Įkraunama...
Įkraunama...

Bendras poros/šeimos biudžetas

Mes turim viena bendra pinigine i kuria dedam pinigus. Kuriam kada reikia, pasiimam ir pasisakom kiek paemem. Bendras didesnes islaidas apsitariam... as net nezinau, kaip mes gyvenam. Pinigai bendri tiesiog... blush2.gif nera ''mano'' ir ''tavo''.
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2006 12 19, 17:35)
Mes turim viena bendra pinigine i kuria dedam pinigus. Kuriam kada reikia, pasiimam ir pasisakom kiek paemem. Bendras didesnes islaidas apsitariam... as net nezinau, kaip mes gyvenam. Pinigai bendri tiesiog...  blush2.gif nera ''mano'' ir ''tavo''.

O as taip negaleciau gyvent schmoll.gif
visu pirma, uzsiamnai kazko, o turi duot ataskaita - zinai, brangusis, einu pirkt liemenuko uz 200 Lt... Nu tai kaip vyras supras toki reikala? mirksiukas.gif
Arba mano atveju - vyras perka klaviatura uz 200 Lt, tai kaip as galiu suprast, kam jam toookios reikia... Arba, pvz, sugalvojo jis investuot 2000 Lt... Jei paimtu tiek is bendros pinigines, man butu ziauriai abydna biggrin.gif O su savais lai daro ka nori...
Arba sumastai koki kepsni baliukui iskept, ateini, o bendroj piniginej snipstas, nes vyras, pvz, baliukui alaus nupirkes jascika biggrin.gif
Manau, kad kiekvienas turetu turet ir asmeniniu pinigu, kad nereiketu aiskintis kiek ir kur isleidzia...
tai pas mus gaunasi taip: yra musu pinigai (= jo saskaita), jo pinigai (= jo saskaita) ir mano (= mano mano ir niekieno kito) lotuliukas.gif lotuliukas.gif . As gal ir kokia senamadiska, bet man labai gerai, kad mane islaiko vyras - kazkaip labai saugiai jauciuosi... drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katu: 19 gruodžio 2006 - 16:49
tai pas mus gaunasi taip: yra musu pinigai (= jo saskaita), jo pinigai (= jo saskaita) ir mano (= mano mano ir niekieno kito)

na, man vyras irgi taip gyvent siule, bet man nelabai patiko...juokingai atrodo tas milijonas saskaitu doh.gif
Dabar pas mus bendra pinigine namie ir bendra saskaita banke( abu korteles turim nuo vienos saskaitos). Man labai gerai. Tikrai nieks manes neklausia, kur 100 lt. dingo mirksiukas.gif Visada turiu piniginej pinigu, perku ka noriu, vyras niekad nieko manes neklausineja. Aisku, jei kokiu 5000 prireiktu, tureciau paskyt, bet tai manes nekonfjuzintu, manau mirksiukas.gif
Arba mano atveju - vyras perka klaviatura uz 200 Lt, tai kaip as galiu suprast, kam jam toookios reikia... Arba, pvz, sugalvojo jis investuot 2000 Lt... Jei paimtu tiek is bendros pinigines, man butu ziauriai abydna

Ka reiskia- abydna? Vyras turetu tartis su zmona, kur ir kada verta investuot..Abu sprendzia ir abu jauciasi gerai.
Arba sumastai koki kepsni baliukui iskept, ateini, o bendroj piniginej snipstas, nes vyras, pvz, baliukui alaus nupirkes jascika

