Įkraunama...
Įkraunama...

Bendras poros/šeimos biudžetas

O man pavydziui net nerupi kur vyras leidzia ir kam isleidzia wink.gif Man vyrai ne vyrai, kur pareina visa alga numeta zmonai i vsio . Cia kalbu apie abu dirbancius.
Kiekvienas turime tureti savo erdve, savo poreikiu ir svajoniu.
Mes pasiskirsteme labai graziai ir jokiu del to pykciu nekyla. Uzdirbame daugmaz vienodai thumbup.gif Jis moka uz buta, paskola bankui, duoda uz vaika 300 lt ir issilaiko savo masina, tel ir pan. As moku visa maista ir viska kas susije su vaiko prieziura (aukle, pamperiai ir pan.). Bet jis pvz kai gauna atlyginima man padovanoja tai kvepalu, tai koki apatinuka tai dar ka nors. Jeigu kur pietaujam, pramogaujam tai pagal situacija, kartais as moku, kartais jis.
Bet as nenoreciau, kad jis kontruoliuotu mano islaidas, nes ne visi vyrai suvokia tusu kainas, soliariumai ir kad kirpykla gali kainuoti 100lt. Tai jis nezino ir nesikisa, as nepasakoju kad nusiperku kelnes uz 180litu, o kad kita karta maike tik uz 10lt.
Ir nei viena syki nesibarem, net nekalbam ta tema. O del taupymo, tai as nupirkau skalbimo masina, jis pasitaupe nupirko skaitmenini fotika....
Va taip thumbup.gif
Atsakyti
LuneAš vis del to nesuprantu tokiu dalyku g.gif , matyt tai labai priklauso nuo to kaip elgėsi musu tevai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (skorpik @ 2004 07 22, 21:31)
LuneAš vis del to nesuprantu tokiu dalyku g.gif , matyt tai labai priklauso nuo to kaip elgėsi musu tevai rolleyes.gif

zinokis daug kas nesupranta laugh.gif Na bet pas mus toj srity nera problemu. Ta visa perememe is mano tevu, nes jie taip gyveno visa gyvenima ir maciau, kad del finansiniu reikalu nesipyksta, todel ir mes su vyru taip nusprendem thumbup.gif Nors buvo pavyzdziui, vieni metai, kai tik as dirbau, aisku tada gal maziau sau leisdavau, bet vistiek viskas buvo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(agneklimjan @ 2004 06 11, 20:25)
Vel susiedziau su saviskiu, bandziau isaiskint "bendrumo" prasme, bet nelabai padeda. Pasiuliau pasidaryt dvi korteles saskaitai, bet piestu stojasi, tipo, zino, kad as viska isleisciau, kad jam tai kol kas nepriimtina, nes as neuzdirbu, o uzdirba JIS, todel gali sau leist kazka pirktis, o as visokiams sudniekiams isleidziu (nors tai buna vaiko kepure, kojines, trauzai ar dovanele JAM). Apstaugiau, kad mano sudniekiai iseina pigiau uz jo alu, o jis atskira biudzeta motyvuoja tuo, kad tai JIS uzdirba. Va tada pasiutau, isreziau, kad su jo alga sh, o ne mesa kiekviena diena valgytu, kad mano tevai kiekviena savaite uz 100Lt maisto atsiuncia, dar pinigu arba jie, arba seneliai papasuoja, kad mano pajamos ne kiek nemazesnes uz jo ir jis manes neislaiko. Sakiau- paziurek i saldytuva ir apsiramink, kad as nieko neuzdirbu.. Matyt, suveike, nes kai gavo alga, dave 80Lt apsipirkt, tipo, skudureliui, trauzams ar pan. Nu taip uzknisa, kad kartais vos ne alwaysams turi prasyt pinigu ir atsiskaityt uz kiekviena centa. Mama kartais slapta duoda pinigu, kad sau ka nors nusipirkciau... Liudna kartais...

Beje, maniskis bendru biudzetu susidomes tada, kai as uzdirbsiu daugiau uz ji... Dar pabajeriavo- kaip gerai man bus- sumetam babkes i kruva, pasidalinam, ir man dar daugiau iseina...  dry.gif Sh kazkoks...

