Gal plikyto kremo receptuka galima? Labai jau megstu ekleriukus
QUOTE(Dai'na @ 2009 05 06, 17:40)
Gal plikyto kremo receptuka galima? Labai jau megstu ekleriukus
aš darau pagal seną receptą, man jis patinka...
3 kiaušinių tryniai(galima ir visą) ištrinu su stikline cukraus ir 3 šaukštai miltų. PAtrinam mediniu šaukštu iki vienalytės masės. VAnilinis cukrus pagal skonį
Supilame 0.5 litro pienuko ir statom ant kaitlentės, ant mažos kaitros šildom nuolat maišom. KAitinam iki reikiamos konsistencijos. Aš darau tokia tirštos tirštos grietinės. Vėsinam. Vėsinti reikia nuolat maišant kad neužsidėtų plutelė(kaip ant manų košės), kai mūsų masė atvėsta į ją palaipsniui po gabalėlį sudedu sviestą. 400 g sviesto, naudoju kambario temperatūros Saulutę, VEnta.
Viskas , juo pertepu Napaleoną, eklerus įdarau, Tortaletės su vaisiais kremas man toks irgi labiausiai
QUOTE(ingriduska @ 2009 05 07, 07:57)
aš darau pagal seną receptą, man jis patinka...
3 kiaušinių tryniai(galima ir visą) ištrinu su stikline cukraus ir 3 šaukštai miltų. PAtrinam mediniu šaukštu iki vienalytės masės. VAnilinis cukrus pagal skonį
Supilame 0.5 litro pienuko ir statom ant kaitlentės, ant mažos kaitros šildom nuolat maišom. KAitinam iki reikiamos konsistencijos. Aš darau tokia tirštos tirštos grietinės. Vėsinam. Vėsinti reikia nuolat maišant kad neužsidėtų plutelė(kaip ant manų košės), kai mūsų masė atvėsta į ją palaipsniui po gabalėlį sudedu sviestą. 400 g sviesto, naudoju kambario temperatūros Saulutę, VEnta.
Viskas , juo pertepu Napaleoną, eklerus įdarau, Tortaletės su vaisiais kremas man toks irgi labiausiai
3 kiaušinių tryniai(galima ir visą) ištrinu su stikline cukraus ir 3 šaukštai miltų. PAtrinam mediniu šaukštu iki vienalytės masės. VAnilinis cukrus pagal skonį
Supilame 0.5 litro pienuko ir statom ant kaitlentės, ant mažos kaitros šildom nuolat maišom. KAitinam iki reikiamos konsistencijos. Aš darau tokia tirštos tirštos grietinės. Vėsinam. Vėsinti reikia nuolat maišant kad neužsidėtų plutelė(kaip ant manų košės), kai mūsų masė atvėsta į ją palaipsniui po gabalėlį sudedu sviestą. 400 g sviesto, naudoju kambario temperatūros Saulutę, VEnta.
Viskas , juo pertepu Napaleoną, eklerus įdarau, Tortaletės su vaisiais kremas man toks irgi labiausiai
vat atsimenu kaip maciute tortu krema darydavo, tai va sitaip, tik be miltu. O proporciju aisku nezinau, Tik kiausinius trysnius tekdavo su cukrum issukt iki baltumo, tada silta piena pildavo ir dedavo i kita dubeni su karstu vandeniu. Kai sutirstedavo, dedavo sviesta minkstuteli. Kremas Nera skanesnio man.
atejau ir as konsultacijos,
jau rasiau i papuosimu tema, bet dar ir cia parasysiu
uz poros savaiciu reikes kepti torta-masina, tyaciau nezinau kaip padaryti? o Cipciuko masina superine. Nesitikiu, kad man tokia masina pavyktu padaryti, bet gal bent kazka panasaus
siaip prase vw bitlo, to vabalo.
gal galetumet patarti, kaip ta masina padaryti? masinos vidus turetu buti Cipciuko medutis
jau rasiau i papuosimu tema, bet dar ir cia parasysiu
uz poros savaiciu reikes kepti torta-masina, tyaciau nezinau kaip padaryti? o Cipciuko masina superine. Nesitikiu, kad man tokia masina pavyktu padaryti, bet gal bent kazka panasaus
siaip prase vw bitlo, to vabalo.
