Įkraunama...
Įkraunama...

Bendras poros/šeimos biudžetas

QUOTE(Katu @ 2006 12 19, 17:28)
Na, del liemenuko as daviau tik kaip pavyzdi... cia gali but bet kas - batai uz 700 Lt, kojines uz 45 Lt (na, kiekviena pagal savo sugedimo laipsni).
As pati irgi dirbu, uzsidirbu ir sugebu save islaikyt, taciau labai malonu, kai yra vyras - tvirtas materialinis uznugaris, kuris sumoka mokescius, sumoka uz maista, uz keliones, uz laisvalaiki... jei netekciau darbo - man nebutu kazkokia pasaulio pabaiga - tieisog zinociau, kad ir be mano algos neprapulsim... As ir darbe dabar jauciuosi saugiau ir niekas man ant galvos nelips, nes zino, kad manes nepagasdins - as bet kada galiu iseit ir nesicackinsiu su laiku neismoketais atlyginimais, ir vadovai ant manes balso nepakels ir t.t. ir pan... Tiesiog jauciu socialine ramybe, sutaupau sveikatos smile.gif

As irgi nebijau prarasti darbo, nes isgyventume ir tik su vyro alga.smile.gif Nes praktiskai mums viena alga iseina ant taupymo... mirksiukas.gif Ir siaip is esmes nebijau prarasti darbo, nes nemanau, kad butu didele problema susirasti kita. Na, kiek uztruktu - menesi ar du tos paieskos, o per tiek laiko galima ir pasispaust. Musu atveju, liktume ta laika be santaupu, bet nebutu socialine seimos katastrofa mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2006 12 20, 10:27)
As irgi nebijau prarasti darbo, nes isgyventume ir tik su vyro alga.smile.gif Nes praktiskai mums viena alga iseina ant taupymo...  mirksiukas.gif Ir siaip is esmes nebijau prarasti darbo, nes nemanau, kad butu didele problema susirasti kita. Na, kiek uztruktu - menesi ar du tos paieskos, o per tiek laiko galima ir pasispaust. Musu atveju, liktume ta laika be santaupu, bet nebutu socialine seimos katastrofa mirksiukas.gif

Na, tada kalbam apie ta pati, tik kitais zodziais smile.gif
Taciau yra zmoniu, kurie nesijaucia tvirtai, pvz, mano bendradarbe - ji neturi seimos ir bijo bet ka pasakyt vadovams, nes bijo, kad ja ismes is darbo ir netures net menesi is ko pragyvent...Tarkim, negavom laiku algos, as 16 d. ir pasakiau, kad as gyva ne oru, kad mano masiniukas irgi ne vandeniu varomas ir kad Kaledu seniui reikia padet dovanas supirkt, ir kad sutarty numatyta alga iki 15 d. As alga gavau, o ji ir toliau tyli... doh.gif
Atsakyti
As asmeniskai dirbu savo malonumui, niekada nebijau keisti darbo, nes nesijauciu ant tiek kvaila, kad nerasciau kitur...

kas liecia seimos biudzeta, tai galim gyvent ir is vyro, bet nemegstu atsiskaitinet ka kur ir kiek isleidau...ir visu man vyro pinigu nereikia, dali atiduoda butui ir kitom islaidom, o su kitais gali sau ka nori ta daryt...jei ka perkam jis deda didesne dali, as ir prisidedu, va taip ir gyvenam ir gerai sekasi...jei jau ko as labai noriu tada as perku jis prisideda...kad liktu man paciai savu pinigu...
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2006 12 19, 23:14)
Ir aš taip įsivaizduoju  ax.gif  MAXIMOS man netinka,  nes ji susieta su pagrindine sąskaita  doh.gif  O IKI puikiai tiks, nes pamačius kokia ten nesąmonė internetiniame banke atsisakiau mintis naudotis ta paslauga išvis  doh.gif  Ir dar IKI faina, kad perkant toje parduotuvėje uždarbį tiesiai į kortelę perveda- saldainiams hihihi.gif

