Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas

sveikuciai,
na va snd buvo puseseryte mano atlekus ta...buvo priepuolis penktadieni , su greitaja isveze buvo...bet atgriebe siaip ne taip....nesuprantu daktaru..israsant nieko nepasake, kiek ir kokius vaistus reikia gerti...ta ir negere...aisku galejo pati klausti, nu bet galejo tokiu atveju ir pasakyti....na tiek jau to...dabar atkele jau jai svitinima, pirmadieni jau bus pirma diena.....tai jau pirmadieni atvaziuos pas mus....bijau....ir mama sake kad bijo....bijom jos priepuoliu....bet reikes kazkaip su tuo susitvarkyti.....matysim...

na o dabar apie save smile.gif dekoju Dievui ir viiems aplinkiniams, bet jauciuosi gerai. cia viena diena buvo biskeli susuke vidurius, tai gal 5k buvau wc, bet be kraujo be nieko, gal ka buvau ne taip uzvalgius, o gal nuo adrenalino, nes mano draugas nusipirko dzipa ir pavezino kalniukais...tai siek tiek baisu buvo...kazkaip atpratus nuo ju buvau....bet dabar vel viskas gerai. na tik sanariai...man irgi juos skauda...bet kazkaip nesuprantu ar nuo oro ar nuo ligos ar nuo vaistu kazkuriu....dabar 29d reikes i vilniu vel lekti vaistus leistis, pasiklausinesiu daktares, gal ka patars...
na miusli ir man patinka..bet ju nebevalgau... juk ten cieli grudai...o tai nera gerai, nes jie keliaudami zarnynu reziasi i sieneles ir taip sukelia skausma.....viskas kas kieta ir sunkiai virskinama, geriau vengti.....as labai saulegrazas megstu...bet ir ju teko atsisakyti, dabar vos tik viena kita paragauju ir viskas.
na kol kas tiek, gal kam visai nieko, ir valgo viska...bet nemanau....
Atsakyti
Labutis visai komandai, 4u.gif
Orai visiškai nelepina... tokia kol kas vasara... Bet tegul ir tokia, kad tik sveikatos būtų. smile.gif
LaiLa, ar tai su pussesere niekas neina pas gydytojus iš artimųjų? Ligoniukui tokiose situacijose vienam sunku - kitur mintys, baimė, ką jau kalbėti apie paklausimus. O daktarai apsikrovę, ligonių minios - gal ir pamiršta pasakyti. Būtų iš šalies artimas žmogus, galėtų tokius dalykus paklausti.
Jums gal viduriukus susuko nuo įvairių įvykių , emocijų, kad ir gerų. Man taip būna kartais. O kai dar mokiausi , tai per kiekvieną sesiją prieš egzaminus - tulikas mano draugas būdavo. Baigdavosi egzaminas - ir vėl ramu iki kito. smile.gif
Laikykitės.

Gabryte, šiaip prie šios ligelės jokių grūdų. nono.gif Ar tai būtų sveiki, ar suspausti, bet žali (nevirti). Vienąkart daigintų virtų prisivalgiau sriuboje...ojojojoj - maniau greitosios reiks. Avižiniai dribsniai vadinami organizmo šluota. Labai sveika, bet ne visiems ir virti tinka. Aš tai juos labai gerai dar nuplaunu, kad į paviršių išplauktų visi pelai, kevalai ir kitokie aštrumynai - tada verdu. Dabar tiesiog žinosite, kad Miuslis Jums netinka. Stebėkit save. ir sveikatos. 4u.gif

