Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas

QUOTE(Avokado @ 2010 04 16, 14:18)
Colomba, aš irgi sergu jau 8 metai. Vieną vaikiuką išnešiojau puikiai, nors ir teko gert prednisoloną nėštumo metu, bet užtai apsiėjau be Imurano. O šįkart nešioju ir turbūt gimdysiu Imurano fone. Jau ne pirmą kartą man veda jo kursą, bet vis nebaigiu, nes mano organzimas nelabai jį toleruoja. Bet negaliu patikėt, kad net su Imuranu pradėjau kraujuot  doh.gif Juk jis toks stiprus!

Tik keista, kad gydytojai čia jokios bėdos nemato. Sako: "svarbiausia tavo sveikata, tu gerk vaistus, o vaikas ir su mišiniu puikiai užaugs." Taip nesinorėtų, jog dėl mano problemų Mažius su sintetika augt turėtų....

Ačiū už likėjimus. Jums, visoms, taip pat geros sveikatėlės ir kiek įmanoma ilgesnių remisijų  mirksiukas.gif

Aš irgi su imuranu pradėjau kraujuoti. Aš šiek tiek kraujavau, pradėjau dar Salofalko klizmutes naudoti, lyg ir pagerėjo šiek tiek, deja nepadėjo jau man.

Suprantu, kad mažiukui mamos pienas yra pats geriausias dalykas, tačiau gerai besijaučianti mama irgi yra labai svarbu 4u.gif
Aš manau, kad gydytojai nenori, kad dar labiau pablogėtų Tavo sveikata.
Jei kraujo nedaug, gal skirs nedidelę dozę prednisolono? Galbūt gydytojas dar ką pasiūlys?
Svarbiausia - stengtis nepasiduoti blogai nuotaikai.
Ir sveikinu su 7 mėnesiu 4u.gif

Atsakyti
Sveikutes rangiosios mano smile.gif na stai radau laiko prisest prie kopo, mazai dabar laiko rie jo praleidziu....nu bet nieko bandysiu kuo dazniau pas jus uzeiti. o dabar apie save papasakosiu siek tiek.
stai jau dvi sav kaip as svedijoj gyvenu. cia dar gana salta ir sniego yra. tai sedim namie daugiau laiko. mano brangusis jau dvi sav i darba eina, sunku, dar nepriprates prie tokio darbo, bet susitvarko.
sia sav. pradejo eit i mokykla ir svedu kalba mokintis.
turiu naujienu del nedarbingumo, pas mane pradzioj priminsiu buvo 55proc. po to padare 45, ir dabar reikejo eit prasitest, jau maniau kad atims, nes atrodau gerai, bet mano nuostabai, man dave iki pensijos....buvau labai nustebinta, paliko tuos pacius 45 proc. ir iki 60metu dave nedarbinguma, daugiau i tas komisijas nereiks eit, nebet pensijini amziu nuo 65 padarys....tai dabar ramu....tik nzn kiek cia tu pinigu pas mane bus....juk visi metai nedirbau...nu matysiu po menesio kokio, kiek praves. tai va, kol kas tiek trumpai, ai sveikata puse velnio, kraujo vis asirodo, nedaug, tai sakiau kizmuciu pavarysiu, nes turiu, gal suveiks....o gegues pabaigoj grisiu i LT vaistu leisti...avokada, sveikinu su nestuke.gif ir manau nebutina tuos iltukus duot vaikeliui, paprasciausiai pati virk piena su trupuciu manu, tai bus daug sveikiau, tik piena gal namini geriau ne pirktini reiktu...ir siek tiek vandeniu praskiesti kad nebutu toks riebus, kad viduriukai nekietetu....na cia is mano seses patarimu, nes pati vaiku dar neturiu....tik va, mintys jau apie tai sukasi, o bijau nerealiai, net gydytojos savo paklaust nedristu, juk inflaksimaba leidzia....
niu ka brangiosios, laikykites, parasysiu vel kada.
iki
Atsakyti
Laila kaip smagu išgirsti iš Tavęs naujienų! Ir super dėl invalidumo manau, kad man duotų iki pensijos lotuliukas.gif Pas mane 50 procentų, bet kadangi aš iš vis be stažo, tai gaunu tik 270 lt.

