Įkraunama...
Įkraunama...

Paauglių meilė

QUOTE(sveeksna @ 2009 12 30, 01:15)

Labai negražiai apie savo tėvus kalbi.. Taip nereikėtų daryti. Teisingai moterys sako - vaikinų dar bus, ne vienas ir ne du.. O tėvai visada liks tėvai.

Žodynas taip pat labai nebrandus. Gal visgi teisingai tėvai daro prilakydami tave? Gal mato, kad tu tikrai nesi subrendusi rimtai draugystei? Tau dabar, žinoma, kitaip atrodo, bet 15 dar labai mažai..

O pirma meilė žinoma gerai. Nueikit kartu į filmą, kavinę, diskoteką, renkit gražius pasimatymus mieste, tačiau juk nieko tokio jei nesustiksit savo namuose mirksiukas.gif

O kiek tavo draugui metų?
Atsakyti
QUOTE(Taistė @ 2009 12 31, 01:46)
Labai negražiai apie savo tėvus kalbi.. Taip nereikėtų daryti. Teisingai moterys sako - vaikinų dar bus, ne vienas ir ne du.. O tėvai visada liks tėvai.

Žodynas taip pat labai nebrandus. Gal visgi teisingai tėvai daro prilakydami tave? Gal mato, kad tu tikrai nesi subrendusi rimtai draugystei? Tau dabar, žinoma, kitaip atrodo, bet 15 dar labai mažai..

O pirma meilė žinoma gerai. Nueikit kartu į filmą, kavinę, diskoteką, renkit gražius pasimatymus mieste, tačiau juk nieko tokio jei nesustiksit savo namuose  mirksiukas.gif

O kiek tavo draugui metų?

nu nemanau kad mano zodynas labai jau cia nebrandus. beje ziureciau kaip pati kalbetumete kai galvoje butu 10000 minciu ir nezinotumet nuo ko pradet g.gif mane visada nervina pasakymas jog dar tikrai nedaug ir pan. lengva jum kalbet kai esat vyresnes ir ta laika pragyvenot. Jus manes nesuprasit jei pacios to nebusit isgyvenusios. Vaikinu nebebus ir nepkabinkit man makaronu. kiek daug poru isgyvena butent nuo 15 - 16 m. susipazinimo ir gyvena labai ilgai susituokia ir pan. taigi ir ce tas pats variantas tiesiog norejau pasisakyt savo situacija ir paprasyt kokio patarimo kaip gal tevam tiksliau teciui pasakyt apie vaikina dry.gif o ne klausytis moralizavimu apie atsieit bloga zargona ir nebranduma doh.gif huh.gif em, vaikinui? 17.
Papildyta:
QUOTE(pukepuke @ 2009 12 30, 23:49)
Paauglyste wub.gif Tevu nereik nekest, juos reik mylet, o vaikinu dar bus ir ne vienas, patikek mirksiukas.gif O tevai visada liks tei patys, jie tave pagimde, mylejo, rupinosi, augino, nori tau visa ko geriausio, o jei ka uzdraudzia, tai tik todel, kad myli tave, rupinasi tavimi, pergyvena. Nieko, tau tik 15, ateis laikas, tu ir pati ta suprasi, patikek 4u.gif

atleiskite,bet man jie uzdraudzia kone viska. nei isleidzia kur ilgiau nei ka. suprantu rupinasi. bet reiktu tureti ir proto. kaip kitaip jie igaus pasitykejima manim jei niekur neisleis?? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sveeksna @ 2009 12 31, 12:32)
Vaikinu nebebus ir nepkabinkit man makaronu. kiek daug poru isgyvena butent nuo 15 - 16 m. susipazinimo  ir gyvena labai ilgai susituokia ir pan. taigi ir ce tas pats variantas