Nu sakes! Pakraupau! Negi taip gali buti? Truputi ziaurokas tavo vyras, kad taip sneka. Jei jau kartu gyvenat, auginat bendra vaika, tai negi ir bendri pinigai yra toks siaubas!? Manyciau, tavo vyras tikrai nesupratingas, jei jau alwaysams turi prasyti.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(slyva @ 2005 03 23, 14:57)
Nu sakes! Pakraupau! Negi taip gali buti? Truputi ziaurokas tavo vyras, kad taip sneka. Jei jau kartu gyvenat, auginat bendra vaika, tai negi ir bendri pinigai yra toks siaubas!? Manyciau, tavo vyras tikrai nesupratingas, jei jau alwaysams turi prasyti.... verysad.gif

Pasitaiko kartais... doh.gif 4u.gif Kartais uzrasau ant bendro pirkiniu lapelio, kokius alwaysus su kiek laseliu reikia pirkt biggrin.gif , nes jis labai daznai "grynu" neturi. Dabar "bendri" pinigai yra tie, kad nuperka vaikui maisto ir man keliasdesimt per menesi israso (man=maistui, etc.). Pati is visur susigraibau ir dar susitaupau - maniskis vis dar uzsiparines, kad pries pora savaiteliu uz SAVO pinigus isvariau atsigaut i Paryziu tongue.gif tongue.gif , is pykcio nedave ne lito - sake, o kaip as isgyvensiu doh.gif , tad teko is mamos skolintis "atsargai".
O siaip, ir dabar, po 3 metu kartu jis ne nemano "subendrint" biudzeto, nes as vis dar neuzdirbu, anot jo... doh.gif doh.gif verysad.gif , nors, kaip minejau, man ir tevai dar duoda pinigu (+maisto), ir darbeli namie susiradau, bet kaip neuzdirbu, taip neuzdirbu. Nu ir gerai - bent jau nereiks ataskaitu duot, kai vel sumanysiu i Paryziu lekt (tikiuos, greit) cool.gif ax.gif
Atsakyti
Oi, Agneklimjan, puikiai tave suprantu.
Pas mane beveik tas pats.
Seniau, kai dirbau tik aš, o jis atsitiktines pajamas tik turėjo, tai pirkdavom kas kada. Tai jis, tai aš. Paskui pastebėjau, kad dažniau jau aš. Kai pasiūlydavau pabaryti bendrą biudžetą (susimesti po tam tikrą sumą- maistui ir už butą), kildavo baisiausi pykčiai.
Brrr, visko net nevardinsiu, nekraupinsiu. Bet, kai laukiausi ar auginau mažiukus ir nebedirbau ( nors taip buvo neilgai), ištisai man prikaišiodavo, kad aš neuždirbu, kiekvieną mėnesį priekiaštaudavo, kad tik jis už butą sumoka ( nors aš už daržą mokėdavau).
Vienžo ir dabar tas pats. Jis nusiperka parūkytų dešrelių, čipsų dar ko nors. Niekada nenupirks mėsos vaikams, ar pieno. Tokius dalykus perku tik aš, jis pasirūpina savimi ir jaučiasi laimingas ir rūpestingas. Ir nesupranta, ko aš nepatenkinta.
Atsakyti
Visi pinigai pas man ir jokių problemų. Vyras net nežino savo kortelės kodo. Kiekvieną savaitę visiem trims vyrams išskiriu kiek reikia ir vsio. Dar yra tokia dėžutė virtuvėj stalčiuke nenumatytiems atvejams, jeigu kam prireiks ar vaikams, ar vyrui, tik būtinai man turi pasakyt, kad paėmė ir kam.
Atsakyti
QUOTE(Faina @ 2005 03 24, 07:48)
Visi pinigai pas man ir jokių problemų. Vyras net nežino savo kortelės kodo. Kiekvieną savaitę visiem trims vyrams išskiriu kiek reikia ir vsio. Dar yra tokia dėžutė virtuvėj stalčiuke nenumatytiems atvejams, jeigu kam prireiks ar vaikams, ar vyrui, tik būtinai man turi pasakyt, kad paėmė ir kam.

