Įkraunama...
Įkraunama...

Bendras poros/šeimos biudžetas

O as neisivaizuoju kitokio piniginio modelio nei bendra kasa smile.gif Kazkaip nelimpa man nors tu ka smile.gif Jausciaus kad nepasitiki manim jei taip darytu sad.gif O dabar kasa bendra, didesni pirkiniai planuojami, ju is vienos algos ir neipirksi, o visa kita savaime issileidzia: mokesciai + valgyt irgi reik, nebadaujam tongue.gif Zinoma leidimo ka nors nusipik jei man reikia ar tiesiog noris irgi nereik prasyt, jei reikia vadinas reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aifa @ 2005 03 29, 18:23)
O štai tavo aprašyme užkliuvo, kad tu paprašai pinigų, jei tau trūksta. Man tai būtų peilis, negalėčiau perlipti per savo ambicijas ir prašyti, jei vyras pats nesusiprastų pasiūlyti, geriau jau apsieičiau be to pirkinio  ax.gif

O pas mus atskiri pinigai, ir daug kas stebisi tuo. Jei pritrūksta didesnės sumos vienas kitam paskolinam ir gavę algą grąžinam. Na jei kelių litų tai duodam vienas kitam ir tiek. Mums taip thumbup.gif
Atsakyti

Интересно, когда муж потеряет свое состояние, жена даст ему в долг на развитие biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Šiaurė @ 2005 04 14, 15:08)
Интересно, когда муж потеряет свое состояние, жена даст ему в долг на развитие biggrin.gif

Kai bus bėda, tai ir lipsim kartu iš jos.
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2005 04 14, 15:13)
Kai bus bėda, tai ir lipsim kartu iš jos.

Да фик так бывает g.gif Порознь-порознь, а потом вместе g.gif

Если начало твое- мое, так и потом так будет, появятся взаимные нестыковки.
Atsakyti
QUOTE(Šiaurė @ 2005 04 14, 12:22)
Да фик так бывает g.gif  Порознь-порознь, а  потом вместе g.gif

thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Šiaurė @ 2005 04 14, 15:22)
Да фик так бывает g.gif  Порознь-порознь, а  потом вместе g.gif

Nežinau, jau kelintą kartą rašau tą patį. Mano tėvai su atskirais biudžetais jau virš 30 metų kartu. Nebuvo gyvenimėlis vien rožėmis klotas, teko visko ragauti. Bet pinigų sumetimas į vieną puodynę tikrai nepadės išspręsti šeimyninių problemų ir krizių. Greičiau bendro biudžeto atveju prasidės pjautynės, kas, kur, kiek ir kodėl išleido. Svarbiausia rasti, kas kaltas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2005 04 14, 15:34)
Nežinau, jau kelintą kartą rašau tą patį. Mano tėvai su atskirais biudžetais jau virš 30 metų kartu. Nebuvo gyvenimėlis vien rožėmis klotas, teko visko ragauti. Bet pinigų sumetimas į vieną puodynę tikrai nepadės išspręsti šeimyninių problemų ir krizių. Greičiau bendro biudžeto atveju prasidės pjautynės, kas, kur, kiek ir kodėl išleido. Svarbiausia rasti, kas kaltas  biggrin.gif

Из правил тоже есть исключения. ax.gif
Но есть то, что твои родители жили в другое время g.gif Я сейчас время волков doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Šiaurė @ 2005 04 14, 15:43)
Но есть то, что твои родители жили в другое время g.gif  Я сейчас время волков doh.gif

Nu persiprašau, jau 15 metų ir jie šitu vilkmečiu gyvena, bet niekas nepasikeitė. Ir sunkiuoju perversmo laiku (baisu net prisimintai) vis tiek piniginės buvo atskiros. Turiu puikų pavyzdį, kaip galima tvarkytis bendrus piniginius reikalus, išlaikant kartu ir pakankamą nepriklausomybę ir nenoriu jokių bendrų biudžetų. Gerai, kad ir vyras toks pats. Sakysite - kas bus, kai kažkuris nedirbs, kai vaiką auginsi - tada bus taip, kaip bus - suksimės iš padėties, neieškodami nei kaltų, nei bandydami skaičiuoti, kad aš tada pirkau tą ir tą, tai tu dabar jauskis skolingas ar atvirkščiai.
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2005 04 14, 15:53)
Nu persiprašau, jau 15 metų ir jie šitu vilkmečiu gyvena, bet niekas nepasikeitė. Ir sunkiuoju perversmo laiku (baisu net prisimintai) vis tiek piniginės buvo atskiros. Turiu puikų pavyzdį, kaip galima tvarkytis bendrus piniginius reikalus, išlaikant kartu ir pakankamą nepriklausomybę ir nenoriu jokių bendrų biudžetų. Gerai, kad ir vyras toks pats. Sakysite - kas bus, kai kažkuris nedirbs, kai vaiką auginsi - tada bus taip, kaip bus - suksimės iš padėties, neieškodami nei kaltų, nei bandydami skaičiuoti, kad aš tada pirkau tą ir tą, tai tu dabar jauskis skolingas ar atvirkščiai.

Если будет все хорошо, так хорошо biggrin.gif А мнение у тебя поменяется со временем - увидишь mirksiukas.gif
Главное если вдруг тебя придется выкупать от заложников тебя муж выкупил, а не не посчитал сможешь ли ты долг отдать biggrin.gif
Atsakyti
O aš manau, kad bendras biudžetas gali būti tik iš dalies, o kad man vyras atiskaitinėtų kada kur alaus pirko...nea... schmoll.gif , apskritai gyvenime negali būti kraštutinumų...na nebent situacija kraštutinė g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jo-ma-Jo @ 2004 03 23, 11:30)
Nesuprantu sakanciu "cia mano pinigai, o cia tavo" blink.gif  Jeigu yra MES tai kaip gali buti atskiri finansai? Na nebent kazkuris yra be proto islaidus ir ji/ja reikia prilaikyti. Man moterys sakancios kad nezino kiek ju vyrai uzdirba visada kvepia siokia tokia poza (tipo kokia as kruta, nors is tikro po padu)

Esam mes, mūsų vaikai, namai, buities darbai ir buitinės išlaidos arba pajamos skirtos joms apmokėti. Tačiau butas yra mano, investicijos yra vyro, aš turiu savo mašiną (vyro dovanotą), vyras turi savo. Nesu nei kruta, nei po padu, bet nežinau tiksliai kiek uždirba mano vyras, kaip beje ir jisai normaliu variantu iki galo nežino mano pajamų (tiesa dabar mane nesunku iššifruoti - vaiko priežūros + vaiko pašalpos). Tai nėra jokia paslaptis, mes apie tai tikrai pasikalbam. Tiesiog kiekvienas turim savo atskiras pajamas, skiriam po tam tikrą sumą šeimos išlaidoms (mokesčiai, maistas ir vaikų išlaikymas) kas mėnesį, o kitus pinigus kiekvienas tvarkom savo nuožiūra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamairute: 14 balandžio 2005 - 18:46