| QUOTE (Svajotoja @ 2004 06 17, 15:36) |
| As ilga laika maciau, kaip tecio islaikoma gyvena mano mama ir man baisi net mintis netureti savo pinigu. Ji nedirbo, jis islaike mus keturis, kiekviena karta kai ji paprasydavo tecio pinigu, jis vis duodavo suprasti kiek daug ji praso, nors sau ji niekada nereikalaudavo - tik man su broliu. As jau tada jauciau, koks jausmas netureti savo pinigu ir anksti isejau dirbt, kad uzsidirbciau pati ir nereiketu prasyti. Mama dar dabar nesupranta, kaip savo seimoj mes su vyru neturime pinigu bendroj kruvoj. O man tai nepriimtina. Su vyru gauname i atskiras korteles, atlyginimai mazdaug vienodi. Kartais mano didesnis, kartais jo. Ir jokiu bendru pinigu 'skrynelej' nelaikom: viena karta maista uzperka jis, kita as. Turim nemazai paeme lizingu, dar uz busto paskola issimokinejam, tai pries kiekviena mokejima jis man perveda savo puse, as uz abu pervedu i bankus. Jei kartais jis man savo dalies neperveda, uz mane sumoka uz komunalines. Jei reikia asmeninem reikmem, jis leidzia savo, as savo. Taip ir tvarkomes. Aisku, cia kol vaikuciu nera. Bet ir kai jie atsiras, isivaizduoju, kad karta jis nupirks ko reikia, kita karta as... |
Labai jau dalykiskas tas jusu biudzeto tvarkymo modelis, toks visai ne seimyniskas ( jei supranti, ka noriu pasakyti )
Na, bet kiekvienam savo..svarbu jums gerai
| QUOTE (Arti @ 2004 06 17, 18:32) |
| Labai jau dalykiskas tas jusu biudzeto tvarkymo modelis, toks visai ne seimyniskas ( jei supranti, ka noriu pasakyti ) Na, bet kiekvienam savo..svarbu jums gerai |
Pas mane irgi nesheimynishkas biudzetas, nors ir gyvename su draugu kartu 3 metai.
Na kadangi atlyginimas jo shiek tiek didesnis, tai ir ishlaidu dalis tenka didesne jam, bet kolei kas (tfu tfu tfu), tikrai nereikejo sukti galvos kaip atlyginimo sulaukti ir nei karto nekilo barniu del finansu. Tiesiog zinom galimybes ir derinam jas prie poreikiu...arba atvirkshciai
| QUOTE (Svajotoja @ 2004 06 17, 15:36) |
| Su vyru gauname i atskiras korteles, atlyginimai mazdaug vienodi. Kartais mano didesnis, kartais jo. Ir jokiu bendru pinigu 'skrynelej' nelaikom: viena karta maista uzperka jis, kita as. Turim nemazai paeme lizingu, dar uz busto paskola issimokinejam, tai pries kiekviena mokejima jis man perveda savo puse, as uz abu pervedu i bankus. Jei kartais jis man savo dalies neperveda, uz mane sumoka uz komunalines. Jei reikia asmeninem reikmem, jis leidzia savo, as savo. Taip ir tvarkomes. Aisku, cia kol vaikuciu nera. Bet ir kai jie atsiras, isivaizduoju, kad karta jis nupirks ko reikia, kita karta as... |
O man visai grazu. Kazkaip matosi, kad nors zmones ir neturi bendru pinigu skynelej, labai graziai sutaria. Kazkaip viskas sava, bet bendra.....
