Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas

QUOTE(Colomba @ 2010 12 07, 19:30)
skruzdeda dėl arbatėlių ar pan patarti nieko negaliu, nenaudojų jų. smile.gif
Dėl žarnyno tyrimo, turbūt kolonoskopija. Aš prašausi, kad suleistų nuo skausmo ko nors. Galima darytis ir su narkoze, bet reikėtų turbūt jau viską derinti su gydytoju pas kurį būtų atliekama procedūra.
Kolonoskopija darausi nemokamai. Arba su siuntimu, arba skiria mane gydantis gastroenterologas.

Va kaip cia yra. Vadinasi narakoze nebutina... Aisku. Dekui.
Seimos gydytojas tai man to tyrimo neskiria, tipo nemato reikalo. Tai realiai reiketu susimoket.
O gal kazkiek padetu zarnyno valymas? Gal jeigu like isvalytu paskutines kirmeles sakau. Lyg ir jeigu nera opu, tai turetu nepakenkt? Skaiciau jog gydytojai nerekomenduoja todel, kad isvalo gerasias bakterijas. Bet pas mane ju ten nelabai gal yra, nes pastoviai dizbakterioze. Gal jeigu issivalytu sakau pradetu geriau veikt zarnynas?
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2010 12 07, 20:10)
Va kaip cia yra. Vadinasi narakoze nebutina... Aisku. Dekui.
Seimos gydytojas tai man to tyrimo neskiria, tipo nemato reikalo. Tai realiai reiketu susimoket.
O gal kazkiek padetu zarnyno valymas? Gal jeigu like isvalytu paskutines kirmeles sakau. Lyg ir jeigu nera opu, tai turetu nepakenkt? Skaiciau jog gydytojai nerekomenduoja todel, kad isvalo gerasias bakterijas. Bet pas mane ju ten nelabai gal yra, nes pastoviai dizbakterioze. Gal jeigu issivalytu sakau pradetu geriau veikt zarnynas?

Gydytojai nerekomenduoja žarnyno valymo, kadangi išvalytų ir likusias gerasias bakterijas, žarnynui būtų dar sunkiau veikti. Net ir nesant opų tai žarnyno dirginimas, o jeigu yra opų, nežinau net koks rezultatas būtų.
O su gastroenterologu konsultavotes? Čia jau būtų labiau jų darbo sritis smile.gif Galbūt pavyktų gauti siuntimą pas gastroenterologą, o pasikalbėjus su juo, šis skirtų kolonoskopiją ar dar kokius tyrimus?
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2010 12 07, 21:02)
Gydytojai nerekomenduoja žarnyno valymo, kadangi išvalytų ir likusias gerasias bakterijas, žarnynui būtų dar sunkiau veikti. Net ir nesant opų tai žarnyno dirginimas, o jeigu yra opų, nežinau net koks rezultatas būtų.
O su gastroenterologu konsultavotes? Čia jau būtų labiau jų darbo sritis smile.gif Galbūt pavyktų gauti siuntimą pas gastroenterologą, o pasikalbėjus su juo, šis skirtų kolonoskopiją ar dar kokius tyrimus?

As gal ir nevalyciau, bet vis dar bijau, kad nebutu kirmeliu like. Sako vaistai negarantuoja, kad jos visos nusibaigia. O tyrimai ne visada parodo. As manau, kad visus uzdegimus ir sukele butent kirminai. O mano atveju neparode koprologinis tyrimas. Konsultavaus su gastro. Padare zemutines zarnyno dalies tyrima (ka gali paziuret su paprasta klizmute, biopsija, bet nieko blogo nerado, sako nerodo uzdegimo. Tai ir paminejo, jog reiketu daryt pilna tyrima jeigu simtomai isliks.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2010 12 08, 16:29)
As gal ir nevalyciau, bet vis dar bijau, kad nebutu kirmeliu like. Sako vaistai negarantuoja, kad jos visos nusibaigia. O tyrimai ne visada parodo. As manau, kad visus uzdegimus ir sukele butent kirminai. O mano atveju neparode koprologinis tyrimas. Konsultavaus su gastro. Padare zemutines zarnyno dalies tyrima (ka gali paziuret su paprasta klizmute, biopsija, bet nieko blogo nerado, sako nerodo uzdegimo. Tai ir paminejo, jog reiketu daryt pilna tyrima jeigu simtomai isliks.

