Įkraunama...
Įkraunama...

Svogūninės gėlės vazonuose

QUOTE(benomama @ 2009 10 08, 13:51)
Mane taip pat domina jacintu sodinimo ir laikymo budas, nes parduotuveje perkame tai svogunelis buna iki puses virs zemes, o sodinimo instr. parasyta, kad sodinti 10cm gylyje.
Pries kelis metus sodinau krokus, bet ne is svoguneliu, o daigus, tai isdygo , bet nezydejo ir mesidare krunumai , tai du metus palaukiau ir isroviau  smile.gif . Gavau nuo drauges dovanu jacintu ir kroku svoguneliu, tad prasau jau patyrusiu gelininkiu patarimu 4u.gif

10 cm kisi i zeme, jeigu svogunas ziemos lauke. Tuo tarpu i vazonus kiek maciau kisa iki puses. Na, bent jau trecdalis svoguno tai buna virs zemes.
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 10 08, 17:04)
10 cm kisi i zeme, jeigu svogunas ziemos lauke. Tuo tarpu i vazonus kiek maciau kisa iki puses. Na, bent jau trecdalis svoguno tai buna virs zemes.

zadu sodinti i vazonus, o kaip laikyti? Ar galiu kambaryje ant palanges ar balkone per ziema?
Atsakyti
Sveikos. Šį pavasarį turėjau hiecintų pasisodinus wub.gif

user posted image

Šaltai laikiau neilgai, bet vistiek pražydo thumbup.gif thumbup.gif O ir dabar jau pasisodinau hiecintų thumbup.gif tik laikysiu iki šalčių balkone ir bandysiu kalėdom pražydint wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ERUGĖ @ 2009 10 08, 13:58)
gali lakyti balkone,tik kad negautų šviesos,kol neįsišaknys mirksiukas.gif palaistyti reikia,retai,bet reikia,kad neišdžiūtų smile.gif kad maži vazonėliai,manau,nieko blogo.Palik ramybėje dabar juos kokiom trim savaitėm cool.gif

o kaip dėl laikymo balkone? ar jiems nekenkia minusinė temperatūra? nes jau šiandien buvo šalnos... o ir persodinau taip, kai truputis svogūno būtų virš žemės...
Atsakyti
Ir as pasodinau jacintus, kad svoguneliai trupuciuka islinde, tai lauksiu kada prazys.
Tik patikslinkit prasau, kad jau isbandete, visa procesa, nuo sodinimoiki zydejimo ir t.t.
Labai noriu sulaukti ziedu, kad nesusaltu wub.gif
O krokus tai 10cm gylyje pasodinau ir pasidejau zienai i balkono spinta. Ar gerai padariau ??? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo benomama: 10 spalio 2009 - 14:40
padėkit!!! mano balkonas nestiklintas, tai kiek laiko galiu laikyti neapsaugotus nuo šalčio vazonus? g.gif o kuo paskui saugoti? ir apskritai, kokį šaltį jie gali pakelti? kaip minėjau, iš po žemių kyšo svogūno nosytė ir noriu, kad pražystų Kalėdoms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tinuska87 @ 2009 10 12, 18:17)
padėkit!!! mano balkonas nestiklintas, tai kiek laiko galiu laikyti neapsaugotus nuo šalčio vazonus? g.gif  o kuo paskui saugoti? ir apskritai, kokį šaltį jie gali pakelti? kaip minėjau, iš po žemių kyšo svogūno nosytė ir noriu, kad pražystų Kalėdoms smile.gif

Kiek šalčio gali ištvert tai nežinau g.gif Bet dar galima ir šaldytuve laikyti mirksiukas.gif jei tik su vazonu tilps biggrin.gif aišku reiktų dėti į apatinė lentyną kur daržovės laikomos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aure111 @ 2009 10 12, 21:22)
Kiek šalčio gali ištvert tai nežinau  g.gif Bet dar galima ir šaldytuve laikyti  mirksiukas.gif  jei tik su vazonu tilps  biggrin.gif aišku reiktų dėti į apatinė lentyną kur daržovės laikomos  ax.gif

