| QUOTE (ader @ 2004 06 14, 15:48) |
| Niekada nelendu jam i pinigine, juo labiau imti pinigus. Man paciai nepatiktu jei is mano pinigines kas krapstytu kapeikas. Ir visai cia nesvarbu kas pinigus uzdirba, jei i parduotuve einame su vyru jis ir moka uz pirkinius. |
As tai nematau jokios problemos imti pinigus, kad ir is tos pinigines- koks skirtumas, jei tie pinigai bendri?
| QUOTE (Atėnė @ 2004 06 14, 15:37) |
| Nuo to laiko, kai paskelbiau sia tema, sugalvojau (mano manymu Zodziu, abu atlygimus gauname kortelese. Tai mano korteles nelieciame, taupome joje, o gyvename is Jo atlyginimo. Paprasiau, kad jis padarytu man papildoma kortele, kuria galeciau leisti jo uzdirbtus pinigelius |
Cia kaip is tos serijos pirma isleisime tavo, o po to kai jau nebebus kur detis tai ir mano, nesistebek, kad draugas nesutiko, as irgi niekada su tuo nesutikciau, siek tiek nesazininga vieno is jusu atzvilgiu
Pas mus visas finansavimas vyro pinigej.Uz viska moka jis.Uztat visus ukinius reikalus tvarkau as.Nors kartais pazyziu,kad negerai jauciuosi,kai jis uz viska moka,o as ne cento i seimos biudzeta neidedu.O jis pasirodo net nenoretu,kad dirbciau.Jis laiko darbu viska ka as darau namie:tvarkau,vaiku rupinuosi,maistas,juo rupinuosi ir t.t.Tai praso,kad isivaizduociau,jog as gaunu is jo alga.Bet as vistiek dirbsiu,nors sau uzsidirbsiu,nors jis negaili pinigu ir mano igeidziams,bet vistiek,kazkaip negaliu prasineti is jo pinigu.
| QUOTE (Atėnė @ 2004 06 14, 15:37) |
| Nuo to laiko, kai paskelbiau sia tema, sugalvojau (mano manymu Zodziu, abu atlygimus gauname kortelese. Tai mano korteles nelieciame, taupome joje, o gyvename is Jo atlyginimo. Paprasiau, kad jis padarytu man papildoma kortele, kuria galeciau leisti jo uzdirbtus pinigelius |
Pabandyk pasiūlyti atvirkštinį variantą - jo taupote, o tavuosius išleidžiate
O šiaip tai gali nuraminti savo draugą, kad pagal civilinį kodeksą visi pinigia uždirbti ir sutaupyti po santuokos sudarymo priklauso abiems sutuoktiniams per pusę
Mes labai paprastai išsprendėme šias problemas. Aš visas pajamas - išlaidas rašau į failiuką. Tokio tipo kaip pinigų srautų ataskaita. Prie pajamų taip pat nurodau, kur tie pinigėliai guli (kortelės sąskaita, grynais, kokia nors taupomoji sąskaita ar akcijos). Prie išlaidų taip pat nurodau, iš kur tie pinigai išleisti. Tada suvedus galus galima visada patikrinti, kiek kuriame šaltinyje (kortelėje, stalčiukyje ar kur kitur) yra likę pinigelių ir pažiūrėti, ar nesuklydai. O leidžiame iš tos kortelės, iš kurios geriau. Turime kortelę atsiskaitymams, taip pat turime kortelę, nuo kurios nuimant grynuosius nereikia mokėti už nuėmimą.
Paprastai darau prognozines (planuojamas) suvestines, kai norime kokį stambesnį pirkinį įsigyti. Jei trūksta pinigų, gali iš karto paplanuoti, kur galėtume sutaupyti (pav. atsisakyti kokių nors smulkmenų, ar žaislų, ar sumažinti išlaidas maistui). Taip pat jei laikoma kaupiamosiose sąskaitose, parašyti prašymus nuėmimui, arba padėti į terminuotą sąskaitą iki to laiko. Tada abu draugiškai peržvelgiame tuos planus, sutariam, kad juos vykdysime, ir vykdome.
Išprincipo taupyti pinigus einamojoje sąskaitoje (kortelės sąskaitoje) yra neteisinga. Juos galite investuoti, o jei tuo neužsiimate, bent jau padėti į terminuotas sąskaitas. Nors tai labai menkas uždarbis, bet bent saugiau. Nes kortelės sąskaitos yra mažiausiai apsaugotos - kortelės pametimas, atsiskaitymai internetu ir pan. Nenorint vaikščioti į bankus, galima naudotis Hanza internetu, jis jau turi terminuotų indėlių sudarymo galimybę. Gali būti, kad turi ir kiti bankai, aš tiesiog jais nesinaudoju.
