Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas

man tai taip pat, Colomba, nuo jokio maisto zymaus pablogejimo nebudavo, zinoma, jei ten prisivalgai kokia proga visko is eiles tai paskauda pilvuka blush2.gif bet manau cia ir sveikam taip buna....visada, kaip taisykle, tik orai atsala(gruodis, sausis), valgyk ka nori, paumejimas vistiek atsirasdavo verysad.gif ir kai sportuodavau, pilvo preso pratimu tikrai daug darydavau, as dar geriau jausdavausi, pilvo nepusdavo smile.gif o kai pablogejo tai tik prisimenu begimo takeli, tik pradedu begt, ir i tulika... doh.gif nuo to laiko ir baigesi mani sportai, prasidejo operaciju maratonas...ir dabar taip noreciau pilvuka pamankstint, bet ka ten primankstinsi kai 3k pjautas, dar siules isirs.. rolleyes.gif pritupimu kokia 20 padarau ir jau didele sportininke jauciuosi 4u.gif
Papildyta:
bent jau dziaugiuosi, kad galiu pailseti nuo visos chemijos thumbup.gif pradzioje net keista buvo negerti jokiu vaistu...lygtais ko ir trukdavo.. biggrin.gif
Atsakyti
labukas visiems.
jau kas liecia svori ir suglebusi kuna, tai manau kad cia visiesm sergantiems taip....
kai gulejau tada 2 men su virsm ligoninese tai nuo 60kg iki 50nusiritau...tai taip baisiai atrodziau...kaip kokia sene...kokiu90metu...visa tokia susiraukslejus ir skura viena.....oiii siaubingai atrodziau.....na bet praktiskai tuo metu nieko ir nevalgiau.....tik i wc eidavau.....o po to kai pastate ant koju, pradejau po biskeli taisytis.......taisytis taisytis...ir dabar jau pasiekiau 90kg......na jau daugoka sakyciau...bet juk visa laika prednizolona geriau....tai ir vaiksciojau kaip issiputusi varle..bet dabar gydytoja pasake kad turetu svoris normalizuotis, nes prednizolonas skatina valgyma. na, tikiuosi kad taip ir bus, ir kad bent kokia 10kg numesiu.....bet jau geriau storuliukei but nei sudziuvusiai ir tokiai ligotai
o sportuoti tai kazkaip nesiryztu....bijau.....juk tas zarnynas toks trapus plonas ir dar zaidu isvagotas...kazkaip nesinori jo prievartauti
Atsakyti
Aš nevalgau kepto (tik kartais neapdegusį šašlyką), rūkyto, riebaus, jokių kruopų išskyrus ryžius, jokių žalių daržovių (šito atsisakyti sunkiausia buvo), jokių saldumynų ir vaisių (nemėgstu), gryno pieno(ir seniau nė į burną), iš alkoholinių seniau gėriau vien tik alų ir nemažai, tai jaučiu jis ir padėjo sukelti paūmėjimą, o dabar kartais išgeriu vyno, jokių gazuotų gėrimų irgi nevartoju. Tai kraujo dabar nulis, skausmo irgi, bet savaitgali suvalgiau dar šilto prancūziško batono, na ir aišku teko prisimint kaip skauda. Vartoju mesalaziną ir salofalką, tai nuo mesalazino iškarto geriau pasidarė, dabar net nežinau ar čia jau galima tą pegerėjimą vadint remisija ar ne. Na o kadangi prednizolono nevartoju, tai svoris net nukrito. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilka_vagilka: 13 gegužės 2009 - 10:30
QUOTE(vilka_vagilka @ 2009 05 13, 12:21)
Aš nevalgau kepto (tik kartais neapdegusį šašlyką), rūkyto, riebaus, jokių kruopų išskyrus ryžius, jokių žalių daržovių (šito atsisakyti sunkiausia buvo), jokių saldumynų ir vaisių (nemėgstu), gryno pieno(ir seniau nė į burną), iš alkoholinių seniau gėriau vien tik alų ir nemažai, tai jaučiu jis ir padėjo sukelti paūmėjimą, o dabar kartais išgeriu vyno, jokių gazuotų gėrimų irgi nevartoju. Tai kraujo dabar nulis, skausmo irgi, bet savaitgali suvalgiau dar šilto prancūziško batono, na ir aišku teko prisimint kaip skauda.

Gydytoja ir chirurgas sakė, kad alus ir vynas netinka , nes labai dirgina rūgštys žarnyną. Geriau, sakė, degtinėlės ar konjakėlio šlakelis. Aš taip pat buvau laaabai didelė alaus mėgėja. ax.gif O šviežūs kepti batonai duona net ir sveikam žarnynui - "peilis" . Tą žinojau jau nuo vaikystės. Todėl dažnai perku "senstelėjusią - padėvėtą" tongue.gif duoną ar batoną, kai yra nukainavimas. Tą eko duonelę ar Klaipėdos be koncervantų ir priedų. Kartais , kai jos per daug, šiaip padžiovinu. Valgau ir žalius pomidorus. Tik gerai juos "išpreparuoju" - be odelių ir sėklų - vien mėsą, agurką lupu.
Papildyta:
QUOTE(ynga @ 2009 05 13, 11:35)
sportuodavau, pilvo preso pratimu tikrai daug darydavau, as dar geriau jausdavausi, pilvo nepusdavo smile.gif  o kai pablogejo tai tik prisimenu begimo takeli, tik pradedu begt, ir i tulika... doh.gif  nuo to laiko ir baigesi mani sportai, prasidejo operaciju maratonas...ir dabar taip noreciau pilvuka pamankstint, bet ka ten primankstinsi kai 3k pjautas, dar siules isirs.. rolleyes.gif pritupimu kokia 20 padarau ir jau didele sportininke jauciuosi 4u.gif