Koks čia internetinis bankas?
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2006 12 19, 23:09)

nemanau, kad cia teisingas poziuris - vyrams reikia tiek pat, o kai kuriems - net daugiau smile.gif Manau, kad mano vyras isleidzia pakankamai savo reikmems (be kosmetikos ir automobilio prieziuros kainuoja knygos, drabuziai ir pan.) + jis dar turi turet pakankamai savo moteriai nustebinti - gelems, niekuciams, kino/teatro bilietams, saskaitoms restoranuose, na viskam viskam... Jis man net kosmetikos nuperka smile.gif 

[

niekas cia ir nesigincyja, jis pats nusprende, kad jam reik maziau ir viskas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Salomeja @ 2006 12 20, 14:49)
niekas cia ir nesigincyja, jis pats nusprende, kad jam reik maziau ir viskas 4u.gif

Aaaaaa... Cia abu taip nusprendet, o jau maniau, kad cia Tavo vienos nuosprendis (is operos "mes pasitarem su vyru ir as nusprendziau...") drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2006 12 19, 14:24)

Dar abu nuo vestuviu turim taupykle, i kuria metam po 5 Lt, kai tik ju aptinkam savo piniginese (pastebejau, kad vyrui meistriskai pavyksta neturet situ monetu biggrin.gif). Tai per 3 metus susitaupe per 800 Lt. Uz siuos pinigus atsinaujinom duso ir vonios maisytuva, pasikeitem kilimelius, duso uzuolaida ir pan.
Mano nuomone, svarbiausia seimoj kalbetis ir nieko neslept vienas nuo kito... pinigu irgi smile.gif

Mes tą patį darėm kurį laiką (dabar svarstom vėl grįžti prie šio taupymo) biggrin.gif mes per 6 mėnesius buvom sutaupę 500 Lt. Kadangi prasidėjo kraustymaisi, tai, kad kur nenukištume, neišbarstytume pradėjome leisti (čia gal buvo labiau pasiteisinimas, kodėl tuos pinigus leidžiam)
Sutinku, kad svarbiausia yra dalinti išlaidom. Ta prasme kalbėti apie tai - kiek ir kam reikia bei išleidžiama pinigų.
Nors nelaikau didele nuodėme, jei vieną kitą litą nutylime... Pvz. jei tušas kainavo 40 lt., o vyrui pasakai 35...
Atsakyti
QUOTE(Vasara @ 2006 12 20, 12:37)
Koks čia internetinis bankas?

NORDEA
Šiaip ar naudojuosi Hanza, tai ten viskas thumbup.gif Sampo... na, nelabai po Hansos patiko, bet šiaip nieko, o Nordea labai paprastas ir nesaugus man atrodo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2006 12 20, 16:39)
NORDEA
Šiaip ar naudojuosi Hanza, tai ten viskas  thumbup.gif  Sampo... na, nelabai po Hansos patiko, bet šiaip nieko, o Nordea labai paprastas ir nesaugus man atrodo  unsure.gif

man nepatinka Hanzos internetas. Gal dėl to, kad nepratus. Susipainioju ten pastoviai, kai riek tėvam sumokėt sąskaitas schmoll.gif . Pas mane Dnb Nord. Tai man ten paprasčiau nei Hanzoj. Bet gal įpratus? g.gif

Pas usm tai negali būt atskiro biudžeto, nes dabar tik vyras į namus pinigus neša blush2.gif
Atsakyti
aš moku už butą o kitas visas išlaidas moka vyras,nes jis daugiau uždirba bigsmile.gif
Atsakyti
Už butą, maistą, įvairias pramogas išlaidas dalinamės per pusę, o visa kita, kas lieka - lieka sau. tongue.gif
Atsakyti
vat man tikrai labai įdomu, kaip čia pas mus susiklostys tas bendras biudžetas. aš manau, kad jeigu du žmonės save vertina, kaip pora, jų pajamos ir išlaidos yra bendros. svarbiausia, neslėpti ir kalbėtis. be abejo nemalonu, kai kažkuris nepasitaręs išleidžia didelę sumą pinigų, nors galbūt jų daugiau ir uždirba. bet klausimas šiuo atveju atsiranda dėl pagarbos, o ne pačio pingų išleidimo. aš išaugau šeimoje, kur tėvas uždirbo daugiau pinigų, bet visus finansus tvarkė mama. skolinimasis iš sutuoktinio, man skamba, kaip skolinimasis iš savęs. juk abu bendrai suinteresuoti šeimos gerbuviu ir vienas kito laime.
Atsakyti