Tik visa ši buhalterija kainuoja kažkiek laiko, kol neįgundi. Bet pabandyti galima.
| QUOTE (nerile @ 2004 06 14, 10:28) |
| O man dar idomu: ar jus, pinigus padeje i vokelius, kojines, stalciukus etc. juos ten tik laikote, ar sakysim, rozinis vokelis- kelionems, raudonas- maistui, melynas- mokesciams? Ar jus is karto atsidedate dali pinigu konkreciam pirkiniui, ar tiesiog imate is ten ir isigyjate pasitere ka reikia? |
Jau rašiau kitoj temoj, bet pasikartosiu.
Kam tie vokeliai. Yra banko sąskaitos. Jei kas mėgsta ypatingą tikslumą (kaip aš pavyzdžiui
Pirkiniai (ypač didesni) yra planuojami. Šiaip tai mes didžiąją dalį santaupų laikome terminuotose ir kaupiamosiose sąskaitose, skolinam pažįstamiems. Todėl būtinai susidarom tokią planuojamų pajamų-išlaidų ataskaitėlę, kad žinotume, jog kai norėsim kažką pirkti, turėsim iš kur tuos pinigus paimti.
Mano nuomone, jei jau žmogus nesusivaldo ir matydamas sąskaitoje pinigus juos išleidžia kažkam, ko labai nori, bet neplanavo pirkti, tai jokie rožiniai vokeliai nepadės
Mes savo biudzeta planuojame taip: Is vyro algos kuri patenka i kortele mokam visus lizingus, kom. mokescius, draudimus ir pan. Taip pat jei bunam parduotuveje moka jisai, kaip ir visur kitur.Mano atlyginimas lieka man ir taupymui.As leidziu savo ir vaiko reikmem. Kitus pinigus atidedu taupymui.Visai neblogai gaunasi.Tik kad negaleciau pasakyti kokios yra menesio islaidos
| QUOTE (Rasma @ 2004 03 23, 12:00) |
| Aš turiu visas vyro sąskaitas, priėjimus prie jų, bet man net "nedašyla" tikrinti vyro pinigus, kištis į jo asmeninius piniginius reikalus. Kodėl tai nesiderina su darnia šeima? šeimoje vyras sprendžia kur investuos, taupys ar išleis... Aš po padu nesijaučiu, nes jis nė kvykt apie mano pajamas, galiu naudoti savo nuožiūra.Ir aš jo nekontroliuoju, nes manau, jis turi teisę daryti su savo uždirbtais pinigais viską ką nori. Jis tariasi su manimi dėl stambių pirkinių, bet aš visada kalbas nukertu trumpučiu "gerai.daryk kaip noTurim savus, savusir leidžiam Ir taip buvo visada, nepriklausomai geriau ar blogiau gyvenam. . |
Man toks poziuris butent prie sirdies, Labai
Esant dideliam trukumui visada galima psikalbeti ir pasitarti kur ir kaip isleisti.
OOOOOOOo labai faina kad radau sita temele
Mes kadangi dar tik beveik 3 savaites kaip vede, tik ishkilo sis klausimas.
kolkas gyvenam belekaip, kas turi pasiemes pinigu tas leidzia
Daba bandom isivedineti sistema
Pasiskirstem pareigas finansiniams klausimams: jis - direktorius, as patareja ir vykdomoji valdzia
Praktishkai tai reiskia kad jis (pasitares su manim) sprendzia kam kiek isleisime, kiek taupysime ir tt.. o ash tai vykdau, ty zinau bendras pajamas ir islaidas jas kontroliuoju
Niu patiko cia kazkieno mintis apie pinigu pasiemima savaitei tiek kiek reikia, ti pasitariau su vyru ir nusprendeme pabandyti tai igyvendinti.. nuo pirmadienio pradesim
Kolkas yra begalinis noras kad viskas butu bendra, nenoriu tureti SAVO pinigu, nors siuo metu uzdirbu daugiau nei jis
tikiuosi greitu laiku tai pasikeis
Mes kadangi dar tik beveik 3 savaites kaip vede, tik ishkilo sis klausimas.
