QUOTE(Busta @ 2005 04 15, 17:40)
Man susidarė toks įspūdis, kad žodžius mes, bendras biudžetas ir pan. vartoja moterys, neturinčios savų pajamų (gal tiksliau algos), arba kurių pajamos ženkliai mažesnės už vyro. Todėl jos piktinasi, kaip galima atskirai disponuoti pinigais, kokia čia šeima, vyras turi dalintis ir pan. O moterys, turinčios savų pajamų, tuo labiau nemažų, labiau linkusios turėti atskirus biudžetus arba dalintis tik dalimi savų pinigų. Sakyčiau, čia daugiau ne pinigų, o subtilesnė problema: valdžios, įtakos zonos pasidalijimas, noras nesijausti žemesniu, silpnesniu, siekis būti lygiaverčiu arba net aukštesniu kontroliuojančiu asmeniu. Daugiau žaidžia psichologija.
Tik labai prašau, nepriimkit to asmeniškai.
p.s. aš už finansinį savarankiškumą, pasidalijant būtinas išlaidas. Žmogus turi išlaikyti lašelį nepriklausomybės ir tai nieku gyvu nereiškia susvetimėjimo šeimoje.
Tik labai prašau, nepriimkit to asmeniškai.
p.s. aš už finansinį savarankiškumą, pasidalijant būtinas išlaidas. Žmogus turi išlaikyti lašelį nepriklausomybės ir tai nieku gyvu nereiškia susvetimėjimo šeimoje.
Žinai, busta manau tu teisi... Pati, kai buvau dar tik studentė ir neturėjau pastovių pajamų ir gyvenau su draugu jo bute, maniau, kad nesvarbu, kad ir kokios yra menkos mano pajamos (iš tėvų) aš taip pat prisidėdu prie bendro biudžeto. Nors man labai nemalonu būdavo, kai iš jo vieno kišenės eidavo pinigėliai buto išlaikymui, bet tai nereiškia, kad jis mane išlaikė, maistu rūpindavausi nemažai ir aš.t.y. mano tėvai. Tėvai apmokėdavo už mano studijas, mano apdarus, kosmetika ir t.t. ir dar gaudavau savaitpinigių, tad jis manęs tikrai neišlaikė, bet kaip jau ir minėjau, vis vien nesmagu kai negalėdavau prisidėti prie būsto išlaikymo..
Dabar situacija pasikeitė 180 laipsniu kampu, dabar mano pajamos yra didesnės nei jo, aišku išlaidos irgi gerokai išaugo lyginant su studijų laikais.
Mūsų biudžetas ir dabar nėra bendras, tačiau tai tikrai nereiškia, kad kyla dėl to tarpusavio problemų. Už buto išlaikymą mokame abu per pusę, už telefonus susimokam kiekvienas savo sąskaita, maistą perka tai jis, tai aš. Kavinėse, klubuose dažniausiai sumoka jis, kartais ir aš...
Aš nesu išlaidį, per mėn. visoms išlaidoms išleidžiu apie 30% savo algos, t.y. apie 700 -750 Lt.,jis panašiai, o likusią dalį abu atsidedam būsimo namo apdailai. Tad net nežinau kaip pavadinti mūsų (sugyventinių