žinau apie šaldytuvo būdą, bet deja susodinau į milžinišką vazona, kuris tikrai niekaip netilps schmoll.gif ech, reikėjo pašaldyti pačius svogūnėlius prieš sodinant, bet nežinojau, kad galima taip. Na taip ir būna, kai kurioj srity žalia esi blink.gif
Atsakyti
QUOTE(tinuska87 @ 2009 10 12, 21:45)
žinau apie šaldytuvo būdą, bet deja susodinau į milžinišką vazona, kuris tikrai niekaip netilps  schmoll.gif ech, reikėjo pašaldyti pačius svogūnėlius prieš sodinant, bet nežinojau, kad galima taip. Na taip ir būna, kai kurioj srity žalia esi  blink.gif

Tai gal tada bandykit dengt kažkuo g.gif agro plėvele keliais sluoksniais sulanktyta g.gif ir patį vazoną kiek įsukt, bet kolkas neperšiltai, nes didelių šalčių nėra. Jei bus jiem įsuktiem šilta tai pamatysit kad greitai lenda, tada reiktų apklotų sliuoksnį sunažint ax.gif (šiaip nežinau ar gerai galvoju, bet bent jau aš taip daryčiau blush2.gif ax.gif )
Atsakyti
Sveikutes, reikalinga pagalba smile.gif
mano Jacintai balkono spintoje laukia salnu, bet ilindau pasiziureti-tai saknys jau islindusios ir iskele svogunelius, bet tik 1 vazone (sodinau 4 vazonelius) g.gif sakau gal per smarkiai sutrombavau zeme, kad s iskele svogunelius g.gif dabar vel ikisau i zeme, paliejau ir nzn ar gerai cia taip ar ne???
Atsakyti
QUOTE(aure111 @ 2009 10 08, 19:19)
Sveikos. Šį pavasarį turėjau hiecintų pasisodinus  wub.gif

user posted image

Šaltai laikiau neilgai, bet vistiek pražydo  thumbup.gif  thumbup.gif  O ir dabar jau pasisodinau hiecintų  thumbup.gif  tik laikysiu iki šalčių balkone ir bandysiu kalėdom pražydint  wub.gif

wub.gif
Ir aš į tokio dyžio vazoną susodinus buvau, gal prieš pora mėnesių, ir nesulaukusi dygimo , šiandien juos išroviau pasižiūrėti kas darosi, maniau, kad gal netinkami svogūnėliai buvo, nes pirkau maximoj, bet mano dideliai nuostabai, radau baisulines šaknis bigsmile.gif Tai dabar turiu galvos skausmą... ką man daryti? Ar tiks jei įsodinsiu dabar negiliai, kad būtų išlindęs stiebelis, nors dar nelabai ten kas išlindę? Pirmą kartą nusipirkau ir su niekuo nepasitarus bandau išsiauginti, patarkit help.gif help.gif help.gif
Atsakyti
QUOTE(dzukiene @ 2009 10 25, 11:30)
wub.gif
Ir aš į tokio dyžio vazoną susodinus buvau, gal prieš pora mėnesių, ir nesulaukusi dygimo , šiandien juos išroviau pasižiūrėti kas darosi, maniau, kad gal netinkami svogūnėliai buvo, nes pirkau maximoj, bet mano dideliai nuostabai, radau baisulines šaknis  bigsmile.gif  Tai dabar turiu galvos skausmą... ką man daryti? Ar tiks jei įsodinsiu dabar negiliai, kad būtų išlindęs stiebelis, nors dar nelabai ten kas išlindę? Pirmą kartą nusipirkau ir su niekuo nepasitarus bandau išsiauginti, patarkit  help.gif  help.gif  help.gif

nežinau, ar mano patarimas bus vertingas, nes aš taip pat šiais metais pirmą katą juos auginu blush2.gif
bet aš įsodinčiau taip, gal dalis svogūnėlio būtų išlindę ir palikčiau iki norimo meto, kai jau parsinešti ketinsite smile.gif
Atsakyti