| QUOTE (liusi @ 2004 06 11, 12:41) |
| Pas mus viskas absoliuciai bendra. Pinigus skaiciuoja vyras, as tik pasidomiu kaip ten reikalai, kiek liko, kiek galima skirti vienam ar kitam reikalui. Neisivaizduoju, kad galetu buti kitaip |
Lygiai taip pat yra ir pas mus
As saves neisivaizduoju bendroje pinigineje taip sakant.
Kadangi uzdirbu siek tiek tai vyras prideda mokesciams, auklei, pramogoms, kitoms smulkmenoms, o kas liecia pragyvenima, maista man ir vaikui perku is savu. Drabuziai, kosmetika, visa kita irgi mano, jei pritruksta pasiimu is vyro. Bet keliones, atostogas ir visa kita finansuoja jis. As tiesa sakant net ir nezinau kiek jis algos gauna, jis nelabai turbut isivaizduoja mano pajamas. Paklausia tik ar visko uztenka.
Be to labai nepatinka kai parduotuvej matau tokia situacija: vyriukas nabagiukas krauna prekes i maisus, o zmona kaip bankininke stovi prie kasos su pinigais ir uz viska moka. toks jau numenkintas atrodo tas vyriukas.
Be to labai nepatinka kai parduotuvej matau tokia situacija: vyriukas nabagiukas krauna prekes i maisus, o zmona kaip bankininke stovi prie kasos su pinigais ir uz viska moka. toks jau numenkintas atrodo tas vyriukas.
| QUOTE (ader @ 2004 06 14, 12:05) |
| As saves neisivaizduoju bendroje pinigineje taip Be to labai nepatinka kai parduotuvej matau tokia situacija: vyriukas nabagiukas krauna prekes i maisus, o zmona kaip bankininke stovi prie kasos su pinigais ir uz viska moka. toks jau numenkintas atrodo tas vyriukas. |
Kokia nesamone. As pavyzdziui, visada moku uz pirkinius, o vyras krauna i krepsius ir juos kilnoja.Ir visai nesvarbu, ar savo, ar jo pinigine laikau rankoje.
Man kaip tik nepriimtina, kai moteris tasosi su tais maisais, ypac jei daug perkama: ta i viena maisa, ta i kita. cia tik vyru darbas manyciau.
| QUOTE (Muse @ 2004 06 14, 13:22) |
| Kokia nesamone. As pavyzdziui, visada moku uz pirkinius, o vyras krauna i krepsius ir juos kilnoja.Ir visai nesvarbu, ar savo, ar jo pinigine laikau rankoje. Man kaip tik nepriimtina, kai moteris tasosi su tais maisais, ypac jei daug perkama: ta i viena maisa, ta i kita. cia tik vyru darbas manyciau. |
pritariu...maisu tai as tikrai nekilnoju su pirkiniais...o kuris sumoka prie kasos is viso nelaikau jokiu ten privalumu ar trukumu...kazkoks absurdas skirstyti moteriskus ir vyriskus darbus apsiperkant...tai kas turetu pagal jus stumti prekiu vezimeli ir imtii is lentynu prekes?
| Be to labai nepatinka kai parduotuvej matau tokia situacija: vyriukas nabagiukas krauna prekes i maisus, o zmona kaip bankininke stovi prie kasos su pinigais ir uz viska moka. toks jau numenkintas atrodo tas vyriukas. |
O kodel vyriukas nabagiukas
Gal ta moteriske uz pirkinius moka is jo pinigines.
Nes butent pas mus taip yra. Vyras pirkinius krauna i maisus. O as tuo tarpu sumoku uz prekes. Taciau pinigai uzdirbti vyro. Ir man net nekilo mintis, kad kam nors mano vyras atrodo vargsiukas nabagiukas.
| QUOTE (vaivina @ 2004 06 14, 14:31) |
| Gal ta moteriske uz pirkinius moka is jo pinigines. |
tai kad reikia garsiai pasakyti kad cia vyro uzdirbti pinigai, kad zmones ko nepagalvotu
| maista man ir vaikui perku is savu. Be to labai nepatinka kai parduotuvej matau tokia situacija: vyriukas nabagiukas krauna prekes i maisus, o zmona kaip bankininke stovi prie kasos su pinigais ir uz viska moka. toks jau numenkintas atrodo tas vyriukas. |
man tai abu nabagai atrodo, kai kiekvienas perka maistą tik sau. o jei dar uždarbiai smarkiai skiriasi.