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif oi negaliu, čia gi apsisiusiot iš juoko lotuliukas.gif lotuliukas.gif galima doh.gif .
sakai daug porų? atvirai tau sakau - nepažįstu tokios nei vienos biggrin.gif . vaikinui 17? tai jam žinok tik 1 dalykas galvoj - smileysex.gif . sory, kad turiu tave nuvilt, bet tokio amžiaus bernui yra tokios hormonų audros, kad jis nelabai ir pajėgus apie ką nors daugiau galvot biggrin.gif .
ir tikrai vaikinų ir meilių tu turėsi dar ne 1 ir ne 2 mirksiukas.gif . o jei tas vaikinas tikrai tau skirtasis ir tikrai nuoširdžiai visa savo siela tave myli - jam nebus sunku 3 m palaukt tiek kūniškų malonumų, tiek tėvų sutikimo. o draugaut ir nesivedžiot namo tikrai gali. ką daugiau nėra ką veikt, tik namie ant sofkelės sėdėt? galit išeit į parką pasivaikščiot pasiėmę arbatos termosiuką. galit eit į kiną, šokius, slidinėt, bėgiot krosus, lankyt chorą kartu, mėgėjų teatrą ir t.t. labiausiai porą vienija ir didiną artumą - bendri interesai ir bendra veikla, o ne glamžymasis ant sofkelės rolleyes.gif
Atsakyti
Ilgai skaičiau,tylėjau ir juokiausi, bet nebegaliu.
Mergaite, man pačiai 17 metų,tai gal nuskambėsiu irgi kaip sena boba, bet tu esi per naivi ir tikrai dar nesubrendusi. Tai puikiai matoma iš tavo postų ir ypač, kalbos manieros. Tų "meilių" bus dar ne viena,ir vis atrodys, kad ji pati tikriausia ir tyriausia... Galbūt tėvai ne be priežasties tai žiūri į tą tavo vaikiną,arba tu pati tiesiog sutirštini spalvas.
Raskit kompromisą galų gale ir apie tėvus taip nekalbėk. Jie tau gero nori ir mano manymu, labai teisingai daro.
Atsakyti
QUOTE(sveeksna @ 2009 12 31, 13:42)
nu nemanau kad mano zodynas labai jau cia nebrandus. beje ziureciau kaip pati kalbetumete kai galvoje butu 10000 minciu ir nezinotumet nuo ko pradet  g.gif  mane visada nervina pasakymas jog dar tikrai nedaug ir pan. lengva jum kalbet kai esat vyresnes ir ta laika pragyvenot. Jus manes nesuprasit jei pacios to nebusit isgyvenusios. Vaikinu nebebus ir nepkabinkit man makaronu. kiek daug poru isgyvena butent nuo 15 - 16 m. susipazinimo  ir gyvena labai ilgai susituokia ir pan. taigi ir ce tas pats variantas tiesiog norejau pasisakyt savo situacija ir paprasyt kokio patarimo kaip gal tevam tiksliau teciui pasakyt apie vaikina  dry.gif  o ne klausytis moralizavimu apie atsieit bloga zargona ir nebranduma  doh.gif  huh.gif  em, vaikinui? 17.
Papildyta:
atleiskite,bet man jie uzdraudzia kone viska. nei isleidzia kur ilgiau nei ka. suprantu rupinasi. bet reiktu tureti ir proto. kaip kitaip jie igaus pasitykejima manim jei niekur neisleis??  doh.gif

dekosi po to tevams, kad jie tau paauglysteje viska draude ir tavo busimas vyras dekos. Man 27 metai ir as labai dekinga savo tevams, kad jie man beveik absoliuciai viska draude, nes jei butu leide, tai ir nusivalkiojusi buciau, ir i narkotikus isisukus ir susituokus ir jau issiskyrus. Kai pagalvoju kokios minkstos smegeneles tada buvo, tai baisu darosi, na bet kiekvienas per tai praeiname, o savo vaikus auklesiu lygiai taip pat grieztai, kaip ir mane auklejo tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(zhmogeliukas @ 2009 12 31, 14:13)
Ilgai skaičiau,tylėjau ir juokiausi, bet nebegaliu.
Mergaite, man pačiai 17 metų,tai gal nuskambėsiu irgi kaip sena boba, bet tu esi per naivi ir tikrai dar nesubrendusi. Tai puikiai matoma iš tavo postų ir ypač, kalbos manieros. Tų "meilių" bus dar ne viena,ir vis atrodys, kad ji pati tikriausia ir tyriausia... Galbūt tėvai ne be priežasties tai žiūri į tą tavo vaikiną,arba tu pati tiesiog sutirštini spalvas.
Raskit kompromisą galų gale ir apie tėvus taip nekalbėk. Jie tau gero nori ir mano manymu, labai teisingai daro.

