Įkraunama...
Įkraunama...

Svogūninės gėlės vazonuose

QUOTE(Vaidaaa @ 2007 01 30, 23:32)
Mano tulpytės tik išdygo.  Man uošvienė sako, kad reikia pastatyti tamsiai, kad žiedas patystų ir būtų aukštesnis už lapus. Ar tai teisybė?

Pavydžiu jūsų žiedelių  wub.gif Gal ir man kas pavyks.

Tik nestatyk i tamsa, nustyps visas augalas. Bus labai liaunas stiebas ir ziedas spalva praras bus blyskus. Visada pirmiausiai islenda lapai, o 4u.gif ziedas ji aplenkia veliau. Dar nemaciau tulpes, kad ziedas pirmiau uz lapus isdygtu. Taip daro jau nuskintoms tulpems. Jas nuskina zemas, suvynioja i p[olitelena ir palaiko 2-3 dienas tamsiai tada ziedas paauga, bet pasodintoms tulpems tai visai netinka. Matyt tavo uosviene kazkur girdejo, bet nelabai suprato.
Atsakyti
QUOTE(laguna @ 2007 01 31, 14:57)
Manau cia pagal veisle, bent pas mane, vieni vos pora dienu zydejo, kitiems jau trecia diena ir net nesiruosia vysti. O gal ir ne pagal veisle, gal tik man taip pasitaike.

2-3 dienas??? blink.gif O as maniau jau bent savaite duoda pasigrozeti... blush2.gif Nu bet vistiek labai labai grazu.
Noreciau paklausti, kada reikia sodinti narcizus ir tulpes. Suprantu, kad dabar dar labai anksti, bet nenoriu veliau paveluot rolleyes.gif
Taip pat noriu paklaust, ar perkant svogunelius originaliose pakuotese (ne is mociuciu turguje) ir sodinant i vazonelius reikia juos mirkyti kalio permanganato tirpale? Dar siame puslapyje perskaiciau, kad tulpes gerai uzkasti smeliu, o tik po to zemem... Gal zinote kaip tai igyvendinama vazoneliuose? Koks smelis butu tinkamas? Kur tokio isigyti?
Ir dar jeigu galite, papasakokite kas nors dar apie ta sodinima keliais sluoksniais. Man nerode paveikslelio blush2.gif
Dekui, tikiuosi sia ziema prisideti prie Jusu 4u.gif
Atsakyti
Efiu, pagaliau radau temą smile.gif

Štai koks reikalas, kaip jau greit metas sodinti pavasarines svogūnines gėles. Na aš vis eksperimentuoju ir iš balkono daržą padarau. Taigi įsigijau Krokų ir Jacintų svogūnėlių. Ant pakelių parodyta kad galima auginti ir vazonėliuose. Na taip auginau irisus ir net visas vienas pražydo smile.gif

Didžiausias klausimas man - ar išgyvens balkone (nestiklintam) vazone svogūnai ir irisų daigai žiemą? g.gif Na aš kaip ir neturiu tikslo tempti jų namo, kad žydėtų, nes katinas nugrauš apsidžiaugęs. Bet gal kokį vieną ir partysčiau... kai va jūsų paskaičiau.

skaičiau internete tik rojaus soduose straipsnius, bet ten tiek apie jacintus, tiek apie krokus mini kad galima ir vazonėliuose bet kur ir kokioj temperatūroj ar kaip saugot nuo šalčių nerašo.

Beje prisižiūrėjau fantastiškų jūsų nuotraukų, neitikėtina, nuotraukoja žiema už lango o štai tau tulpės, narcizai wub.gif
Atsakyti
Valioo, as turi toki pat klausimuka- sukisau pavasariniu gelyciu i kokosinius vazonelius, per didesnius salcius planuoju sudeti i siukslinius maisus, kad nenusaltu g.gif i vidu nesti nesiruosiu, noriu kad suzydetu balkone, gal kuri turit tokios patirties, ar prazydo gelytes pavasari ?? rolleyes.gif
Atsakyti
Va ka radau si ryta bigsmile.gif taip svajojau kad prazystu kaledoms wub.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(lapute33 @ 2008 12 20, 09:34)
Va ka radau si ryta  bigsmile.gif  taip svajojau kad prazystu kaledoms  wub.gif
user posted image

esu pasisodinusi sita grozi, sudygo, pasirode lapeliai...dabar laukiu ziedu...