O žarnyno valymas garantuoja, kad tikrai visos bus išnaikintos? Aš visgi bijočiau sutrikdyti žarnyno veiklą. Nežinau kaip kitoms, bet man žarnyno valymas vaistais prieš kolonoskopiją kuriam laikui veiklą sutrikdo, o jeigu tokį valymą atlikinėti, tai turbūt vėl gastroneterologiniame kalėdas sutikinėčiau biggrin.gif
Jei simptomai liko, gal prašykitės kolonoskopijos... Man irgi storajama žarnyne gražu buvo, o plonasis opėtas buvo. Čia aišku man buvo, negaliu teigti, kad Jums kažkas negerai, bet jeigu neramu, galbūt reikėtų išsitirti, ypač jei likę simptomai. g.gif

Ynga tikiuosi, kad viskas bus gerai be infliksimabo smile.gif O kažką naudoji dabar ar nieko? smile.gif

Aš su peršalimu kankinuosi, skyrė Prospan, oi skrandžiui kaip nepatiko... Teko nutraukti. Neįsivaizduoju ką dar išbandyti, Brontex su Gerymyrtol jau bandžiau, dar kompresus deduosi, gal gi padės, nes antibiotikų negaliu visiškai naudoti doh.gif
Atsakyti
Sveiki,
na man tai isvis keista del tu kirmeliu. Man kaip tik sake, kad vienas is spejimu del ko atsiranda tas kolitas - pernelyg didelis sterilumas ir kirmeliu nebuvimas. Na, chirurgas taip sake. O valyti zarnyno nepatarciau, juk tikrai net kazkur skaiciau, kad draudziama atlikti zarnyno valyma prie opinio kolito. Garantuoju kad skaiciau, galima butu paieskoti google. Taigi nepasitikeciau tikrai jeigu daktaras siulo ta daryti ir siulyciau pasikonsultuoti su dar vienu.
Na va( http://www.naturalim...o-valymas.html:

"Žarnyno negalima valyti, esant nėštumui, ūmaus hemorojaus atveju, žarnyno divertikuliozei, kraujavimui, opiniam kolitui, onkologiniam susirgimui".

Cia jau daug kartu rasiau, bet kolonoskopija kiek man kartu atlikinedavo niekad neleisdavo jokiu vaistu, bet man ir neskaudedavo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smalsianosė: 09 gruodžio 2010 - 08:27
Man nera opu. Buvo zymus pagerejimas kai persirgau rotavirusu. Matyt siek tiek prasivale. Tai ir tuomet sove i galva mintis apie zarnyno valyma. Bet vis nesiryztu, nors karteli pabandyt knieti. jeigu labai suerzintu, tai daugiau ir nedaryciau.
O tai, kad opos atsiranda del per dideles svaros ir kirmeliu nebuvimo visiska nesamone. Juk kirmeles visu pirma pazeidzia zarnyna fiziskai, nes turi kazkaip prisitvirtinti prie jo kad neiskristu. Nebekalbant apie tai kad isskiria toksinus, erzina zarnyna judedamos, o kur dar lervos, kurios islenda pro zarnyna kaurai. Oi baisu net pagalvot kokios slykstynes gali tupet pilve.
Mano organizmas visiskai buvo isejes is rikiuotes del tu kirminu. Man siaip idomu is kur sios visuotines svaros laikais sugebejau ju pasigaut. Tikriausiai visgi tai nebera visuotiniai svaros laikai. Neturiu nei darzo ir rankas plaunu po kiekvieno krustelejimo: parejus is lauko, po tuoleto. Pakeitus vaikui pampersa...
Tenka tik speliot, bet didziausia tikimybe, kad is juros. Ne paslaptis kad daug nevalyto vandens is kanalizaciju patenka i musu vandenis: upes, ezerus, o is ten i jura. O zmoniu tankumas dabar didelis. Jau nebekalbant kad nemazai vaiku ir tiesiai juron pakakoja.
Ne i tema, beje kai gyveni, supranti situacijos tragiskuma, musu jura yra visiskame pavojuje. Po 20 metu manau ji bus dvokianti srutu duobe.
Atsakyti
LABUKAS VISOMS SENOKAI IR AS BUVAU UZSUKUSI smile.gif
PAGALIAU SULAUKIAU SUSITIKIMO SU GASTRO, LABAI STEBEJOSI,KAD MAN PO TO KA MATE GYDYTOJAI KOLONOSKOPIJOS METU,PADEJO ANTIBIOTIKAI IR NEDIDELIS KURSAS PREDNIZOLONO,SAKE NET NEITIKETINA smile.gif
SIUO METU JAUCIUOSI GERAI,BE JOKIU VAISTU,BET JIS VISTIEK KALBA APIE NEDIDELE OPERACIJA,NES SKAITO,KAD GERIAU PADARYTI PLANINE LAPOROSKOPIJOS BUDU,NEGU SKUBIA unsure.gif TIK NESUPRANTU KODEL JIS MANO,KAD MAN JOS GALI PRIREIKTI g.gif O MAN TAIP NESINORI,TUOLABIAU,KAD JAUCIUOSI TIKRAI NEBLOGAI biggrin.gif
SIANDIEN PADARE MAGNETINIO REZONANSO TYRIMA,SAKE JIS LABAI AISKIAI VISKA PARODYS IR PO TO GALUTINAI NUSPRES KA DARYTI unsure.gif
PO POROS SAVAICIU VISKAS PAAISKES ax.gif TIKIUOSI,KAD VISKAS BUS GERAI IR UZTEKS TIK VAISTU smile.gif
Atsakyti
Laba diena, teko ir man paskaitineti Jusu temuke. Tokia problemyte kaip opinis kolitas turi mano mama ir taip jau daug metu. Viskas buvo gan neblogai tik siemet nuo vasaros prasidejo stiprus paumejimas kuris iki siol niekaip nepraina. Prase manes paieskoti ko negalima valgyti sergant cia liga. Bet as taip nieko konkretaus ir nerandu. Gal galetumet padeti? Sunku ziureti kaip zmogui negerai, o tu nieko negali padeti....
Atsakyti
QUOTE(Mama_aura @ 2010 12 10, 20:49)
Laba diena, teko ir man paskaitineti Jusu temuke. Tokia problemyte kaip opinis kolitas turi mano mama ir taip jau daug metu. Viskas buvo gan neblogai tik siemet nuo vasaros prasidejo stiprus paumejimas kuris iki siol niekaip nepraina. Prase manes paieskoti ko negalima valgyti sergant cia liga. Bet as taip nieko konkretaus ir nerandu. Gal galetumet padeti? Sunku ziureti kaip zmogui negerai, o tu nieko negali padeti....

