Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas

Optimista sakyk stresui ne ir vyk jį tolyn biggrin.gif Mums reikia kuo mažiau nervuotis. Beje, o kur gydaisi? ir pas ką? Sorry kad aš čia su klausimais, tiesiog visada įdomu sužinoti, kaip kolegos gydosi biggrin.gif O dabar kokius nors vaistus geri? Ir dar vienas dalykas - kada gausi biopsijos atsakymus?
Dėl maisto... galiu pasakyti kaip aš kažkada maitinausi kai pilvą labai pūtė - kuo daugiau troškinto ir man šiaip ryžiai labai tiko. Pasitroškindau kokią vištienos krūtinėlę su virtais ryžiais ir morka.
Žinau kad baisu kraują pamačius, bet pasistenk nepanikuoti, viskas bus gerai, gausi rezultatus, paskirs gydymą, o čia visada sulauksi pagalbos ir moralinio palaikymo 4u.gif

Agulyte dėl maisto paprastai kiekvienas individualiai reaguoja. Galima jogurto paprastai, bet man sakė, iš ryto ant tuščio skrandžio nevalgyti jo. Geriausiai toleruoju, bent jau, lietuviški jogurtai. Šiaip galima po truputį pabandyti ir žiūrėti kaip reaguoja žarnynas į naują produktą 4u.gif
Atsakyti
[quote=Colomba,2010 05 17, 14:24]
Optimista sakyk stresui ne ir vyk jį tolyn biggrin.gif Mums reikia kuo mažiau nervuotis. Beje, o kur gydaisi? ir pas ką? Sorry kad aš čia su klausimais, tiesiog visada įdomu sužinoti, kaip kolegos gydosi biggrin.gif O dabar kokius nors vaistus geri? Ir dar vienas dalykas - kada gausi biopsijos atsakymus?
Dėl maisto... galiu pasakyti kaip aš kažkada maitinausi kai pilvą labai pūtė - kuo daugiau troškinto ir man šiaip ryžiai labai tiko. Pasitroškindau kokią vištienos krūtinėlę su virtais ryžiais ir morka.
Žinau kad baisu kraują pamačius, bet pasistenk nepanikuoti, viskas bus gerai, gausi rezultatus, paskirs gydymą, o čia visada sulauksi pagalbos ir moralinio palaikymo 4u.gif

Ačiū už paguodą ir palaikymą, nes šiaip nei kažkam labai papasakosi, nei pasiguosi... baisiausia tai iš tikrųjų dėl to, kad reikia maistą žiūrėti...aš gyvenime dietos nesilaukius, ir šiaip maisto atžvilgiu bevalė esu, kai labai į kūną neina, tai niekad savęs ir nevaržydavau, daug niekada nevalgydavau, bet jau kai užsinorėdavau ko nors, tai būtinai aštrios sriubos, mėsainio, ar pieno produktų, galvojau, kad be jų negalėčiau gyvent, bet va jau dvi savaitės kaip jokių pieno produktų nevalgau verysad.gif
kolonoskopijai užrašė liepos 7 dieną, eilė baisi... galima mokamai, be tkaina virš 700 Lt, tai pagalvojau, kad palauksiu... Lankiausi Santariškėse pas gydytoją Zaks. Gydymo jokio nepaskyrė, nes kaip ir nepatvirtinta liga, o tik įtarią tą nelemtą kolitą. Stengiuosi tik kontroliuoti, ką valgau...praeitą savaitę jau buvau kantrybės netekus, galvojau gal iš viso reik valgyt mesti, nes ką besuvalgydavau, vis blogai... suvalgiau šaltibarščiu, tai ojojoj... tik grikius toleruoju...
Atsakyti
QUOTE(Optimista @ 2010 05 17, 15:06)
Ačiū už paguodą ir palaikymą, nes šiaip nei kažkam labai papasakosi, nei pasiguosi... baisiausia tai iš tikrųjų dėl to, kad reikia maistą žiūrėti...aš gyvenime dietos nesilaukius, ir šiaip maisto atžvilgiu bevalė esu, kai labai į kūną neina, tai niekad savęs ir nevaržydavau, daug niekada nevalgydavau, bet jau kai užsinorėdavau ko nors, tai būtinai aštrios sriubos,  mėsainio, ar pieno produktų, galvojau, kad be jų negalėčiau gyvent, bet va jau dvi savaitės kaip jokių pieno produktų nevalgau  verysad.gif 
kolonoskopijai užrašė liepos 7 dieną, eilė baisi... galima mokamai, be tkaina virš 700 Lt, tai pagalvojau, kad palauksiu... Lankiausi Santariškėse pas gydytoją Zaks. Gydymo jokio nepaskyrė, nes kaip ir nepatvirtinta liga, o tik įtarią tą nelemtą kolitą. Stengiuosi tik kontroliuoti, ką valgau...praeitą savaitę jau buvau kantrybės netekus, galvojau gal iš viso reik valgyt mesti, nes ką besuvalgydavau, vis blogai... suvalgiau šaltibarščiu, tai ojojoj... tik grikius toleruoju...

