Įkraunama...
Įkraunama...

Bendras poros/šeimos biudžetas

QUOTE(Busta @ 2005 04 15, 17:40)
Man susidarė toks įspūdis, kad žodžius “mes”, “bendras biudžetas” ir pan. vartoja moterys, neturinčios savų pajamų (gal tiksliau algos), arba kurių pajamos ženkliai mažesnės už vyro. Todėl jos piktinasi, kaip galima atskirai disponuoti pinigais, kokia čia šeima, vyras turi dalintis ir pan. O moterys, turinčios savų pajamų, tuo labiau nemažų, labiau linkusios turėti atskirus biudžetus arba dalintis tik dalimi savų pinigų. Sakyčiau, čia daugiau ne pinigų, o subtilesnė problema: valdžios, įtakos zonos pasidalijimas, noras nesijausti žemesniu, silpnesniu, siekis būti lygiaverčiu arba net aukštesniu kontroliuojančiu asmeniu. Daugiau žaidžia psichologija.
Tik labai prašau, nepriimkit to asmeniškai. tongue.gif

p.s. aš už finansinį savarankiškumą, pasidalijant būtinas išlaidas. Žmogus turi išlaikyti lašelį nepriklausomybės ir tai nieku gyvu nereiškia susvetimėjimo šeimoje.

Žinai, busta manau tu teisi... Pati, kai buvau dar tik studentė ir neturėjau pastovių pajamų ir gyvenau su draugu jo bute, maniau, kad nesvarbu, kad ir kokios yra menkos mano pajamos (iš tėvų) aš taip pat prisidėdu prie bendro biudžeto. Nors man labai nemalonu būdavo, kai iš jo vieno kišenės eidavo pinigėliai buto išlaikymui, bet tai nereiškia, kad jis mane išlaikė, maistu rūpindavausi nemažai ir aš.t.y. mano tėvai. Tėvai apmokėdavo už mano studijas, mano apdarus, kosmetika ir t.t. ir dar gaudavau savaitpinigių, tad jis manęs tikrai neišlaikė, bet kaip jau ir minėjau, vis vien nesmagu kai negalėdavau prisidėti prie būsto išlaikymo..
Dabar situacija pasikeitė 180 laipsniu kampu, dabar mano pajamos yra didesnės nei jo, aišku išlaidos irgi gerokai išaugo lyginant su studijų laikais.
Mūsų biudžetas ir dabar nėra bendras, tačiau tai tikrai nereiškia, kad kyla dėl to tarpusavio problemų. Už buto išlaikymą mokame abu per pusę, už telefonus susimokam kiekvienas savo sąskaita, maistą perka tai jis, tai aš. Kavinėse, klubuose dažniausiai sumoka jis, kartais ir aš...
Aš nesu išlaidį, per mėn. visoms išlaidoms išleidžiu apie 30% savo algos, t.y. apie 700 -750 Lt.,jis panašiai, o likusią dalį abu atsidedam būsimo namo apdailai. Tad net nežinau kaip pavadinti mūsų (sugyventinių drinks_cheers.gif ) biudžetą bendras jis, ar atskiras. Kol kas man tai patinka. Aš jaučiuosi savarankiškai, tuo pačiu šiek tiek ir nepriklausomai, sprendžiant iš to,kad likusią algą abu atsidedam bendram namui ir bendram gyvenimui, bendriems vaikams, manau, kad ateity dėl to problemų neturėtų būti mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(daliela @ 2005 05 13, 16:15)
Žinai, busta manau tu teisi... Pati, kai buvau dar tik studentė ir neturėjau pastovių pajamų ir gyvenau su draugu jo bute, maniau, kad nesvarbu, kad ir kokios yra menkos mano pajamos (iš tėvų) aš taip pat prisidėdu prie bendro biudžeto. Nors man labai nemalonu būdavo, kai iš jo vieno kišenės eidavo pinigėliai buto išlaikymui, bet tai nereiškia, kad jis mane išlaikė, maistu rūpindavausi nemažai ir aš.t.y. mano tėvai. Tėvai apmokėdavo už mano studijas, mano apdarus, kosmetika ir t.t. ir dar gaudavau savaitpinigių, tad jis manęs tikrai neišlaikė, bet kaip  jau ir minėjau, vis vien nesmagu kai negalėdavau prisidėti prie būsto išlaikymo..
Dabar situacija pasikeitė 180 laipsniu kampu, dabar mano pajamos yra didesnės nei jo, aišku išlaidos irgi gerokai išaugo lyginant su studijų laikais.
Mūsų biudžetas ir dabar nėra bendras, tačiau tai tikrai nereiškia, kad kyla dėl to tarpusavio problemų. Už buto išlaikymą mokame abu per pusę, už telefonus susimokam kiekvienas savo sąskaita, maistą perka tai jis, tai aš. Kavinėse, klubuose dažniausiai sumoka jis, kartais ir aš...
Aš nesu išlaidį, per mėn. visoms išlaidoms išleidžiu apie 30% savo algos, t.y. apie 700 -750 Lt.,jis  panašiai, o likusią dalį abu atsidedam būsimo namo apdailai.  Tad net nežinau kaip pavadinti mūsų (sugyventinių drinks_cheers.gif ) biudžetą bendras jis, ar atskiras. Kol kas man tai patinka. Aš jaučiuosi savarankiškai, tuo pačiu  šiek tiek ir nepriklausomai, sprendžiant iš to,kad likusią algą abu atsidedam bendram namui ir bendram  gyvenimui, bendriems vaikams, manau, kad ateity dėl to problemų neturėtų būti  mirksiukas.gif

