Įkraunama...
Įkraunama...

Bendras poros/šeimos biudžetas

QUOTE(Kalinka @ 2004 03 22, 18:04)
kad abu valdysit biudzeta maza sansu...perimk pati viska i savo rankas! thumbup.gif tada aisku tau teks rupintis ne tik kaip viska sumoketi, gala su galu sudurti, bet ir itikinti vyra kad isleista buvo tikslingai. wink.gif
Pas mus tai pinigai mano zinioje, islaidas ir pajamas fiksuoju kompe bet kada maniskis gali pasiziureti(bet jis ten nieko nesupranta, mat viskas uzsifruota) Visais piniginiais reikalais konsultuojames, bet vykdau as

geras patarimas drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Gintaryte @ 2008 03 08, 16:13)
O mes tai gyvenam is vyro uzdirbtu pinigeliu, tai ka as uzdirbu lieka guleti mano saskaitoj ( cia mano asmeniniai pinigeliai - ju as nelieciu ) Dziagiuosi savo vyru  wub.gif  jis man taip leidzia ir liepia taupytis. savo asmeninem islaidoms taip pat gaunu is jo.  ax.gif

dziaugiuosi uz tave:) supratingas vyras bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(akse @ 2006 04 15, 14:08)
mes turim tris saskaitas,as savo, maniskis savo ir bendra.mes uzdirbam tiek pat kas menesi i bendra katila idedam po to kia pacia suma pinigu ir is ju mokamuz gyvenama plota ,maista,ir visa kita,atostogaujam irgi is bendru pinigu.o kiekvienas asmeninius pinigus leidziam asmeniskai ir viens kitam del to nepriekaistaujam.man patinka kai turiu savu pinigu ir galiu juos leist ten kur tik as noriu

del savo pinigu turejoimo-visapusiskai sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
skaitinejau skaitinejau ir nusprendziau parašyti apie mūsų biudžetą 4u.gif mes su vyru gaunam algas į korteles, kiekvienas turim savo... aš sumoku paskolą, mokesčius ir perku maistą, o jis taupo visus pinigėlius ir vis darom įnašus į banką paskolai, dabar jo pinigai kaupiami mūsų didžiai šventei, beje, man dar lieka pinigų sau ir dar... jis nežino tiksliai kiek aš gaunu, todėl man nekyla problemų jeigu noriu sau ką nors leisti, o kai perkam drabužius ar avalynę, visada kartu, o mokam kiekvienas už savo, jei pritrūksta, tada kitas primeta be jokių ten klausimų ar priekaištų, kad aš išleidau tiek, o jis tiek.. kartais specialiai neinu į kirpyklą, tada jis dar išrašo man pinigėlių biggrin.gif kol kas mums puikiai sekasi, nes abu esam nepriklausomi, bet abu žinom, kad turim taupyti, tam kad atiduorti paskolą kuo greičiau ir mūsų namukas tikrai būtų mūsų biggrin.gif o kai atsuiras vaikų, tada žiūrėsim kaip su tuo biudžetu biggrin.gif
Atsakyti
Biudžeto nefiksuojam ir neskaičiuojam, sąskaitos, kortelės bendros, dėl papildomų nenumatytų mažų ir vidutinių išlaidų pasisakom, dėl didelių pasitariam. Taip jau susiklostė, kad 6 iš 8 santuokos metų grynuosius į šeimos biudžetą įneša vyras. Tačiau jis ir didesnis išlaidautojas: hobiai brangūs, požiūris į gyvenimą toks. O aš - skrudžas. biggrin.gif Visgi kartu begyvendami apsišlifavom: jis išmoko kai ko atsisakyt, aš kai kur atsipalaiduoju ir leidžiu daugiau sau ir šeimai. Nelabai įsivaizduoju pasidalinimo "kas už ką moka"... Gyvenimas bendras - pinigai bendri. Arba kaip tam anekdote apie žydus: iš kur pinigai - iš stalčiuko... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 12 birželio 2008 - 20:55
sveikutes visos,skaiciau visa jusu tema bigsmile.gif be galo idomios nuomones ax.gif viena is jusu pasiule ta programele "BUTAS" as ja vakar atsisiunciau,ir labai sekmingi pradejau viska rasyt,kol..neprisidirbau verysad.gif verysad.gif ten prase slaptazodzo,kad ateseit kaskas is duomenu bazes nenarsytu jusu privatumo. as parasiau savo ir kol "BUTE"buvau viskas buvo gerai.bet kai tik iseju is jo,viskas pati nebeieinu blink.gif kodel?? kodel manes neprileidzia prie man slaptazodzio?gal kuri zino kaip atblokuot?bandem atsiust nauja progama,bet vistiek tas pats verysad.gif UZRAKINTA,

