Įkraunama...
Įkraunama...

Paauglių meilė

QUOTE(Jolanta_Garš @ 2010 08 02, 19:56)
Koks keistas jausmas, kai vaikas tampa suaugusiu, nors jam 14....

svarbiausia nepamiršti, kad nors ir atrodo subrendusi, tačiau dar trūksta gyvenimiškos patirties, pramuša jaunatviškas maksimalizmas ir pan.
Atsakyti
Vat vat... Kažkaip nesisekt su ja pradėjo verysad.gif šiandien užtikau rūkant... pradėjau rėkt, kad nerūkytų, o štai, ji pasakė: "Tu manęs nepriversi, kad nerūkyčiau." aš: "tu rūkai? tokių metų?!" tai ji nubėgo į savo kambarį ir užsidarė duris, tada kiek nusiraminau, ir nuėjau pasikalbėt.. ir nusprendžiau, kad tegul rūko, žinau, kad nk nepakeisiu. Bet tegul žinosi... "Tu supranti, kad tu gadiniesi sau gyvenimą? Gerai, tu rūkyk, bet tu suprask, kad tu gadiniesi sau gyvenimą. Jei tau taip patinka - prašau, bet žinok, kad kenkia tau." ... doh.gif doh.gif doh.gif nežinau schmoll.gif na, susitarėm, kad nesakysim tėčiui, nes to reakcija bus tragiška.
Jau nebežinau, kas bus toliau, man su ja.... doh.gif
ką man daryti, kaip įkalbėti pagaliau, kad ji nerūkytų? verysad.gif
Atsakyti
Skaičiau čia Jūsų pokalbius ilgai, tai dabar parašysiu...
Jolanta_Garš
man iškyla vienas vienintelis klausimas: ko jūs pati norite?
Norite, kad dukra bendrautų su vyresniu? Atrodo, kad ne, bet taip jūs nieko ir nedarote. Galbūt ir darote, bet tai tikrai nėra didelis noras juos išskirti.
Nenorite, kad dukra rūkytų, bandote kažką daryti, bet tėvui taip ir nepasakysite? g.gif Gal jūs su ja susitarėt, bet jai vienodai. Ji ir toliau rūkys. Esmė tame, kad ji nori būti „vyresnė“, ji nori būti „kieta“ ir neišsiskirti iš „kietų“ draugų kompanijos.
Taigi jums PAČIAI reikia nuspręsti ko jūs norite. Ar, kad jūsų dukra eitų pakankamai blogais keliais (rūkavai, bloga kompanija)? Ar norite turėti jos pasitikėjimą (gal tai ir gerai, bet jl dėl jūsų griežtumo pati vėliau padėkos jei viskas bus gerai).
Ir tai, reikia su ja susėsti, arba nueiti į jos kambary - pasikalbėti. smile.gif
Juk situacija turi keistis. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(NickaD @ 2010 08 02, 22:27)
Skaičiau čia Jūsų pokalbius ilgai, tai dabar parašysiu...
Jolanta_Garš
man iškyla vienas vienintelis klausimas: ko jūs pati norite?
Norite, kad dukra bendrautų su vyresniu? Atrodo, kad ne, bet taip jūs nieko ir nedarote. Galbūt ir darote, bet tai tikrai nėra didelis noras juos išskirti.
Nenorite, kad dukra rūkytų, bandote kažką daryti, bet tėvui taip ir nepasakysite? g.gif  Gal jūs su ja susitarėt, bet jai vienodai. Ji ir toliau rūkys. Esmė tame, kad ji nori būti „vyresnė“, ji nori būti „kieta“ ir neišsiskirti iš „kietų“ draugų kompanijos.
Taigi jums PAČIAI reikia nuspręsti ko jūs norite. Ar, kad jūsų dukra eitų pakankamai blogais keliais (rūkavai, bloga kompanija)? Ar norite turėti jos pasitikėjimą (gal tai ir gerai, bet jl dėl jūsų griežtumo pati vėliau padėkos jei viskas bus gerai).
Ir tai, reikia su ja susėsti, arba nueiti į jos kambary - pasikalbėti.  smile.gif
Juk situacija turi keistis. drinks_cheers.gif