esu pasisodinusi ir jacintu, bet ziedynas tarp lapu, kazin ka darau ne taip... na jo toks neilgas kotelis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zivirute: 20 gruodžio 2008 - 11:04
QUOTE(zivirute @ 2008 12 20, 12:03)
esu pasisodinusi sita grozi, sudygo, pasirode lapeliai...dabar laukiu ziedu...

esu pasisodinusi ir jacintu, bet ziedynas tarp lapu, kazin ka darau ne taip... na jo toks neilgas kotelis...

Na mano hiacintai balkone laukia pavasario, pirma karta pasisodinau tai nezinau ko laukti ax.gif maciau tik kad daigelis islindes, tai dabar bijau kad nenusaltu per ziema doh.gif paklausk mergaiciu temoje apie hiacintus 4u.gif
Atsakyti
Na mano hiacintai nušalo, krokai irgi beveik visi, o tulpės lygtais ne kiek žinau, nes jas sodinau į didelė vazoną ir gilų. Laukiu kada pradės lyst smile.gif

Atsakyti
Sveiki. bandau atgaivinti temą smile.gif
nusipirkau krokų ir hiacintų svogūnėlių. vazonų, žemių ir esu pasiruosusi rugsėjo pabaigai, kada reiks sodinti.
Bet sodinsiu pirmą kartą, tai gal galite man atsakyti, ar man verta tikėtis kad pražys gėlytės jeigu pas mane kambary saulės praktiškai niekada nebūna? tik ryte pora valandų unsure.gif taip norėčiau kad pražystų...
Atsakyti
sveikos! 4u.gif labai prašau patarimo.... pasodinau hiacintų svogūnėlių į vazonėlius (šiandien) ir noriu pražydinti Kalėdoms smile.gif ar juos reiktų laikyti balkone, ar rūsyje, ar kambaryje? Ar reikia laistyti?blink.gif ir dar klausimėlis: ar labai blogai jei kai kurių vazonai maži? Beje, sodinau ikišdama visą svogūną po žeme, ne taip kaip parduotuvėse būna 1/3 virš žemės... Tai gal išvis reik persodinti? unsure.gif
Atsakyti
Mane taip pat domina jacintu sodinimo ir laikymo budas, nes parduotuveje perkame tai svogunelis buna iki puses virs zemes, o sodinimo instr. parasyta, kad sodinti 10cm gylyje.
Pries kelis metus sodinau krokus, bet ne is svoguneliu, o daigus, tai isdygo , bet nezydejo ir mesidare krunumai , tai du metus palaukiau ir isroviau smile.gif . Gavau nuo drauges dovanu jacintu ir kroku svoguneliu, tad prasau jau patyrusiu gelininkiu patarimu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo benomama: 08 spalio 2009 - 12:52
QUOTE(tinuska87 @ 2009 10 07, 19:35)
sveikos! 4u.gif labai prašau patarimo.... pasodinau hiacintų svogūnėlių į vazonėlius (šiandien) ir noriu pražydinti Kalėdoms smile.gif ar juos reiktų laikyti balkone, ar rūsyje, ar kambaryje? Ar reikia laistyti?blink.gif ir dar klausimėlis: ar labai blogai jei kai kurių vazonai maži? Beje, sodinau ikišdama visą svogūną po žeme, ne taip kaip parduotuvėse būna 1/3 virš žemės... Tai gal išvis reik persodinti?  unsure.gif

gali lakyti balkone,tik kad negautų šviesos,kol neįsišaknys mirksiukas.gif palaistyti reikia,retai,bet reikia,kad neišdžiūtų smile.gif kad maži vazonėliai,manau,nieko blogo.Palik ramybėje dabar juos kokiom trim savaitėm cool.gif

aš tai bandysiu šiemet hiacintus virš vandens ant stiklinės įšaknydint rolleyes.gif
Atsakyti