Įkraunama...
Įkraunama...

Paauglių meilė

Ir dar noriu pridurt, kad Jusu dukrai reikia keisti draugus.
Nes:
1.Jie jai daro bloga itaka(rukimas ir t.t.)
2.Ji prie ju ne savim..veliau jos ''draugai'' gali apklatinti, kad ji yra dviveide..

Cia ne draugai.Draugai tave priims tokia kokia esi..

Beje,Jolanta Jus turi laaaabai dideli pliusa, kad dukra jumis pasitiki 4u.gif Pagirtina 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabriele97 @ 2010 08 03, 13:18)
Kalbetis kokios gali buti pasekmes kaip nemalonu bendauti su rukanciu zmogum(bent jau man) ir t.t bet tikrai nesakyti kad rukyk jei nori tavo gyvenimas daryk ka nori..toks poxuistinis poziuris doh.gif

Taigi kalbėjo - gal ne taip kaip kalbėtų kitas, gal kitas geriau kalbėti moka. Pradžioj supyko, poto kalbėjo. Šiandien dar kalbėjo. Bet ji išsiaiškino kodėl - kad nori pritapti. O tas pasakymas "nemalonu bendrauti su rūkančiu". Jos draugams tai malonu ir nekelia jokio pasibjaurėjimo. Mama bjaurisi, draugai ne - 0:1 draugų naudai.

Yra vienas esminis skirtumas. Kalba neina apie 4-5 metų vaiką. Kalba neina apie paauglę, kuriai mama ir mokslai yra pirmoj gyvenimo vietoj. Kalba eina apie kitokį variantą ir su kitokiu variantu yra viskas sunkiau. Su tikraisiais pasišiaušusiais paaugliais reikia rasti ryšį. Ir jeigu jis netgi vaikščios prasirūkęs, bet Jūs tą ryšį turėsite, tada tikrai viskas nebus taip jau blogai.

Čia aišku mano nuomonė, aš jos neperšu, bet šiuose klausimuose visažinius vaidinti yra kvaila.

Ir dar paklausiu. Ką Jūs darytumėte sužinojusi, kad dukra turi vaikiną ir pradėjusi su juo lytinį gyvenimą?
Papildyta:
QUOTE(Gabriele97 @ 2010 08 03, 13:47)
Ir dar noriu pridurt, kad Jusu dukrai reikia keisti draugus.
Nes:
1.Jie jai daro bloga itaka(rukimas ir t.t.)
2.Ji prie ju ne savim..veliau jos ''draugai'' gali apklatinti, kad ji yra dviveide..

Cia ne draugai.Draugai tave priims tokia kokia esi..

Beje,Jolanta Jus turi laaaabai dideli pliusa, kad dukra jumis pasitiki 4u.gif Pagirtina 4u.gif  thumbup.gif

Kaip jos dukrai reikia keisti draugus? Ką mama turi daryti, kad ji pakeistų draugus?

Taip, ji turi laaabai didelį pliusą ir to pliuso pasiekė neužspausdama dukros į kampą ir nekariaudama su ja. Jai svarbiausia sugebėti įtakoti dukros sprendimus ir taip gudriai, kad dukrai atrodytų, kad ji pati taip nusisprendė.
Atsakyti
Mama turi paaiskinti kad jos pasirinkti draugai nera patys geriausi.
Atsakyti
QUOTE(Gabriele97 @ 2010 08 03, 13:56)
Mama turi paaiskinti kad jos pasirinkti draugai nera patys geriausi.

Jūs nepykite, bet tokie "atsisėsk, paklausyk manęs. Tavo draugė xxx yra tau labai netinkama" tik suartina su ta pačia drauge.

Išskirti su netinkamu draugu įmanoma nebent per kelis mėnesius, gal metus kokius. Ir tai čia jau labai slidus reikalas. O jeigu pradėsite dar ir pokalbį panašiai, tai tik suartinsite.

Žinot, mano mamai paskambino klasiokės mama ir pradėjo aiškinti kaip aš vedu jos dukrą iš kelio. Mano mama pasakė - aš savo dukrai draugų nerenku, jeigu Jūs galite tai padaryti, neleiskite ja bendrauti su manim.