Paūmėjimo metu geriau vengti keptų, aštrių, riebių patiekalų. Taip pat jeigu yra laktozės netoleravimas, geriau jokio pieno. O jinai vaistus vartoja? Nes man maistas didelės įtakos nedaro, daugiau stresas, peršalimai visokie g.gif
Atsakyti
Kai buvo uzdegimas ir po jo man tai maistas ziauriai didele itaka darydavo. Kepto netoleravo, taciau kaip jau sakiau radau, jog galima kepti ant kokosu aliejaus. Tada viskas puiku jeigu nera problemu su kepenimis ir tulzies pusle, nes kepenys netoleruoja visu riebalu, tame tarpe ir kokosu aliejaus ar zuvies tauku.
Bet as tikiu, kad man labai zmarkiai pagerejo tik nuo zelmenu sulciu. Todel visoms kurios kencia nuo zarnyno primygtinai smile.gif rekomenduoju. Zelmenu sultys manau tiktu ir su opiniu, nes zelmenys smarkiai skatina lasteliu atsinaujinima, vadinasi ir zaizdos turetu sugyti greiciau. Bet sako netinka jeigu yra vezys, nes skatina taipogi ir veziniu dauginimasi, taciau nezinau, ar taip yra is tiesu, ar cia issigalvojimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 11 gruodžio 2010 - 15:18
Na maistą kiekvienam asmeniškai reikia prisiderinti, daugumai pvz. pienas netinka, o man jis visada tiko smile.gif O nuo jogurto kažodėl nebūdavo man gerai. Net nuo to paties plačiai reklamuojamo Actimelio. Ir žalios daržovės nelabai man būdavo. Ir šiaip labiausiai netiko turbūt miltiniai visokie patiekalai - parduotuvėje pirkti sausainiai, skruzdėlynas.

Taigi, dėl želmenų sulčių rašoma, kad kategoriškai vėžiu sergantiems negalima, nes jose yra medžiagų, skatinančių onkologinę ligą atsinaujinti. Tai teigia Vilniaus universiteto Onkologijos instituto fitoterapeutas Juozas Ruolia .
Atsakyti
jogurtas tai man irgi netiko, bet kefyras ir pienas nieko blogo nedare. Bet pats baisiausias dalykas budavo jeigu kazkokiu budu susimaisydavo raugintas pienas su neraugintu. Tarkime isgeri pieno ir suvalgai varskes. Arba koks nors kefyras ir pienas. Beje grudeta varske kaip suprantu yra rauginto su neraugintu pienu derinys. O as nezinodama suvalgiau antra diena po uzdegimo, tai tada jau buvo siaubingai blogai, temperatura ir pan.
Aaa, vadinasi del zelmenu sulciu ne pletkai. Nu bet vezio neturintiems, tai veikia stebuklingai. Nezinau kaip svieziai spaustos, gal dar geriau butu, bet as geriau miltelius ir tai pajauciau nerealu pagerejima.
Pas jumis yra disbakterioze? Geriant zarnyno bakterijas? As tai geriau, bet man tai jos pastebimos itakos nedaro. Gal delto, kad is tiesu reikia jas saltai laikyt ir transportuot, o kai vaistinese to nedaroma, tai jos nebeveiksmingos. Pas mano abudu vaikus su zarnynu bedos, bet irgi tos bakterijos nelabai padeda. Gal yra kokios labiau veiksmingos? isbandziau tai daug, kurios vaistinese: linex, bifoval, bifolac, gefilus, enterol, coral probiotic bet neisskirciau nei vienos.
Labai idomu su tuo jogurtu namie darytu. Ar jis galetu padet del disbakteriozes?
Atsakyti