Dar kartą su ja kalbėjau apie viską. Ji prižadėjo neberūkyti dar kartą. Sakė, kad gali gyventi be to, ir supranta, kad tai darydama gadina asvo sveikatą, švaisto pinigus. Prie pokalbio prisijungė ir mano vyras, jos tėtis. Tam viską papasakojo, iš pradžių jis tikrai pakėlė balsą, bet po to nurimo. Kalbėjome trise. Galų gale daviau jai lapą ir tušinuką, ir liepiau surašyti visus UŽ ir PRIEŠ rūkymą. Jos UŽ buvo tokie: smagu rūkyti prie kompanijos, būti kaip visi, ir toliau jai minčių pristigo. O PRIEŠ: pinigų švaistymas, gali atsiliepti sveikatai, gali pagelsti dantys ir daug panašių dalykų. Tada ji atrodė susigėdus. Na, po to pakeitėm temą apie seksą. Ji pati viską papasakojo, kiek kartų tai darė, sakė, tik du kartus, na, kažkaip man pasidarė nejauku, ir kažkaip pikta, tėvas buvo šoke, kaip ir pirmą kartą aš išgirdau. Sakė, vaikinukas naudojo prezervatyvus, o ji kontraceptikus. Aš jai aiškinau apie nėštumo riziką, apie LPL (lytiškai plintančias ligas). Vyras buvo piktas, ir sunerimęs. Liepė dukrai pasikviesti savo vaikiną, ir jam atėjus kalbėjome visi kartu apie tai. Tėvui pakėlus balsą, dukra nubraukė ir kelias ašaras, bet manau, ji tri suprasti ką daro. Nemanau, kad galėčiau uždrausti jai su juo susitikinėti, ir tai daryti... Tačiau jie abu turi suprasti ką daro. Džiaugiuosi bent dėl to, kad ji pilnai atsisakė rūkymo, jeigu ji kalbėjo nuoširdžiai.
Štai, Jūs tikrai padarėt maksimaliai. Tiek kiek galėjot. Dabar viską laikas parodys. 
O dėl vaikino, jai 14-lika, jei ji bendraus su tuo vaikinuku, jis vis tiek norės sekso. Toks amžius. O Jūsų mergina nenorės jo paleisti... Taigi.
Manau reikėtų baigti tas draugystes kol nevelu, nes 14-likos naudoti kontraceptikus
. + didelė rizika.

O dėl vaikino, jai 14-lika, jei ji bendraus su tuo vaikinuku, jis vis tiek norės sekso. Toks amžius. O Jūsų mergina nenorės jo paleisti... Taigi.

Manau reikėtų baigti tas draugystes kol nevelu, nes 14-likos naudoti kontraceptikus

Tačiau, ką aš galiu čia padaryt.. Taip, ir man nesinori, kad ji su juo draugaautų, na, nors jau kad neužsiiminėtų seksu. Aš noriu, kad ji neprarastų pasitikėjimo manimi. Jeigu bandysiu drausti su juo draugauti - ji supyks, ir nepasitikės manimi. Ir vistiek su juo draugaus, susitikinės. Žinau iš patirties... Ankščiau turėjo prisimenu bahūriuką, tai draudžiau kaip įmanydama, tai ir šokinėjimai pro langus atsirado, ir slapta išeidavo... Tai, nemanau, kad ir dabar tai padėtų...
QUOTE(NickaD @ 2010 08 04, 17:38)
Štai, Jūs tikrai padarėt maksimaliai. Tiek kiek galėjot. Dabar viską laikas parodys. 
. + didelė rizika.

Kontraceptikai

QUOTE(NickaD @ 2010 08 04, 17:38)
kaip jūs tai įsivaizduojat?
ką, jūs niekad paauglystėj niekad nebuvot įsimylėjus, kai kiekviena draugystė atrodydavo pati tikriausia ir iki grabo lentos?

