QUOTE(Colomba @ 2009 05 03, 18:26)
Tikrai? Tada ir aš sau galvos nesuksiu

Šiaip labai smagu žinoti, kad gerai jautiesi
siandien kaip tik pas gydytoja buvau ir pasitikslinau, tai sake, kad buna tik arba tas arba tas, bet krono liga labai sunkiai nustatoma ir kartais sumaisoma su OK, jei tai lengvesne krono ligos forma, kartais diagnozuojamas OK, bet pablogejimu atveju vistiek islenda kokie nors krono ligos simtomai
Papildyta:
QUOTE(LaiLa25 @ 2009 05 06, 11:30)
labuka,
na taip, ne nuo inflaksimabo cia tie sanariai parejo....zinau kad prednizolonas cia pasistenge......nu bet kaip skauda paskutiniu metu.....siaubas.....nzn ka daryti, tiesiog jau net pirstus skauda.....apie kojas nekalbu......
o ka jusdarot?
kad zinokit ne vaistai cia kalti...del sanariu kalta tik musu pati liga...cia vienas is dazniausiai pasitaikanciu salutiniu poveikiu...turbut kiekviena esame pajutusios sanariu skausma, nepaisant kokius vaistus naudojam..man visi pirstai iskrype nuo sanariu tinimo..
Papildyta:
QUOTE(Colomba @ 2009 05 06, 12:51)
Krono liga- tai lėtinė uždegiminė virškinamojo trakto liga, kuria serga vaikai ir suaugusieji. Požymiai yra pilvo skausmai, viduriavimas, svorio kritimas ir karščiavimas man rodos. Nors būna ir ne visai specifinių požymių, man iki diagnozavimo skaudėdavo sąnarius kartais. Operuoti reikia, jei didelis pažeidimas būna. Jei kur suklydau, tai esu tikra, kad kitos forumo narės mane pataisys
retai kada operuoja esant krono ligai, nes zaizdos gali atsirasti bet kurioje virskinamojo trakto dalyje, pradedant nuo burnos...visko gi neisoperuosi

dazniau operuoja sergancius opiniu kolitu, kai vaistai nepadeda...pasalinama tik storoji zarna, kur ir darosi zaizdos, kitur NESIDARO