Įkraunama...
Įkraunama...

kai tevai palieka viena vaika ligoninei

QUOTE(redmoonde @ 2009 05 15, 22:58)
...Buvau  dvyliktoke,susirgau plaučiu uždegimu,paguldė i ligonine..
Priešais mano skyriu kur gulejau buvo vaiku skyrius.
Ten gydėsi berniukas,gal 1,5 metu,tikrai nevyresnis.Mazai kalbėjo,ir vardeli zinau..
Pas ji niekas neatėjo,niekas nelankė,sesutes kalbėjo,kad mama  atnese ir paliko.. verysad.gif Su palatos drauge mes nueidavom pas ji,padėdavom pavalgyt,kremuku suskirdusia odyte patepdavom... verysad.gif
Sesutes jo nemylėjo,jei apsidarydavo,visai neskubėdavo sutvarkyti,o ir mums neleisdavo,tipo eikit i savo skyriu, uzsikresit  verysad.gif  verysad.gif
Paimtas panesioti rodydavo i uz lango vaikstancius žmones ir sakydavo-  te-te,te-te.
Širdis plysdavo kai reikdavo ji palikti verysad.gif
Praėjo nemažai metu,o as vis atsimenu ir pagalvoju vis,kaip jis dabar,kaip jam sekas?
Kažkaip man labai įstrigo visa tai,dažnai pagalvoju,dieve mano,kaip galima toki angeliuka dienai palikti,o čia su visam verysad.gif  verysad.gif

kažkam angeliukas, o kažkam bereikalingas vargas. galim verkt ir gailėt kiek norim, bet deja visų vaikučių nepriglausim ir nepaguosim. kiekvienam sava dalia. jei pradėtumėm gailėt visų pasaulyje nuskriaustų ir paliktų vaikų tai iš proto išeit galima. stenkimės geriau savo mažutėlius mylėt ir mokyt mylėt kitus 4u.gif bent vienu mažiau tokių bus.

Atsakyti
QUOTE(TimbaLimba @ 2009 05 15, 22:36)
Jei tokia situacija, kad kitaip neišeina, tai aišku negalima smerkti tėvų, palikusių vaiką ligoninėj. Bet jei šita situacija tokia, kaip aprašoma temos pradžioje, kad vaikas ligoninėj paliekamas vienas ilgam laikui ir aplankyti vaiko neatsiranda laiko, nors gal tėveliai ir galėtų, bet grubiai sakant ant vaiko px... Tada gi tikrai labai nefaina. Ir ne paslaptis, kad būna tokių tėvų. Ir ne tik tokių... Ne visoms moterims dievas davė įgimtą motiniškumą.

pirmausia tai koks tas ilgas laikas? Dabar ilgiausia , prie sunkiusių diagnozių yra labai aiškus lovadienių skaičius. Pora savaičių grubiai. Dažniausia trys - keturios dienos. Tai koks tas laikas čia toks nepaprastai ilgas. Juk ligoninėj ne svarbiausia kad būtų tėvai- svarbiausia ligoninėj medikai ir medikamentai. Va ligoninė tikrai ta vieta, kur tėvų gali ir visiškai nebūt. Į psichiatrinę ligoninę vaikus su tėvais iš vis neguldo ir labai griežtai riboja lankymą- išgyvena visi.
Man tai yra įdomu apie kokias karjeras kartais kalbama, sakykim dabar yra staliaus ir valytojos šeima. Valytoja gali sau leisti prabangą gulinėti po ligonines, jos kas nors klausia. Kažkokie kvaili prioritetai sakyčiau, geriau sausą duoną graušiu, bet gulsiu ligoninėn. O turgaus prekeivės? Kokios jų galimybės. Lankyti, taigi o namuose kiti vaikai, kiti darbai- kada lankyti? Ryte sakykim kokiuose Gariūnuose nuo keturių atstovi, grįžta, persipakuoja ir į kitą darbelį. Kada lankyt?
Kartais atrodo, kad didžioji dalis arba neturi ką veikt, arba neturi supračio, kad dar yra šalia žmonių kurie gyvena kitokį, labiau žemišką gyvenimą, su labiau žemiškom problemom, nei nulūžęs nagas ar pasisdėjimai klubuose.
Atsakyti
QUOTE(Kristule2895 @ 2009 05 15, 23:01)
Nes zmones nebegali tiesiog gailetis Gailetis kito zmogaus, ir to, kad negali niekuo padeti.