Nu irgi- juk bendroj saskaitoj tikrai ne tukstantis ir ne du biggrin.gif Tad alus gal nepaliktu taves be nieko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2006 12 19, 16:44)
O as taip negaleciau gyvent  schmoll.gif
visu pirma, uzsiamnai kazko, o turi duot ataskaita - zinai, brangusis, einu pirkt liemenuko uz 200 Lt... Nu tai kaip vyras supras toki reikala?  mirksiukas.gif
Arba mano atveju - vyras perka klaviatura uz 200 Lt, tai kaip as galiu suprast, kam jam toookios reikia... Arba, pvz, sugalvojo jis investuot 2000 Lt... Jei paimtu tiek is bendros pinigines, man butu ziauriai abydna biggrin.gif O su savais lai daro ka nori...
Arba sumastai koki kepsni baliukui iskept, ateini, o bendroj piniginej snipstas, nes vyras, pvz, baliukui alaus nupirkes jascika biggrin.gif
Manau, kad kiekvienas turetu turet ir asmeniniu pinigu, kad nereiketu aiskintis kiek ir kur isleidzia...
tai pas mus gaunasi taip: yra musu pinigai (= jo saskaita), jo pinigai (= jo saskaita) ir mano (= mano mano ir niekieno kito)  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif . As gal ir kokia senamadiska, bet man labai gerai, kad mane islaiko vyras - kazkaip labai saugiai jauciuosi...  drinks_cheers.gif

nu... as tai labai nesenamadiska siuo klausimu. Man siaip nekyla norai pirkti kazka tokio kaip liemenukas uz 200lt. Na, perku kvepalus brangius, bet negirdejau jokio priekaisto del to. schmoll.gif
Ir siaip man niekada nebudna abydna del pinigu leidimo. Nu nezinau, bet mano nuomone pinigai yra uzdirbamas dalykas. Ir kazkaip nepriekaistaujam del to, kad per daug isleidom, nors ir nesimaudom piniguose. Kiekvienas jauciam savo galimybes.
Ir nenoreciau buti vyro islaikoma. As ne koks vaikas ar augintinis. As galiu irgi dirbti ir uzdirbti. didis.gif Islaikoma kaip tik jausciausi nesaugiai, nepilnavertiskai. Nekalbu apie atveji, kai esi dekretinese ar tik ieskai darbo...
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2006 12 19, 18:08)
nu... as tai labai nesenamadiska siuo klausimu. Man siaip nekyla norai pirkti kazka tokio kaip liemenukas uz 200lt. Na, perku kvepalus brangius, bet negirdejau jokio priekaisto del to.  schmoll.gif
Ir siaip man niekada nebudna abydna del pinigu leidimo. Nu nezinau, bet mano nuomone pinigai yra uzdirbamas dalykas. Ir kazkaip nepriekaistaujam del to, kad per daug isleidom, nors ir nesimaudom piniguose. Kiekvienas jauciam savo galimybes.
Ir nenoreciau buti vyro islaikoma. As ne koks vaikas ar augintinis. As galiu irgi dirbti ir uzdirbti. didis.gif Islaikoma kaip tik jausciausi nesaugiai, nepilnavertiskai. Nekalbu apie atveji, kai esi dekretinese ar tik ieskai darbo...

Na, del liemenuko as daviau tik kaip pavyzdi... cia gali but bet kas - batai uz 700 Lt, kojines uz 45 Lt (na, kiekviena pagal savo sugedimo laipsni).
As pati irgi dirbu, uzsidirbu ir sugebu save islaikyt, taciau labai malonu, kai yra vyras - tvirtas materialinis uznugaris, kuris sumoka mokescius, sumoka uz maista, uz keliones, uz laisvalaiki... jei netekciau darbo - man nebutu kazkokia pasaulio pabaiga - tieisog zinociau, kad ir be mano algos neprapulsim... As ir darbe dabar jauciuosi saugiau ir niekas man ant galvos nelips, nes zino, kad manes nepagasdins - as bet kada galiu iseit ir nesicackinsiu su laiku neismoketais atlyginimais, ir vadovai ant manes balso nepakels ir t.t. ir pan... Tiesiog jauciu socialine ramybe, sutaupau sveikatos smile.gif
Kai buvau jaunesne, irgi visiems reiskiau principus, kad as laaabai savarankiska, kad nebusiu vyro islaikytine ir pan... Dabar atsiimciau siuos zodzius smile.gif

O del 2000 investiciju - suma cia irgi gerokai pamazinta, ir investuoja jis nieko nezinodamas apie fondus - jam tai zaidimas, o man, kai siek tiek nusimanau, uztad ir abydna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2006 12 19, 17:28)
investuoja jis nieko nezinodamas apie fondus - jam tai zaidimas, o man, kai siek tiek nusimanau, uztad ir abydna smile.gif

O kodėl Jūs nepasitariat ir kartu nepsrendžiat kur investuoti, jei Tu nusimanai? g.gif
Atsakyti
Na pas mus viskas padalinta. 200lt man ir tik man, 150lt jam ir tik jam. Jam maziau nes maziau vyrams reikia. kitkas yra uz nuoma ir uz mokescius. masinos fondas. maisto ir kt fondas, transporto fondas (man nuolatiniui, jam bendzui). praktiskai nieko nelieka. jei lieka i taupymo fonda.
Atsakyti
QUOTE(Salomeja @ 2006 12 19, 19:54)
Jam maziau nes maziau vyrams reikia.