Kaip švedų kalba? Sunku mokytis?

O dėl vaikelio planavimo, gal pakalbėk su gydytoja? Gal pasakys kiek dar maždaug infliksimabo injekcijų reiktų ir gal ką vietoj jo vartoti, kol vykstų... vaikelio organizavimas biggrin.gif
Aš kažkodėl manau, kad vaikelis pas Tave labai greitai ateitų 4u.gif

O aš išeinu akademinių atostogų iki naujųjų metų. Grįšiu po to atgal į 2-o kurso 2-ą semestrą. Supratau, kad nebespėsiu atsiskaityti šio pavasario semestro, nes tik dabar baigiau, daug maž, rudens sesiją laikytis. Gal ir spėčiau atsiskaityti viską, bet bijau, kad viskas baigsis man kaip gruodį. O to aš nenoriu. Tad planuoju pailsėti, atsigauti, ramiai išsilaikyti tas kelias skolas, kurios dar liko ir grįžti į mokslus.
Pradėjau jausti, kad mažai miego, nuolatinis mokymasis ir amžinas stresas atsiliepė sveikatai. Sorry už tokią neitin optimistinę pabaigą biggrin.gif
Atsakyti
niu va laukas visos, as vel radau laiko prisest prie kompo, nu nzn bet ir as gau nu tik 260 kad ir su stazu, jokio skirtumo cia manau tame nera...cia vos ne kaip ansciau trecia grupe tokia suma gaua, antra kitokia, pirma dar kitkia. ai, nors vaistams, ir tai gerai....o del tu vaiku reiks daktaress bent jau uzklaust ar bandyt cia galvot apie juos ar pamirst visam likusia gyvenimui. nu ziuresim kaip us taip bus gerai. o kalba svedu nera lengva, daug visokiu sudurtiniu zodiu , ir is vis versti neimanoma i lietuviu kalba,, nes tik gaunas as noreti daryti eiti, vos ne, tai vengiu cia is tuo vertimo...ai kap nors, sake maiau gilintis, nes kitaip nebus ir nesivers. tai va, kol kas tie naujienu ryt jau sekmadienis pirmadieni jau visa diena busiu mokykloj, nuo 9 iki 3 val.....siaubas....nussausiu lotuliukas.gif kaip nors, turesiu suitvarkyti. ka gi, visoms geros sveikateles, laikykites, ir dziaukites graiu pavasariu
Atsakyti
Laba diena visoms,

pradesiu nuo to, kad susirgo mano vyras OK. Jus kiek skaiciau zinote apie sia liga tikrai nemazai. Pasakykite ar tikrai nuo sios ligos gyvenime nepasveikstama, o gal buna isimciu?
Planavome su vyru vaikuti, bet kaip suprantu didele rizika, kad vaikuciui taip pat bus OK arba kazkas dar blogiau sad.gif. Daktarai pasake tik tiek, jog tuos vaistus kuriuos vartoja mano vyras, vartoja ir nescios moterys todel blogumu jokiu buti ir negali... Nzn ka ir galvoti...
Beje gavome bandomuju vaistu doze, todel esame bandomieji triusiai vokietijos daktaru...

