Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas

QUOTE(vilka_vagilka @ 2009 05 13, 12:21)
Vartoju mesalaziną ir salofalką

Man rods kazka maisai. Juk cia vienas ir tas pats vaistas tik skirtingi pavadinimai rolleyes.gif

Kas del maisto, as irgi nepastebejau iki siol jokio poveikio ligai. Aisku stengiuosi nevalgyti to ko mano organizmas ir siaip nepriima. Pvz riebiai iskeptu blynu(ypac bulviniu), riebios mesos ir t.t. Taip pat visokios xuinios tokios kaip traskuciai ir kitu nevalgomu ir niekam nerekomenduojamu nesamoniu.

Tiesiog jau kai buna pablogejimas, tai valgyk ka nori, vistiek viskas isleks tokiu paciu pavidalu. O kai viskas gerai, tada viskas gerai. Ir koki obuoli suvalgau ir pomidora. Kartais net miusli su pienu pasidarau.

O kas del plauku slinkimo, tai man jie intensyviai pradejo slinkti 2-3 metai pries atsirandant ligai. Tada labai pergyvenau, o tuometinis mano kolega sako, zinai vienintelis vaistas nuo plauku slinkimo tai nueiti nusifotkinti kol nevelu lotuliukas.gif
Aisku vyrui tas ner taip baisu kaip moterims rolleyes.gif
Na bet iki siol esu su plaukais ir nors siuo metu geriu imurana, kirpeja sake kad yra daug nauju trumpu plaukeliu isdygusiu bigsmile.gif Ir siaip seveliuras nebe toks persisvieciamas kaip anksciau buvo thumbup.gif
Atsakyti
Rasu lanka......kai paskaiciau.......uzjauciu kiek teko iskenteti.....man tai palaipsniui blogejo, nebuvo taip staigiai......ir nuo operacijos dar issisukau......
o tu atrodo esi labai stipri, reikia tokiu zmoniu, kad kitiems butum pavyzdys.
na o kas liecia plaukus.....pas mane jie ir taip nebuvo labai stiprus....bet slinkti pradejo po to kai gavau arkliskas dozes vaiztu, na tada kai gulejau ziema kokius 3 men ligoninese, tai va kai grizau....sese nupirko peruka....trumpai nesikirpau......o po kokio geroooo pusmecio gal daugiau biskeli, taip pradejo augti man jie, kad atrodo kad dabar turiu ju daug daugiau nei kad pries tai kad buvo smile.gif mana kad del plauku per daug nepergyvenkit, tikrai turetu ataugti, pripras prie chemijos ir pamatysit, taip suzels, kad neturesit kur ju deti smile.gif
taip kad nenusiminkit. viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(Fiskius @ 2009 05 15, 09:45)
Man rods kazka maisai. Juk cia vienas ir tas pats vaistas tik skirtingi pavadinimai  rolleyes.gif

Nu žinok nemaišau, vienas mesalazinas tabletėmis, kitas klizmutėmis. Bet buvau pas daktarkę tai salofalko jau nebereiks, atžymėjo kad remisija.
Atsakyti
QUOTE(vilka_vagilka @ 2009 05 18, 11:00)
Nu žinok nemaišau, vienas mesalazinas tabletėmis, kitas klizmutėmis. Bet buvau pas daktarkę tai salofalko jau nebereiks, atžymėjo kad remisija.

Paskaitineju Omnitel Sveikata (foruma) tai taip daznai matau zmoniu nusiskundimus, kaip antai, nebegaliu is tuliko iseiti kas man? arba kaip atstatyti geruju bakteriju pusiausvyra nes tik pavalgau iskart i tulika. Arba man skauda kairi sona ir pavalgius vis lekiu i tulika ir t,.t.t.t Viespatie, negi tiek kolitiniu zmoniu?
blink.gif unsure.gif
Man juokingai skamba kaip kai kurie tokius simptomus siulo gydyti su linex (jogurtinemis) tabletemis lotuliukas.gif
Atsakyti
na dar yra tokia bjauri liga kaip ji, ten, dirglusis zarnynas...na kazkas panasaus atrodo......bet kazkaip manau kad ta liga ejimas ir norejimas i wc, gali buti paprasciausiai nervisku pagrindu....kaip ir visos kitos ligos
baisu kad tiek zmoniu serga.....
Atsakyti
QUOTE(LaiLa25 @ 2009 05 15, 10:55)
Rasu lanka......kai paskaiciau.......uzjauciu kiek teko iskenteti.....man tai palaipsniui blogejo, nebuvo taip staigiai......ir nuo operacijos dar issisukau......
o tu atrodo esi labai stipri, reikia tokiu zmoniu, kad kitiems butum pavyzdys.

