Įkraunama...
Įkraunama...

Bendras poros/šeimos biudžetas

QUOTE(mamairute @ 2005 04 14, 19:40)
Esam mes, mūsų vaikai, namai, buities darbai ir buitinės išlaidos arba pajamos skirtos joms apmokėti. Tačiau butas yra mano, investicijos yra vyro, aš turiu savo mašiną (vyro dovanotą), vyras turi savo. Nesu nei kruta, nei po padu, bet nežinau tiksliai kiek uždirba mano vyras, kaip beje ir jisai normaliu variantu iki galo nežino mano pajamų (tiesa dabar mane nesunku iššifruoti - vaiko priežūros + vaiko pašalpos). Tai nėra jokia paslaptis, mes apie tai tikrai pasikalbam. Tiesiog kiekvienas turim savo atskiras pajamas, skiriam po tam tikrą sumą šeimos išlaidoms (mokesčiai, maistas ir vaikų išlaikymas) kas mėnesį, o kitus pinigus kiekvienas tvarkom savo nuožiūra.

Mamairute, Jūsų šeimos scenarijus 1:1 kaip ir mūsiškis. Kad aš būčiau po padu? Tai jau ne schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jėga: 15 balandžio 2005 - 08:27
QUOTE(mamairute @ 2005 04 14, 19:40)
Esam mes, mūsų vaikai, namai, buities darbai ir buitinės išlaidos arba pajamos skirtos joms apmokėti. Tačiau butas yra mano, investicijos yra vyro, aš turiu savo mašiną (vyro dovanotą), vyras turi savo. Nesu nei kruta, nei po padu, bet nežinau tiksliai kiek uždirba mano vyras, kaip beje ir jisai normaliu variantu iki galo nežino mano pajamų (tiesa dabar mane nesunku iššifruoti - vaiko priežūros + vaiko pašalpos). Tai nėra jokia paslaptis, mes apie tai tikrai pasikalbam. Tiesiog kiekvienas turim savo atskiras pajamas, skiriam po tam tikrą sumą šeimos išlaidoms (mokesčiai, maistas ir vaikų išlaikymas) kas mėnesį, o kitus pinigus kiekvienas tvarkom savo nuožiūra.

thumbup.gif thumbup.gif Būtent taip ir mes tvarkomės. Ir nereikia aiškinti, kad be bendrų pinigų nėra šeimos. Svarbu, kad ir laimėje, ir nelaimėje, ir pritekliuje, ir skurde...
Atsakyti
Va dabar man toptelėjo tokia mintis galvon, kad atskiras/bendras pinigų tvarkymas šeimoje tiesiogiai priklauso nuo tų pajamų kiekio. Juk jeigu šeimos pajamos minimalios, ar tik šiek tiek didesnės nei min, tai kur jau ten būt atskirom kišenėm?
Atsakyti
QUOTE(Šiaurė @ 2005 04 14, 14:08)
Интересно, когда муж потеряет свое состояние, жена даст ему в долг на развитие biggrin.gif

Jeigu bus geras - duos.
Atsakyti
QUOTE(Šiaurė @ 2005 04 14, 14:22)
Да фик так бывает g.gif  Порознь-порознь, а  потом вместе g.gif

Если начало твое- мое, так и потом так будет, появятся взаимные нестыковки.

Jokių nestykovkių neatsiranda dėl to, mes jau šimtą metų kartu ir mums tas modelis pasiteisino. Visko buvo - ir bedarbystės ir skolų, bet išsikapstėm sėkmingai.
Dažnai bendro pinigų katilo nori savo pajamų neturinti (arba turinti labai mažas)žmona arba kapeikas uždirbantis vyras (aš Tau visus pingus gi atidaviau, ko Tu dar nori?). Pastarąjį variantą aš vadinčiau atsakomybės vengimu.
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2005 04 14, 18:40)

Paskaičiau ir pagalvojau, kad reiks ir mums išbandyti tai, kai vaikai išeis iš namų. Nes dabar vis tiek jie ir namas yra didžiausia mūsų bendra investicija, ir po šito nei vienam nieko nelieka cry.gif
Atsakyti
Mes tai darom taip: kasdieniams reikalams leidzam jo pinigus, o mano saskaita kaupiasi, kaupiasi ir kaupiasi... juodai dienai thumbup.gif tai va is tu juoduju susigalvojam kur nuvaziuot, techikos kokios nusipirkt ar dar kazkokiu nebutiniausiu dalyku. o siaip tai draugo pinigeliai uch kaip eina kasdieniams reikalams. biggrin.gif bet va ir kasdiena neniuri gaunasi, ir pramogos smagios. nu mes vaiku neturim, ir tuoktis nesiruosiam. gal todel ir gaunasi toks smagumelis. o siaip tai as labai issiblaskius, ir ko kiek kur yra seka draugas. as tai visada zinau, kad turiu pinigu, tik nezinau nei kur, nei kiek tiksliai. o pinigine turiu tik del vaizdo. niekad ten pinigu nededu. bet kisenes uz tai pilnos buna. biggrin.gif kai prireikia smulkiu, tai net nesiparinu. pereinu per kisenes ir butinai ka randu. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Linutec @ 2005 04 15, 14:25)
Mes tai darom taip: kasdieniams reikalams leidzam jo pinigus, o mano saskaita kaupiasi, kaupiasi ir kaupiasi... juodai dienai  thumbup.gif