Gaila man visu moteru ir vyru serganciu sia bjauria liga. Sake kuo toliau tuo daugiau zmoniu ja serga sad.gif
Atsakyti
Labas Augulyte, stiprybes ir kantrybes tau. ar tik ne Kaune gydotes? nes man ten ir siule but bandomu triusiu, bet as atsisakiau...nors ir dabar kad ir vilniuje, bet vis tiek, visi mes bandomieji triusiai ax.gif stengiuos i tai ziuret teigiamai, nes gal tai pades surasti priezasti, nuo ko si liga prasideda ir bus imanoma ja sustabdyti. bet kol kas taio...visi sako kad ji nepagydoma...bet auksciau galva, turesit ismokti su ja gyventi, ir manau kad man visi cia esantys pritars tam. ir yra tokiu kurios ir vaikuciu laimingai susilaukia, ner jau taip blogai. cia pas mus LT sako kad sparciai plinta, o uzsieni ji jau seniai yra ir jau visokiu vaistu jai gydyt yra.
nenusiminkit, kuo galesim stengsimes padet. bent jau palaikysim moraliskai.
svarbiausia nepasiduot. ir viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(LaiLa25 @ 2010 05 13, 11:49)
Labas Augulyte, stiprybes ir kantrybes tau. ar tik ne Kaune gydotes? nes man ten ir siule but bandomu triusiu, bet as atsisakiau...nors ir dabar kad ir vilniuje, bet vis tiek, visi mes bandomieji triusiai  ax.gif  stengiuos i tai ziuret teigiamai, nes gal tai pades surasti priezasti, nuo ko si liga prasideda ir bus imanoma ja sustabdyti. bet kol kas taio...visi sako kad ji nepagydoma...bet auksciau galva, turesit ismokti su ja gyventi, ir manau kad man visi cia esantys pritars tam. ir yra tokiu kurios ir vaikuciu laimingai susilaukia, ner jau taip blogai. cia pas mus LT sako kad sparciai plinta, o uzsieni ji jau seniai yra ir jau visokiu vaistu jai gydyt yra.
nenusiminkit, kuo galesim stengsimes padet. bent jau palaikysim moraliskai.
svarbiausia nepasiduot. ir viskas bus gerai.

Labai labai tau Ačiū už gražų žodi. O mes tai Klaipedoje gydomes.
Man taip pat nesitiki, kad ta liga nepagydoma... Ir tikiuosi, kad anksčiau ar vėlia tikrai pasveiksime !!!
O gal kas turite koki sarasiuka maisto koki galima valgyti, o kokio kategoriskai NE. Nes manasis pasake, kad galima tik virta, o negalima zaliu darzoviu. Bet jam labai sunku atilaikyti ir visvien kartais suvalgo koki sokolada, jogurtu daug valgo, riesutus megsta ir pavalgo ju kartais. O as net nezinau ar sakykim galima valgyti riesutus ir tt.
Buciau dekinga
Atsakyti
QUOTE(Agulyte @ 2010 05 11, 15:07)
Laba diena visoms,

pradesiu nuo to, kad susirgo mano vyras OK. Jus kiek skaiciau zinote apie sia liga tikrai nemazai. Pasakykite ar tikrai nuo sios ligos gyvenime nepasveikstama, o gal buna isimciu?
Planavome su vyru vaikuti, bet kaip suprantu didele rizika, kad vaikuciui taip pat bus OK arba kazkas dar blogiau sad.gif. Daktarai pasake tik tiek, jog tuos vaistus kuriuos vartoja mano vyras, vartoja ir nescios moterys todel blogumu jokiu buti ir negali... Nzn ka ir galvoti...
Beje gavome bandomuju vaistu doze, todel esame bandomieji triusiai vokietijos daktaru...

Gaila man visu moteru ir vyru serganciu sia bjauria liga. Sake kuo toliau tuo daugiau zmoniu ja serga sad.gif

