Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas

Labas Nareta smile.gif Džiaugiuosi, kad nutarėt pasidalinti patirtimi, nors ir ne visai asmenine, manau kad visiems šioje temoje visos patirtys naudingos. Man dabar kaip tik paūmėjimas, jau antras mėnuo kraujuoju, ir smarkiai, gal tik paskutinę savaitę kiek apmažėjo. Ir sąnariai kažkaip staigiai pradėjo pavedinėti. Esu pasiryžusi viską išbandyti, tai prašom pasidalinti receptuku. Iš anksto dėkoju smile.gif
Atsakyti
Nareta aš pavyzdžiui labiau pasitikiu medicina sergant šia liga. smile.gif Visu pirma, nuo šios ligos nepasveikstama, pasiekiama remisija, kuri gali trukti nors ir 10 metų smile.gif Ir pasiekus remisiją taip pat gali būti vartojami vaistai, tik minimaliomis dozėmis smile.gif
O dėl to recepto tai sakyčiau labai individualu - vienam gali padėti, kitam pakenkti, kadangi kiekvieno organizmas skirtingai reaguoja. Be to atvirai sakant, nelabai žinau kaip reaguotų kraujuojantis žarnynas į degtinę ir aliejų blink.gif Taip man rodos alkoholio vartojimas paūėjimo nerekomenduojimas.

Angle o kokius vaistus vartojate paūmėjimo metu? kiek laiko sergate? smile.gif

buzialis aš bute sėdžiu biggrin.gif O tokių didelių karščių oi kaip nemėgstu biggrin.gif Lakstau į wc, bet svarbiausia, kad kraujo nėra smile.gif Ateinančiomis dienomis reikės pasiskambinti į KMUK, pasiklausti ar gausiu Infliksimabą ar ne kaip paskirta. Nes jeigu dar nėr, tai nesidaryčiau ir plaučių rentgeno g.gif O kaip savijauta nuo prednizolono? Aš pamenu, kad vasarą geriant jį labai saulės vengdavau smile.gif
Atsakyti
Labas, Colomba, taip, medicina tenka pasitikėti su šia liga, tačiau taip pat tikiu kad papildomos priemonės gali prisidėti prie remisijos pasiekimo ir palaikymo. Sergu nuo 2002 m. (iš tikrųjų dar apie pora metų anksčiau, bet tik tada galiausiai nuėjau pas gydytojus).
Dabar 2 savaites geriu salofalką 4 g/dieną ir ant nakties salofalko klizmutę, dar 4g, tai maksimali dozė, didinti nebėra kur. Jokių kitų vaistų nenaudoju. Savaitė kai labai pradėjau žiūrėti mitybą+probiotikai.
Blogai kad pablogėjo su sąnariais smarkiai ir man nuo jų yra išrašę Brexin, kuris kontraindikuotinas su OK, reiks prašyti kad mesalaziną keistų sulfalazinu (jis skirtas OK su artritu, bet blogiau toleruojamas) ir žiūrėti kaip organizmas priims. Kol kas tenka gerti, nes kitaip beveik negaliu judėti sad.gif Gal žinote kokių Brexino alternatyvų?
Kartą teko gerti prednizoloną, ilgai sad.gif tai jau tikriausiai man jį galėtų sugirdyti tik jei paguldytų į ligoninę. Šioks toks pagerėjimas jau beveik savaitę kaip yra, kraujavimas sumažėjo, bet su wc tebedraugauju. Žūrėsiu kaip bus toliau. Nuo vakar pradėjau gerti labai stiprius antibiotikus, Omniflora n, vaistinėje pasiūlė kai paprašiau stipriausių. Internete radau ir optimistinių atsiliepimų (http://zeeedia.com/colitis.html), jei jausiu pagerėjimą, prašysiu gastro kad išrašytų, receptiniai jie, tik blogai kad nekompensuojami ir žiauriai brangūs. Gal dar kas nors juos išmėginsit, tai būtų įdomu atsiliepimai.
Atsakyti
Angle man diagnozavo nuo 2003, tik sakė kad jau kelis metus buvo, įsisenėjęs, tiesiog simptomai nesirodė.
O kodėl nenorit prednizolono? Aš pati prieš 5 metus turėjau ilgai jį gėriau, po to keitė kitais vaistais. O dabar gruodį vėl gavau, bet greitai pradėjau mažinti. Sakyčiau geriau prednizolonas negu lakstymas į wc. O Imunosupresantų nenaudojat arba Infliximabą, jeigu gydymas vaistais neduoda rezultatų.
Nes stipriam paūmėjimui visgi reiktų prednizolono, bent jau greitai sustabdytų ir galima greitai būtų mažinti.
Dėl sanarių nieko pasakyti negaliu, Brexino neteko vartoti smile.gif
Omniflora n kaina žiuriu nebloga, bet man jau užtenka kiek moku už Salofalką biggrin.gif
O dėl liaudies medicinos, aš už jos naudojimą, bet tik suderinus su gydytoju.
Atsakyti
Į uždaromą stiklainiuką įpilti 30-40 ml (apie 3 valg.šaukštai) nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus ir tiek pat 40 laipsnių degtinės. (mano tėtis dėdavo po 2 šaukštus aliejaus ir degtinės)
2 minutes stipriai plakti. Susidaro balzgana emulsija, ją tuoj pat išgerti. Po to 20 min nieko nevalgyti negerti. Po 20 min būtinai pavalgyti.
Degrinė, susimaišiusi su aliejum, praranda blogas savybes.
Gerti 3 kartus per dieną (galima ir profilaktiškai 1 kartą per dieną)
Gydymo kursas – apie keturi mėn.
Gerti 10 dienų – 4 d. pertrauka – gerti 10d. – 4 d. pertrauka – gerti 10 d. – 14 d. pertr. – gerti 10 d. - ir t.t. (ta prasme kas trečia pertrauka 14d.)
Gydantis šiuo mišiniu reiktų nutraukti ar bent mažinti gydytojų išduotus vaistus.
Pradžioj galimi nemalonūs pojūčiai: pykinimas (galima pačiulpti citrinos), pilvo ar ligų pažeistų organų skausmas.