Klausimėlis - o jeigu keliai išsiskirtų (aišku, to nelinkiu, bet gi visko būna), ar nebūtų taip, kad draugas liktų "ant ledo". Mes abu tavo pinigus sunaudojom kasdieniniams reikalams, o kas mano sąskaitoje susikaupė, tai jau mano mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2005 04 15, 13:30)
Klausimėlis - o jeigu keliai išsiskirtų (aišku, to nelinkiu, bet gi visko būna), ar nebūtų taip, kad draugas liktų "ant ledo". Mes abu tavo pinigus sunaudojom kasdieniniams reikalams, o kas mano sąskaitoje susikaupė, tai jau mano  mirksiukas.gif

Ši sistema kritikuotina ne tiek dėl kelių išsiskyrimo (nu pasidalins ką sukaupė jeigu bus ką dalintis), kiek pats požiūris - kažkiek kažkurioj kišenėj yra. Kažkiek leidžiam. Mano nuomone pinigai turėtų būti skaičiuojami bent jau tam, kad galėtum paplanuoti išlaidas bei galimybes. Aš draugo vietoje užtrumpinčiau šitą lietų, o greičiausiai taip ir yra, kad žmogus turi savo chalastiackų zanačkų.
Atsakyti
Man susidarė toks įspūdis, kad žodžius “mes”, “bendras biudžetas” ir pan. vartoja moterys, neturinčios savų pajamų (gal tiksliau algos), arba kurių pajamos ženkliai mažesnės už vyro. Todėl jos piktinasi, kaip galima atskirai disponuoti pinigais, kokia čia šeima, vyras turi dalintis ir pan. O moterys, turinčios savų pajamų, tuo labiau nemažų, labiau linkusios turėti atskirus biudžetus arba dalintis tik dalimi savų pinigų. Sakyčiau, čia daugiau ne pinigų, o subtilesnė problema: valdžios, įtakos zonos pasidalijimas, noras nesijausti žemesniu, silpnesniu, siekis būti lygiaverčiu arba net aukštesniu kontroliuojančiu asmeniu. Daugiau žaidžia psichologija.
Tik labai prašau, nepriimkit to asmeniškai. tongue.gif

p.s. aš už finansinį savarankiškumą, pasidalijant būtinas išlaidas. Žmogus turi išlaikyti lašelį nepriklausomybės ir tai nieku gyvu nereiškia susvetimėjimo šeimoje.

Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2005 04 15, 14:30)
Klausimėlis - o jeigu keliai išsiskirtų (aišku, to nelinkiu, bet gi visko būna), ar nebūtų taip, kad draugas liktų "ant ledo". Mes abu tavo pinigus sunaudojom kasdieniniams reikalams, o kas mano sąskaitoje susikaupė, tai jau mano  mirksiukas.gif

Aš visada bendraudama su diedais pabrėžiu, kad išsiskyrimo atveju labiausiai nukenčia moteris. Ypač moraliai. Tai bent jau finansiškai neturėtų likti nuskriausta. Va todėl kad neatmetu išsiskyrimo varianto tai ir propaguoju būtent tokį bendro biudžeto naudojimą biggrin.gif Kad tik praradimai mažesni būtų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Busta @ 2005 04 15, 16:40)
Man susidarė toks įspūdis, kad žodžius “mes”, “bendras biudžetas” ir pan. vartoja moterys, neturinčios savų pajamų (gal tiksliau algos), arba kurių pajamos ženkliai mažesnės už vyro. Todėl jos piktinasi, kaip galima atskirai disponuoti pinigais, kokia čia šeima, vyras turi dalintis ir pan. O moterys, turinčios savų pajamų, tuo labiau nemažų, labiau linkusios turėti atskirus biudžetus arba dalintis tik dalimi savų pinigų. Sakyčiau, čia daugiau ne pinigų, o subtilesnė problema: valdžios, įtakos zonos pasidalijimas, noras nesijausti žemesniu, silpnesniu, siekis būti lygiaverčiu arba net aukštesniu kontroliuojančiu asmeniu. Daugiau žaidžia psichologija.
Tik labai prašau, nepriimkit to asmeniškai. tongue.gif

p.s. aš už finansinį savarankiškumą, pasidalijant būtinas išlaidas. Žmogus turi išlaikyti lašelį nepriklausomybės ir tai nieku gyvu nereiškia susvetimėjimo šeimoje.

Super thumbup.gif Man patiko thumbup.gif
Atsakyti