Įkraunama...
Įkraunama...

Pienligė (kandidomikozė)

Candida albicans ir candida tropicalis yra pavadinti mieliagrybiai, gyvenantys mūsų virškinamajame trakte ir gleivinėse. Mieliagrybių yra kiekviename iš mūsų. Mes gimėme su jais. Candida paprastai gyvena taikoje su kita mūsų žarnyno flora, acidophylus ir bifido bakterijomis. Šios bakterijos reguliuoja grybelio augimą, neleisdamos jam išbujoti. Pagrindinė grybelio funkcija yra naikinti pūvantį maistą, (kuris būna dėl blogo virškinimo, sąlygoto mažo skrandžio rūgšties kiekio), kol potencialiai pavojingos bakterijos nepradėjo daugintis ir kelti grėsmę mūsų sveikatai. Kai mes mirštame grybelis suardo mūsų kūną, panašiai, kaip grybelis supūdo nupjautą medį. Candida paprastai yra kontroliuojama gerųjų žarnyno bakterijų ir imuninės sistemos, bet esant tam tikroms sąlygoms, gali pradėti nekontroliuojamai augti, plėstis, kolonizuoti žarnyną. Esant tokiam procesui, grybelis gali pragraužti žarnos sieneles, pasklisti kraujagyslėmis ir infiltruotis į kitus audinius. Normaliai nepiktybinis grybelis gali virsti į agresyvų, destruktyvų patogeninį grybelį, kuris tampa priežastimi daugybės, atrodytų tarpusavyje nesusijusių, sveikatos problemų. Ši būklė/liga yra žinoma, kaip sisteminė kandidozė.

citata iš: http://www.homosanit...zes_nugalejimas
Atsakyti
mmmm g.gif as gavau toki lankstinuka apie pienlige, ten nebuvo nurodytas sis saltinis.. arba as kazko nesuprantu blink.gif
Atsakyti
Žarnyne veisiasi daug bakterijų, kurios nulemia bendrą organizmo būklę. Taip pat bakterijos į makštį gali patekti, neteisingai šluostantis užpakalį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rollick @ 2010 02 16, 13:55)
kazi kas gali but jei tik niezulys?  g.gif nei kvapo nei iskyru... su tais gyd. tai sunku rasti zmoniska... ir laiko reik.. gal kam buvo taip?


Na grybelis šiaip ir neturi specifinio kvapo, kiek kur esu skaičius. Taip jį ir atskiria pirmiausia nuo vaginozės, kuriai būdingas žuvies kvapas. O išskyros irgi labai individualu... Man tiesą sakant jos irgi nelabai pasikeitė, tai galima ir nepastebėti... Labiausiai tai niežulys ir vargina, bet esu įsitikinus, kad tai vis dar grybelis.
Šiaip gali būti ir išsausėjimas, disbakteriozė, tai gal pirma pavartok gerųjų bakterijų, gal padės.
Papildyta:
QUOTE(Ragana_ir_lietus @ 2010 02 19, 00:21)
Ir man beskaitant kilo toks klausimas,o kaip grybelis virksinamajame trakte susijes su grybeliu makstyje  ax.gif  ?As nesuprantu tos sistemos.Tai grybelis perbega ar kazkaip  biggrin.gif


Aš tai suprantu taip - kad jeigu tas grybelis yra išvešėjęs žarnyne, tai nebūtinai jis "perbėga" fiziškai, jis gali ir per kraują patekti, ir ne tik į makštį, bet ir į kitas gleivines... Todėl jeigu jis pasikartojantis, reiktų jau stengtis sunaikinti iš vidaus... Tik niekaip man neišeis tų dietų laikytis tokių griežtų ir dar šitiek laiko :-s Aišku praverstų ir plonesnis liemuo smile.gif Bet ką daryti kai nuvažiuoji kur pas uošvius ar į svečius ir užverčia tave cepelinais ir saldumynais? Tada visos dietos šuniui ant uodegos :-s
Atsakyti
Polygynax skirtas mišriai infekcijai gydyti. Jeigu yra tik grybelio simtomai, nereikėtų kišti ten dar ir antibiotiko, kuris yra Polygynax sudėtyje.

Dėl riebaus maisto. Hormonai gaminasi iš riebalų. O jų mes dažnai vengiame. Apie tulžį paminėjau todėl, kad dažna turime akmenis. Taigi riebalų valgymas duos ne vieną naudą - tai bus statybinė medžiaga hormonams ir skatins tekėti tulžį - nesiformuos akmenys.

Grybelis yra kiekvienoje iš mūsų, ir jei jis pradeda gadinti mūsų gyvenimą, vadinasi kažkas viduje negerai veikia, jei kūnas leidžia tokį dalyką. Todėl kartais ir ilgas Flukonazolio kursas negelbėja, nes mes nepašaliname priežasties.

Aš geriu kofermentą Q10, geriu MSM (papildas su siera) ir dar ieškosiu L-karnitino. Dar polivitaminus ir stengiuosi valgyti įvairų baltyminį maistą. Turiu atstatyti kažkokias fermentų sistemas. Jei pavyks, būtinai pasidalinsiu patirtimi čia.