Pasidariau jau žarnyno tyrimą. Nuskausmino. thumbup.gif Neskaudėjo, ir nuo šiol to tyrimo tikrai nebebijosiu. Tai jau buvo 6 kartas, bet pats lengviausias. Rezultatai irgi neblogi, bet dar važiuosiu su atsakymu pas savo gastro daktarytę. Žiūrėsim , ką ji pasakys.
Visiems gerų dienelių ir sveikatėlės. Na, gal ir saulės daugiau nepakenktų... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 16 birželio 2009 - 21:13
QUOTE(gabryte26 @ 2009 06 16, 20:21)
Oij labas visiems sad.gif
zmones nu ka daryti su sanariais??????man tas " rudenelis" tai jau visus kaulus lauzo, be nuskausminamuju niekur schmoll.gif nei tepaliukai nei maisto papildai nepadeda. kai buvo grazus orai tai net uzmirsus buvau, ka reiskia skausmai, o dabar ir vel. nei atsisest, nei atsistot, nei pirstus judint be skausmo neiseina. Nesuprantu ar cia nuo oro ar dar kas, atrodo pilvas normaliai, jokiu skausmu. O gal buti, kad nuo vartojamu skysciu kiekio tai priklausytu? Nes tuo metu kai visai gerai jauciausi kazkaip sekiau isgeriamo vandens kieki per diena, stengiausi ne maziau dvieju litru. Dabar taip nebekontroliuoju, bet ar tai gali buti nuo to? g.gif
Tiesa del kolito norejau jusu paklaust, kazkada pora dienu valgiau miuslius su jogurtu ir taaaaaaaaaip pilva skaudejo, galvojau, kad zarnos suplys, toks guzas atrodo ten "vaiksciojo". Ar negalima mums tu miusliu, kazkaip praleidau tokia informacija g.gif  Nu ir issipleciau blush2.gif

Tiesa sveikinu Buziali su maziuku 4u.gif  smile.gif Labai dziaugiuosi, kad yra kas nors is musu susilauke leliuko, tai teikia vilciu thumbup.gif

Kaip ir kitos narės sakė, miuslių vengti reiktų 4u.gif O aš nei miuslių nei jogurto negaliu. Tiksliau, tik kelios rūšys jogurto tinka. O nuo kitų tai...
Beje, ar yra kam nors, kad pykintų nuo košių? Iki ligos niekad taip nebuvo, o dabar jokios košės suvalgyt negaliu. blink.gif
Beje, Gabryte, o kokius vaistus naudoji nuo sanarių skausmo? Nes aš tai tik tepuosi Fastus ir stengiuosi judėti daugiau, padeda dažniausiai.

Man su liga viskas lyg ir buvo gerai iki sesijos vidurio. Tada prasidėjo didižiausi stresai ir liga priminė apie save doh.gif Ir vos tik sugebu nurimti ir geriau pasijausti, vėl kas nors nutinka. Na va... išsiliejau...

Visiems daug daug sveikatos ir jokių paūmėjimų 4u.gif
Atsakyti
Colomba, o tau gydytojas nesake, kad musu atveju jokie tepaliukai nepadeda...man tai prirase "Olfen 50mg" bet sake gert tik kaip labai skauda...pasiklausk ir tu del tu vaistu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ynga @ 2009 06 17, 09:11)
Colomba, o tau gydytojas nesake, kad musu atveju jokie tepaliukai nepadeda...man tai prirase "Olfen 50mg" bet sake gert tik kaip labai skauda...pasiklausk ir tu del tu vaistu mirksiukas.gif

Ačiū 4u.gif Būtinai paklausiu. PAstaruoju metu nepasakyčiau, kad labai skauda, tik kad kraujo pasirodo po gero streso. Pagulejus pusdienį ramiai, viskas lyg ir geriau. Jau kaip atostogų laukiu, bus proga atsigauti biggrin.gif
Atsakyti
Labutis,
nu su ta pusesere tai sudetinga....gyvena kaime tevai, gyvuliais apsikrove, tevas po operacijos peties, mamai ir pries pora men dare operacija. o tos puseseres dar vaikai pas tuos tevus palikti....tai kai ji cia ligoninej, tai juos dar priziuri, taip kad nelabai kam yra buti cia prie jos. sesuo buvo i suomija isleksu, su mokslais, o si men isvaziuoja men i ispanija. siaip ji daug padeda...o vyras.....apskritai nelabai suprantu kas jis per zmogus, kad sake kai buvo pirma operacija apskritai jos nelanke....per paskutini karta, vos tik karta buvo atvaziaves kelioms valandosm, o is ligonines net nepasieme, tevas vaziavo....zodziu sunkus reikalas su jais...
na nzn....gal cia visko vel vienam kartui per daug susidejo.....bet cia tik viena diena buvo susuke taip, dabar vel viskas gerai...o del sanariu as ir kol kas nedarau nieko, kol galima kenteti...aisku pasakysiu savo daktarei kai i vln nuvaziuosiu...bet kazin ar kuo gales man padeti.....
tai stai toki reikalai....nieko, manau kad viskas bus tvarkoj smile.gif tik nereikia jaudintis smile.gif
snd buvau sutikus savo sena drauga, kurio nemaciau...oooiiiii gal kokiu jau oi tuoj kokia 10 metu bus smile.gif tai labai pakele nuotaika, parode savo maziuka leliuka smile.gif zmona, labai pasidziaugiaugiau, kad jam viskas labai gerai klostosi smile.gif
tai stai toki reikalai smile.gif
sekmes visoms smile.gif
Atsakyti