Ir pritūpimai gerai. Bet man chirurgas sakė, kad lengva mankštelė pilvukui gerai, kad nesurandėtų sąaugos. Po operacijų praėjus porai mėnesių klausiau, tai sakė, jei tik turiu sveikatos - būtinai pasimanštinti (o tada dar buvau su maišeliu prie pilvelio). Turiu du galingus randus, be apendicito, bet vistiek darydavau pratimėlius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 13 gegužės 2009 - 11:35
QUOTE(rasų lanka @ 2009 05 13, 12:33)
Gydytoja ir chirurgas sakė, kad alus ir vynas netinka , nes labai dirgina rūgštys žarnyną. Geriau, sakė, degtinėlės ar konjakėlio šlakelis. Aš taip pat buvau laaabai didelė alaus mėgėja.  ax.gif  O šviežūs kepti batonai duona net ir sveikam žarnynui - "peilis" . Tą žinojau jau nuo vaikystės. Todėl dažnai perku "senstelėjusią - padėvėtą" tongue.gif  duoną ar batoną, kai yra nukainavimas. Tą eko duonelę ar Klaipėdos be koncervantų ir priedų.  Kartais , kai jos per daug,  šiaip padžiovinu. Valgau ir žalius pomidorus. Tik gerai juos "išpreparuoju" - be odelių ir sėklų - vien mėsą, agurką lupu.
Papildyta:

Ir pritūpimai gerai. Bet man chirurgas sakė, kad lengva mankštelė pilvukui gerai, kad nesurandėtų sąaugos. Po operacijų praėjus porai mėnesių klausiau, tai sakė, jei tik turiu sveikatos - būtinai pasimanštinti (o tada dar buvau su maišeliu prie pilvelio). Turiu du galingus randus, be apendicito, bet vistiek darydavau pratimėlius.

o tai tau irgi visa storzarne pasalino, ar cia kokia kita operacija dare? kaip supratau, tau jau stoma uzdaryta, ar ne?

o tu ,vilka_vagilka, tai saunuole thumbup.gif nebetkas turetu tiek valios atsisakyti tiek maisto produktu mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš be daržovių turbūt neišgyvenčiau - man iškart plaukai slenka, oda lupinėjasi ir dar krūva blogybių doh.gif O šiandien buvau pas gydytoją, apžiūrėjo, sako, kad greičiausiai virusas ir dėl to kolito simptomai atsinaujino doh.gif Net kortelėje visi simptomai labai gražiai sutampa su virusinėmis infekcijomis. Vėl teks draugauti su Salofalk klizmutėmis. lotuliukas.gif

vilka_vagilka, o Tau ligos simptomus pagrinde maistas kelia? Nebesuprantu, ar dar kam nors yra panašiai kaip man ar aš viena tokia keista, kad į maistą normaliai reaguoju blink.gif
Atsakyti
Colomba, as antra tokia mirksiukas.gif bet ir gydytojas man visada akcentuodavo, kad si liga ne nuo maisto ir mityba turi buti pilnaverte...nebent paumejimo metu reikia prisilaikyti, kad zarnynas dar labaiu nesidirgintu unsure.gif man irgi tada vienintelis issigelbejimas - solofalko klizmutes.. dar prisiminiau pagrindini paumejimo veiksni - sesija...stresas turbut ir yra didziausia problema verysad.gif
beje, vyk lauk ta virusa,sveik mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ynga @ 2009 05 14, 08:09)
Colomba, as antra tokia mirksiukas.gif  bet ir gydytojas man visada akcentuodavo, kad si liga ne nuo maisto ir mityba turi buti pilnaverte...nebent paumejimo metu reikia prisilaikyti, kad zarnynas dar labaiu nesidirgintu unsure.gif man irgi tada vienintelis issigelbejimas - solofalko klizmutes.. dar prisiminiau pagrindini paumejimo veiksni - sesija...stresas turbut ir yra didziausia problema verysad.gif
beje, vyk lauk ta virusa,sveik mirksiukas.gif

Bandau sveikti, reikia iki sesijos pasveikti. Man didžiausia bėda, kad nueinu į universitetą, o grupėje būtinai kas nors sergantis, su nemaža temperatūra bus ir pan. O dabar Imurano vėl didesnę dozę geriu, tas irgi prisidėjo prie imuniteto nusilpimo. doh.gif Na, bet reikia kaip nors kapstytis ir nepasiduoti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ynga @ 2009 05 13, 14:08)
o tai tau irgi visa storzarne pasalino, ar cia kokia kita operacija dare? kaip supratau, tau jau stoma uzdaryta, ar ne?