Dėl ko įsiterpiau. Buvau sunki dukra. Rūkymas, amžina kova su mokytojais, trynimasis gatvėmis, bendravimas su narkomanais ir t.t. Žinau aš tuos kelius ir pakankamai gerai. Jeigu man būtų pasakę "tu man smirdi prisirūkusiu", tai pirma mintis, kuri ateitų į galvą "užtat draugams nesmirdžiu". Ir visokie panašūs pasakymai iššaukia tik tokią reakciją.

Žinote kuom draugai ir gatvė traukia paauglius? Senai visiems sakyta ir rašyta - juos ten visada, visokius ir su bet kokiom nuotaikom priima. Va todėl ta gatvė su savo įvairiais pavojais ir traukia.
Papildyta:
Oi, Gabriele97, atsiprašau, tik dabar supratau, kad pati esate vaikas dar. Matyt geras vaikas. Šaunuolė. Tik va daug ką gali "suvirškinti", kai jau esi toli gražu nebe vaikas. Mano iškelti klausimai Jums yra dar Jums laaabai per sudėtingi.
Atsakyti
QUOTE(Redos @ 2010 08 03, 15:04)
Jūs nepykite, bet tokie "atsisėsk, paklausyk manęs. Tavo draugė xxx yra tau labai netinkama" tik suartina su ta pačia drauge.

Išskirti su netinkamu draugu įmanoma nebent per kelis mėnesius, gal metus kokius. Ir tai čia jau labai slidus reikalas. O jeigu pradėsite dar ir pokalbį panašiai, tai tik suartinsite.

Žinot, mano mamai paskambino klasiokės mama ir pradėjo aiškinti kaip aš vedu jos dukrą iš kelio. Mano mama pasakė - aš savo dukrai draugų nerenku, jeigu Jūs galite tai padaryti, neleiskite ja bendrauti su manim.

Dėl ko įsiterpiau. Buvau sunki dukra. Rūkymas, amžina kova su mokytojais, trynimasis gatvėmis, bendravimas su narkomanais ir t.t. Žinau aš tuos kelius ir pakankamai gerai. Jeigu man būtų pasakę "tu man smirdi prisirūkusiu", tai pirma mintis, kuri ateitų į galvą "užtat draugams nesmirdžiu". Ir visokie panašūs pasakymai iššaukia tik tokią reakciją.

Žinote kuom draugai ir gatvė traukia paauglius? Senai visiems sakyta ir rašyta - juos ten visada, visokius ir su bet kokiom nuotaikom priima. Va todėl ta gatvė su savo įvairiais pavojais ir traukia.

As nesakau, kad reik sakyti taip:
Cituoju:
Tavo draugė xxx yra tau labai netinkama" tik suartina su ta pačia drauge.
Bet galima pasakyti mazdaug:
Man nelabai patinka Tavo drauges, nes...
Ir nesakau, kad mama turi vaikui isrinkt draugus.
Bet as turiu tokiu draugiu kurios tikrai schmoll.gif
ir mano mama iskart pasake man ji nepatinka, nes..
as atsizvelgiau i mamos nuomone ir jau taip artimai su ja nebendrauju.
Bet daug kas priklauso ir nuo pacio vaiko 4u.gif

Viskas priklauso kaip tu tai pateiksi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabriele97: 03 rugpjūčio 2010 - 14:27
Na, aš jau ir nebežinau, ką daryti. Sakė ji, kad daugiau neberūkys.. džiaugiuosi, kad ji manimi pasitiki, bet nežinau, kaip jai išaiškinti, dėl draugų. Gal ji tiegiog nori būt tokia kaip draugai, nors draugai jos nesmerktų, jei ji nerūkytų? g.gif kaip patartumėt man visa tai jai išaiškinti?
Atsakyti
QUOTE(Jolanta_Garš @ 2010 08 03, 15:00)
Na, aš jau ir nebežinau, ką daryti. Sakė ji, kad daugiau neberūkys.. džiaugiuosi, kad ji manimi pasitiki, bet nežinau, kaip jai išaiškinti, dėl draugų. Gal ji tiegiog nori būt tokia kaip draugai, nors draugai jos nesmerktų, jei ji nerūkytų?  g.gif  kaip patartumėt man visa tai jai išaiškinti?

