačios lėlytės išraiška-kiek "bobutiška". Nors jei toks tikslas buvo, tai gal ir gerai tada. Juk jei gali būti mergaitė ar berniukas, tai gali būti ir tetulytė ar bobulytė, galima žaisti "namus", tokia lėlytė galėtų būti kokios Elzytės ar Gretos močiutė ar auklė. Akis-žvaigždutes esu mačiusi ,kad tokias siuva valdorfo lėlytėms, tai nenustebau, bet įtraukta burnytė man asmeniškai-nelabai ax.gif O drabužėlių gausa-tai tik pliusas thumbup.gif Juk smagu perrenginėt lėles rolleyes.gif

Atsakyti
Niu, aš čia paskaičiau jūsų visų komentarus ir aš supratau, kad man dar reikia patylėti ir kaip sakant paklausyti-paskaityti smile.gif ax.gif Maža mano patirtis ir lėlių daryme ir komentavime... Tačiau iš kiekvienos komentaro kažką naujo sužinojau, pažiūrėjau kitomis akimis į kai kurias lėlytes.... Vž, gyvenu ir mokausi, ir tuo labai džiaugiuosi.
Ir dar kilo kalnas klausimų apie kiekvienos lėlę, taigi rytoj vakare bus klausimų vakaras biggrin.gif

O kol kas patupėsiu po lapu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sazha @ 2009 03 01, 21:28)
Aš neapsimetu, kad telikų nėra - mano namie sąmoningai, dėl objektyvių priežasčių jų nėra, kaip kad nėra barbių arba produktų su glutamatais, etc. Bet, anot mano močiutės, kas galva do razums  rolleyes.gif

o kaip yra LT su Valdorfiniu mokyklu mokymo programom? jos shvietimo ministerijos patvirtintos? g.gif shiaip, ish smalsumo klausiu... unsure.gif nes man
apyshiurpiai skamba Vokietijos sistema- pabaiges Valdorfo mokykla negauni net shanso stoti i koki universiteta, turi dar eit mokytis papildomus metus, kad galetum laikyt 'Abitur' egzaminus blink.gif

QUOTE(belkaa @ 2009 03 01, 22:30)
Šiandien vis laukiau, kad galėsiu ramiai kompą įsijungt ir peržiūrėt viską, tai pasiuvau dar vieną mažytę lėlytę, kai nurims aistros dėl konkurso - parodysiu, nes dar nenufotografavau  rolleyes.gif

oii, lauksim bigsmile.gif

nu, pakomentuosiu likusias, kad nesimiega biggrin.gif

Kornelija- nu labai nevaldorfishka shypsena... ir rankytes neproporcingai ilgos, tp kliuva nyksciai. Shiaip miela, tik nereikejo 'nuneshti' plauku spalvos tokiais ryhkiais rubeliais.

Kotryna- nu galima buvo ir daugiau lelytes parodyt doh.gif labai mielas veidukas ir labai grazhus plaukai. Manau, bus tarp mano 3 favorichiu smile.gif

Lukne- nu taip, nosyte didele, betgi visokiu buna, kaip ir zmoniu... man atrodo, kad ji didesne nei kitos ir siuta ish pedkelniu gal? ar ko? matau, skirtinga rashta ant 'pirshtuku'. shiaip lyg ir nera prie ko kibt, bet ji man nemiela...nu, kazhkokia blanki unsure.gif

Lota- labai ryshkus 'celiulitas', suknytes noretusi shviesesnes. Veidukas man atrodo kazhkoks nekudikishkas unsure.gif

Titas nu nemirtinga man jo poza su tais sheimyniniais lotuliukas.gif ir tas alaus pilvukas labai juokingas. Jeigu kelnes siutos,- pagarba autorei... shiaip neproporcingas, galva labai mazha, bet viska 'ishgelbejo' plaukuosena.
Atsakyti
laba diena

kaip čia ramu?
Atsakyti