Galima gydyti artritą, kepenų cirozę, vėžį ir t.t.
šitas receptas ukrainiečio Nikolajaus Ševčenkos. galit paieškot apie jį internete. mes nebandėme. gal bus išsamiau aprašyta.
mano tėtis griebėsi šiaudo, nes tradiciniai vaistai nepadėjo, o kainuodavo jie labai daug. jam šito mišinio poveikis buvo thumbup.gif
tikrai nesiginčysiu su jumis, Colomba, nes turiu tik vieną pavyzdį. gal visgi kuri nors išbandysit. bet kokiu atveju linkiu visoms pasveikti (pasiekti remisiją), kokius vaistus benaudotumėt: tradicinius ar liaudiškus 4u.gif
Atsakyti
[..... O kaip savijauta nuo prednizolono? Aš pamenu, kad vasarą geriant jį labai saulės vengdavau smile.gif
[/quote]
Nu zinot tie karsciai daro savo. Buna ir prednizolonas bejegis, snd. va salciau cisai kitas reikalas smile.gif
Ka as galvoju del liaudies medicinos, ne nezinau, gal reikia bandyt viska, tik kai ne pablogejimo metu. kai tau paumejimas ir dar sumazint vaistu doze... nezinau cia tik mano nuomone. O uz receptuka aciu, kai pageres pabandysiu butinai smile.gif
Atsakyti
Aš irgi karščių nepernešu... guliu ant grindų su katėm biggrin.gif Tikiuosi, kad kai į Kauną vyksiu nebus taip karšta, nes palatose tai ten karšta... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2010 07 18, 18:31)
Angle man diagnozavo nuo 2003, tik sakė kad jau kelis metus buvo, įsisenėjęs, tiesiog simptomai nesirodė.
O kodėl nenorit prednizolono? Aš pati prieš 5 metus turėjau ilgai jį gėriau, po to keitė kitais vaistais. O dabar gruodį vėl gavau, bet greitai pradėjau mažinti. Sakyčiau geriau prednizolonas negu lakstymas į wc. O Imunosupresantų nenaudojat arba Infliximabą, jeigu gydymas vaistais neduoda rezultatų.
Nes stipriam paūmėjimui visgi reiktų prednizolono, bent jau greitai sustabdytų ir galima greitai būtų mažinti.
Dėl sanarių nieko pasakyti negaliu, Brexino neteko vartoti smile.gif
Omniflora n kaina žiuriu nebloga, bet man jau užtenka kiek moku už Salofalką biggrin.gif
O dėl liaudies medicinos, aš už jos naudojimą, bet tik suderinus su gydytoju.