Liepos 7...? blink.gif Eina sau... juk gi žmogus kraujuoja, neturėtų skubiau? Apie ta gydytoją nieko nežinau g.gif
Jokiais būdais nenustok valgyt schmoll.gif Nes mums sergant kaip tik negalima nusilpti. Šaltibarščiai paūmėjimo metu nėra gerai. O kaip į košes reaguoja? Dėl kito maisto- pvz kokią virtą vištos krūtinėlę? ir gal netgi pamėginti trinti būtų galima, kad kuo mažiau erzinti žarnyną?
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2010 05 17, 18:44)
Liepos 7...?  blink.gif Eina sau... juk gi žmogus kraujuoja, neturėtų skubiau? Apie ta gydytoją nieko nežinau  g.gif
Jokiais būdais nenustok valgyt  schmoll.gif Nes mums sergant kaip tik negalima nusilpti. Šaltibarščiai paūmėjimo metu nėra gerai. O kaip į košes reaguoja? Dėl kito maisto- pvz kokią virtą vištos krūtinėlę? ir gal netgi pamėginti trinti būtų galima, kad kuo mažiau erzinti žarnyną?

Į košes gerai reaguoja, tai ir valgau grikius, dribsnius ir pan... beda, kad praktiškai neturiu galimynbės valgyt namuose, išskyrus savaitgalius, o tose kavinėse nelabai ką rasi, nuo ko žarnynui nebūtų blogai...tai taip ir gyvenu... aš ištisai nekraujuoju, kai ėjau pas gydytoją, buvo visai prastai, dar ir baisus pilvo skausmas kamavo, paskui aprimo viskas, dabar turėjau nemažai streso, tai vėl pakraujavau, o porą dienų vėl ramiau... išsityriau kraują, tai geras, net labai geras, tai nors tiek smile.gif
Colomba, o Jūs kiek laiko jau sergat šia liga? ar sunku buvo priprast ir susigyvent su pasikeitusiu valgiaraščiu, nepatogumais visais, ir šiaip kaip jaučiatės?
Atsakyti
Optimista kad kraujas geras tai thumbup.gif
Man liga diagnozavo 2003 metai, kai buvau 14. Kai diagnozavo, sakė, kad liga įsisenėjus jau. Tada gulėjau intensyvioje terapijoje. Tada tikrai labai ribojau. Bet su metais pastebėjau, kad kuo tolyn, tuo labiau maistas nedaro įtakos ligos. Sulaukiau 18 metų ir pradėjau gydytis Kaune. Ten kolonoskopija parodė, kad vaizdas kolito, tiesa biopsija rodė dar krono ligą. O prieš kokius metus diagnozę pakeitė į Opinį kolitą.
Šiaip aš maistą prisižiūriu tik per paūmėjimus. O jeigu viskas gerai - tai daug maž viską. Aišku čipsai pamiršti biggrin.gif bet retkarčiais pasimėgauju pica, suši ir pan. Pvz vištieną kepu folijoje, taigi jinai neriebi ir neapskrunda. ir išlieka skani biggrin.gif

