Įkraunama...
Įkraunama...

Iššūkis: visai neperku naujų rūbų

QUOTE(klomba @ 2009 07 08, 14:01)
Gal kas nors galit patarti, kur tiksliai butu galima vilniuje nuvezti nenaudojamus rubus? Ismesti gaila... sad.gif

Bet kokioms labdaros organizacijoms mirksiukas.gif
Viena įstaiga, tiesa, ne labdaros, yra VšĮ "Sotas", kiek žinau, jie vaikų namam arba nepasiturinčioms šeimoms perduoda, nes vykdo daug programų su jais..
Atsakyti
QUOTE(klomba @ 2009 07 08, 14:01)
Gal kas nors galit patarti, kur tiksliai butu galima vilniuje nuvezti nenaudojamus rubus? Ismesti gaila... sad.gif

http://www.caritas.lt/index.php?id=42
caritas visada mielai priims rūbelius, be abejo, tvarkingus, nenuplyšusius 4u.gif kadangi carito veikla plati, gali pasiskaityti nuorodoje, kam pravers tavo rūbeliai (ar gal kokių nereikalingų indų turi, gali taip pat paskambinti, paklausti, ar praverstų) mirksiukas.gif sėkmės drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sanyserda @ 2009 03 08, 15:12)
Nebepamenu, kiek laiko neperku "normaliose" parduotuvėse drabužių gal kokie 10 metelių bus  doh.gif  Tiesa, batus perku ir naujus.
Negaila sumokėjus keletą litukų panešioti sezoną ir perleisti kam (padedu prie šiukšlių konteinerio). O ir drabužėliai labai kokybiški, žymių firmų galima atrasti, plius didelė tikimybė, kad kito tokio nepamatysi, kaip dažnai būna pas mus - jeigu jau kas madinga, ant bangos, tai žiūrėk ir vaikšto kas antras. Brrrr.... Nepatinka man taip  schmoll.gif

Pritariu visom keturiom. Aš nuo pat mažos užaugau su padėvėtais drabužiais. Ir dabar tokius perku, žinoma, pasitaiko, kad ir naujų nusiperku, bet pirmenybė padevėtiems, nes ir kokybė kita ir kito tokio pat rūbo nepamatysi.

QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 05 20, 00:56)
Kai perki padėvėtą, jau žinai ir matai, kas pasidarė jį paskalbus, panešiojus.. o naujas- tai visada mįslė.

Šventa tiesa.
Atsakyti
O as kolkas pasirinkau kitoki varianta.As aplamai nebeperku rubu.Siais metais neesu nieko sau pirkus isskyrus daug avalynes,nes batai-mano silpnybe.
Kodel nusprendziau nebepirkt?Todel kad spinta luzta nuo rubu,o as kaip ir dauguma moteru verkiu,kad nera kuo apsirenkt.Pirkdavau tik del to,kad uzeidavo pirkimo manija,arba ai grazu,nupirksiu,o nesiosiu ar ne,pagalvosiu veliau.
Tai va,nebeperku ir nesioju tai kas yra ir nesiosiu kol nesusinesios,taip ir pinigai susitaupo ir vieta spintoi.Beto kai uzsibreziau sau si tiksla,tai tikrai randu ir kuo apsirenkt ir auskariukus prisiderinu,tai rankinuka tai batus..

Ir kaip pagalvoji tikras apsurdas,kad musu parduotuves luzta nuo nekokybisku skarmalu,o kokybiski isties daug kainuoja,neatitinkantis tikroves.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingridukas: 02 liepos 2010 - 09:51
Nebenesiojamus moteriskus ir vaikiskus rubus, patalyne, ranksluoscius ir pan..vezu i "Motinos ir vaiko pensiona" Vilniuje, Vytenio g. 45 .. Rasti nera labai paprasta, pirmakart gali tekti paklaidzioti po aplinkinius kiemus...
Taciau ten, kaip suprenatu, gyvena moterys su vaikais, pabegusios nuo savo smurtaujanciu vyru, likusios be namu nepilametes mamytes, moterys su vaikais, netekusios busto ir pan.. Tiesiog atvezu prie vartu, paskambinu ir visada labai tikiuosi, kad pravers bent vienai moteriai ar jos vaikui, kurie bando pradeti nauja gyvenima...
Atsakyti
man nesunku nauju rubu sau nepirkt, bet batai ir apatiniai is antru ranku nelimpa ax.gif kai nusprendem iskeliaut i UK apmazinom sukaupta turta, bet pas mus yra kam ir is aplinkiniu atiduot, vaikiski rubeliai tai jau po 3-7 vaikus atlaike bigsmile.gif dazniausiai pirkti nauji, kokybiski , brangus, bet ir atidirba savo thumbup.gif naujagimiam irgi padevetuose nelabai rankos kyla, geriau is zmogaus antru ranku, nei jau dezinfekuoti blush2.gif sia vasara nusprendem isvis i LT ilgai negrist ilgesniam laikui, tai isdalijom ir likusia manta , MB laisvai be naujo rubo apsieitu ar batu-jis mieliau sumokes padevetuose dvigubai ar dar daugiau, nei turguj ar PC, bet ne vieni rubai jau po 5m tarnauja, cia kiek as macius, kiti del priaugto svorio, o ne del nudevejimo iskeliavo i jiem skirtus konteinerius (pas mane giminej ner tokiu lieknuciu maziuku, buciau isdovanojus) biggrin.gif
patalyne, uzuolaidas perku ramia sirdim, cia UK padevetuose jie daznai su etiketem, nenaudoti, o svarbiausia sios parduotuves ptiklauso Raudonojo Kryziaus, Kraujo donoru, beglobiu gyvunu ir pan.organizacijom thumbup.gif megstam ir turgelius, bet perkam kur zmones sunesa nebenaudojamus daigtus, indus, zaislus ir pan. i viena kruva, o sestadieni savanoriu grupe juos pardavineja, surinktos lesos praejusius kelis sestadienius keliavo veziu sergantiem gydyma paremt, kainos neitiketinai mazos-ka beimtiums viskas po 1 savara, nesvarbu ar tai druskine, ar tai stalas, bet ir parduoda cool.gif tokiu budu zmones apsivalo nuo nereikalingu daiktu kilniam tikslui, nepelno siekiancios organizacijos surenka pinigiuku, o perkantysis turi daug naudos, as pirma karta apstulbau nuo tokiu mazu kainu, tai padrasino dar ka paimt, nes kruva galinga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyyja Marija @ 2010 07 02, 23:49)
Nebenesiojamus moteriskus ir vaikiskus rubus, patalyne, ranksluoscius ir pan..vezu i "Motinos ir vaiko pensiona" Vilniuje, Vytenio g. 45 .. Rasti nera labai paprasta, pirmakart gali tekti paklaidzioti po aplinkinius kiemus...
Taciau ten, kaip suprenatu, gyvena moterys su vaikais, pabegusios nuo savo smurtaujanciu vyru, likusios be namu nepilametes mamytes, moterys su vaikais, netekusios busto ir pan.. Tiesiog atvezu prie vartu, paskambinu ir visada labai tikiuosi, kad pravers bent vienai moteriai ar jos vaikui, kurie bando pradeti nauja gyvenima...

