pas mus tai vyras uz buta moka ir paskola, bet taip yra todel, kad butas jo po skyrybu butu... aisku kvaila ka tik susituokus apie tai galvoti, bet turiu daugybe pvz kaip moterys po daugelio metu be nieko lieka vyrui pas kita pabegus, va todel as ta suma, kuria jis uz buta (paskola) moka dedu i indelius ir kaupiu juodai dienai... o gal sklypa pirksiu jei viskas gerai namui statyti... reikia apsidrausti kol gali, nes vyrai oi kokie gali buti
QUOTE(grateful @ 2008 08 08, 10:56)
labai labai aciu
Manau del islaidu galima "susitarti" net ir nzn kiekvieno atlyginimo dydzio. Na jeigu mes ne visas pajamas pasakom, tai gal ir vyriskiai nuo musu kokiu pora simtuku nusuka
taip kad manau kiekvienas susitaria kiek i menesi inesa i biudzeta tarkim abu po 1000, o kas lieka arba tauposi, arba leidziasi hobiams, arba dar velniai zino ka
QUOTE(Levereti @ 2008 08 08, 11:22)
Paskaitinejau truputi sita tema, ir labai keista pasidare, kad kai kuriu vyrai atiduoda atlyginimus zmonoms tvarkyti
Saviskio neisivaizduotu taip darant...Pas mus (kol kas nesam vede) viskas puse per puse...Kas man nelabai patinka, nes as uzdirbu dvigubai maziau nei jis. Taciau jis turi buta ir moka paskola ir tuo argumentuoja, kad pinigu pragyvenimui lieka po lygiai
Siaip as esu linkusi savo uzdirbamus pinigus tvarkytis pati ir mane labai erzina kai MB kontroliuoja ar taupau ir t.t.
Siaip as esu linkusi savo uzdirbamus pinigus tvarkytis pati ir mane labai erzina kai MB kontroliuoja ar taupau ir t.t.
Man kaip tik keista, kaip gali du žmonės, kartu gyvendami, atskirai tvarkyti šeimos finansus. Aš privalau žinoti kiek vyras gavo atlyginimo. Juk mokami mokesčiai, perkamas maistas, išlaidos vaikams, mašinai ir t.t. Šeimoje yra daug bendrų sferų, kur reikia bendrai spręsti. Nematau bendros ateities su vyru, jei kažkas gali būti atskirai. Apie savo kosmetikos, parfumerijos ar dar kokius nors poreikius visada informuoju MB, jis taip pat. Aš kitaip neišsivaizduoju bendro šeimos gyvenimo. Na nežinau, gal mano šeima senamadiška.
QUOTE(Ija27 @ 2008 08 08, 09:58)
pas mus tai vyras uz buta moka ir paskola, bet taip yra todel, kad butas jo po skyrybu butu... aisku kvaila ka tik susituokus apie tai galvoti, bet turiu daugybe pvz kaip moterys po daugelio metu be nieko lieka vyrui pas kita pabegus, va todel as ta suma, kuria jis uz buta (paskola) moka dedu i indelius ir kaupiu juodai dienai... o gal sklypa pirksiu jei viskas gerai namui statyti... reikia apsidrausti kol gali, nes vyrai oi kokie gali buti 
seip pilnai pritariu
klausiu, mat paciai teko nemalonumu kuomet iki vedybu vyras pirko buta is musu bendrai uzdirbtu pinigu ir turejau pakelti haju kodel ne ant abieju... galiausiai issikovojau antra buta pirkom ant manes
Papildyta:
QUOTE(laureta @ 2008 08 07, 15:53)
na nemanau kad visi
QUOTE(uogute @ 2008 08 10, 02:36)
seip pilnai pritariu
taciau ar neisderina judvieju santykiu tokie skirstymai ir skaiciavimai?
Ir aš apie tai pagalvojau
QUOTE(Ija27 @ 2008 08 11, 09:28)
isderina tokie dalykai santykius ir labai... jis nekartoja, kad tai JO butas, bet as pati tai nuolat jauciu, gal tai mano problema... wa todel ir sakau, kad reikia taupyti pinigus sau, nes niekada nezinai is kur vejelis papus...
jo.. turiu pavyzdi...gyvenu ne LT ir mano darbe yra jau vos ne mociute
(cia aisku apartmentai brangus-nera taip kaip lietuvoj nama pardavus 2 butus nusipirksi)
QUOTE(uogute @ 2008 08 10, 02:36)
seip pilnai pritariu
taciau ar neisderina judvieju santykiu tokie skirstymai ir skaiciavimai?
klausiu, mat paciai teko nemalonumu kuomet iki vedybu vyras pirko buta is musu bendrai uzdirbtu pinigu ir turejau pakelti haju kodel ne ant abieju... galiausiai issikovojau antra buta pirkom ant manes
bet santykiai buvo sudrebinti stipriai
Papildyta:
na nemanau kad visi

Papildyta:
na nemanau kad visi
vat ir mastau, kodel?
