Įkraunama...
Įkraunama...

Svogūninės gėlės vazonuose

QUOTE(laguna @ 2007 01 27, 13:02)
Stai mano dziaugsmas.

Wau kaip faina... wub.gif aš ir pasisodinau narciziukų,bet dar neseniai,dar tik tik pradėję augt,labai tikiuos žiemos galui žiedukų ax.gif
Atsakyti
Rudeni sesuo parveze smulkiaziedziu narcizu is italijos ir sako kisk greiciau i zeme tai gal ant pavasario zydes. paklausiau, pasodinau i vazona ir palaikiau namie doh.gif tai po savaites isdygo 2-3cm lapukai taip susinervinau ir istrenkiau i balkona. ten prastovejo 3men., net per salcius namo nenesiau. pries kaledas parsinesiau ir per 2savaites suzydejo graziausiai, o dabar stovi jau nupjauti, nes lapai nulinko ir eme gelsti, o ka toliau su jais daryti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sigita: 28 sausio 2007 - 18:26
QUOTE(sigita @ 2007 01 28, 19:24)
Rudeni sesuo parveze smulkiaziedziu narcizu is italijos ir sako kisk greiciau i zeme tai gal ant pavasario zydes. paklausiau, pasodinau i vazona ir palaikiau namie  doh.gif  tai po savaites isdygo 2-3cm lapukai taip susinervinau ir istrenkiau i balkona. ten prastovejo 3men., net per salcius namo nenesiau. pries kaledas parsinesiau ir per 2savaites suzydejo graziausiai, o dabar stovi jau nupjauti, nes lapai nulinko ir eme gelsti, o ka toliau su jais daryti?

Nebelaistyk, tik trupuciuka, duok poilsio, bet laikyk siltai. Lapu galejai ir nepjauti, nes visos lapuose susikaupusios maisto medziagos sugryzta i svoguna. Ir taip visiems svoguniniams augalams. Netgi amariliui, jei lapai gelsta reikia maziau lieti ir duoti visai nudziuti. Kai matysi, kad lapai visai sudziuvo (bent lapu liekanos siuo atveju) liek minimaliai i menesi karta ir tai nestipriai. Tada anksti pavasari, tik atsilus zemei isnesk ir isodink su visom zemem lauke, suzaliuos, ta da pradek tresti, nebezydes arba labai silpni ziedeliai bus, tik jokiu budu nenupjauk lapu, o leisk patiems sudziuti. Kokius metus paaugink lauke, o tada vel galesi i vazona sodint 4u.gif
Atsakyti
Knifofija, aciu uz patarima mirksiukas.gif taip ir padarysiu. ziedu si pavasari jau nesitikiu, bet norisi svogunus issaugoti. Dar turiu hiacintus, kurie jau irgi nuzydejo- tai su jais lygiai taip pat daryti?

Atsakyti
mano rozinis hiacintas jau prazydo biggrin.gif biggrin.gif ir krokai po truputi skleidziasi biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2007 01 29, 07:28)
Knifofija, aciu uz patarima  mirksiukas.gif  taip ir padarysiu.  ziedu si pavasari jau nesitikiu, bet norisi svogunus issaugoti. Dar turiu hiacintus, kurie jau irgi nuzydejo- tai su jais lygiai taip pat daryti?

Tai tinka visiems svoguniniams augalams auginamiems vazonuose ax.gif Sekmes
Atsakyti
Įdesiu narciziuku nuotrauka

user posted image
Atsakyti

labai grazu wub.gif
Atsakyti
Sigita,čia pačios pražydinta?Labai gražu wub.gif Narcizai man patys pačiausi ax.gif
Atsakyti
Mano tulpytės tik išdygo. Man uošvienė sako, kad reikia pastatyti tamsiai, kad žiedas patystų ir būtų aukštesnis už lapus. Ar tai teisybė?

Pavydžiu jūsų žiedelių wub.gif Gal ir man kas pavyks.
Atsakyti
šaunuolės,tokių grožybių pasižiūrėjau 4u.gif o kaip ilgai žydi narcizai ant palangės?
Atsakyti
QUOTE(siaudukes @ 2007 01 31, 11:22)
šaunuolės,tokių grožybių pasižiūrėjau 4u.gif o kaip ilgai žydi narcizai ant palangės?

Manau cia pagal veisle, bent pas mane, vieni vos pora dienu zydejo, kitiems jau trecia diena ir net nesiruosia vysti. O gal ir ne pagal veisle, gal tik man taip pasitaike.
Papildyta:
QUOTE(sigita @ 2007 01 30, 11:29)
Įdesiu narciziuku nuotrauka

user posted image

labai grazus, tokie nematyti. O cia is vieno kotelio 5 ziedai ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laguna: 31 sausio 2007 - 12:56