Beje, Gabryte, o kokius vaistus naudoji nuo sanarių skausmo? Nes aš tai tik tepuosi Fastus ir stengiuosi judėti daugiau, padeda dažniausiai.

Reumatologe liepe gerti Sulfasalaziną, jis šiaip tinka ir nuo opinio kolito, bet ji retai kam skiria dėl netoleravimo ar kažkas panašaus. Man kazkaip nepasireiškė tie gydytojų įvardinti šalutiniai poveikiai kaip pykinimas, apetito sumažejimas ir t.t, nes šie požymiai susirgus kolitu mano nuolatiniai palydovai lotuliukas.gif taip, kad pykinimai manes negandino smile.gif tik tiek , kad prasidejo kažkokie galvos skausmai, bet kuo toliau tuo reciau rolleyes.gif aij išgyvensiu.
o gydytoja man neleido vartoti fastum ir visokius kitokius tepaliukus i kurių sudetį įeina ibu- kazkas schmoll.gif na žodžiu mums negalima vartoti ibuprofenum, ibumetinu ir pan. o situ yra ir beveik visuose fastumuose ir .t.t nezinau ar suprantamai paaiškinau. tai va.
o kas del sesijos tai nepatikesit, man per visas sesijas kazkokie mistiski pagerijimai būna thumbup.gif ne nu bet tikrai, ir žiemą ta laikotarpį kai egzus laikiau, ir miegodavau mažai ir po darbo neilsėdavausi, o bibliotekas ar šiaip namie mokydavausi ir ką ir nieko. Šią sesija ( gegužės) mėn irgi buvo jau mano minėtas pagerėjimas. Bet matyt organizmas leidžia pasimokti, netrukdo, o viskam pasibaigus atsiima savo lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveika OK draugyka. Seniai cia nesilankiau, tai noreciau pasidalinti savo dziaugsmu Tai va susilaukiau sunelio, ir labai dziaugiuosi. Del ok tai nepasakyciau, kad blogai, bet ir ne remisijos laikai Laukiu kol dings pienukas, kad galeciau grizt prie imurano, o salofalka ir siaip vartoju. Tai va tokios zynios. O kaip laikosi kita sios draugyjos nestuke?

Labutis visiems 4u.gif

Buziali, sveikinu tave is visos sirdies susilaukus sunelio 4u.gif 4u.gif 4u.gif Aukit sveiki ir stiprus 4u.gif
Na, o man 17 savaite eina i pabaiga, jauciuosi normaliai, nera labai gerai, bet nera ir blogai smile.gif Va, praeita savaite buvau prisidirbus sau, persivalgiau arbuzu, tai taip blogai buvo, tris naktis laksciau i wc, labai pilvas skaudejo, variau vandeniu per abu galus doh.gif Oi, jau senai taip bebuvo, kazkoks kosmaras! Padidinau vaistu dozike, klizmuciu panaudojau, tai siuo metu jau neblogai jauciuosiu thumbup.gif Dabar jau sakiau su arbuzais atsargiai, bet ir traukia kaip magnetas blush2.gif biggrin.gif
Linkiu visiems geros vasaros, (tikekimes sulauksim) na ir svarbiausia, geros sveikatos! 4u.gif
Atsakyti
visų pirma sveikinu Buzeli ir Soritena susilaukus leliukų 4u.gif su tokiais džiaugsmais ir OK ne toks baisus smile.gif