Ačiū, bet mes visi stiprūs... Net nežinome savo stiprybės galių, o pavyzdžiu kiekvienas yra ir gali čia rašantys būti... Vieniems viena skirta, kitiems kita... smile.gif Svarbu visada rasti bendraminčių su kuriais galėtum pasidalinti savo išgyvenimais. Tada ir tavo problemos "rodos' perpus sumažėja... Sakot, nuo operacijos dar išsisukau... taigi, gal jos niekad ir nereiks. Nelaukit ... 4u.gif

QUOTE(vilka_vagilka @ 2009 05 18, 12:00)

g.gif Aš geriu SALOFALK, o mažom raidelėm rašo ten pat - mesalazinas. Tai yra vaisto pavadinimas, o mesalazinas , kaip suprantu, cheminė vaisto sudėtis. Gal dar maišote su Asacol vaistuku? g.gif

QUOTE(LaiLa25 @ 2009 05 18, 20:19)
na dar yra tokia bjauri liga kaip ji, ten, dirglusis zarnynas...na kazkas panasaus atrodo......bet kazkaip manau kad ta liga ejimas ir norejimas i wc, gali buti paprasciausiai nervisku pagrindu....kaip ir visos kitos ligos
baisu kad tiek zmoniu serga.....

Visai teisingai. Dirgliosios žarnos sindromas. Požymiai panašūs į opinio kolito. Taip pat ne kokia ligelė... Atsiranda tik nerviniu pagrindu... ax.gif Buvau sau "prisipaišiusi" tą ligelę kol neįvardino kolito...
Atsakyti
QUOTE(vilka_vagilka @ 2009 05 18, 12:00)

Abu vaistai ten pas tave mesalazinai, tik skirtingose formose ir gal skirtingo gamintojo. Tiek Asacol, tiek Salofalk tabletes, zvakutes, klizmutes, visu ju veiklioji medziaga mesalazinas mirksiukas.gif
Atsakyti
Taip, abu jie mesalazinai, vienas Asacol kitas Salofalk. Kažkaip čia neaiškiai aš jums viską paaiškinau g.gif
Atsakyti
labutis visiems,
kaip gyvuojat, kaip jauciates?
kazkur visi prapuole, turbut pavasario darbai uzpuole smile.gif ar snd karstas oras galvas susukes?
na man kaip ir gerai viskas, jei taip galima sakyti.....
biski buvo pilva paskaudeje, bet viskas ok, tik va su tais sanariais tai jau nervina....
kol neissijudini tai siaubas,........kas zingsnis vis ui, ai oi....ui ai oi....
po to issivaziuoji ir eini .....bet uztenka pasedet ar pagulet ir kai reik stotis...vel tas pats......nzn ar cia sakyt kita kart daktarei ar palikti viska kaip yra...nes kazin ar man ji kuo gales pagelbeti........
na o jus kaip laikotes???? gal jau kas atostogas kur planuojat??????
kaip atrodo, kur mums tokiems klipatoms, butu gerai pailseti sia vasara?????a??
Atsakyti
[quote=LaiLa25,2009 05 27, 13:04]
kaip atrodo, kur mums tokiems klipatoms , butu gerai pailseti sia vasara?????a??

na ir pavadinai mus lotuliukas.gif , prajuokinai. Svarbiausia, kad silta vasara butu. Jei silta tai man ir Lietuvos pajury gerai. O siandiena oras toks grazus tai ir darbe sunku nusedeti ax.gif

[/quote]
quote=LaiLa25,2009 05 27, 13:04]

biski buvo pilva paskaudeje, bet viskas ok, tik va su tais sanariais tai jau nervina....
kol neissijudini tai siaubas,........kas zingsnis vis ui, ai oi....ui ai oi....
po to issivaziuoji ir eini .....bet uztenka pasedet ar pagulet ir kai reik stotis...vel tas pats......nzn ar cia sakyt kita kart daktarei ar palikti viska kaip yra...nes kazin ar man ji kuo gales pagelbeti........

[/quote]

Zinoma, kad sakyk, jei skauda.

Atsakyti
man tai mano gastroenterologas prirase vaistu nuo sanariu skausmo, sake kai labai skaudes, isgert...jei gerai perskaitau tai"Olfen 50mg" ar kazkas panasaus...paklausk savo gydytojos, gal pades unsure.gif as dar pasiteiravau gal kokie tepaliukai padetu, bet gyd. sake, kad musu atveju tepaliukai cia nepades...
Atsakyti
smile.gif smagu kad nors kazka prajuokinau smile.gif
jop kad tik vasara silta butu, tai ir LT galima atostogauti smile.gif man kazkaip labiau ezerai traukia smile.gif tik nzn kaip mano antrai pusei bus su atostogom, nes jau cia gerokai ziema paatostogavom, tai gal ir nebegaus daugiau...niu bet jau liepos 6d. tai karunuoti Mindauga prie ezeru nusprendem smile.gif
na o jei ka, visada pas sese i Svedija galiu islekti smile.gif o gal ir reikes, kas cia zino.

jop del sanariu tada paklausysiu jusu nuomones ir pasakysiu daktarei...gal ka patars....gal teks ligoninej pagulet ilgiau.......gal kokius tyrimus vel darys...nzn , na bet matysim....gal kaip nors.

ka gi, laukiam daugiau nuomoniu apie atostogas ir planus smile.gif
Atsakyti