Įkraunama...
Įkraunama...

Baimė vėl pastoti?

QUOTE(Dinushka @ 2009 04 01, 11:14)
na jau, kur gi spjauna ta valstybe... Nereikia vyti dieno i medi... Dar paieskoti reiketu tokiu salygu vaikams auginti - du metus gali ramiai sau ciuciuoti maziuka, jei noras yra, gimdykis dar viena, ir vel mokes... 100, 85 proc atlyginimo... O jei dar noras nedingsta - ir vel... Ar tikrai taip jau ir spjaunama i mamu puse? As tik tikiuosi, kad krize artimiausiu metu neitakos pokyciu ir sioje srityje, nes tai kaip yra dabar  su garantijomis auginant vaikus Lietuvoje daugiau jokioje kitoje salyje tokiu salygu nerasite... Net Skandnavijos salyse, ir tai antrus metus jau nebemoka...

Na,žinok,aš su mielu noru jau vėl pastočiau,bet vien ta situacija mane ir gasdina.Birželį po prezidento rinkimų viskas išaiškės,ar gausim du metus pinigėlius,ar tik metus jau unsure.gif
Aš su mielu noru eičiau į darbą po metų.Bet kur unsure.gif ?Niekas nenori mamų su mažais vaikiukais.Jeigu į darbą grįžt jau po metų,tai kur vaikiuką palikt g.gif Darželiai tik nuo 2 metukų priima,auklės irgi nori pinigėlių uždirbt.
Daug labai niuansų šia tema.Lietuva nesuteikia salygų dirbti mamos (kaip tarkim Skandinavijos šalyse).

Kažkur perskaičiau neblogą mintį: "LIETUVOJE VĖL ARTĖJA DEMOGRAFINĖ KRIZĖ". Manau,ši mintis ne iš piršto laužta.

Nors iš kitos pusės,mūsų su MB norui turėti pametinukus,nesutrukdys nei ši nesamonė.Nes noras tikrai yra 4u.gif
Atsakyti
Mane ir kamuoja nerimas, mergytei 6 menesiai.. Labai bijau pastot vel.. Bet kai pati maitinu tai nzn kaip cia geriau saugotis... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 03 13, 00:25)
As galvojau, kad tik man taip yra  biggrin.gif As netgi jau pasiteiravau gydytojo kada vis tik butu geriau pastoti po CP, kazkaip baisu, kad nieko nenutiktu, jei per greitai. Bet jau baisiai norisi antro mazylio biggrin.gif Bet tikriausiai teks kokius metelius palaukti.

drinks_cheers.gif nea, esam ne vienos tokios thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Tomulyte @ 2009 04 01, 10:44)

Daug labai niuansų šia tema.Lietuva nesuteikia salygų dirbti mamos (kaip tarkim Skandinavijos šalyse).

bet motinystes atostogos cia uztrunka tik 44 sav.(kazkur apie 10 men.) mirksiukas.gif 100 proc. apmoka tik pirmas 14 sav., o paskui apie 85 proc. zinoma, yra galimybe pasiilginti jas dar 8 arba 14 sav., bet atitinkamai ir pinigeliai po maziau issidalins per ta laikotarpi.
i lopselius cia priima kartais ir nuo 6 men., bet...
as pvz., noriu islaukti bent iki metuku, tad man teko prasiilginti - nors ekonomiskai nukentesim nuo to truputuka...

manau visur yra savi pliusai ir minusai mirksiukas.gif

tiesa, cia taip Danijoje yra biggrin.gif tikiuosi aiskiai aprasiau doh.gif
Atsakyti
Kadangi pirmasis nėštumas ir gimdymas buvo labai sunkus, tai ilgą laiką tiesiog paniškai bijojau pastoti...
nors labai saugojomės (prezervatyvai+kontraceptikai lotuliukas.gif ), vis tiek kiekvieną mėnesį puldavau pirkti nėštumo testo, nes man rodėsi, kad vėl pastojau blink.gif

ta nesamonė truko gerus metus ir po to kurį laiką dar viesiems prisiekinėjau, kad daugiau jokių vaikų schmoll.gif

bet praėjo nepilni 4 metai ir pati vyrą įkalbėjau antram vaikui ax.gif

kadangi šis gimdymas buvo geroooooooooookai lengvesnis, neturiu jokios baimės vėl pastoti lotuliukas.gif
Atsakyti
Bijau ir noriu pastoti,saugomes bet jei uzkibs tai auginsim ax.gif
Atsakyti
As jau nebenoreciau pastoti.... Labai dziaugiames su vyru savo sprendimu ilgai nelaukti ir "pirkti" dar viena vaikely, nes kazin kaip buciau prisivertusi atra karta tapti mama tarkim po kokiu 4metu.
Atsakyti
as irgi ziauriai bijau pastot...va praita menesi netgi 2 testus dariaus...manau kad dar per anksti antram leliukui 4u.gif
Atsakyti
Mane taip pat laaabai kankina baime pastoti... doh.gif tikrai nenoriu vel leliuko taip is karto...tikrai veliau visa tai bus ax.gif Tai vat eisiu kita savaite spirale detis, tai viskas manau bus kuo puikiausiai, visos baimes isnyks tongue.gif
Atsakyti
Bijau, nes planuose antras mažylis tik po 2metų rolleyes.gif
Atsakyti
merginos is kur tokios baimes? g.gif

As nors ir siandien, bet jauciu vyras pasius toli toli lotuliukas.gif

Jis irgi turbut laukia prezidento rinkimu lotuliukas.gif
Atsakyti
MANO MAZYLIAI 1 METUKAI. BAIMES NIEKADA NEJUTAU, O NET ATVIRKSCIAI DAR LELIUKO NOREJAU. smile.gif AS IRGI PAZIURESIU KAS PASIKEIS PO RINKIMU IR TADA GAL ANTRA PLANUOSIME. nestuke.gif
Atsakyti
bijau ir nenoriu pastoti dabar, is karto, kai praeje tiek nedaug laiko po pirmojo gimdymo. kazkaip man emocijos ne kokios prisiminus smile.gif
Atsakyti