Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija (XIV tema)

QUOTE(pelytte @ 2009 05 20, 19:35)
Drute o ash tau turiu keleta klausimeliu, tu susituokus su savishkiu ar ne? jie gali tuoktis su katalikem? ar tau riekia musulmonizma priimti? ir dar galima butu suzinoti ka ten turkijoi veiki? koki darba dirbi? o su savishkiu kalbi turkishkai ar anglishkai? ar tavishkis yra ragaves kaiulienos ar  ne?
Kazkaip idomi man ta turkija pasidare.

nu as ne Drute, bet galiu pasakyti, kad jie gali tuoktis su katalikem, jiems religija tai leidzia, o mums tikejimo keisti nereikia. rolleyes.gif
mano pazistami turkai nera ragave kiaulienos, kai kurie sako, kad galbut neatsisakytu, o kai kurie nusiteike grieztai pries, tiesiog isitikine kad tai nesveika mesa ir dar sake, kad kvapas ne koks biggrin.gif
Atsakyti
Drute o ash tau turiu keleta klausimeliu, tu susituokus su savishkiu ar ne? jie gali tuoktis su katalikem? ar tau riekia musulmonizma priimti? ir dar galima butu suzinoti ka ten turkijoi veiki? koki darba dirbi? o su savishkiu kalbi turkishkai ar anglishkai? ar tavishkis yra ragaves kaiulienos ar  ne?

musulmonas gali vesti katalike, bet musulmone moteris grieztai negali teketi uz kataliko smile.gif
tik kad vaikai dazniausia buna musulmonai o ne katalikai ir skyrybu atveju jauciu neisikovotum vaiko is musulmono g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zilvinas75 @ 2009 05 20, 19:03)
O kiek uzdirba statistinis turkas ? Brangesnio bendzino as pasaulyje nemaciau, kefyras irgi prabanga. Dar skaiciau, kad kai kurie nevengia ir ne viena moteriskute namo parsivesti.... Kaip gyvent ?  g.gif

vidutinis atlyginimas yra apie 1000 TL, o ne viena moteriskute ir lietuviai islaikyti linke, siaip i namus tik viena moteriskute parvedama, o kita meiluzes statusu nebent, bet kai tiek turisciu, tai meiluzes islaikyt nereikia biggrin.gif

cia jau kai kas teisingu atsakymu pazere, taip as susituokus, taip as krikscione ir kol kas jokiu ketinimu pokyciams neturiu. Ingakalnis visiskai teisingai surase apie santuokas, vaikai po skyrybu dievas zino, bet manau jei moteris tampa salies piliete, turi darba ir pan, o vyra neturi dedziu ir giminiu teiseju vaikas lieka su mama... antraip salis gina savo salies pilieti... (Kaip kad gina ir kokia Vokietija).
Kalbant apie darba, jau minejau ka veikiu, tai mano darbas yra vertejavimas praktiskai visiskai pagal universiteto diploma dirbu, tik kad kalbos ne tas kur universitete mokiausi.
Su saviskiu kalbuosi angliskai net nezinau kodel, ko gero mums taip patogiausia. Kiaulienos nevalges ir nenori valgyti, jam ir aviena nepatinka... Apie kiauliena is jo linksmu mitu prisiklausau biggrin.gif zodziu MV labai daug zino apie kiaules, bet nei vienos dar nera nei mates gyvai nei kas be ko ragaves esu tikra, kad ir neragaus...
Atsakyti
QUOTE(Netta @ 2009 05 20, 10:32)
Buvom išvažiavę į Antaliją - kelionė per vietinę agentūrą Seker travel kainavo 10 dolerių, buvom ant Tahtali kalno, 55 doleriai ir labai patiko kelionė Demre Myra Kekova ir nemažai pamatėm ir jūra pasiplaukiojom super, o žmogui kainavo 28 doleriai.

Netta,ar gali aprasyt kaip vyksta sios dvi ekskursijos? galvoju ar su 1.3m vaiku galetumem sudalyvaut g.gif

Dar pasakykit, turguj ir uz ekskursijas galima atsiskaityt doleriais?parduotuvese tik ju pinigais?nezinau,kiek cia planuot keist.. g.gif
dar parasykit,ka duoda valgyt vakarienei paprastai. anksciau,kur keliavom,emem tik pusrycius. dabar su vaiku,tai idomu,ar bus jam ka pasirinkt ..
Atsakyti
QUOTE(Natelė @ 2009 05 20, 21:49)

Dar pasakykit, turguj ir uz ekskursijas galima atsiskaityt doleriais?parduotuvese tik ju pinigais?nezinau,kiek cia planuot keist.. g.gif