Colomba Nuo OK naudoju tik salofalką, kol kas dar apsieinu be kitų, mano gastro sakė anksčiau ar vėliau tikriausiai teks ir prie stipresnių pereiti. Bet jau prednizolonas tai man peilis schmoll.gif atrodo tarsi po vandeniu gyvenčiau, kažkaip psichologiškai jis mane veikia, ir kliniškai irgi, netoleruoju aš jo.
Tai va, o su sąnariais nauja istorija, pastebėjau ant kojų keletą guzelių tarsi uodo įkasta, ir vienas toks lyg su pūlinio viršūnele. Vizitas pas dermatologą, reumatologą ir diagnozė: židininė eritema, CRB 68 doh.gif bet kai tiek visokių uždegimų ansyk tai nekeista. Vienas eritemos guzelis supūliavo verysad.gif O sąnarių skausmas nuo eritemos. Prieš savaitę čia. Tai va davė savaitę CRB sumažinti, šiandien patikrino, CRB jau tik 26 smile.gif (vartojau antibiotikus miniminaliai ir enzimų papildus uždegimui mažinti, nes vaistų nuo uždegimo nelabai galėjau gerti, atsinaujindavo kraujavimas smarkiai). Tai taip džiaugiosi kad pavyko sumažinti CRB, nes antraip tą eritemą irgi gydytų prednizolonu doh.gif Po savaitės vėl patikrinimas, žiūrėsiu kaip čia man seksis iš tų bėdų bėdelių vaduotis. Nors OK dabar ženkliai pagerėjo, kraujo vos vos, su wc irgi geriau sutariu, bet vaistų nuo uždegimo nesteroidinių vis tiek liepė gerti, bent kas antrą dieną, tai bijau kad OK gali pablogėti. Na, bus matyt. Sveikatos visoms ir visiems smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Concertina @ 2010 07 19, 10:46)
Į uždaromą stiklainiuką įpilti 30-40 ml (apie 3 valg.šaukštai) nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus ir tiek pat 40 laipsnių degtinės. (mano tėtis dėdavo po 2 šaukštus aliejaus ir degtinės)
2 minutes stipriai plakti. Susidaro balzgana emulsija, ją tuoj pat išgerti. Po to 20 min nieko nevalgyti negerti. Po 20 min būtinai pavalgyti.
Degrinė, susimaišiusi su aliejum, praranda blogas savybes.
Gerti 3 kartus per dieną (galima ir profilaktiškai 1 kartą per dieną)
Gydymo kursas – apie keturi mėn.
Gerti 10 dienų – 4 d. pertrauka – gerti 10d. – 4 d. pertrauka – gerti 10 d. – 14 d. pertr. – gerti 10 d. - ir t.t. (ta prasme kas trečia pertrauka 14d.)
Gydantis šiuo mišiniu reiktų nutraukti ar bent mažinti gydytojų išduotus vaistus.
Pradžioj galimi nemalonūs pojūčiai: pykinimas (galima pačiulpti citrinos), pilvo ar ligų pažeistų organų skausmas.