Esu is tu vyru, kuris, kaip cia paskius, nusiima visa namu nasta
viskuo rupinasi zmona, tai ir alga mano taip pat
Jo, musu biudzetas tikrai "bendras"
Vyras paeme jau gal trecia paskola. Sita paskutine buvo planuota abieju vizitams pas stomatologa, vaiko autokedutei, truputi atostogoms ir masinos remontui. Siandien vyro pareikalavau ataskaitos, kur dingo beveik visi pinigai: taigi jo versija: 1. masinai; 2. mokesciu skoloms+mobiliu saskaitoms; 3. benzinui; 4. man su gimtadieniu dave 50Lt+vyno buteli+40Lt dave maistui ir vaiko servietelems; 5. jis uzsiregistravo pas stomatoga; 6. dar masinai kazko truksta. Rezultatas: vaikui kedutes nebus, as pas stomatologa neisiu (bet vis tiek liepe ryt i konsultacija nueit, kad pasakytu, kiek babkiu i mano dantis investuot reiktu), nes buvau preis nestuma, o jis pries 2,5m.
Jau kaip susinervinau, *****, negaliu. Pasakiau, kad i Klaipeda pas anyta (per Juros svente) nevaziuosiu su vaiku, jei neturesim kedutes. Eina sh.
Jau kaip susinervinau, *****, negaliu. Pasakiau, kad i Klaipeda pas anyta (per Juros svente) nevaziuosiu su vaiku, jei neturesim kedutes. Eina sh.
| QUOTE (lavanda @ 2004 06 17, 14:45) |
| mes pries metus laiko sugalvojom su draugu taupyti - ruosemes oirkti buta, ir reikejo pradinim inasui. sugalvojom toki taupymo buda - pasidejom banke kaupiama indeli metams, ir kiekviena menesi, kai tik gaudavom algas, pasilikdavom dali sau, o visa kita - i banka. Is anksto planuodavom, kiek reikes pragyvenimui: pvz. 450 nuomai ir komunaliniams, 300 benzui, 400 maistui ir kt. Viskas kas lieka eidavo i banka. po metu suma ten solidi susitaupe, bet jau gyvenom nuo algos iki algos... bet dabar jau turim buta |
kokie šaunuoliai esat,
man taip neišeina. vis sakau viskas, pirksiu tik tą, kas būtinai reikalinga- maistą, komunaliniai, biški pramogoms, benzui.
bet pagundų tiek daug, tai ir nesusilaikau...
net neisisvaizduoju kaip ji tvarkyti. Kiek vyras dave tiek ir isleidau. Jeigu truksta dar paprasau.
| QUOTE (Svajotoja @ 2004 06 17, 15:37) |
| Turim nemazai paeme lizingu, dar uz busto paskola issimokinejam, tai pries kiekviena mokejima jis man perveda savo puse, as uz abu pervedu i bankus. Jei kartais jis man savo dalies neperveda, uz mane sumoka uz komunalines. |
Man kazkaip sunkiai suvokiama kaip vienam bute gyvenantys 2 zmones pinigus vienas kitam duoda pervedimo budu
| QUOTE (Mirtishe @ 2004 03 22, 16:35) |
| nuo tada, kai parsisiunciau i kompa programele ir emiau suvedineti visus cekiukus ir islaidas - mane apeme sewbas.. [kartais geriau nezinoti kad negautum infarkto] bet toks budas yra labai geras ir sveikas - ateina pagaliau noras suimti save i rankas ir nustoti islaidauti... |
Gal gali pasakyri, kur tokiu programeliu ieskoti?
| QUOTE (Will @ 2004 07 14, 20:05) |
| Man kazkaip sunkiai suvokiama kaip vienam bute gyvenantys 2 zmones pinigus vienas kitam duoda pervedimo budu |
O kas cia keisto, jei abu gauna alga i korteles? As pvz. grynu beveik niekada nesinesioju, nes jei nesiojuos, jie labai greitai istirpsta...
| QUOTE (Will @ 2004 07 16, 14:01) |
| O sakykit, kaip tada vaikams dienpinigiu duoti? Irgi i kortele? |
Tada eini iki bankomato ir issiimi, kiek reikia. Be to, kazkiek smulkiu pinigu visada yra jei ne pas viena, tai pas kita.
Beje, dienpinigiu klausims mums jau tampa aktualus. Jei ne paslaptis, kiek jus vaikui skiriat?