As taip pat ten vezu smile.gif
Atsakyti
PATARIU NEPIRKT DEVETU RUBU URMU IS,KAUNE ESANCIOS URMINES NETOLI AVENOS PARD.RUBAI IS KARO METU,SUPLYSE,NE VIENO GERO O SVARBIAUSIA NUSUKA KILOGRAMUS...ARBA JEI JAU PASIRYSIT TEN APSILANKYT VEZKITES SVARSTYKLES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
va dar ju nr kad saugotumetes 860541782
Atsakyti
Toks apsisprendimas labai protingas, nes vien tik vieniems marškinėliams pagaminti sunaudojama apie 1000 litrų vandens...taigi, mes irgi "gelbejam planeta" ir perkame is padevetu rubu, nes kokybe daznai buna daug geresne negu LT parduotuvese, o vartojimo didinti irgi nesinori, kazkas juk turi sudeveti tuos rubus iki galo, nes jie suyra panasiai kaip plastikiniai maiseliai... Daznai randame ir nauju rubu, batu ar puikiu mediniu svedisku zaislu..
Nusibodusius atiduodam giminem, dedam prie konteinerio, dovanojam kam reikia ir pan.., vaiko - turim pora vaiku kurie laukia musu isaugtiniu rubu, zodziu niekas neprapuola, jei rubas nebetinkamas nesioti atitarnauja kaip grindu skuduras. Dar girdejau, kad senais rubais galima net mulciuoti dirva, t.y. savotiskai tresti..bet cia is gamtines zemdirbystes sryties,,
Atsakyti
Nu anksčiau aš irgi nesuprasdavau, kaip žmonės ką randa humanose. Nepatiko, kad sumaišyti dydžiai ir kvapas nepatiko. Bet kelis kartus užėjau ir radau ten tooookių super dalykų, kad dabar mano daugiau nei 50% rūbų iš ten. ax.gif Dažnai jų kokybe tikrai daug geresnė, nei kai kurių naujų rūbų, o ir pinigų kiek susitaupo. Be to, tai daug ekologiškiau, nei pirkti naujus rūbus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mannu: 13 rugpjūčio 2011 - 11:31
Aš rūbus visai šeimai perku padėvėtus. Būna, kad ten randu ir naujų.
Nesuprantu, kiek reikia uždirbti, kad nusipirkti batus už 500lt, ar rankinę už 300lt g.gif Pavaikštau po Akropolius, Megas, Babilonus...pažiūri, pačiupinėju, bet nekyla ranka už maikutę mokėti 60lt doh.gif
Kažkaip pas mus Lietuvoj nesutampa kaina, kokybė ir žmonių atlyginimai blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vai2: 25 rugsėjo 2011 - 22:51
QUOTE(vai2 @ 2011 09 26, 00:51)
Aš rūbus visai šeimai perku padėvėtus. Būna, kad ten randu ir naujų.
Nesuprantu, kiek reikia uždirbti, kad nusipirkti batus už 500lt, ar rankinę už 300lt g.gif Pavaikštau po Akropolius, Megas, Babilonus...pažiūri, pačiupinėju, bet nekyla ranka už maikutę mokėti 60lt doh.gif
Kažkaip pas mus Lietuvoj nesutampa kaina, kokybė ir žmonių atlyginimai blink.gif

Aš tai dar pridurčiau kad kai imi propaguoti požiūrį kuo mažiau pirkti tai pastebi kad iš tikrųjų mums daiktų ir drabužių išties reikia labai nedaug smile.gif aš jau senokai perku tik tada kai tikrai reikia ir kažkaip ir namuose vietos daugiau ir viduje lengviau ir pinigų susitaupo kuriuos gali skirti prasmingesniems tikslams įgyvendinti ax.gif
Atsakyti