Galima gydyti artritą, kepenų cirozę, vėžį ir t.t.
šitas receptas ukrainiečio Nikolajaus Ševčenkos. galit paieškot apie jį internete. mes nebandėme. gal bus išsamiau aprašyta.
mano tėtis griebėsi šiaudo, nes tradiciniai vaistai nepadėjo, o kainuodavo jie labai daug. jam šito mišinio poveikis buvo  thumbup.gif
tikrai nesiginčysiu su jumis, Colomba, nes turiu tik vieną pavyzdį. gal visgi kuri nors išbandysit. bet kokiu atveju linkiu visoms pasveikti (pasiekti remisiją), kokius vaistus benaudotumėt: tradicinius ar liaudiškus 4u.gif

Ačiū, Concertina, apsigydysiu mažumėlę ir išbandysiu kaip papildomą priemonę smile.gif Tikiuosi, pakenkt nepakenks, o gal kažkiek ir padės smile.gif
Atsakyti
Sveiki visi.Norejau paklausti, kokie buna pirmi simptomai opinio kolito. Issityrus krauja suzinojau, kad mano hemoglobinas yra tragiskai zemas. Gydytojai pradejo ieskot priezasciu. Kadangi kraujavimo skrandyje nerado ir siaip viskas atrodo tvarkoje, tai nusprende padaryti kolonoskopija ir patikrinti ar viskas gerai su zarnynu. Ar kraujuojant is zarnyno matosi tas kraujas ar jis pasisalina su ismatomis nepastebimai? Siaip tai as puikiai jauciuosi, nieko man neskauda, energijos uztenka. Bijau darytis ta tyrima. o juolab kazin ar jis reikalingas. Itariu kolonoskopija irgi turi pasekmiu. Prasau pasidalinkite patirtimi, ir atleiskite jei klausimai truputi ne i tema.
Atsakyti
QUOTE(adorita @ 2010 07 31, 11:45)
Sveiki visi.Norejau paklausti, kokie buna pirmi simptomai opinio kolito. Issityrus krauja suzinojau, kad mano hemoglobinas yra tragiskai zemas. Gydytojai pradejo ieskot priezasciu. Kadangi kraujavimo skrandyje nerado ir siaip viskas atrodo tvarkoje, tai nusprende padaryti kolonoskopija ir patikrinti ar viskas gerai su zarnynu. Ar kraujuojant is zarnyno matosi tas kraujas ar jis pasisalina su ismatomis nepastebimai? Siaip tai as puikiai jauciuosi, nieko man neskauda, energijos uztenka. Bijau darytis ta tyrima. o juolab kazin ar jis reikalingas. Itariu kolonoskopija irgi turi pasekmiu. Prasau pasidalinkite patirtimi, ir atleiskite jei klausimai truputi ne i tema.

Labas 4u.gif
Gali būti pilvo skausmas, maudimas, putimas, viduriavimas. O gali ir nieko nebūti. Dėl kraujavimo - nebūtinai, man hemoglobinas krito labai, bet kraujo nesirodė, tik per kolonoskopiją ir pamatė. Taip pat gali būti polipas žarnyne, dėl jų man rodos irgi hemoglobinas krenta. Jeigu niekur kitur neranda hemoglobino žemėjimo priežasčių, kolonoskopija gal ir praverstų pasidaryti. Nors energijos ir yra bet hemoglobino kritimas nėra gerai. O koks dabar hemoglobinas?
Atsakyti
Buvo 60, bet gavau pora pakeliu kraujo i vena ir vitamino suleido, tai jau dabar 93
Atsakyti
QUOTE(adorita @ 2010 07 31, 14:33)
Buvo 60, bet gavau pora pakeliu kraujo i vena ir vitamino suleido, tai jau dabar 93

Man toks hemoglobinas buvo nukraujavus po paūmėjimo. Jeigu kiti tyrimai nerodo kodėl taip krinta, tai siūlyčiau darytis kolonoskopiją, jei ką, bus galima atmesti kolitą arba krono ligą. O jeigu ras - bus galima iškart pradėti gydymą.
Atsakyti