ynga linku stiprybės ir tikėjimo, jis irgi padeda truputuką. Man tik keista, kad po operacijos vis tiek reikia vaistų nuo OK, ar gydytojų nuomone tai norma ar čia kas nors su operacijomis dar nebaigta ar nepavyko?

Kartais pagalvodavau, kad jei jau prireiktų stiprių vaistų tai verčiau rinkčiausi operaciją, ir še tau

vis tiek pasirodo tie vaistai reikalingi
Colomba man gydymas iš dalies padeda, aš naudoju tik salofalką, jau keli mėnesiai šiek tiek padidintai 6-7 g dienai (iš jų 4 g klizmutė nakčiai). Kartą maždaug per metus atsiranda kraujo dėl nesusektų priežasčių, ir dar šiais metais pora kartų buvo dėl kitom ligom naudotų vaistų, bet praėjo paskui. Dabar skubumo į wc nebūna, bet vasaros pradžioj buvo, susirgau po to mazgine eritema ir episkleritu (galimos priežastys: OK, infekcija, pelėsis, įtariu kad visi 3 sudalyvavo), eritemą irgi primygtinai siūlė gydyti prednizolonu. Bet aš jį prastai toleruoju, anksčiau teko gerti ir blogiausia, kad tik iš pradžių jis padėjo, o po kiek laiko dar jį begeriant vėl atsinaujino kraujavimas. Tai nuo to laiko prednizoloną atsisakau vartoti, iškart daktaram pasakau. Na jei jie sakytų kad reikia ir viskas, tai tektų gerti, bet duoda laiko RCB numušti kitom priemonėm ir ilgainiui apsitvarko. Bijau tų stiprių vaistų, man atrodo kad jie labai išderina organizmą ir tada mažėja organizmo galimybės tvarkytis pačiam ir išlaikyti remisiją. Dietos nesilaikau, valgau viską, ko tik užsimanau, tai dar yra erdvės tobulėti. Dar tiesa probiotikus vartoju, ir galvoju mažom dozėm fermentų pagerti, jie man padeda su sąnariais (man atrodo ir nuo OK šiek tiek). Vasaros pabaigoj operavo kelį, tai kažkaip reikia stengtis padėti kitiems sąnariukams. Dabar lygtais išbridau iš paūmėjimų, tik neramu ar ilgam