Aš sergu jau 6 metai. Kai diagnozavo liga, man buvo 14. Tik sakė, kad liga įsisenėjusi buvo, tiesiog nebuvo ryškių simptomų. Aš spėju, kad viskas prasidėjo kažkur 2000-siais. O tu jau kiek laiko sergi?

Aciu visoms uz sveikinimus ir palaikyma
jums taip pat linkiu labai norincioms leliaus pastoti, ir sekmingai isnesioti 
Na o as kolitu susirgau iskart po gimdymo, tik manes niekas neziurejo, ir tik tada kai man pasidare labai blogai, po 3 metu, ligoninej istyre OK.
Taip iseitu kad sergu jau 8 metus, bet nuo tyrimo 5 metus

Na o as kolitu susirgau iskart po gimdymo, tik manes niekas neziurejo, ir tik tada kai man pasidare labai blogai, po 3 metu, ligoninej istyre OK.

man irgi nustate pries 6metus, 20-ties buvau...bet man atrodo, kad susirgau daug anksciau, nes nuo kokios 16m tindavo pirstu sanariai, o 17- os buvo abieju akiu uzdegimai..tai jau kazkokia pradzia ir buvo...pas gydytoja kreipiausi kai kraujas is zarnyno upeliu tekejo...
tai iskarto ir nustate, o per tuos 6m gal tik pora metu, po labai sunkaus paumejimo, kai pakeite vaistus i imurana, buvo remisija, be kraujo..

O aš 2 savaites ligoninėje gulėjau kol nustatė. Nes man buvo tik guzeliai ant kojų, aukšta temepratūra, kurios neįmanoma numušti, mažas apetitas ir baisūs kraujo tyrimai.
Padarė iš pradžių visus tuos standartinius tyrimus - nieko. Įtarė, kad kažkas negerai su žarnynu, bet tyrimai normalūs, jokio viduriavimo ar kraujo. Tyrimai rodo tik uždegimą. Bandė gydyt - vėl nieko. Na, tada paminėjo, kad gal Krono liga, bet kad jokio kraujo, viduriavimo taip ir nebuvo, po to atėjo paskutiniai kraujo tyrimai. ir išgirdau kaip gydytoja sako mamai, kad arba Krono liga arba leukemija. Padarė kaulų čiulpų biopsija -viskas gerai. Tada gal po poros dienų perkėlė į intensyvią terapiją, kolonoskopija ir gydymas. Šiaip visą laiką personalas ir gydytojai buvo pasaka

labukas,
man buvo 24 metai kai susirgau tai buvo 2004m, tai jau 5 metai kaip sergu, per ta laika gal metus laiko pacioje pradzioje buvo remisija, o po to kai prasidejo, tai praktiskai pertraukos tik po men ar du budavo, va dabar jau nuo gruodzio men viskas gerai jokio kraujo ir viduriavimo. o nustate man is kart, svedijoj, nes jau buvau taip nusividuriavus kad vos ant koju stovejau. grizau i LT ir vel visus tyrimus dare is naujo nes is uzsinio jie nieko nesuprato kas ten parasyta.
bet ir cia jie patvirtino ta pati.
geriau viska arkliskom dozem, ir dabar kai leidzia inflaksimaba man remisija, tikiuosi kad ir toliau taip bus.
man buvo 24 metai kai susirgau tai buvo 2004m, tai jau 5 metai kaip sergu, per ta laika gal metus laiko pacioje pradzioje buvo remisija, o po to kai prasidejo, tai praktiskai pertraukos tik po men ar du budavo, va dabar jau nuo gruodzio men viskas gerai jokio kraujo ir viduriavimo. o nustate man is kart, svedijoj, nes jau buvau taip nusividuriavus kad vos ant koju stovejau. grizau i LT ir vel visus tyrimus dare is naujo nes is uzsinio jie nieko nesuprato kas ten parasyta.
bet ir cia jie patvirtino ta pati.
geriau viska arkliskom dozem, ir dabar kai leidzia inflaksimaba man remisija, tikiuosi kad ir toliau taip bus.
tikiuosi, paūmėjimai aprimę ir visos bei visi galite džiaugtis pavasarėjančiu oru
gal galite pasidalinti patirtimi, kokioms būklėms esant jums paskiria imuraną, inflaksimabą ir kt. vaistus, apart mesalazino. ir beje, ar tikrai ir mesalaziną tada jums reikia vartoti? nes vartoju tik mesalaziną ir vis susimastau, ar ilgai vien su juo galima tempti...