Dabar jaučiuosi jau geriau - kas 8 savaites į Kauną. Kaip tik birželio 1d dieną važiuosiu vėl ten visiems pasirodyti, susilašinti vaistų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2010 05 18, 10:40)
Optimista kad kraujas geras tai  thumbup.gif
Man liga diagnozavo 2003 metai, kai buvau 14. Kai diagnozavo, sakė, kad liga įsisenėjus jau. Tada gulėjau intensyvioje terapijoje. Tada tikrai labai ribojau. Bet su metais pastebėjau, kad kuo tolyn, tuo labiau maistas nedaro įtakos ligos. Sulaukiau 18 metų ir pradėjau gydytis Kaune. Ten kolonoskopija parodė, kad vaizdas kolito, tiesa biopsija rodė dar krono ligą. O prieš kokius metus diagnozę pakeitė į Opinį kolitą.
Šiaip aš maistą prisižiūriu tik per paūmėjimus. O jeigu viskas gerai - tai daug maž viską. Aišku čipsai pamiršti  biggrin.gif  bet retkarčiais pasimėgauju pica,  suši ir pan. Pvz vištieną kepu folijoje, taigi jinai neriebi ir neapskrunda. ir išlieka skani  biggrin.gif

Dabar jaučiuosi jau geriau - kas 8 savaites į Kauną. Kaip tik birželio 1d dieną važiuosiu vėl ten visiems pasirodyti, susilašinti vaistų  biggrin.gif

oj Colomba, tai Tu (galiu sakyti Tu? smile.gif ) jau su stažu... linkiu, kad kuo rečiau reikėtų lankytis pas gydytojus... aš manau reikia susigyvent su liga, aš tai net vengiu žodžio liga, tiosiog visi turi vienokių ar kitokių sveikatos problemų, tik niekas apie tai garsiai nekalba dažniausiai... tada pradedi gailėtis savęs ir galvot, kad visi sveiki, o kodėl man taip... nereikia taip galvoti, reikia tik pasistengt keist mąstymą ir gyvenimo būdą (kas sunkiausia verysad.gif )

o kas dėl maisto, aš va šį 6dienį suvalgiau tik grikių per visą dieną, o jau taip prastai jaučiaus... o sekmadienį sesuo atsivežė sušių, prisikirtau į valias, galvoju kas bus tas, ir ką...visai pusė bėdos smile.gif žiūriu man nervai daugiausia problemų sukelia...
Atsakyti
Aišku, kad gali sakyti man Tu biggrin.gif Aš manau, kad esu daug maž susigyvenus su ja jau smile.gif
Suši myliu ir aš wub.gif
Ištikrųjų, stenkis būti kuo ramesnė, stresas tikrai mums negerai. Geriau venkim jo biggrin.gif
O tai jokio kito maisto valgyt be grikių neišeina? Nes man neramu, kad gali negauti pakankamai reikalingų medžiagų. . . O pvz neišeitų namie išsivirti kokios mėsos gabaliuką ir ji susimalti? Nes man 2003 metais buvo skirta trinto maisto dieta prie gydymo, kad žarnynas kuo mažiau būtų dirginamas ir gautų nors kiek medžiagų smile.gif
Beje, gal ne paslaptis, kiek Tau metų? smile.gif Nes nepamu ar sakei ir aš pamiršau ar ne biggrin.gif
Atsakyti

ne paslaptis smile.gif man 26

šiaip tai aš viską valgau (na kaip, sąlyginai viską) tik kai kuriom dienom kai blogai tada tik grikius... neturiu galimybės aš namuose maistą gamintis, tai kavinėse stengiuosi pasiimti kokio lengvesnio maisto ir viskas... ir dar vengiu tų produktų, nuo kurių garantuotai blogai: pienas, saldumynai, aštrūs patiekalai, šaltibarščiai cray.gif
Atsakyti
Optimista žinau, kad sunku dabar console.gif Aš pati 2003 kelis mėnesius tik trintą maistą galėjau valgyti, bet ištvėriau. Nežinau ar padės, bet gal pabandyk galvoti taip: na kol kas sunku su maistu, bet atliks kolonoskopiją, jeigu ras opinį kolitą ar krono ligą, paskirs gydymą, o kiek vėliau, kai bus remisija, galėsi turbūt beveik viską valgyti,, man rodos dauguma iš mūsų beveik viską valgo. Ir viskas bus gerai. O čia visada bus pagalba ir palaikymas 4u.gif