Na man tikrai nepatiktu taip su zmona kiekviena menesi sesti prie satlo ir dalinti i dvi dalis ,stai dabar per puse uz telefona,perpuse usz vandeni ,pala as dar uzvakar nupirkau keptuve man reikia puses keptuves islaidu kad padenktumei,na kvailiau negali buti.
Tiesiog nemanau kad butinai tik vyras turi uz viska moketi ,bet kai jau einama iki smulkmenu tai atrodo apgailetinai,o labaiausiai nemegstu kai moteris slepia pinigus kazkokiai juodai dienai o gyvena is vyro nes tipo ji neturi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(geras_tetis @ 2005 05 13, 23:35)
Na man tikrai nepatiktu taip su zmona kiekviena menesi sesti prie satlo ir dalinti i dvi dalis ,stai dabar per puse uz telefona,perpuse usz vandeni ,pala as dar uzvakar nupirkau keptuve man reikia puses keptuves islaidu kad padenktumei,na kvailiau negali buti.
Tiesiog nemanau kad butinai tik vyras turi uz viska moketi ,bet kai jau einama iki smulkmenu tai atrodo apgailetinai,o labaiausiai nemegstu kai moteris slepia pinigus kazkokiai juodai dienai o gyvena is vyro nes tipo ji neturi doh.gif

Geras tėti, manau tikrai blogai mane supratai, aš juk rašiau,kad susimetam tik už buto išlaikymą, o už telefonus kiekvienas savo, o visą kitą perkam priklausomai nuo situacijos, jei jis grįšta anksčiau iš darbo, tai jis ir užsuka į parduotuvę, jei aš randuosi mieste -užsuku aš. Kaip ir rašiau, o tai kas lieka (nesvarbu pas kurį kiek - atsidedam namui). Tad tikrai jokių tarpusavio problemų nekyla. Gal tau iš šono atrodo keistai, bet mums tai labai patinka, ir niekad nebūna pykčių, kad tu daugiau, o tu mažiau uždirbi, kad vienas, ar kitas išlaidesnis... rolleyes.gif
Atsakyti
Aš manau, kad nereikia visos finansinės atsakomybės suversti ant vieno kurio pečių (arba parazituoti kito sąskaita, jeigu pats pakankamai uždirbi), bet nereikia ir leistis į smulkmenas, kai ,kaip minėjo Geras Tėtis, dalijamasi pusę keptuvės kainos. Tiesiog būtinas bendrumo ir atsakomybės jausmas dalijantis išlaidas, tačiau reikalingas ir savarankiškumo trupinys, kad galėtum įsigyti ką nors nebūtinai protingo ir niekam už tai neatsiskaitinėti. Kad šeimoje negyventų du visiškai atskiri individai, bet kad ir neegzistuotų susivijęs kamuolys. mirksiukas.gif
Atsakyti
as tai suprantu paprastai. jei yra MES- tai viskas yra bendra. ir nesvarbu kuris daugiau uzdirba ar kuris visai nedirba. as pvz gaunu gerokai daugiau uz vyra. na ir kas? mes pasiskirstem taip= mano pinigiukai eina i taupykle, o jo- leidziam kur tik reikia. beje, jei pirkinys brangesnis nei 50Lt tariames abu ar verta ji pirkt. o jei man duotu visus pinigus tai as sugebeciau juos labai greit visus isleist biggrin.gif
Atsakyti
Aš manau, kad biudžetas turi būti bendras. Man atrodo kvaila, kai žmonės laiko pinigus kiekvienas "savo kojinėse". Šiaip galima padaryti išvadą, kad žmonės nepasitiki vienas kitu. Nes kam reikia dviejų atksirų biudžetų, kad ką noriu tą darau, kada noriu tada leidžiu. Tokiam stiliui susikrausiu lagaminus ir išeisiu ir papūsk tu man į uodegą.

O dar geriau, jeigu žmona uždirba mažiau pinigų, tai dar tokiam vyrui turbūt labai patinka, kai prieš jį keliaklusčiauja ir sako: brangusis duok man šiandien pinigų naujoms pėdkelnėms.