QUOTE(Ija27 @ 2008 08 11, 11:28)
isderina tokie dalykai santykius ir labai... jis nekartoja, kad tai JO butas, bet as pati tai nuolat jauciu, gal tai mano problema...
Puikiai Tave suprantu... Norėjot kaip geriau, bet kaip po to jausiesi psichologiškai, juk negalėjai nuspėti. Visa laimė, jog jis nekartoja, jog tas butas JO.
QUOTE(Levereti @ 2008 08 08, 12:22)
Paskaitinejau truputi sita tema, ir labai keista pasidare, kad kai kuriu vyrai atiduoda atlyginimus zmonoms tvarkyti
Saviskio neisivaizduotu taip darant...Pas mus (kol kas nesam vede) viskas puse per puse...Kas man nelabai patinka, nes as uzdirbu dvigubai maziau nei jis. Taciau jis turi buta ir moka paskola ir tuo argumentuoja, kad pinigu pragyvenimui lieka po lygiai
na va,panasi situacija, mes irgi gyvenam nesusituoke ir as uzdirbu lb mazai,o ir darbas mano nepastovus..tai maniskis net nesako kiek uzdirba,sako kai susirasi normalu darba,tada ir pakalbesim..labai jau skaudina..o ypac tai,kad zadejo duoti VISKA, o dabar net sampuno man pats nenuperka,turiu pinigelius atiduoti.. dar va kai kvepalus norejau pirkti,burbejo,kad dar turiu..kai jau parodzau,jog nebeturiu,vis tiek burbejo,kad man ju nereikia.nors norejau is savo pinigu pirkti..kai noriu pasikalbeti apie pinigus,visada susipykstam..manau,kad kai susirasiu NORMALU darba, viskas liks kaip yra, todel reikia ieskotis kuo geresnio darbo su didesniu atlyginimu.
Papildyta:
QUOTE(E_rika @ 2008 08 09, 12:52)
Manau del islaidu galima "susitarti" net ir nzn kiekvieno atlyginimo dydzio. Na jeigu mes ne visas pajamas pasakom, tai gal ir vyriskiai nuo musu kokiu pora simtuku nusuka
taip kad manau kiekvienas susitaria kiek i menesi inesa i biudzeta tarkim abu po 1000, o kas lieka arba tauposi, arba leidziasi hobiams, arba dar velniai zino ka 
as jau geriau isvis nezinociau (taip kaip ir yra dabar) jo atlyginimo,negu zinociau tam tikra suma, o visas premijas,algos pakelimus jis nusuktu sau. jei jau taip nori tureti viska,tegul turi,apgaudinejama nenoreciau jaustis..sakiau jam,kad gal dedam viska i viena vieta ir atskiriam tam tikra dali maisto,buities prekiu,kosmetikos,higienos priemoniu,komunaliniu islaidoms, kita dali pramogoms, dar kita dali gal but taupymui, o kas lieka pasidalinam asmeninems islaidoms..bet kai as labai mazai uzdirbu,o jis daug daugiau,nes dirba gera darba (bet as net nenutuokiu kiek), tai jis nenori "dalintis".. manau toks jo apsisprendimas rodo,kad jis dar nera pasiruoses kurti seima, todel labai dziaugiuosi,kad nusprendem pagyventi susimete. gal pamaciusi jo apsisprendimus kitose srityse suprasiu,kad zmogus ne man...o gal viska isspresim ir dar ilgai busim kartu:)
Papildyta:
QUOTE(kriro @ 2008 06 11, 09:48)
skaitinejau skaitinejau ir nusprendziau parašyti apie mūsų biudžetą
mes su vyru gaunam algas į korteles, kiekvienas turim savo... aš sumoku paskolą, mokesčius ir perku maistą, o jis taupo visus pinigėlius ir vis darom įnašus į banką paskolai, dabar jo pinigai kaupiami mūsų didžiai šventei, beje, man dar lieka pinigų sau ir dar... jis nežino tiksliai kiek aš gaunu, todėl man nekyla problemų jeigu noriu sau ką nors leisti, o kai perkam drabužius ar avalynę, visada kartu, o mokam kiekvienas už savo, jei pritrūksta, tada kitas primeta be jokių ten klausimų ar priekaištų, kad aš išleidau tiek, o jis tiek.. kartais specialiai neinu į kirpyklą, tada jis dar išrašo man pinigėlių
kol kas mums puikiai sekasi, nes abu esam nepriklausomi, bet abu žinom, kad turim taupyti, tam kad atiduorti paskolą kuo greičiau ir mūsų namukas tikrai būtų mūsų
o kai atsuiras vaikų, tada žiūrėsim kaip su tuo biudžetu 
kaip pavydziu;/