Na šito man tėvai neišaiškino. Rūkau ir dabar. Tai ir patarti nelabai galiu. Yra knyga "legvas būdas mesti rūkyti" ir kažkas panašaus skirta paaugliams, bet iš tos pačios serijos. Gal ten kokių idėjų būtų. Pati jos neskaičiau, ale vis kokį kabliuką gal rastumėte.

Kalbu apie šitą:

http://www.patogupir...N=9789955223443
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Redos: 03 rugpjūčio 2010 - 15:22
QUOTE(Jolanta_Garš @ 2010 08 03, 16:00)
Na, aš jau ir nebežinau, ką daryti. Sakė ji, kad daugiau neberūkys.. džiaugiuosi, kad ji manimi pasitiki, bet nežinau, kaip jai išaiškinti, dėl draugų. Gal ji tiegiog nori būt tokia kaip draugai, nors draugai jos nesmerktų, jei ji nerūkytų?  g.gif  kaip patartumėt man visa tai jai išaiškinti?

o pas ja visi visi draugai rukantyis?
Atsakyti
QUOTE(Jolanta_Garš @ 2010 08 03, 15:00)

Tiesiog rukymas kartu tai smagu... Tas pats liecia narkotikus... Smagu “kartu vartoti..
O ka zadi issiaiskinti?At tai tau padies?
Atsakyti
Nėra ko patarti.
Dukra myli savo mamą, viską jai pasipasakoja, prižada, bet netesi.
Išeičių daug šitoj situacijoj nematau: užrakinti duris, išimti langų spinas? Lydėti į mokyklą ir iš jos? Neleisti eiti į kiemą?
Dukrai 14-lika... Ir ji taip kvailai žiūri į tai, kad gali tapti nestuke.gif geriausiu atvėju. g.gif
Dukrą reikia mokyti, mokyti ir dar kartą mokyti.
Kaip perksaičiau čia kažkuriam puslapy: „Nors ji atrodo kaip suaugusi, bet tikrai nemąsto kaip suaugusi“, taip ir yra. Jai 14-lika. Ji VISIŠKAI turi būti priklausoma nuo Jūsų, nes gyvena pas Jus, valgo pas Jus, prašo pinigų tik pas Jus.
JŪS turite galvoti kaip visa tai pakeisti. Gal ir ir rūko, ir Jus tai baugina, o kaip Jūs manote, Jūsų nebebaugins kaip už kampo heroino užtrauks? Gal jau ir buvo. (tfu tfu tfu doh.gif )
Duoti dukrai laisvę, reiškia leisti jai daryti tai, ką daro JOS „draugai“.
Jūs motina (arba ne) ir jūs turite paaiškinti dukrai gyvenimo taisykles.
Atsakyti
QUOTE(Jolanta_Garš @ 2010 08 02, 20:57)
Vat vat... Kažkaip nesisekt su ja pradėjo  verysad.gif  šiandien užtikau rūkant... pradėjau rėkt, kad nerūkytų, o štai, ji pasakė: "Tu manęs nepriversi, kad nerūkyčiau." aš: "tu rūkai? tokių metų?!" tai ji nubėgo į savo kambarį ir užsidarė duris, tada kiek nusiraminau, ir nuėjau pasikalbėt.. ir nusprendžiau, kad tegul rūko, žinau, kad nk nepakeisiu. Bet tegul žinosi... "Tu supranti, kad tu gadiniesi sau gyvenimą? Gerai, tu rūkyk, bet tu suprask, kad tu gadiniesi sau gyvenimą. Jei tau taip patinka - prašau, bet žinok, kad kenkia tau." ...  doh.gif  doh.gif  doh.gif  nežinau  schmoll.gif    na, susitarėm, kad nesakysim tėčiui, nes to reakcija bus tragiška.
Jau nebežinau, kas bus toliau, man su ja....  doh.gif
ką man daryti, kaip įkalbėti pagaliau, kad ji nerūkytų?  verysad.gif