Visom keturiom sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
Manyčiau jog reikėtų sužinoti kurie tie ''draugai'' nueiti iki jų tėvų, ar ir jie tą patį žino? blink.gif g.gif
Atsakyti
Su vaiku reikia tartis, manau, kol atžala gyvena su tėvais ir yra nepilnametis privalo eiti į kompromisus su jais. Turi būti taisyklės, bausmės, atviri pokalbiai, pamokymai pavyzdžiais. Reikia labai labai daug kalbėtis, tas svarbiausiai. Tikrai negalima taikytis su visai bandymais gyventi suaugusiųjų gyvenimą, nuklys vaikas...
Atsakyti
Man tiesa sakant laaaabai keistas Jolantos (kaip mamos poziuris)
Dukra ruko?nu ir tegul ruko..cia jos reikalas..Dukra nesamones daro nu ir tegul daro jos toks charakteris..
Nezinau, nezinau..
Ir isvis as nelabai tikiu, kad cia uz kompiuterio ekrano sedi mamyte..bet cia jau ne mano reikalas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Keiti @ 2010 08 03, 11:14)
Su vaiku reikia tartis, manau, kol atžala gyvena su tėvais ir yra nepilnametis privalo eiti į kompromisus su jais. Turi būti taisyklės, bausmės, atviri pokalbiai, pamokymai pavyzdžiais. Reikia labai labai daug kalbėtis, tas svarbiausiai. Tikrai negalima taikytis su visai bandymais gyventi suaugusiųjų gyvenimą, nuklys vaikas...

Sutinku su vienu dalyku - kalbėtis reikia daug, bet tas privalo/neprivalo eiti į kompromisus ir pan. Uždrausti, neleisti, išskirti ir pan....Nežinau. Nėra taip lengva jeigu kalba eina apie sunkesnį paauglį. Nusigriežtinsi, pradės bėgti iš namų. Va, neleido susitikti su vaikinuku - pro langą iššoko. Karo su sunkiu paaugliu nelaimėsi niekada. Užaštrinsi situaciją - prarasi vaiką suvisam. Turi būti atrama jam. Jam nėra lengva. Žaisti suaugusį norisi, o tas žaidimas yra sunkus. Jau vien dėl to jis turi žinoti, kad jis gali grįžti namo ir kad ten visada, bet koks, ką nepridirbęs yra laukiamas. Nes pats baisiausias dalykas, kai tas sunkusis paauglys jaučiasi niekas namuose.

Tiesa, nekalbu, kad viskas turi būti leidžiama, bet čia jau "groja" ne leidimas, o tarimasis. O tartis turi tėvai, nes paaugliai to net nemoka dar. Susitarti yra didelis menas. Net suaugusiam tai yra sudėtinga, ką jau kalbėti apie vaikį.

Žodžiu, pasakysiu taip. Bet kokios teorijos ar kitų pamokymai nublanksta prieš realų gyvenimą su sunkiu paaugliu. Realybė, ne teorija. Realybėje labai jau reikia daug laviruoti, kad kada nors tas pats sunkusis paauglys galėtų gerbti, o ne nekęsti savo tėvų. Mano tėvai to pasiekė. Ir tikrai nesidraskydami, o visų pirma suprasdami, kad jie negali skelbti karo vaikui, nes plačiąja prasme, šiame kare pralaimi ABI pusės.
Atsakyti
QUOTE(Gabriele97 @ 2010 08 03, 12:34)
Dukra ruko?nu ir tegul ruko..cia jos reikalas..Dukra nesamones daro nu ir tegul daro jos toks charakteris..
Nezinau, nezinau..
Ir isvis as nelabai tikiu, kad cia uz kompiuterio ekrano sedi mamyte..bet cia jau ne mano reikalas smile.gif

Taip, taip. Aš irgi iš daugelio postų pastebėjau, jog man rodos, kad tiesiog apsimetama kas esama, na ne man kištis, tegul daro kaip išmano. smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabriele97 @ 2010 08 03, 11:34)
Nezinau, nezinau..

O galima to recepto paprašyti, kaip išspręsti paauglių rūkymo problemą?

Jūs sužinote, kad Jūsų dukra rūko. Ir ką? Ką Jūs darote šioje situacijoje? Man labai įdomu tarp kitko. Gal tai tikrai labai nesunkiai išsprendžiama problema g.gif
Atsakyti
Na, galvokite ką norit.. Šiandien su ja dar kalbėjausi. Ji pasipasakojo, kad tiesiog nori pritapti, tai jai visai nepatinka. Kalbėjom, kaip tai spręsti, ir aš aiškinau, kad tikriems draugams nesvarbu, rūkai, ar ne. Na, kalbėjomės tikrai ilgai. Tai įkalbėjau ją mesti, kol dar nevėlu. Žodžiu, jeigu ji viską sakė nuoširdžiai, man labai palengvėjo...
Atsakyti
QUOTE(Redos @ 2010 08 03, 13:18)
O galima to recepto paprašyti, kaip išspręsti paauglių rūkymo problemą?

Jūs sužinote, kad Jūsų dukra rūko. Ir ką? Ką Jūs darote šioje situacijoje? Man labai įdomu tarp kitko. Gal tai tikrai labai nesunkiai išsprendžiama problema  g.gif

Kalbetis kokios gali buti pasekmes kaip nemalonu bendauti su rukanciu zmogum(bent jau man) ir t.t bet tikrai nesakyti kad rukyk jei nori tavo gyvenimas daryk ka nori..toks poxuistinis poziuris doh.gif
Atsakyti