Fu net baisu apie tai pagalvoti.
Bet kiekvienas gyvena taip kaip jam patinka.
Atsakyti
QUOTE(Busta @ 2005 04 15, 15:40)
Man susidarė toks įspūdis, kad žodžius “mes”, “bendras biudžetas” ir pan. vartoja moterys, neturinčios savų pajamų (gal tiksliau algos), arba kurių pajamos ženkliai mažesnės už vyro. Todėl jos piktinasi, kaip galima atskirai disponuoti pinigais, kokia čia šeima, vyras turi dalintis ir pan. O moterys, turinčios savų pajamų, tuo labiau nemažų, labiau linkusios turėti atskirus biudžetus arba dalintis tik dalimi savų pinigų. Sakyčiau, čia daugiau ne pinigų, o subtilesnė problema: valdžios, įtakos zonos pasidalijimas, noras nesijausti žemesniu, silpnesniu, siekis būti lygiaverčiu arba net aukštesniu kontroliuojančiu asmeniu. Daugiau žaidžia psichologija.
Tik labai prašau, nepriimkit to asmeniškai. tongue.gif

p.s. aš už finansinį savarankiškumą, pasidalijant būtinas išlaidas. Žmogus turi išlaikyti lašelį nepriklausomybės ir tai nieku gyvu nereiškia susvetimėjimo šeimoje.

nu čia tu perlenkei blink.gif mano pajamos didesnės už vyro. na ir kas?? tai tipo aš galiu pirkti visokias draiskanas, nors mes turim planų geresnei mašinai ar atostogoms pietuose??? ar čia gal vienai patraukt į pietus?? na aš daugiau uždirbu, o ką negaliu sau to leisti?? kažkaip čia labai vaikiškai... g.gif

ir vargas man jei savo valdžią aš turėsiu kada nors pinigų kiekiu įrodinėt. tai tu manai, kad normalu kai vyras tyčiojasi iš žmonos vien dėl to kad babkes dideles uždirba? nes pagal tavo psichologijos aiškinimą taip išeina...

lašelis nepriklausomybės man yra tai, kad aš bet kada galiu nusipirkt prabangius batelius ar kvepalus... nes man bloga nuotaika... ir beje, aš kartais taip padarau. ir tikrai galiu ramia sąžine pareit namo ir pasirodyt... nes to man tą dieną reikėjo... ir jei jis nusiperka kokį visiškai trenktą, mano galva, mechanizmą, kurio jam vat reikėjo aš suprantu, kad šito plataus mosto mums reikėjo abiems, kad toliau siektume bendro tikslo.

Atsakyti
kiek zmoniu - tiek nuomoniu.visu ant vieno kurpaliaus neuzvilksi biggrin.gif
Atsakyti
Kai tik pradejom gyventi kartu, as dar mokiausi ir uzdirbdavau labai mazai,tada visus pinigus dedavom i "bendra katila". Kiekvienas imdavom tiek,kiek reikia,bet vos datempdavom iki algos. Vyras uzdirbdavo daugiau nei dvigubai uz mane ir as nuolat girdedavau priekaistus,kad isleidziu per daug pinigu. Kai vaikas paaugo,pradejo lankyt darzeli ir as grizau i darba,pradejau uzdirbt daugiau ,tai dabar turime kiekvienas savo pinigus. Jis uzdirba daugiau nei as,tai sumoka mokescius ir dar uz darzeli, as sumoku lizinga is savo algos ir mum tada lieka po panasia pinigu suma menesiui. Tada jau kiekvienas leidziam tuos pinigus kaip norim. Jei perkam valgyt,tai per puse arba viena kart vienas,kitakart kitas.Vaikui viska perkam irgi per puse. Bet man tai taip labai patinka,nes dabar ramia galva galiu nueit i kirpykla ar nusipirkt sau nauja rubeli ir niekad negirzdiu priekaistu,kad leidziu jo pinigus thumbup.gif
Atsakyti
Tik bendra kasa, bet i ta bendra kasa as vienas viska idedu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xenu: 13 balandžio 2006 - 15:18
pas mus viskas bendra. vyras uzdirba daugiau, bet viska dedam i viena saskaita ir leidziam kiek kam reikia (as, aisku, isleidziu daugiau bigsmile.gif man visada visko reikia). jokiu klausimu ir jokiu priekaistu nebuna. aisku, del dideliu pirkiniu tariames ax.gif mokescius irgi mokam is tos vienos saskaitos.
Atsakyti
QUOTE(Kameja_x @ 2006 04 14, 22:21)
pas mus viskas bendra. vyras uzdirba daugiau, bet viska dedam i viena saskaita ir leidziam kiek kam reikia (as, aisku, isleidziu daugiau bigsmile.gif man visada visko reikia). jokiu klausimu ir jokiu priekaistu nebuna. aisku, del dideliu pirkiniu tariames ax.gif mokescius irgi mokam is tos vienos saskaitos.

Tai gerai,kad nesulauki priekaistu,kad eilini karta neturi ka apsirengt tongue.gif As dabar laiminga,kai leidziu savo pinigus ir niekam jokiu ataskaitu tongue.gif
Atsakyti