Įkraunama...
Įkraunama...

Bendras poros/šeimos biudžetas

uzaugoj seimoj kur tetis mego isgert. kazkaip pas mus del to tvarke biurdzeta mama, ji ir uzdirbdavo daugiau ir namui sutaupe ir mus i mokslus isleido. kai tik pradeaju draugaut su savo pirmuoju vyru (buvusiu dabar jau), jis man iskarto atidave visus savo pinigus- buvau ir pribloksta ir pamaloninta. nuo tada tvarkiau musu bendra biudzeta. po 7 bendro gyvenimo metu, man isvykus i uzsieni studijuoti vyras patyre soka, eidavo ilgiausi emailai apie tai, kur ka ir kaip nusipirkt, kaip planuot, kaip gyvent???? per puse metu suvalge visas musu 7 metu santaupas (o ju buvo nemazai)kol ismoko tavrkytis su pinigais. aki pradejom gyvent su dabartiniu is pradziu bandziau perimti pinigu tvarkyma i savo rankas. jis manes nesuprato, i diskusiajs nesileido ir tvarkesi pats. kadangi as is pradziu mokiausi kalba is uzdarbiaudavau kartas nuo karto, tai viso pastovios islaidos gule ant jo peciu.as is savu susimokedavau uz bileitus i lietuva, pirkdavau dovanas sunui ir kartais maisto. pastoviai ziauriai rukdavo pinigu- tik atlyginima perveda, sumoka jis saskaitas ir vel stovim minuse!kai as susiradau pastovu darba, jam teko iseit is savojo, nes negalejom palikti sesiamecio vaiko vieno visa diena namuose. pradejau dirbti, atlyginiams mano panasus i jo buvusi, sasakitu sumos nepamazejo, bet....pradejo atsirasti pinigu! ir net atlikti! per pusmeti sutaupiau naujam vonios kambariui. is atotoginiu sumokeajua uz musu atostogas. kaledine premija padalinau pusiau- sau ir jam. jis ikure savo imone, pradejo uzdirbti, bet....nemoka elgtis su pinigais. jo pajamos panasios i mano, taciau....vis dar paskola uz nama, draudimus, komunaline paslaugas ir .tt. moku as...... nu apsisviete jam pagaliau protas kad NEMOKA jis tvarkyti savo biudzeto! po truputi einam geryn. jis kas menesi puse savo atlyginimo perveda i musu bendra saskaita, is kurios moku visas saskaitas. is savo saskaitos pervedu trukstama dali. visi kiti pinigai - MANO. jis net neklausia kiek kada ir kur ir kaip as turiu, taupau ar isleidizu- zino, kad visi pinigfai panaudojami tikslingai. taigi nereikejo nei tartis, nei reikalaut, nei prasyt.
Atsakyti
mes turim tris saskaitas,as savo, maniskis savo ir bendra.mes uzdirbam tiek pat kas menesi i bendra katila idedam po to kia pacia suma pinigu ir is ju mokamuz gyvenama plota ,maista,ir visa kita,atostogaujam irgi is bendru pinigu.o kiekvienas asmeninius pinigus leidziam asmeniskai ir viens kitam del to nepriekaistaujam.man patinka kai turiu savu pinigu ir galiu juos leist ten kur tik as noriu
Atsakyti
LIL,
prasom placiau papasakoti kaip tvarkai ta biudzeta? tongue.gif Kiek kam skiri per menesi pinigu ir kiek iseina sutaupyt?
Atsakyti
QUOTE(Leticija @ 2006 04 15, 12:16)
LIL,
prasom placiau papasakoti kaip tvarkai ta biudzeta?  tongue.gif  Kiek kam skiri per menesi pinigu ir kiek iseina sutaupyt?

gerai, tik pas mane viskas eurais jei tau tinka.

palukanos uz paskola namui- 600
privalomas draudimas mirties atveju paskolai ismoketi 59
namo draudimas nuo stihiniu nelaimiu 17.50
name esancio turto draudimas 30
mokestis uz masinos turejima 67.50
draudimas uz masina 57.00
sveikatos druadimas uz visus tris 275
palukanos uz vartojimo paskola namo rekonstrukcijai 118
teisines atsakomybes draudimas 12.50
kelioniu draudimas 5.5
vaiko kiesenpinigiai 20
islaidos kurui 167.50 (apmoka darbdavys, tai jas galima isminisuot)
masinos ekspoatacijai 100 (dedu i saskaita kas menesi, tai kai reik remontuot- nereik viso sumos is karto)
mano mobilus 42.50 (draugas apmoka is savo imones sau)
namu telefonas, televizija, kabelis +- 120
komunaliniai mokeciai 141
vaiko rubams gaunu kas 3 menesiai pasalpa 214 euru, uz juos ir perku, taigi kaip ir islaidu nera
vaiko baseinas 57.50

pastoviu kastu susidaro 1723 eurai per menesi.

maistui isleidziam ivairiai. jau taupom 300 per menesi, jei ne tai ir 500. cia nutariam menesio pradzioj- jei tarkim vaziuosim atotogu ar noresim iseit i restorana ar siaip kur, tai sutariam -kodiniu pavadinimu- kad valgom pasta su farsu. arba sutariam akd atejo laiaks pasilepint- tada krevetes, lasisa, file ir visi kiti skanumynai.