labas, as ir tokia kaip tu. mano vyras taip pat serga sia bjauria liga jau daug metu, tikrai yra isbandes n+1 metoda ar buda....
as suprantu tave ,kaip tu jautiesi, as kai suzinojau tokia naujiena asaru buvo pakalne, bet laikui begant susigyveni. turim padeti savo artimiesiems. As daug pastangu idejau i maisto ruosa!tai yra pagrindas. pati nevalgiau to ko jis negaledavo ir panasiai, cia reiket labai daug pasakoti ko tik nedarem. taip pat bijojom susilaukti vaikelio, juk kirbejo klausimas o jeigu?? verysad.gif
Siuo metu auginu 9 men sveika suneli, juo labai dziaugiames atnese daug dziaugsmo i musu seima, nebera laiko daug galvoti apie ligas. Aisku kai leliuka planavom, buvo negeres kuri laika jokiu vaistu. siuo metu yra pagerejimas- remisija. sekmes! ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos... o man įtaria šią ligą... dabar laukiu biopsijos... tiek baisybių prisiskaičiau, kad nebežinau ką ir galvoti... stengiuos mąstyti optimistiškai, juk žmonės su daug didesnėm sveikatos problemom gyvena... man bėda ta, kad visiškai neturiu valios atsisakyti tų produktų, nuo kurių man negerai. Ir stengiuos įžvelgt pliusų, pvz., kad dabar dažnai išgirstu, jog labai sulieknėjau smile.gif juokas per ašaras...
Atsakyti
Labas visoms 4u.gif
Matau, kad naujų žmonių yra prisijungę smile.gif
Nėra šita liga jau tokia baisi smile.gif Aš iš vis dabar beveik neriboju maisto. Valgau ir daržoves ir šiek tiek kepto, tiesa, vengiu riebaus, aštraus ir labai jau paskrudusio maisto, bei pieno, nes jo netoleruoju smile.gif Pastebėjau, kad vieniems labiau maistas įtakoja, kitiems stresas. Man ligos pradžioje buvo problemų su maistu, bet kai Krono liga ėmė keistis į kolitą, tai ir maisto bėdos dingo blink.gif

Dėl vaikų tai mano gydytojas sakė, kad nereikia bijoti, nes rizika nėra didelė.
Liga kol kas neišgydoma, bet galima pasiekti remisiją smile.gif Be to yra žymiai sunkesnių ligų. Tiesiog negalima pasiduoti, reikia prisitaikyti prie ligos ir ramiai gyventi smile.gif
Ir svarbiausia - vengti streso biggrin.gif

Optimista nėra jau taip baisu kaip atrodo smile.gif O kokie požymiai, kad teko biopsiją daryti? Labai gerai, kad stengiesi išlikti optimistiška smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Colomba: 14 gegužės 2010 - 14:05

Ir svarbiausia - vengti streso biggrin.gif

Optimista nėra jau taip baisu kaip atrodo smile.gif O kokie požymiai, kad teko biopsiją daryti? Labai gerai, kad stengiesi išlikti optimistiška smile.gif
[/quote]

Na požymiai tokie, kad viduriuoju praktiškai kas dieną, o kai pablogėja, tai su krauju, ir nemažai kraujo...toks šokas sakyčiau ištinka pamačius.... o per apžiūrą matėsi kažkokios žaizdelės žarnyne...nežinau kaip mediciniškai pavadint nei tą apžiūrą, nei tas žaizdeles smile.gif
tai va, aš taip pat pastebėjau, kad man blogiau nuo streso, pastaruoju metu labai nervus pasigadinau, tai ojoj kaip pablogėjo... o nuo maisto labai pradėjo pilvą pūsti... praktiškai nuo bet kokio maisto...eh... nu žiaurus diskomfortas...
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2010 05 14, 16:02)
Labas visoms  4u.gif
Matau, kad naujų žmonių yra prisijungę smile.gif
Nėra šita liga jau tokia baisi smile.gif Aš iš vis dabar beveik neriboju maisto. Valgau ir daržoves ir šiek tiek kepto, tiesa, vengiu riebaus, aštraus ir labai jau paskrudusio maisto, bei pieno, nes jo netoleruoju smile.gif Pastebėjau, kad vieniems labiau maistas įtakoja, kitiems stresas. Man ligos pradžioje buvo problemų su maistu, bet kai Krono liga ėmė keistis į kolitą, tai ir maisto bėdos dingo  blink.gif

Dėl vaikų tai mano gydytojas sakė, kad nereikia bijoti, nes rizika nėra didelė.
Liga kol kas neišgydoma, bet galima pasiekti remisiją smile.gif Be to yra žymiai sunkesnių ligų. Tiesiog negalima pasiduoti, reikia prisitaikyti prie ligos ir ramiai gyventi smile.gif
Ir svarbiausia - vengti streso  biggrin.gif

Optimista nėra jau taip baisu kaip atrodo smile.gif O kokie požymiai, kad teko biopsiją daryti? Labai gerai, kad stengiesi išlikti optimistiška  smile.gif

O kaip del Jogurtu, gal kas zinote? Ar juos galima valgyti?
Atsakyti