šaunuolė thumbup.gif
Atsakyti
Žinau, kad nepritekliai būna labai sunkus šeimos išbandymas, bet ir dideli pinigai ne visada atneša laimę. savo šeimoje laikausi nuostatos, kad niekada neverta pyktis dėl pinigų. Aišku, kol kas ir poreikio pyktis nėra biggrin.gif (tfu tfu tfu, žinoma). Nes mes su vyreliu puikiai žinom, kiek kas uždirba, stambesnius pirkinius visada planuojame kartu, o ir šiaip kartu dažniausiai apsipirkinėjame. thumbup.gif Kai vienam trūksta, kitas visada pafinansuoja, ir dėl to jokių nepatogumų nekyla.
Tai man labai keista mano mamos pozicija, kad turėčiau slėpti nuo vyro, kiek uždirbu, kad galėčiau sau daugiau leisti. Nes mano vyrelis man jokių pastabų dėl mano pirkinių nereiškia, o kartais dar paragina pirkti, kai aš dvejoju.
Manau, kad tokį mūsų bendrą biudžetą lėmė abipusis supratimas kad pinigai- ne viskas, jie uždirbami, kad tik sveikatos būtų. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nega: 24 kovo 2005 - 09:08
Kadangi mes visada gyvenom ir gyvenam is bendro katilo, nepriklausomai nuo to kas kiek ir kada uzdirbo, tai man labai sunku suprasti atskirus poros biudzetus. Pavyzdziui, man tarkim si menesi reikia keliu simtu litu vaistams, o is savo algos negaliu sau to leisti. Tai ka, ar as tureciau taupyti kelius menesius, ar skolintis is savo vyro ir po to jam atiduoti? Tai kokia mes tada seima ir kokia pora? Nezinau, man tai cia kazkokie gaunasi ne seimyniniai santykiai, bet kaip santykiai tarp kaimynu gyvenanciu po vienu stogu, kai viskas atskira. Kaip ir nesuprantu atskiro maisto pirkimosi, nebent kai skoniai visiskai nesutampa, bet ne tada kai vienas megaujasi skanestais tik sau, o jau kitas valgo tik tai ,ka isgali. As saves paprasciausiai paklausciau: "ka as veikiu salia tokio egoisto?".
Atsakyti
Kadangi aš nedirbu, pas mus problemų nėra tongue.gif Abu žinom kur guli pinigai, kam kiek reikia, tas tiek pasiima mirksiukas.gif Aš tiesą sakant nelabai suprantu atskirų biudžetų šeimoje g.gif Kai eisiu dirbt mesim babkes į bendrą krūvą ir gyvensim kaip gyvenę, aišku galėsim sau daugiau leisti ax.gif Dabar jeigu lieka mėnesio gale pinigėlių, dedam į atostogų vokelį ax.gif
Atsakyti
aš nesuprantu, kaip pinigai šeimoje gali buti kiekvieno asmeniniai. g.gif Taigi, pinigai leidžiami visų šeimos narių poreikiams, ir norams tenkinti ax.gif

Griežtai nesutinku su versija "kas uždirba, tas ir turi teisę išleisti" schmoll.gif Kažkoks egoizmo ir vaikiškumo mišinys blink.gif Kaip gali vyras vaikuti auginančiai žmonai taip pasakyti protest.gif Tokiam reik gerai kailį iškaršt bash.gif

bent jau pas mus šeimoj tokio dalyko nėra ax.gif
Jei šeimoje dirba abu, jie tiesiog pasiskirsto išlaidas ir tiek... manau tikslinga yra leisti moteriai tvarkyti šeimos biudžetą, kuris skiriamas namų priežiūrai, maistui ir pan...mokesčiai, mašinų išlaikymas, paskolos ir pan. tiesiog naturaliai pasiskirsto... o jau likusių pinigų panaudojimas yra abiejų susitarimo reikalas. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo filifjonka: 24 kovo 2005 - 12:19