o mamai tiesiog siūlyčiau tiesiog jei ji leidžiasi kuo daugiau ir atviriau šnekėtis apie tokius santykius..aptart tai, kad seksas visad yra atsakomybė, nes niekas 100proc nesaugo..jei pavyktų itin suartėt, net siūlyčiau pasikalbėt, kodėl ji ryžosi taip anksti pradėt, ko iš to tikėjos.. taip pat butų gerai dukrą nuvest pas gerą ginekologę (svarbiausia, kad nepasitaikytų kokia moralizuojanti ar grubi).
Skaičiau skaičiau ir susimasčiau,Jolanta,o ką Jūsų dukra galvoja,jai po vieno tokio plotelio kai parūkys,pavartos alkoholio,pasimylės ir štai ji jau mama
Įdomu ką masto ji,ką tada ji darytų? Mestų mokyklą,išeitų iš namų? iš ko gyventų? kur gyventų? kur eitų?
Ar ji apie tai nė negalvoja ir jai nusispjaut?
Hmmm,kontraceptikus?
Kiek žinau Lietuvoje absoliučiai visi kontraceptikai apart skubios "pagalbos" yra receptiniai ir parduodami tik su receptu,tam,kad gauti receptą privalai nueiti pas ginekologę, Lietuvoje pas ginekologę nueiti mergaitės gali tik su mamomis arba tėčiaias arba turint 16 metų
Taigi iš kur tie kontraceptikai?

QUOTE(Jolanta_Garš @ 2010 08 04, 16:46)
Sakė, vaikinukas naudojo prezervatyvus, o ji kontraceptikus.
Hmmm,kontraceptikus?

QUOTE(Lithium @ 2010 08 04, 19:12)
kaip jūs tai įsivaizduojat?
ką, jūs niekad paauglystėj niekad nebuvot įsimylėjus, kai kiekviena draugystė atrodydavo pati tikriausia ir iki grabo lentos?

Tėvai. Jeigu vaikino tėvai nors kiek esti protingi, tai turėtų susirūpinti dėl pasekmių.

O dėl meilių, tai ne viena ir ne dvi buvo, bet į visą tai žiūrėjau atsakingiau.

vat dabar kažkaip mes su dukra kalbėt pradėjom. Kad ir va, ką tik pati atėjusiklausė, apie mano pirmą kartą. Na, po to aš jos paklausiau, kodėl, koks ir kaip? Na, tai papasakojo, kaip ir kas ten buvo. Kodėl? Sakėsi kad ji jį mylinti. Atvirai pasakius, nemanau, kad ji jį myli. Manau, tai laikina... Susižavėjimas... Tačiau dukrai tai svarbu. Ji tikrai tiki tuo, ką sako. Klausiau, ar tikrai jai to reikia, sakė, kad būna, kad reikia...
Tada tik patylėjau, ir ji nuėjo..

QUOTE(NickaD @ 2010 08 04, 19:20)
o kas tas kažkas? patarkit?
nes kai žmogus kažkur kreipiasi patarimo, tai dažniausiai jis nelabai žino, ką daryt..ir tas pasakymas "tai darykit kažką, kažką keiskit" turbūt nekažką pagelbėja.
QUOTE(Tute*frute @ 2010 08 04, 19:17)
Skaičiau skaičiau ir susimasčiau,Jolanta,o ką Jūsų dukra galvoja,jai po vieno tokio plotelio kai parūkys,pavartos alkoholio,pasimylės ir štai ji jau mama
Įdomu ką masto ji,ką tada ji darytų? Mestų mokyklą,išeitų iš namų? iš ko gyventų? kur gyventų? kur eitų?
Ar ji apie tai nė negalvoja ir jai nusispjaut?
Hmmm,kontraceptikus?
Kiek žinau Lietuvoje absoliučiai visi kontraceptikai apart skubios "pagalbos" yra receptiniai ir parduodami tik su receptu,tam,kad gauti receptą privalai nueiti pas ginekologę, Lietuvoje pas ginekologę nueiti mergaitės gali tik su mamomis arba tėčiaias arba turint 16 metų
Taigi iš kur tie kontraceptikai?

Hmmm,kontraceptikus?

Tai taip supratau, kad iš draugės pirko. Nu ne-inau. Neaiškiai kažkaip ji apie tai kalbėjo.
QUOTE(Jolanta_Garš @ 2010 08 04, 19:28)
Tai taip supratau, kad iš draugės pirko. Nu ne-inau. Neaiškiai kažkaip ji apie tai kalbėjo.
Prajuokinot žinokit

Kažkaip paskaičius visą istorija,visus pasikalbėjimus norom nenorom galvoje sukasi tik veina mintis,kad viską rašo ne mamytė,o dukrytė,bet vėlgi niekada negali būti garantuotas