Nepašalino nieko. Buvo skausmo priepolis. Temperatūra, surakintas pilvas (kietas). Ginekologė echoskopu atrado diiiiidelę blink.gif gimdos miomą (ją tik po operacijos taip įvardino). Ir manė, kad tai auglys. Operacijos metu pamatė, kad mioma tik niekutis. Storoji žarna buvo trūkusi, pilvo organų uždegimas... doh.gif Chirurgas iš pradžių tai įvardino kaip darinį. Kai sulaukiau po 3 savaičių atsakymų, kad nepiktybinis, dar savaitę laukiau diagnostikų ligos įvardinimo - lėtinis nespecifinis opinis kolitas. Storojoj žarnoj dar turiu divertikulus. Antra operacija buvo stomos uždarymas ir pooperacinės išvaržos sutvarkymas. Tai, va, kartais atrodo, kad nėra man jokio kolito g.gif , nes jokių simptomų kaip ir nejaučiu. Apie įvykį pasako randai ir sąaugos žarnyne. Bet visada prisimenu, kad man pasakyta, kad lėtinis gali atsirasti bet kada arba niekada... Saugausi maisto, bet jau tiek laiko praėjo, kad sugaunu save, kad pradedu savo taisyklėms nusižengti. Kiekvienas pilvo suskaudėjimas man kelia šiurpą, kad nesibaigtų kaip tą kartą, ypač bijau vakaro 11 val. kada priepolis prasidėjo. O pradžia buvo gana keista. Atsiguliau miegoti ir beskaitant knygą pajutau, tarsi skrandis nedirbtų, lengvą skausmelį. Kiek mums paskausta, pajudam kartais ir praeina. Pasivarčiau lovoje.. nepraeina. Po pusvalandžio, kad trenkė toks skausmas, kokio gyvenime nebuvau jutusi. Jis buvo pulsuojantis į keletą organizmo taškų - dešinėje pilvo pusėje , kur apendicitas (man jis išoperuotasanksčiau), dešinėje šlaunyje, nugaroje dešinėje juosmens srityje ir ten pat po mentimi. Tiesiog aiškūs skausmo židiniai, begalinis noras tuštintis ir nieko neišeina, užpakaly tarsi įkištas kuolas. Negaliėjau neisėdėti, nei gulėti, nei stovėti.... doh.gif Po to pradėjo purtyti drebulys, po keliom kaldrom stingau į ledą, o man durnelei net nešovė, kad reikia pasimatuoti temperatūrą. Po drebulio visiška ramybė, kaip po audros, jokio skausmo, tik pilvelis liko kaip akmuo kietas.
Na, ir išsiplėčiau. blush2.gif Tikrai atsiprašau. blush2.gif Negąsdinu Jūsų , nes Jums taip tikrai nebus. Tik noriu pasakyti, kad negalima nekreipti dėmesio į skausmą. Reikia ieškoti jo priežasties. Nes šiaip sau nieko nebūna.
Atsakyti
jau manes tai turbut niekas neisgasdins rolleyes.gif zinau, ir ta skausma, kai zarnu turinys patenka i pilvo ertme ir gaunasi uzdegimas....niekam to nelinkeciau... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2009 05 14, 00:18)
Aš be daržovių turbūt neišgyvenčiau - man iškart plaukai slenka, oda lupinėjasi ir dar krūva blogybių  doh.gif O šiandien buvau pas gydytoją, apžiūrėjo, sako, kad greičiausiai virusas ir dėl to kolito simptomai atsinaujino  doh.gif Net kortelėje visi simptomai labai gražiai sutampa su virusinėmis infekcijomis. Vėl teks draugauti su Salofalk klizmutėmis.  lotuliukas.gif

vilka_vagilka, o Tau ligos simptomus pagrinde maistas kelia? Nebesuprantu, ar dar kam nors yra panašiai kaip man ar aš viena tokia keista, kad į maistą normaliai reaguoju  blink.gif

Kol kas lygtais tik maistas, nors mano patirtis su šia liga dar nedidelė, apie pusė metų.
O su plaukais irgi nežinau ką ir daryt, bet turbūt niekas čia nepadės, slenka katastrofiškai. Ant pakaušio prikėlus plaukus galva atrodo jau nenormaliai plika.
Atsakyti
QUOTE(vilka_vagilka @ 2009 05 14, 14:39)
Kol kas lygtais tik maistas, nors mano patirtis su šia liga dar nedidelė, apie pusė metų.
O su plaukais irgi nežinau ką ir daryt, bet turbūt niekas čia nepadės, slenka katastrofiškai. Ant pakaušio prikėlus plaukus galva atrodo jau nenormaliai plika.

Man kai slinko, nusikirpau plaukus labai trumpai, siekė ausų apačią ir dar gėriau kažką plaukams. Po to kai organizmas priprato prie Imuran, tai slinkimas apstojo smile.gif
Atsakyti