o kaip pasižymi savo maistą šaldytuve, kad nesusimaišytų su vyro. į atskiras lentynas dedat, ar šaldytuvai atskiri.
be rysio..
seima tam ji sitaip ir vadinasi, kad viskas po vedybu tampa bendra. Taigi ir varge, ir dziaugsme, net jei ir labai nesinoretu zmonos/vyro islaikyti dabar tai jau tampa sutuoktinio pareiga..
seima tam ji sitaip ir vadinasi, kad viskas po vedybu tampa bendra. Taigi ir varge, ir dziaugsme, net jei ir labai nesinoretu zmonos/vyro islaikyti dabar tai jau tampa sutuoktinio pareiga..
| QUOTE (sirduke @ 2004 06 11, 17:16) |
| as kol kas tik uz 50/50. man tai labai patinka. niekada jokiu priekaistu nei jis man nei as jam.o kai ateina visokios saskaitos, metam per puse. ir viskas zinokit liuks |
jooooo.....teko girdeti......."perkam vaikui vaikstyne, ar metiesi teveli"
| QUOTE (nerile @ 2004 06 14, 08:28) |
| O man dar idomu: ar jus, pinigus padeje i vokelius, kojines, stalciukus etc. juos ten tik laikote, ar sakysim, rozinis vokelis- kelionems, raudonas- maistui, melynas- mokesciams? Ar jus is karto atsidedate dali pinigu konkreciam pirkiniui, ar tiesiog imate is ten ir isigyjate pasitere ka reikia? |
Vyras parnesa pinigus ir deda i vokeli is kurio gyvename, as is savo sumoku mokescius visus, o kiek lieka, tai jau santaupos musu
Nuo to laiko, kai paskelbiau sia tema, sugalvojau (mano manymu
) idealu buda musu piniginiams reikalams tvarkyti. Prisiskaiciau jusu patarimu, daug masciau ir stai, sugalvojau.
Zodziu, abu atlygimus gauname kortelese. Tai mano korteles nelieciame, taupome joje, o gyvename is Jo atlyginimo. Paprasiau, kad jis padarytu man papildoma kortele, kuria galeciau leisti jo uzdirbtus pinigelius
. Tada ir jis matys, kur as islaidauju (ateis ataskaita is banko), o jei noresiu nusipirkti ka nors brangesnio, turesiu paskambinti jam ir atsiklausti. Butu ir man, ir jam gerai, bet........ Nepatinka mano sitas planas draugui ir tiek!
Todel ir toliau bendruose piniginuose reikaluose vyrauja chaosas.
Zodziu, abu atlygimus gauname kortelese. Tai mano korteles nelieciame, taupome joje, o gyvename is Jo atlyginimo. Paprasiau, kad jis padarytu man papildoma kortele, kuria galeciau leisti jo uzdirbtus pinigelius
tai jau sudirbot mane paskutiniskai. Kas liecia saldytuve suzymetas prekes ju ir buti negali, nes vyras tik savaitgaliais namuose buna, taigi viskas saldytuve yra mano ir vaiko. O parduotuvej nei as vezima stumiu nei moku nei maisiukus nesioju. Mano reikalas issirinkti ko noriu, o toliau jau keliauju savais reikalais kol vyras sumoka uz prekes as speju i koki kosmetikos skyriu uzlekt, ar akis i papuosalus paganyti. Niekada nelendu jam i pinigine, juo labiau imti pinigus. Man paciai nepatiktu jei is mano pinigines kas krapstytu kapeikas. Ir visai cia nesvarbu kas pinigus uzdirba, jei i parduotuve einame su vyru jis ir moka uz pirkinius. Gal seima jums ir asocijuojasi su bendrumu, bet man tai daugiau dvasine bukle, o finansai cia ne prieko, kiekvienam savo.