O man nuo gruodžio nukraujavimo pagaliau hemoglobinas 119 blink.gif Netikėjau kai pamačiau, visą laiką nebuvo iki 110 pakilęs, paprastai apie 100. Pasaka ir laimė man čia biggrin.gif O kitą antradienį keliauju į Kauna, gausu eilinę dozę infliksimabo biggrin.gif Tik biški neramu, nes regis kažkas panašaus į Seborėjinį dermatitą užpuolė - anksčiau tie spuogai tik ant veido buvo, o dabar ir ant krūtinės blink.gif
Atsakyti
Laba mergaiciukes,
nu va, as jau grizau, ir kt antradieni irgi i vln vaziuoju inflaksimaba leistis,
nu reik iskentet islaukti, ateis remisija, tik reik laukti, reik iskenteti, reik susiimti, ir viskas bus gerai, o svarbiausia nepasiduoti smile.gif ir raminti save...
nes nervai tokiais atvejais ne i nauda juk mums smile.gif
man va irgi kraujo yra, bet nebepaikuoju, nu gal paskirs predniko vel biskeli, nu ka, nieko, reiks pagersiu, po to vel susitvarkys viskas, ir vel viskas ok,
nu kaip nors, laikykites, nepasiduokit smile.gif
Atsakyti
Laila25 super požiūris 4u.gif Jaučiasi ramybė ir optimizmas iš Tavo žodžių smile.gif Kaip Tau sekasi? Kaip Švedija? Vis dar kraujo yra? Jei nedaug, gal išvis gausi labai mažą dozę predniko ir labai trumpam biggrin.gif
O aš antradienį Kaune leisiuos. Laila, nežinai jie leidžia ar ne, jeigu pvz sergi? Nes man nustatė kažkokią virusinę odos infekciją ir dabar tepliotis pradedu, tai galvoju gal nieko tokio čia g.gif
Pasigirsiu - gyvenu su 7 katėm. Oficialiai tapau ta moteriške iš Simpsonų kur su katėm lotuliukas.gif Tai kolitas net neturi laiko ar šansų priminti apie save lotuliukas.gif
Atsakyti
Laba Colomba,
niu ka yra biskeli to kraujo, bet turiu salofalk klizmuciu tai nakciai susileidziu tailyg ir gereja, tai gal ir nereiks predniko...ai kaip bus taip bus gerai, svarbiausia nepanikuoti smile.gif as jau per tiek metu pradedu kazkaip kitaip i ta liga ziureti smile.gif cia geriau cia blogiau, bet faktas tas, kad ta liga yra, ir ji niekur nedingsta ir nedings, todel nereik jos pamirsti, bet nereik saves varyt i kampa, ir nervuotis, uzeis neuzeis.....svarbiausia-save prisiziuret kiek imanoma smile.gif ir viskas bus gerai smile.gif reikia buti optimiste smile.gif tai kad pradesi dejuoti , verkti, is to niekam nebus geriau, ir paciai tik blogiau. na o tau del tos infekcijos....tiksliai nezinau ka su tavim darys....bet jie juk ir daro visus tuos tyrimus ir ziuri ar nera kokios infekcijos...kokiu tikslu nzn, ir negaliu pasakyt, nesu su tuo susidurus, manau kai nuvaziuosi viska issiaiskinsi. ir tikiuosi kad viskas bus gerai. gal del tu infekciju tie vaistai praranda savo poveiki organizmui....nu bet cia mano pamastymai. o teisybe pasakys daktarai smile.gif nusiramink, viskas bus ok smile.gif
na o man svedijoj gana neblogai sekas, mokausi svedu kalba, einu i mokykla, jau issilaikiau du testus smile.gif o dabar lt, tai jau kai grisiu bus ten mokslai pasibaige, tai tik jau rudeni vel eisiu. o grizus megausiuosi atostogomis smile.gif
o tau tikrai smagu su 7 katem, mes jau su dviem nesusitvarkom...o cia 7 doh.gif tikrai ner kada apie liga galvot, gal ir gerai,kada mintys nuplaukia kitur smile.gif
nepagavau savo daktares denapienes, nzn kada dirba, nu gal pirmadieni pasigausiu ir priims, neisvys manes....
o jums visoms stiprybes, ir optimizmo smile.gif
Atsakyti