na, ir naujienos iš sveikatos fronto: OK lyg ir remisija, bet parėjo sąnariai. vieną dieną kai pasėdėjus ilgiau atsistojau, tai supratau kad negaliu paeiti schmoll.gif , tokiais aštriais skausmais kelius suėmė, iš ryto atsikėliau jau su ištinusiais, ir kitus sąnarius pradėjo skaudėti, padarius tyrimus rado skysčių sąnariuose, reaktyvinis baltymas virš 50 g.gif , leukocitų nusėdimas didelis, na ir nustatė jų uždegimą, tik nežinia nuo ko. mano gastro sako kad tikriausiai nuo OK, nors su juo man viskas gerai, tik paskutinėmis dienomis greit pavargstu. išrašė antibitiokus ir Brexin; antinbiotikus po 3 dienų mečiau nes atsirado kraujavimas, kad ir nedidelis, metus antibiotikus praėjo. Brexin padeda, bet ištisai jo negeriu, tik kai labai skauda. skausmai su sąnarių ištinimais atsiranda labai ūmiai, čia visai jautiesi gerai, tik vos vos juos pamaudžia, čia žiūrėk jau negali žmogus visai judėti. šiandien ryte smarkiai ištino riešas ir keletas smulkesnių sąnarių, na pakartojo kraujo tyrimą, sakė tyrimai negerės, skirs sulfalaziną doh.gif , gal dalį mesalazino juo keis (anot daktarės, tai tas pats vaistas, tik mesalazinas veikia į žarnyną, o sulfalazinas - sąnarius. tai va tokia istorija, kažkaip man rodos, kad tikrai čia bus OK nuopelnas tie sąnariai. belieka apsiginkluoti kantrybe ir pradėti nuo pačių silpniausių vaistų, nepasirašyti iš karto ant kokio prednizolono. galvoju, bet gal čia tikrai su orais gali būti susiję? niekada iki tol tokių problemų su sąnariais neturėjau g.gif
na, bet vis tiek reikia būti optimistais, tikėtis ir daryti viską ką galime kad sveikata ilgainiui pagerėtų, to mums visiems ir linkiu smile.gif
Atsakyti

Na, o man 17 savaite eina i pabaiga, jauciuosi normaliai, nera labai gerai, bet nera ir blogai smile.gif

Sveiki visi smile.gif As grizau prie imurano ir solofalk tableciu, i wc einu normaliai, kraujuko kaip ir nepastebniu. Ir kaip nekeista po gymdymo hemoglobinas labai net geras. Man tai irgi nuo tu jogurtu ir musli ne kas, pucia pilva ir pan., nu bet pieniski produktai ir nerekomenduojami mums.
Soritena priziurek save, ir nevalgyk tu to arbuzo labai daug. Dziaukis nestumu, palepink save 4u.gif
Atsakyti
na dziaugiuosi, kolektyvas, kad visiems maziau - daugiau bukle stabili ir nera stipriu pablogejimu 4u.gif sveikinu esamas ir busimas mamytes, priziurekit save del saves ir savo vaikuciu ir nevalgykit ko nereikia mirksiukas.gif linkiu nei vienai neprieiti tos ligos stadijos kai trauktis nera kur...cia as apie operacija.....nes man jau jauciu nuo tos nezinomybes ir laukimo kazkokia depresija lenda(gydytojas paguode, kad dar ilgai tempiau...smile.gif)...zodziu, turbut pavargau nuo to optimizmo...kita sav tirs magnetiniu rezonansu..tai bus arba geros arba blogos zinios, matysim...
vat cia issikalbejau, nereiks psichologo blush2.gif
sekmes visiems ir grazios, siltos, ramios vasaros 4u.gif
Atsakyti
Viskas bus gerai ynga 4u.gif Jau vistiek labai daug iskentei ir liko tikrai paskutine operacija smile.gif O tu dabar nedirbi?

Buziali, sveikinu su vaikuciu 4u.gif
Atsakyti