QUOTE(Angle @ 2009 05 10, 00:19)
tikiuosi, paūmėjimai aprimę ir visos bei visi galite džiaugtis pavasarėjančiu oru
gal galite pasidalinti patirtimi, kokioms būklėms esant jums paskiria imuraną, inflaksimabą ir kt. vaistus, apart mesalazino. ir beje, ar tikrai ir mesalaziną tada jums reikia vartoti? nes vartoju tik mesalaziną ir vis susimastau, ar ilgai vien su juo galima tempti... 

Aš geriu tik imuraną, kad palaikyčiau remisiją, nieko papildomai. Po paskutinio paūmėjimo geriu maksimalią dozę. Kol buvo paūmėjimas, dar geriau mesalaziną, labai padėjo

jei su naudojamais vaistais nepasiekdavau remisijos arba stipriai pablogedavo tai vaistus man pakeisdavo...isbandziau turbut visus imanomus
labai smagu, kad visos gerai jauciates
jei as buciau anksciau susigriebus, paskaitinejus tokius forumus, kuriuose manau tikrai galima rasti naudingu patarimu, ir netaip aplaidziai ziurejus i maista, bei nebuciau kaip nenormali po pora valandu kasdien praleidus sporto klube...gal ir man butu kitaip pasibaige

QUOTE(ynga @ 2009 05 10, 09:27)
jei su naudojamais vaistais nepasiekdavau remisijos arba stipriai pablogedavo tai vaistus man pakeisdavo...isbandziau turbut visus imanomus
jei as buciau anksciau susigriebus, paskaitinejus tokius forumus, kuriuose manau tikrai galima rasti naudingu patarimu, ir netaip aplaidziai ziurejus i maista, bei nebuciau kaip nenormali po pora valandu kasdien praleidus sporto klube...gal ir man butu kitaip pasibaige 

Dėl sporto ir aš turiu bėdų - bent kiek aktyviau pasimankštinti negaliu, apie sporto klubą net nekalbu.

man irgi taip... o pavasari tikrai paumeja skrandzio ligos ... eisiu tirtis skrandi nes irgi nesamones kazkokios po pavalgymo ... pykina rytais . o tau skauda skrandi ? o su krono ar kolito liga pilvo skausmai buna ?
Pilvo skausmai būna, bet man tik paūmėjimo metu dažniausiai skausmai atsiranda. Mane irgi rytais pykina ir skauda skrandį, kiek mažiau kitu dienos metu, bet vis tiek bet ko suvalgius nesijaučiu gerai. Tai ryt eisiu pas gydytoją, gal ką paskirs, nes man anksčiau problemos su kasa buvo.
Man paprastai pilvo visai neskaudedavo, nebent stipriu paumejimu metu, tada jau ziauriai spazmuodavo
o kokio maisto esate visiskai atsisake ir kokio privengiate? nors mano gydytojas sakydavo, kad remisijos metu galiu valgyti viska isskyrus ta, ka ir sveikam nepatartina...tai as ir valgydavau...viska...

o kokio maisto esate visiskai atsisake ir kokio privengiate? nors mano gydytojas sakydavo, kad remisijos metu galiu valgyti viska isskyrus ta, ka ir sveikam nepatartina...tai as ir valgydavau...viska...