Jei mama ruko tai kodel dukra negali... Ir nera ko moralizuoti siuo atvieju.. O del susitarimo tai man atrodo jinai tavimi naudojasi. Galvoja: pasisakiau ir dabar jinai galvos kad as ja pasitikiu ir taip toliau galiesiu daryti ka noriesiu..
QUOTE(NickaD @ 2010 08 02, 21:27)
Skaičiau čia Jūsų pokalbius ilgai, tai dabar parašysiu...
Jolanta_Garš
man iškyla vienas vienintelis klausimas: ko jūs pati norite?
Norite, kad dukra bendrautų su vyresniu? Atrodo, kad ne, bet taip jūs nieko ir nedarote. Galbūt ir darote, bet tai tikrai nėra didelis noras juos išskirti.
Nenorite, kad dukra rūkytų, bandote kažką daryti, bet tėvui taip ir nepasakysite? g.gif  Gal jūs su ja susitarėt, bet jai vienodai. Ji ir toliau rūkys. Esmė tame, kad ji nori būti „vyresnė“, ji nori būti „kieta“ ir neišsiskirti iš „kietų“ draugų kompanijos.
Taigi jums PAČIAI reikia nuspręsti ko jūs norite. Ar, kad jūsų dukra eitų pakankamai blogais keliais (rūkavai, bloga kompanija)? Ar norite turėti jos pasitikėjimą (gal tai ir gerai, bet jl dėl jūsų griežtumo pati vėliau padėkos jei viskas bus gerai).
Ir tai, reikia su ja susėsti, arba nueiti į jos kambary - pasikalbėti.  smile.gif
Juk situacija turi keistis. drinks_cheers.gif

Situacija turi keistis ar ka zin pasikeis... Belieka tikietis kad mergaite susiproties

QUOTE(Keiti @ 2010 08 03, 11:14)
Su vaiku reikia tartis, manau, kol atžala gyvena su tėvais ir yra nepilnametis privalo eiti į kompromisus su jais. Turi būti taisyklės, bausmės, atviri pokalbiai, pamokymai pavyzdžiais. Reikia labai labai daug kalbėtis, tas svarbiausiai. Tikrai negalima taikytis su visai bandymais gyventi suaugusiųjų gyvenimą, nuklys vaikas...

Nepyk, bet sneki kaip mama neturinti paaugli namuose. Kada daryti kai vaikas nenori bendrauti ir ypac atvirai... Ka daryti kai matai kad vaikui blogai, bet jis nenori atsidaryti.. Negalima taikytis - esu visiskai sutinku, bet ir ne labai gali ka padaryti/pakeisti jei vaikas mato pasauly kitaip.. Kaip sakai juoda o jis/jinai sako - balta doh.gif ir atvirksciai
Atsakyti
Labai dziaugiuosi, kad pati issiugdziau stipria nuomone apie rukyma. Aisku, 14 metu turbut kaip ir visi paaugliai (arba ne) pabandziau ir jau tada man nepatiko. Reikia gal labiau atskleisti minusus to rukymo, o kodel tu turi rukyti, ar jai skanu, ar ji geriau jauciasi, pakalbeti ir apie pinigus, kie ji isleidzia ir kiek ji galetu isleisti kitkam, pomegiam ar pan. Jokiu budu nemoralizuoti. Rukymas kenkia sveikatai, pagalvok kaip susigadinsi. Jokiam paaugliui nerupi jo sveikata, tai pradedi vertinti tik veliau. Jei ir bendrauja su rukanciaisiais, tai reiketu atkreipti demesi ir i savo stipru as. Tegul ir bendrauja su draugais kurie ruko, juk ne visi jie ir yra blogi, taciau tegu paauglys ismoksta pasakyti ne, kai jam yra siuloma.
Tiesa sakant, turejau draugiu, kurios pradejo rukyti, turejau susidariusi teisinga nuomone apie tai ir laikiausi jos. Bet pastebejau po kurio laiko, kad tie rukantieji draugai nutolo nuo manes, nes tomis rukymo pertraukelemis manes salia nebudavo, as atsisakydavau eiti kartu. ax.gif
O dabar dziaugiuosi, kad man nereikia nakti pritrukus cigerciu begti iki degalines ar esant -25 laipsnniu temperaturai galvoti, kur cia galima butu parukyti, kad ranku nenusalt.
Atsakyti