Ar sunku laikytis dietos? Visai ne. Nors turiu šeimą. Jie stebi mano kvailiojimus ir patys po truputį pradeda valgyti ir košes ir virtus mėsos maltinukus.
Atsakyti
QUOTE(terteliene @ 2010 02 19, 14:08)
Aš tai suprantu taip - kad jeigu tas grybelis yra išvešėjęs žarnyne, tai nebūtinai jis "perbėga" fiziškai, jis gali ir per kraują patekti, ir ne tik į makštį, bet ir į kitas gleivines... Todėl jeigu jis pasikartojantis, reiktų jau stengtis sunaikinti iš vidaus... Tik niekaip man neišeis tų dietų laikytis tokių griežtų ir dar šitiek laiko :-s Aišku praverstų ir plonesnis liemuo smile.gif Bet ką daryti kai nuvažiuoji kur pas uošvius ar į svečius ir užverčia tave cepelinais ir saldumynais? Tada visos dietos šuniui ant uodegos :-s



as buvau jau patenkinta, kad baigesi mano kancios ir kazkaip po truputi uzleidau dietas, saldainukai riebaliukai visoki.... ir ka, daugiau priezasciu, kodel jis vel mane aplanke nerandu, griztu prie dietu ax.gif o kadangi pavasaris arteja ir dar papildomu kg is po ziemos kazkas prilipde prie pilvo, tai nebus sunku atsisakyti bloguju patiekalu smile.gif
Atsakyti
As kazkaip stengiuosi kuo sveikiau maitintis, virsvorio neturiu... bet grybas jauciu, kad atsinaujina (nesu tikra ar tai tikrai jis, nes negalejo tepinelio daryti), bet prirees tai ji turejau del to speju... kazkaip man keista ir nervas ima ko jis mane vis puola g.gif schmoll.gif
Atsakyti

Bilde,o gal tau pavyko rasti kazka is siu zoliu :KANADINĖ AUKSAŠAKNĖ, PAPRASTASIS RAUGERŠKIS, DYGLIALAPĖ MAHONIJA ,cia is to straipnsio ,kurio linka davei. Rytoj bandysiu vaziuoti i vaistazoliu vaistine ,gal rasiu .
As jau menesi kaip stengiausi valgyti tinkamai,tik nezinojau,kad negalima dar ir kvieciu.Nera labai sunku,tik kyla klausimas kartais,ka valgyti.Ir negi visai nevalgyti vaisiu . doh.gif Braskes galima,bet ziema studente neipirks biggrin.gif ,o papajos garantuotai bus cukruotos.
Polygynaxa,man gydytoja vis rasydavo blink.gif .dabar tai pas ja jau nebeeinu ( nu nesilankysi kas dvi savaites).ir nebezinau ka daryti.Nusipirkti kokiu zvakuciu ,ar paprasyti recepto tabletems,isnaikinti gryba ,o tada valgyt taip,kad jis neatsirastu g.gif .
Atsakyti
Visos nelaimės šioje srityje baigėsi metus KT 4u.gif Atsidžiaugt negaliu normaliu gyvenimu mirksiukas.gif
Atsakyti
Straipsnis homosanitus puslapyje verstas. Augalai yra šiaurės Amerikos, todėl nemanau, kad rasite ir kad apskritai jų verta ieškoti.

Dietos esmė yra tokia - neteikti kūnui cukraus ir lengvai skaidomų angliavandenių, maisto, turinčio krakmolo. Bet angliavandenių reikia. Ir visokių mikroelementų reikia, todėl yra rizika, kad prasidės kitos bėdos dėl jų trūkumo. Todėl ir košių reikia ir polivitaminų reikia.

Grybelį muša česnakas, propolis (bičių pikis). Virškinimą gerina įvairūs žoliniai papildai, jų vaistinėse juk begalė. Nereikia ieškoti kažko, ko čia nėra.

ESMĖ: grybelis taip išbujojęs tik todėl, kad kai kurių kūne yra jam labai palanki terpė. Va tą terpę reikia ir keisti. Tik labai sunku suvokti, kas yra ne taip ir ką daryti, kad būtų taip.

Grybo visiškai neišnaikinsite. Tai mūsų dalis. Kuo daugiau priešgrybelinių vaistų, tuo labiau stiprėja jo atsparumas, man pačiai Lomexin jau nebepadėjo. Todėl ir išsigandau, todėl ir pradėjau knisti giliau.

Homosanitus puslapyje yra straipsnis, leidžiantis šiek tiek suvokti viduje vykstančias reakcijas. Sudėtingas, dviejų dalių, bet pagal jį bandau atsirinkti man tinkančius papildus.

http://www.homosanit...a_prasideda_cia

Atsakyti
Bėda ta, kad mūsų medikai "gydo" ligos pasekmes, o ne priežastį. Todėl ir rezultatai tokie liūdni. Grybelis bujoja užrūgštintame organizme ir vaistai nuo grybelio to niekada neišgydysite. Reikia atstatyti rūgščių -šarmų pusiausvyrą organizme ir viskas savaime susitvarkys. Daug info rasite čia: http://sveikatossalt...ausvyra-18.html

Sveikatos visoms! 4u.gif
Atsakyti

gerai,as imu ta grybeli uz ragu.Sirdazoles vaistineje padare arbata nuo grybelio ,sumokejau 14lt ir uzteks kokiems dviems menesiams thumbup.gif .Kasdien valgysiu cesnaka,ir pries valgi gersiu ramuneliu arbata.Dar geriu vitaminus su probiotikais ir nevalgau saldumynu,duonos,kvieciu,bulviu ir pan.Reikia pripazinti,kad po poros dienu sito plano laikymosi,dingo baltos apnasos nuo liezuvio,kurios visa gyvenima buvo drinks_cheers.gif .
Tik beda,kad siuo metu grybas isbujojes ir as neturiu vaistu,pas gine pakliusiu tik dar kita savaite,kaip galvojat ar galiu prasyt papildomo talono blush2.gif ?
Atsakyti