kolkas gyvenam belekaip, kas turi pasiemes pinigu tas leidzia
Daba bandom isivedineti sistema
Pasiskirstem pareigas finansiniams klausimams: jis - direktorius, as patareja ir vykdomoji valdzia
Praktishkai tai reiskia kad jis (pasitares su manim) sprendzia kam kiek isleisime, kiek taupysime ir tt.. o ash tai vykdau, ty zinau bendras pajamas ir islaidas jas kontroliuoju
Niu patiko cia kazkieno mintis apie pinigu pasiemima savaitei tiek kiek reikia, ti pasitariau su vyru ir nusprendeme pabandyti tai igyvendinti.. nuo pirmadienio pradesim
Kolkas yra begalinis noras kad viskas butu bendra, nenoriu tureti SAVO pinigu, nors siuo metu uzdirbu daugiau nei jis
| QUOTE (Nightingale @ 2004 06 17, 13:01) |
| Mes kadangi dar tik beveik 3 savaites kaip vede, tik ishkilo sis klausimas. kolkas gyvenam belekaip, kas turi pasiemes pinigu tas leidzia Daba bandom isivedineti sistema Kolkas yra begalinis noras kad viskas butu bendra, nenoriu tureti SAVO pinigu |
Labai labai sveikinu su bendro gyvenimo pradzia
As labai tai suprantu, nes (nors mes ir nesame vede) taip pat nenoriu - cia TAVO, o cia MANO. Todel ir ieskau visokiu variantu.
Viskas turi buti BENDRAI!!!!!! As uz bendruma
mes pries metus laiko sugalvojom su draugu taupyti - ruosemes oirkti buta, ir reikejo pradinim inasui. sugalvojom toki taupymo buda - pasidejom banke kaupiama indeli metams, ir kiekviena menesi, kai tik gaudavom algas, pasilikdavom dali sau, o visa kita - i banka. Is anksto planuodavom, kiek reikes pragyvenimui: pvz. 450 nuomai ir komunaliniams, 300 benzui, 400 maistui ir kt. Viskas kas lieka eidavo i banka. po metu suma ten solidi susitaupe, bet jau gyvenom nuo algos iki algos... bet dabar jau turim buta
Mudu turime bendrą biudžetą
Darbo užmokestį abu gauname į mokėjimo korteles. Mano kotoj esantys pinigai - bankui "sušiariami", iš brangiausiojo pinigų gyvename. Ir neturim nei pykčių, nei klausimų "kur išleidai?" ar pan.
As ilga laika maciau, kaip tecio islaikoma gyvena mano mama ir man baisi net mintis netureti savo pinigu. Ji nedirbo, jis islaike mus keturis, kiekviena karta kai ji paprasydavo tecio pinigu, jis vis duodavo suprasti kiek daug ji praso, nors sau ji niekada nereikalaudavo - tik man su broliu. As jau tada jauciau, koks jausmas netureti savo pinigu ir anksti isejau dirbt, kad uzsidirbciau pati ir nereiketu prasyti. Mama dar dabar nesupranta, kaip savo seimoj mes su vyru neturime pinigu bendroj kruvoj. O man tai nepriimtina.
Su vyru gauname i atskiras korteles, atlyginimai mazdaug vienodi. Kartais mano didesnis, kartais jo. Ir jokiu bendru pinigu 'skrynelej' nelaikom: viena karta maista uzperka jis, kita as. Turim nemazai paeme lizingu, dar uz busto paskola issimokinejam, tai pries kiekviena mokejima jis man perveda savo puse, as uz abu pervedu i bankus. Jei kartais jis man savo dalies neperveda, uz mane sumoka uz komunalines. Jei reikia asmeninem reikmem, jis leidzia savo, as savo. Taip ir tvarkomes.
Aisku, cia kol vaikuciu nera. Bet ir kai jie atsiras, isivaizduoju, kad karta jis nupirks ko reikia, kita karta as...
Su vyru gauname i atskiras korteles, atlyginimai mazdaug vienodi. Kartais mano didesnis, kartais jo. Ir jokiu bendru pinigu 'skrynelej' nelaikom: viena karta maista uzperka jis, kita as. Turim nemazai paeme lizingu, dar uz busto paskola issimokinejam, tai pries kiekviena mokejima jis man perveda savo puse, as uz abu pervedu i bankus. Jei kartais jis man savo dalies neperveda, uz mane sumoka uz komunalines. Jei reikia asmeninem reikmem, jis leidzia savo, as savo. Taip ir tvarkomes.
Aisku, cia kol vaikuciu nera. Bet ir kai jie atsiras, isivaizduoju, kad karta jis nupirks ko reikia, kita karta as...