gal galetumet patarti, kaip ta masina padaryti? masinos vidus turetu buti Cipciuko medutis
QUOTE(eglejk @ 2009 05 07, 13:52)
atejau ir as konsultacijos,
jau rasiau i papuosimu tema, bet dar ir cia parasysiu
uz poros savaiciu reikes kepti torta-masina, tyaciau nezinau kaip padaryti? o Cipciuko masina superine. Nesitikiu, kad man tokia masina pavyktu padaryti, bet gal bent kazka panasaus
siaip prase vw bitlo, to vabalo.
gal galetumet patarti, kaip ta masina padaryti? masinos vidus turetu buti Cipciuko medutis
jau rasiau i papuosimu tema, bet dar ir cia parasysiu
uz poros savaiciu reikes kepti torta-masina, tyaciau nezinau kaip padaryti? o Cipciuko masina superine. Nesitikiu, kad man tokia masina pavyktu padaryti, bet gal bent kazka panasaus
siaip prase vw bitlo, to vabalo.
gal galetumet patarti, kaip ta masina padaryti? masinos vidus turetu buti Cipciuko medutis
mielosios, antrinu... McQeen'as būtų idealus variantas mano piratams..
QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 05, 22:24)
Na būtinai , jei kepsi rytoj , o kam tu ją minkiai šiandien .... ....kai kurios labai greitai pakyla , va tik " PLIUŠKŲ " tai ilgai , ją per naktį reikia laikyti šaldytuve .
Tu naktį ją patikrink , kad nepabėgtų , bu visas šaldytuvas apibėgs ...jei matysi , kad smarkiai kyla , perminkyk .
Tu naktį ją patikrink , kad nepabėgtų , bu visas šaldytuvas apibėgs ...jei matysi , kad smarkiai kyla , perminkyk .
as pora kart bandziau pliuškas greituoju budu kildinti. t.y. sukišau į 35C orkaitę ir ten leidau šildytis ~1,5 val... nepasakyčiau kad prastesnės pliuškos buvo....
norejau paklausti ar "margaritai" tiktu kaip biskvitus naudoti meducio paplocius? turiu likusiu nuo cipciuko meducio...
QUOTE(MAMICY @ 2009 05 07, 16:20)
as pora kart bandziau pliuškas greituoju budu kildinti. t.y. sukišau į 35C orkaitę ir ten leidau šildytis ~1,5 val... nepasakyčiau kad prastesnės pliuškos buvo....
O man tai vat skiriasi tešla... Aš jau vien jeigu skubu ir į orkaitę kišu, tai vistiek jaučiu skirtumą nuo kambario temperatūroje kildintos, o ką jau kalbėti apie kildinimą šaldytuve
QUOTE(makalaika @ 2009 05 07, 16:47)
norejau paklausti ar "margaritai" tiktu kaip biskvitus naudoti meducio paplocius? turiu likusiu nuo cipciuko meducio...
Aišku gali ...bet tai bus ne " Margarita "
Mielinė tešla , ir jos gaminiai turi kilti n a t ū r a l i a i ....skonis jos tikrai skiresi , padėk taip kildintą ir ant greičio - iš karto atskirčiau pagal skonį .
Eglejk ....dėl mašinytės papuošimuose parašiau .
QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 07, 20:32)
Mielinė tešla , ir jos gaminiai turi kilti n a t ū r a l i a i ....skonis jos tikrai skiresi , padėk taip kildintą ir ant greičio - iš karto atskirčiau pagal skonį .
a kuom skiriasi?
Kai ji pakyla dirbtinai , daugiau išpuryja ( per dauk ) , batonai pardėse toki yra , suspausk ir iš jų nieko nelieka , ....juk šašlykus mes užmarinuojame , ir laikome , kol jie isimarinuoja , ar imame pagaliuką , kiekvieną gabaliuką subadome ir į tas skyliukes pripilame marinato ( na acto kaip pv. ) ir lekiam kepti ....juk ne ....laikiame , kol jis pats isimarinuos .....ar biskvitinę tešlą ...juk kepame iš karto ( kaip priklauso ) , o ne pora dienų laikome , ir tik tada kepame .....viskam yra taisyklės .....mielinė tešla mėgsta - būti minkoma ( kuo daugiau ) , trapi , riebi - tik vos suspaudi ir fsio - šaldai . Skonis gal ir ne baisiai skirsis , bet prakandus iš vidaus tikrai matyti , kad kilo per greitai - per prievartą .
Noriu medaus torto virsu aptepti sokoladu gal patartumete kaip tiksliai