Įkraunama...
Įkraunama...

Svogūninės gėlės vazonuose

QUOTE(danuta26 @ 2010 03 15, 00:05)
Sveikos, smile.gif

gavau kovo 8tosios proga nuo vyro narcizų - taip apsidžiaugiau, man taip gražu  ir pavasariška, bet nežinau, gal per mažai laistau ar ką, nors atrodo kad normaliai, bet jie kažkaip pagelto, iškrito, nuvyto.. nežinau, ką daryt, gaila gėlyčių, jos tokios gražios.. o gal šviesos per mažai?? gal ką patartumėt? mirksiukas.gif

gal kaip tik perliejot g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fėja* @ 2010 03 15, 10:23)
gal kaip tik perliejot g.gif

hm, dabar jau nebelieju pusę savaitės, tai vis tiek nieko gero.. ech, matyt, nemoku augint sad.gif
Atsakyti
QUOTE(danuta26 @ 2010 03 15, 14:58)
hm, dabar jau nebelieju pusę savaitės, tai vis tiek nieko gero.. ech, matyt, nemoku augint sad.gif

Nenusiminkit labai, juk tos gėlė prekybos centruose primaitintos chemija ir gan greit nuvysta doh.gif doh.gif doh.gif dabar pasistenkit nesupūdyt svogūnų ir kitą pavasarį vėl galėsit džiaugtis žiedais 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Nežinau kas atsitiko, mano narcizai namuose ant palangės išdygo kelis cm ir jau antra savaitė jokio judesio, kaip juos išjudint g.gif
Atsakyti
Mano balkonas šiuo metu smile.gif Gyvenu pirmame aukšte, tai praeiviai tankiai langus nužiūrinėja biggrin.gif
Atsakyti
Kaip gražu wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Vaizdeliai iš vakar dienos ax.gif
Pirmoji tulpė wub.gif
user posted image

user posted image

user posted image

Paskutinis kroko žiedelis bigsmile.gif
user posted image
Papildyta:
Tulpė šiandien wub.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
Labikas,

net nepatogu po tokių grožių rodyti problematišką vaizdelį blush2.gif Bet privalau išsiaiškinti, ką darau ne taip, kol visai nenusibaigė mano narcizai.. Gavau šį vazonėlį su narcizais prieš metus. Žydėjo, gan greitai gelto ir nuvyto. Jie pasodinti smėlyje. Nukirpau iki svogunėlių ir padėjau į rūsį su visu vazonu. Prieš savaitę atsinešiau į kambarį sudygusius, bet svogūnėliai tokie apnykę, ne kieti kaip turėtų būti.. Kai kurie išvis minkšti - išroviau verysad.gif Ir smėlyje jie maždaug 1/4 svogūnėlio.
Patarkite, prašau, kaip juos reanimuoti/ persodinti/ prižiūrėti? g.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bambyze: 28 kovo 2010 - 10:01
Sveikos 4u.gif
Esu naujokė tiek supermamoj, tiek gėlininkystėje, bet labai domina šita sritis. Man reikia kitų metų balandžio pabaigai - gegužės pradžiai daug žydinčių gėlių. Norėčiau hiacintų, pakalnučių, lelijų, tulpių... Ar kas nors yra bandęs lelijas pražydinti vazonuose? Kokio gylio jie turėtų būti? Nuo ko išvis pradėti? Kur rasti pigiau kokybiškų svogūnėlių, kada sodinti ir kaip prižiūrėti? Kada susodinti, kada imti šaldyti, o kada - nešti šiltai, kad žiedelius išskleistų balandžio 30-ai dienai? blush2.gif Būsiu labai dėkinga už informaciją, matau, kad čia daug patyrusių nuostabių gėlių augintojų... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(bambyze @ 2010 03 28, 09:58)
Patarkite, prašau, kaip juos reanimuoti/ persodinti/ prižiūrėti?

Artodo kai kurie svogūneliai nelabai kaip g.gif Tiksliai nežinau, bet aš bandyčiau persodint. Jei jau bus su šaknim tai dėčiau į didesnį vazoną nukrapččius kažkie žemių nuo dabartinio vaizdelio ir užpilčiau naujom (visai paslėpt svogūno manau jau nereiktų, nes jau auga daigeliai g.gif ). Šiek tiek palaistyti karts nuo karto, tik neperlaistyti, nes supus!
Gal kas dar ką patars blush2.gif 4u.gif

QUOTE(Kotryna7 @ 2010 04 07, 13:32)
Man reikia kitų metų balandžio pabaigai - gegužės pradžiai daug žydinčių gėlių.

Gėlių svogūnėlių galit ieškoti prekybos centruose ar pas augintojus, pagal skelbimus, turguose ax.gif O va kad pražydint tiksliai tai datai, tai nežinau kai padaryt, nes dar nebandžiau. Tiesiog laukiu kol pražys ir viskas wub.gif thumbup.gif
Papildyta:
Parodysiu kaip mano balkoninis darželis vazone atrodo šiuo metu bigsmile.gif 4u.gif

user posted image

Antrus metus pražydinamas hiacintas smile.gif
user posted image

Mano antroji tulpė wub.gif thumbup.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Labai laukiu kada dar kelios tulpės išsiskleis ir narcizai wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
super kaip gražu ir gaivu wub.gif wub.gif