jei kuri zino atsakyma buciau dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ccoolliiuukkee @ 2008 08 05, 21:27)
sveikutes visos,skaiciau visa jusu tema bigsmile.gif be galo idomios nuomones ax.gif viena is jusu pasiule ta programele "BUTAS" as ja vakar atsisiunciau,ir labai sekmingi pradejau viska rasyt,kol..neprisidirbau verysad.gif  verysad.gif

Apie BUTĄ nieko nesu girdėjusi, o pati naudojuosi atsisiųsta Namų Buhalterio 2000 versija. Pabandyk, ten jokių slaptažodžių nereikia, kada nori, tada atsiverti ir rašai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(grateful @ 2008 08 06, 08:40)
Apie BUTĄ nieko nesu girdėjusi, o pati naudojuosi atsisiųsta Namų Buhalterio 2000 versija. Pabandyk, ten jokių slaptažodžių nereikia, kada nori, tada atsiverti ir rašai cool.gif

o gal galetum atsiust i az nuorodele ar cia ideti? bigsmile.gif
Atsakyti
Kai pinigai nera sudedami i kruva ir leidziami kartu, mano manymu yra logikos susiziureti kokias apskritai turite islaidas ir jas mazdaug tolygiai pasidalinti: pvz vyras moka buto paskola ir lizingus, zmona komunalinius, perka maista ir viska vaikiukui.. na, ar kazkaip panasiai..
Atsakyti
suprantu ka jus norint pasakyti,tik va kartais nebesusigaudau kur kiek pinigu isejo..dazniausiai jis moka nuoma ir kitus mokescius,retkarciais tik as,maistas ivairiai:kai einam i pard abu tai ar jis sumoka ar as,cia man didelio skirtumo nera,kartais per puse kai vienas butent tuo metu pritrukstam.kai as bunu mieste as perku,kai jis buna jis perka.o pas mus vaikiuko dar nera kolkas,bet norisi bent masinai ar butui ar namo statybai truputi sutaupyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 03 19, 08:45)
Vyrui nesakykite kiek gaunate is tikruju. Visada suma turi buti mazesne. Juodai dienai reikia atsideti.  lotuliukas.gif

mirksiukas.gif Max 50 proc. algą nurodai, o sukiesi, kaip reikia bigsmile.gif . Manau, reikia leisti vyrui tikėti, kad jis uždirba daugiau, "tituluoti" šeimos galva ir išlaikytoju biggrin.gif . Visiems ramiau.
Atsakyti
gal ir teisybe g.gif bet man visvien neiseina labiau pamazint nei galiu,juk yra skirtumas kai jis gauna vos ne 500s i savaite o as vos 100uzdirbu..cia zinoma priklauso nuo to kiek esi darbe uzimtas
Atsakyti
QUOTE(agneklimjan @ 2008 08 07, 00:12)
mirksiukas.gif Max 50 proc. algą nurodai, o sukiesi, kaip reikia  bigsmile.gif . Manau, reikia leisti vyrui tikėti, kad jis uždirba daugiau, "tituluoti" šeimos galva ir išlaikytoju  biggrin.gif . Visiems ramiau.

aisku geriau ir ramiau. pvz., vyras sumano tave palikti ir mano kad tu neturi ne grasio doh.gif . Vat tada bent turesi juodai dienai. O tituluoti galima, jie visvien maziau smegenu turi lotuliukas.gif (arba bent vienu pusrutuliu maziau) lotuliukas.gif
Atsakyti
Paskaitinejau truputi sita tema, ir labai keista pasidare, kad kai kuriu vyrai atiduoda atlyginimus zmonoms tvarkyti biggrin.gif Saviskio neisivaizduotu taip darant...Pas mus (kol kas nesam vede) viskas puse per puse...Kas man nelabai patinka, nes as uzdirbu dvigubai maziau nei jis. Taciau jis turi buta ir moka paskola ir tuo argumentuoja, kad pinigu pragyvenimui lieka po lygiai blush2.gif
Siaip as esu linkusi savo uzdirbamus pinigus tvarkytis pati ir mane labai erzina kai MB kontroliuoja ar taupau ir t.t. tongue.gif
Atsakyti