va cia auksiniai zodziai. As ir buvau gal 100 kartu isimylejusi, bet pacia tikriausia ir didziausia meile jauciu savo busimam vyrui. Ir kaip matote isteku ne 18 ir ne 20, taip yra todel, kad viska turi isjausti ir subresti tam ir niekur neskubeti, jei tavo, tai niekur neprapuls mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lineta* @ 2009 12 31, 13:18)
viska turi isjausti ir subresti tam ir niekur neskubeti, jei tavo, tai niekur neprapuls  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif auksiniai žodžiai
Atsakyti
QUOTE(sveeksna @ 2009 12 31, 13:42)
nu nemanau kad mano zodynas labai jau cia nebrandus. beje ziureciau kaip pati kalbetumete kai galvoje butu 10000 minciu ir nezinotumet nuo ko pradet  g.gif  mane visada nervina pasakymas jog dar tikrai nedaug ir pan. lengva jum kalbet kai esat vyresnes ir ta laika pragyvenot. Jus manes nesuprasit jei pacios to nebusit isgyvenusios. Vaikinu nebebus ir nepkabinkit man makaronu. kiek daug poru isgyvena butent nuo 15 - 16 m. susipazinimo  ir gyvena labai ilgai susituokia ir pan. taigi ir ce tas pats variantas tiesiog norejau pasisakyt savo situacija ir paprasyt kokio patarimo kaip gal tevam tiksliau teciui pasakyt apie vaikina  dry.gif  o ne klausytis moralizavimu apie atsieit bloga zargona ir nebranduma  doh.gif  huh.gif  em, vaikinui? 17.
Papildyta:
atleiskite,bet man jie uzdraudzia kone viska. nei isleidzia kur ilgiau nei ka. suprantu rupinasi. bet reiktu tureti ir proto. kaip kitaip jie igaus pasitykejima manim jei niekur neisleis??  doh.gif

Matai, tame ir esmė, kad mes tai išgyvenom ir labai gerai prisimenam. Užtat ir patariam taip, kaip patariam.

Aš irgi nepažįstu nei vienos mokyklinės poros, kuri iki šiolei būtų tempus. Ką jau.. net iki mokyklos baigimo dažniausiai neištempė..

O kalba yra svarbu. Juk mes taves nematom, todėl apie tave kaip žmogų sprendžiam būtent iš rašymo manieros. O tavoje ne tik žargonas, bet ir labai daug klaidu, o tai nesudaro brandžios asmenybės įspūdžio.
Atsakyti
Kadangi prasai patarimu, kaip pasakyti teciau apie vaikina, pasistengsiu patarti 4u.gif
Na visu pirma, tevai tavyje turi matyti pakankamai subrendusi ir atsakinga zmogu. Uzduotis nelengva, bet jei jusu melie su tuo vaikinu tokia stipri, pabandyti verta. Jei elgsis kaip maistaujanti paaugliuke, pasitikejimas neateis, zinok, jei matyciau kad mano dukra nesubrendus, maistaujanti, as jai ir viska drausciau, nes manyciau, kad tai yra vienintelis kelias ja apsaugoti nuo kvailu poilgiu unsure.gif
Tai, kas mano galva parodo, kad esi subrendus:
1. Su tevais kalbi ramiai, nuosirdziai, be isteriju, maisto.
2. Nebijai prisipazinti klydusi, nebijai atsiprasyti, jei buvai neteisi.
3. Stengiesi gerai mokytis, tai yra tavo prioritetas.

Jei manai, kad visi sie punktai tau tinka, bandyk nuosirdziai pasikelbeti pradzioje su mama, pasakyk, kad tau labai svarbu, kad jums su vaikinu nereiketu sleptis. Pasakyk, kaip myli tevus ir kaip tau nesinori su jais pyktis del sios situacijos... 4u.gif

