QUOTE(Jolanta_Garš @ 2010 08 02, 20:57)
Vat vat... Kažkaip nesisekt su ja pradėjo

šiandien užtikau rūkant... pradėjau rėkt, kad nerūkytų, o štai, ji pasakė: "Tu manęs nepriversi, kad nerūkyčiau." aš: "tu rūkai? tokių metų?!" tai ji nubėgo į savo kambarį ir užsidarė duris, tada kiek nusiraminau, ir nuėjau pasikalbėt.. ir nusprendžiau, kad tegul rūko, žinau, kad nk nepakeisiu. Bet tegul žinosi... "Tu supranti, kad tu gadiniesi sau gyvenimą? Gerai, tu rūkyk, bet tu suprask, kad tu gadiniesi sau gyvenimą. Jei tau taip patinka - prašau, bet žinok, kad kenkia tau." ...

nežinau

na, susitarėm, kad nesakysim tėčiui, nes to reakcija bus tragiška.
Jau nebežinau, kas bus toliau, man su ja....
ką man daryti, kaip įkalbėti pagaliau, kad ji nerūkytų?
Jei mama ruko tai kodel dukra negali... Ir nera ko moralizuoti siuo atvieju.. O del susitarimo tai man atrodo jinai tavimi naudojasi. Galvoja: pasisakiau ir dabar jinai galvos kad as ja pasitikiu ir taip toliau galiesiu daryti ka noriesiu..
QUOTE(NickaD @ 2010 08 02, 21:27)
Skaičiau čia Jūsų pokalbius ilgai, tai dabar parašysiu...
Jolanta_Garš
man iškyla vienas vienintelis klausimas: ko jūs pati norite?
Norite, kad dukra bendrautų su vyresniu? Atrodo, kad ne, bet taip jūs nieko ir nedarote. Galbūt ir darote, bet tai tikrai nėra didelis noras juos išskirti.
Nenorite, kad dukra rūkytų, bandote kažką daryti, bet tėvui taip ir nepasakysite?

Gal jūs su ja susitarėt, bet jai vienodai. Ji ir toliau rūkys. Esmė tame, kad ji nori būti vyresnė, ji nori būti kieta ir neišsiskirti iš kietų draugų kompanijos.
Taigi jums PAČIAI reikia nuspręsti ko jūs norite. Ar, kad jūsų dukra eitų pakankamai blogais keliais (rūkavai, bloga kompanija)? Ar norite turėti jos pasitikėjimą (gal tai ir gerai, bet jl dėl jūsų griežtumo pati vėliau padėkos jei viskas bus gerai).
Ir tai, reikia su ja susėsti, arba nueiti į jos kambary - pasikalbėti.
Juk situacija turi keistis.
Situacija turi keistis ar ka zin pasikeis... Belieka tikietis kad mergaite susiproties
QUOTE(Keiti @ 2010 08 03, 11:14)
Su vaiku reikia tartis, manau, kol atžala gyvena su tėvais ir yra nepilnametis privalo eiti į kompromisus su jais. Turi būti taisyklės, bausmės, atviri pokalbiai, pamokymai pavyzdžiais. Reikia labai labai daug kalbėtis, tas svarbiausiai. Tikrai negalima taikytis su visai bandymais gyventi suaugusiųjų gyvenimą, nuklys vaikas...
Nepyk, bet sneki kaip mama neturinti paaugli namuose. Kada daryti kai vaikas nenori bendrauti ir ypac atvirai... Ka daryti kai matai kad vaikui blogai, bet jis nenori atsidaryti.. Negalima taikytis - esu visiskai sutinku, bet ir ne labai gali ka padaryti/pakeisti jei vaikas mato pasauly kitaip.. Kaip sakai juoda o jis/jinai sako - balta

ir atvirksciai