atotogoms netaupom, atostogaujam uz atostoginius. uz kaledine premija VISADA ruosim sau malonias staigemans, t.y. isleidziam santykiu palaikymui ir gerinimui- keliones, rtestoranai, prabangus drabuzis ar siaip kokei nereikalingi bet labai trokstami daiktai.

kas menesi AUTOMATISKAI i taupymo sakaita pervedu 500 euru. kas 3 dienas tikrinu saskaitu balansa. aki sakaitoj lieka +100 paskelbiu pastos+farso stovi.

mano lozungas= pinigu turi uztekt tiek, kiek yra. nesiskolinu, net is saves.

jei noriu sutaupyt daugiau, isimu is saskaitos grynu po 75 eurus is ju ir maitiname,s o apie koreteles menesiui ''uzmirstam''

kalsusk, kas tau idomu?
Atsakyti
LIL,
bet tai kiek reikia per menesi uzdirbt,kad tokiom sumom viskas? tongue.gif Suprantu,kad uzsieni viskas kitaip,bet vis vien tongue.gif
As tai is tikruju nemoku su pinigais. Jau lyg ir sutaupau kazkiek,bet po to vis is saves pasiskolinu tongue.gif Gaunu alga, ta skola idedu ir vel is pradziu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Leticija @ 2006 04 15, 13:05)
LIL,
bet tai kiek reikia per menesi uzdirbt,kad tokiom sumom viskas?  tongue.gif Suprantu,kad uzsieni viskas kitaip,bet vis vien  tongue.gif
As tai is tikruju nemoku su pinigais. Jau lyg ir sutaupau kazkiek,bet po to vis is saves pasiskolinu  tongue.gif  Gaunu alga, ta skola idedu ir vel is pradziu  tongue.gif

ant popieriaus 2205 eurai. i rankas 1523. kaip matai maniskis irgi prisideda. kitaip nesuztektu. jis uzdirba grynais 1100 i menesi.
o sumos tikrai tokios. supranti, CIA zmonems MAZIAU nuo atlyginimo lieka nei lietuvoj (nekalbu apie minimuma), bet NIEKAS nebedavoja.
Atsakyti
Aš manau, kad šeimos biudžetą turi "valdyti" vienas žmogus. t.y. pinigai turi būti pas vieną žmogų, pas ta, kuris geriau "moka elgtis su pinigais", o ar tai bus vyras ar žmona visai nesvarbu.
Atsakyti
Pas mus vienas "katilas" ir valdau jį aš.. Na, manau, kad gerai valdau - užtenkam visko ir į minusą nesėdam. Naudojamės kiek tinkami, tik dėl didesnių pirkinių pasitariam. Gerai, kad žmona mano supratinga, tai konfliktų dėl "nereikalingų" išlaidų nekyla. Man nepatinka "atskirų biudžetų" politika...
Atsakyti
o ka daryt ,kai nei vienas nemoka elgtis su pinigais , kaip viska tinkamai paskirstyt
Atsakyti
Mes abu pakankamai daug uždirbame, ir bendri reikalai padalinti taip, kad vyras moka už namo paskolą, o aš - už komunalines ir valgyt perku.
Ir jo atlyginimas visada padėtas namie stalčiuke, aš laisvai galiu juo naudotis. Jis net pyksta - jei turi tik kelis litus pietums, kodėl iš stalčiaus nepasiimi? g.gif
Žodžiu teoriškai, jis moka už tą, aš už aną, likusius pinigus leidžiame kiekvienas pagal save, bet jei kuriam nors pinigėliai baigiasi, gražiai pasidalinam ir neskaičiuojam biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(edituka @ 2006 06 08, 13:22)
o ka daryt ,kai nei vienas nemoka elgtis su pinigais , kaip viska tinkamai paskirstyt

Gal padėtų tai, jei kaskart gavę atlyginimą paskaičiuotumėt, kiek reikės komunalinėms, maistui, benzinui ir kitoms būtinoms išlaidoms, ir tai atidėtumėt g.gif
Na kad ir į sąskaitą, iš kurios su kortele iš bankomato negalėtum išsiimtum ax.gif
Aš pati taip taupau pinigėlius iš atlyginimo - iš kortelės sąskaitos pervedu į kitą sąskaitą, tokiu būdu galiu išsiimt tik turėdama internetą (persivest atgal) - keista, bet veikia mirksiukas.gif Dar nei vieno lito iš tų santaupų nepaliečiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ne_gera @ 2006 06 06, 02:00)
Aš manau, kad šeimos biudžetą turi "valdyti" vienas žmogus. t.y. pinigai turi būti pas vieną žmogų, pas ta, kuris geriau "moka elgtis su pinigais", o ar tai bus vyras ar žmona visai nesvarbu.

Pritariu drinks_cheers.gif
Pas mus šeimoje finansus tvarkau aš, nors vyras uždirba žymiai daugiau už mane.
Sąskaita į kurią perveda jo atlyginimą naudojamės abu, kiek reikia tiek pinigėlių paimu. Niekada jokių pykčių nekilo.
Ir taip jau penkeri metai rolleyes.gif
Atsakyti
na ka gi nuo kitos algos taip reiks ir pradeti viska susirasyti , gal iseis kiek sutaupyt
Atsakyti