Dabar is savo patirties: buvo ir pas mane tu meliu, bet su savo vyru susipazinau 21-iu, susituokem, kai man buvo 23. O paauglysteje man ir atrode kad jau cia tikrai tas VIENINTELIS, bet ne schmoll.gif Ta vieninteli zinok ir geriau sutikti kai esi vyresne, nes visai kiti vertinimo kriterijai yra, zvelgi i zmogu ne tik per meiles prizme, bet ir vertini ji kaip asmenybe. Turiu draugus, kurie susipazino kai merginai buvo 16, vaikinui 22, jie susituoke, bet dabar jau skiriasi. Nes paauglysteje atrode vienaip, o paskui aiskeja, kad esat visai skirtingi zmones. Gerai, jei nera vaiku, jei ju yra, viskas labai komplikuojasi.
Tavo amziuje man pirmoj vietoj buvo mokslai, tam skyraiu daugiausiai laiko, buvo ir berniuku, bet as pati buvau atsargi, jokiu smileysex.gif iki 18 metu schmoll.gif Tevai mate, kokia esu, tai labai ir nedraude man susitikineti su berniukais. Manau, uzsitarnavus buvau tuos leidimus is tevu puses savo elgesiu mirksiukas.gif O namo grizti turejau iki 22 val. nei minute veliau, tokios buvo pas mus taisykles smile.gif
Atsakyti
tokiem atvejam, kai viską iki 18 draudžia, o paskui viską leidžia tai griežtai nepritariu.. nes mano nuomone vadeles po truputį reikia atleidinėt (bet irgi ne per daug), kad paskui 18os neitų kaip nuo gradines nutrūkę (ypač, jei į kitą miestą išvažiuoja studijuot).

o dėl viso, kito..sveeksna, suprantu, kad tau atrodo, kad tavęs nesupranta ir panašiai..natūralu, tokia jau ta paauglystė. Dabar kvailai tai skamba, bet po keletos metų tokios tavo problemos pačiai atrodys juokingos. Merginos tau duoda tikrai gerų patarimų. Tu nori būti išklausyta savo tėvų, bet norint, kad tave išklausytų, reikia išmokti ir kitų nuomones pačiai priimti 4u.gif
Atsakyti
galiu pasakyti tik tiek. paskaiciau visu ce pasisakymus ir galiu pasakyti kad visu pirma kaip kazkas ten rase kad darau daug klaidu atleiskit bet visi ir visos daro klaidu dry.gif antra ,as pazystu savo vaikina ir zinau ,kad jam nera galvoje kaip mane greiciau isitemt i lova.. kvaila jei apie visus vaikinus esat susidarusios vienoda nuomone. trecia, jus manes visiskai nesuprantat.taip pat nesuprantat ir mano situacijos wacko.gif tai akivaizdu is pasisakymu ir moralu poster_offtopic.gif ir beje ,man mokslai taip pat svarbus. esu pirmune. tdl manau mokslu ce kist nereiktu...
Atsakyti
QUOTE(sveeksna @ 2009 12 31, 18:17)
antra ,as pazystu savo vaikina ir zinau ,kad jam nera galvoje kaip mane greiciau isitemt i lova..
ir beje ,man mokslai taip pat svarbus. esu pirmune.

tai tada viskas ok thumbup.gif jei jam ne tas galvoj, tai tikrai palauks 3 m ir nuo to nenumirs biggrin.gif
o kadangi esi pirmūnė, tai va galit lb prasmingai kartu leist laiką - lankykit kartu kokius nors kalbų kursus, arba jaunųjų ekologų būrelį, arba įstokit į fotoną, arba į kokią nors jaunimo partiją. ir turėsit apsčiai laiko būti kartu. beje, labai prasmingo, kur kas naudingesnio nei geriant arbatėlę tavo namuose biggrin.gif

ir beje, nu kaip gi čia mes tave suprasim. mes gi niekada nebuvom jaunos, niekada neturėjom pirmos meilės lotuliukas.gif ir apskritai nepažįstam vaikinų ir nežinom ko jie nori iš panelių. gi negyvenamoj saloj gyvenam mes lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sveeksna @ 2009 12 31, 12:42)

Nė vienos tokios poros nežinau g.gif Mano auklėtinė viena būtent nuo 15 metų su vaikinu pradėjo draugaut, po 3 nepilnų metų pati metė, nes atsibodo. O iki tol buvo " mano meilė, mes vienas be kito negalim ir t.t. " Ir ne vieną panašų atvejį mačiau.

O jei ir tėvam aiškini, kad jų nekenti, tai nesistebiu, kad nenori tavęs iš akių paleist. Visos turbūt tas pirmas meiles išgyvenom, visos galvojom, kad tėvai mūsų nesupranta, visos bliovėm dėl bernų. Nieko naujo čia neatrasi.

Ir jau jeigu esi pirmūnė, tai nepamiršk, kad čia ne one portalas, bent jau elementarių klaidų nedaryk doh.gif ir tie visi žodžių trumpinimai čia netinka doh.gif
Atsakyti