Turguje ir uz ekskursijas galima moketi ir doleriais, ir eurais, ir lyromis. Parduotuvese, kuriose fiksuotos kainos mes esam atsiskaitineje ir doleriais, tik nezinau ar visi ju prekybos centrai ima doleriais. Man is viso buvo keista, kai be problemu kasininke su skaiciavimo masinele paskaiciavo kursa ir paeme is musu dolerius. Pabandziau isivaizduoti kas butu jeigu kokioje musu maximoje pabandytum vietoj litu paduoti dolerius ar eurus hihihi.gif
Atsakyti
Sveikos wink.gif

Mane visai draugai subalamūtino doh.gif ar reikia vykstant į Turkiją darytis kažkokį kelionių pasą? g.gif
Atsakyti
dar klausimukas. siandien MB gavo bilietus kelioniu agenturoj. keliaujam su 1.3 m vaikuciu. tai ji informavo,kad bendras lagaminu svoris gali but iki 60 kg. gal agenturos darbuotoja kazka sumaise. lygtai iki 2 metu vaikams nera tu 20kg. Kaip yra is tikruju? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Puella* @ 2009 05 20, 22:06)
Sveikos wink.gif

Mane visai draugai subalamūtino doh.gif ar reikia vykstant į Turkiją darytis kažkokį kelionių pasą? g.gif

tau reikia tiesiog paso, ne ID korteles, o paso, kitaip kur tau vizute iklijuos gi nesuveike bevizio rezimo...
Atsakyti
QUOTE(Puella* @ 2009 05 20, 22:06)

Kaip suprast kelionių pasą? Pasas yra pasas biggrin.gif Jeigu ruošiatės važiuot su tapatybės kortele, tai tikrai netinka, reikia paso būtinai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Natelė @ 2009 05 20, 22:07)
dar klausimukas. siandien MB gavo bilietus kelioniu agenturoj. keliaujam su 1.3 m vaikuciu. tai ji informavo,kad bendras lagaminu svoris gali but iki 60 kg.  gal agenturos darbuotoja kazka sumaise. lygtai iki 2 metu vaikams nera tu 20kg. Kaip yra is tikruju? smile.gif

Pasižiūrėk į elektroninį vaiko bilietą, ten parašyta kiek jam priklauso bagažo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Drute @ 2009 05 20, 22:13)
tau reikia tiesiog paso, ne ID korteles, o paso, kitaip kur tau vizute iklijuos gi nesuveike bevizio rezimo...

QUOTE(Martyna @ 2009 05 20, 22:14)
Kaip suprast kelionių pasą? Pasas yra pasas  biggrin.gif Jeigu ruošiatės važiuot su tapatybės kortele, tai tikrai netinka, reikia paso būtinai  4u.gif
Papildyta:

Vat ir aš taip galvojau, bet kažkaip po tokio pasakymo jau ėmiau mąstyt, gal iš tikro čia dar vienas kažkoks pasas lotuliukas.gif
Tai, sakau, ateisiu protingų žmonių čia pasiklausti biggrin.gif
Ačiū smile.gif
Papildyta:
Beje, gėriau prieš kelias dienas labai skanią turkišką obuolių arbatą thumbup.gif būtinai reiks atsivežti, ir daug, nes skanumynas neišpasakytas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Natelė @ 2009 05 20, 21:49)
dar parasykit,ka duoda valgyt vakarienei paprastai. anksciau,kur keliavom,emem tik pusrycius. dabar su vaiku,tai idomu,ar bus jam ka pasirinkt ..

Priklauso nuo to kiek žvaigždučių viešbutis 4u.gif
Lycus beach buvo atskiras vaikų meniu toks žemesnis, kur jie patys ir šeimininkavo, dėjosi ką norėjo biggrin.gif Ten visada buvo bulvyčių fri ir kasdien vis kitokios formos makaronų, o mėsiškas patiekalas kasdien kitoks maltinukai kvadrato formos arba apvalūs, kepta kalakutiena, vištienos blazdelės, troškinukai. Dar buvo dietinis meniu, ten buvo garinta mėsa ir garintos daržovės. Na, o pagrindiniam meniu būdavo kokie 5 karšti patiekalai (vištiena, kalakutiena, žuvis skirtingai paruošta, daržovių apkepai, makaronų patiekalas, kas antra dieną aviena ir jautiena) ir dar 2-3 lauke kepti ant grilio, garnyrui visada buvo ryžių ir skirtingai paruoštų bulvių, kasdien vis kitokia sriuba, na ir daržovių bei saldumynų asortimentas kasdien maždaug toks pats, mažai kas keitėsi 4u.gif
Atsakyti
O ash ir neradau tos obuoliu arbatos, nebent ta kuri milteliais, o ji man ziauriai sintetine pasirode doh.gif o ash shian dariausi plova su turkishkais prieskoniais doh.gif ten 30 prieskoniu mishinys. nu grynai valgem ir jautemes kaip turkijos vieshbutyje doh.gif ashtrus, reix pabandyti shashlykus pamarinuoti siais prieskoniais. plikoma juoda arbata thumbup.gif iberti nedaug reikia o pritraukia thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pelytte: 20 gegužės 2009 - 22:05