Nieko sau, net neįsivaizdavau, kokios diskusijos verda dėl dalykų, kurie man iki šiol visiškai aiškūs atrodė
Nepamenu, kad mane būtų kada nors kur nors papiktinęs maitinančios motinos vaizdas ar kavinėje rėkiantis vaikas. Pati namie nesėdžiu ir, jei reikia, maitinu viešoje vietoje, bet prisidengusi, nusisukusi. Tiesą sakant, net neįsivaizdavau, kad yra šitiek tuo besipiktinančių mamyčių, iš kurių kaip tik, atrodytų, lauktum pritarimo, palaikymo
Aš manau, kad nėra universalių taisyklių nei dėl to, kas vaikui PATINKA, nei kas TINKA. Gimus vaikui, yra ir pareigų, ir aukų, kurios negali gyvenimo nepakeisti, bet yra ir gyvenimas, kurį reikia toliau gyventi, kad galėtum kvėpuoti neužsidarydamas vien rutininėje namų erdvėje. Gerai yra tai, kas daroma su saiku, atsižvelgiant į vietą, laiką, individualaus vaiko pomėgius, poreikius, charakterį. Jei vaikas lengvai prisitaiko, toleruoja keliones, nerėkia, nepervargsta, kodėl su juo nekeliauti, o tuo pačiu ir nemaitinti kai jam laikas valgyti? O su rėkiančiu vaiku menkas malonumas iškylauti ne tik dėl aplinkinių ramybės, o visų pirma dėl savęs pačių - na koks malonumas keliauti su žviegiančiu vaiku?
Aš dabar, pvz., turiu tris vaikus, ir niekam negaliu jų visų palikti, jei noriu kartu su vyru kur nors ištrūkti. Vienintelė išeitis ištrūkti visiems penkiems, bet renkamės vietas, kur stogas nenučiuožtų nei mums patiems nuo savęs, nei nuo mūsų - aplinkiniams. Ir jeigu net tuomet kažkam atrodo, kad mes trikdom jų ramybę, tai, sorry, tegaliu pasakyti, kad mes irgi turim į kažką teisių.