Geras hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Will: 19 gruodžio 2006 - 20:36
QUOTE(Will @ 2006 12 19, 20:36)

o ka ne? jiem gi nereik visokiu paketu, pedkelniu, kurios pastoviai gali poksta iskrest ir panasiai. va ir susidaro 50lt skirtumas.
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2006 12 19, 14:24)
viska darome is skirtingu saskaitu - mokescius sumoku is vyro saskaitos, uz maista jis (arba pati) pasidarau 300-700 Lt/men pavedima i savo kortele, kuria atsiskaitau tik mokant uz maista (+ buties reikmenis - milteliai, plovikliai, dantu pasta, vaistai ir pan).

thumbup.gif Man labai patiko ta mintis apie atskirą sąskaitą maistui thumbup.gif Kaip tik turiu atsidariusi naują sąskaitą (kartu su IKI kortele), tai nuo sausio pirmos persivesiu ten pinigų ir atsiskaitinėsiu tik ja bigsmile.gif
Ačiū už idėją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2006 12 19, 18:56)
O kodėl Jūs nepasitariat ir kartu nepsrendžiat kur investuoti, jei Tu nusimanai?  g.gif

Na, as jam meginu patart, bet jis labai labai nori kitur. Na, kaip vaikas - nori ciupaciupso, ir karvutes jam neisiulysi biggrin.gif Tai mes ir priejom kompromisa - dali jis investuoja i fondus, o dali abu investuosim i imone (jei tik liks nuo tu fondu kas nors doh.gif )

QUOTE(Salomeja @ 2006 12 19, 21:44)
o ka ne? jiem gi nereik visokiu paketu, pedkelniu, kurios pastoviai gali poksta iskrest ir panasiai. va ir susidaro 50lt skirtumas.

nemanau, kad cia teisingas poziuris - vyrams reikia tiek pat, o kai kuriems - net daugiau smile.gif Manau, kad mano vyras isleidzia pakankamai savo reikmems (be kosmetikos ir automobilio prieziuros kainuoja knygos, drabuziai ir pan.) + jis dar turi turet pakankamai savo moteriai nustebinti - gelems, niekuciams, kino/teatro bilietams, saskaitoms restoranuose, na viskam viskam... Jis man net kosmetikos nuperka smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Will @ 2006 12 19, 23:49)
thumbup.gif  Man labai patiko ta mintis apie atskirą sąskaitą maistui  thumbup.gif  Kaip tik turiu atsidariusi naują sąskaitą (kartu su IKI kortele), tai nuo sausio pirmos persivesiu ten pinigų ir atsiskaitinėsiu tik ja  bigsmile.gif
Ačiū už idėją  4u.gif

as ta saskaita tiesiog vadinu taip "maistui". realiai tai yra maximos kortele, ir ja atsiskaitau ir uz buitine chemija, visokias zvakutes, batareikas ir t.t. ir pan smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2006 12 19, 23:09)
as ta saskaita tiesiog vadinu taip "maistui". realiai tai yra maximos kortele, ir ja atsiskaitau ir uz buitine chemija, visokias zvakutes, batareikas ir  t.t. ir pan smile.gif

Ir aš taip įsivaizduoju ax.gif MAXIMOS man netinka, nes ji susieta su pagrindine sąskaita doh.gif O IKI puikiai tiks, nes pamačius kokia ten nesąmonė internetiniame banke atsisakiau mintis naudotis ta paslauga išvis doh.gif Ir dar IKI faina, kad perkant toje parduotuvėje uždarbį tiesiai į kortelę perveda- saldainiams hihihi.gif
Atsakyti