Gali gali. Ypač su polinkiu į mazochizmą...Kokia prasmė gailėtis ko tai, jei nieko nepakeisi?
Atsakyti
QUOTE(Kristule2895 @ 2009 05 15, 22:37)
O ''palikti likimo valioj'' tai Jusu zodyne mazdaug tas pats kas ''ismesti i konteineri''?

jūsų nuostata apie žmones- stulbinanti. Bandau suprasti- jūs čia taip savo gerumą matuojat, aš maždaug už visus geresnė nes taip nepasielgčiau g.gif Būtų nieko, jei tai nebūtų grįsta vienomis fantazijomis.
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2009 05 15, 21:32)
Dar panašaus pobūdžio epitetų bagažas neištuštėjo? Aš jau maniau, kad pakankamai išsisėmėt per pastarąsias pora dienų ir SM-as pailsės nuo tamstos. Pasirodo klydau...

Kaip tu gali apie mane ka nors manyti manes nepažinodama biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Nejuokink tu manęs.Ne is tu zmoniu esi,kuriu nuomonės paisau. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(salve123 @ 2009 05 15, 22:06)
Gali gali. Ypač su polinkiu į mazochizmą...Kokia prasmė gailėtis ko tai, jei nieko nepakeisi?

Dar vienas epitetas-storžievė.O tokia esi ,nes nesutari pati su savimi,panele rože...tep ,tep...nesidziaugi gyvenimu¬neturi gailescio¬nemyli žmoniu.Taškas
Kokia moteris gali negaileti vaiku?Man cia-baisiau negu baisu.Taip mes niekuo pradesim nesiskirti nuo vyru.Tegul jie zaidzia karus ir agresija,mes turime tai nusverti savo "gailestingumu",jei taip galima issireiksti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbanti: 15 gegužės 2009 - 22:15
QUOTE(alfija @ 2009 05 15, 23:04)
pirmausia tai koks tas ilgas laikas? Dabar ilgiausia , prie sunkiusių diagnozių yra labai aiškus lovadienių skaičius. Pora savaičių grubiai. Dažniausia trys - keturios dienos. Tai koks tas laikas čia toks nepaprastai ilgas. Juk ligoninėj ne svarbiausia kad būtų tėvai- svarbiausia ligoninėj medikai ir medikamentai. Va ligoninė tikrai ta vieta, kur tėvų gali ir visiškai nebūt. Į psichiatrinę ligoninę vaikus su tėvais iš vis neguldo ir labai griežtai riboja lankymą- išgyvena visi.
  Man tai yra įdomu apie kokias karjeras kartais kalbama, sakykim dabar yra staliaus ir valytojos šeima. Valytoja gali sau leisti prabangą gulinėti po ligonines, jos kas nors klausia. Kažkokie kvaili prioritetai sakyčiau, geriau sausą duoną graušiu, bet gulsiu ligoninėn. O turgaus prekeivės? Kokios jų galimybės. Lankyti, taigi o namuose kiti vaikai, kiti darbai- kada lankyti? Ryte sakykim kokiuose Gariūnuose nuo keturių atstovi, grįžta, persipakuoja ir į kitą darbelį. Kada lankyt?
Kartais atrodo, kad didžioji dalis arba neturi ką veikt, arba neturi supračio, kad dar yra šalia žmonių kurie gyvena kitokį, labiau žemišką gyvenimą, su labiau žemiškom problemom, nei nulūžęs nagas ar pasisdėjimai klubuose.

hm.. na šiaip pagal mano supratimą, tai vaikas yra tai, į ką mes investuojam save labiausiai. darbas, kad ir kaip pinigai būtų svarbu, vaiko nepakeis. o jei labai nori, tai ir laiko galima surasti...
o dėl to, kad "ligoninė ta vieta kur tėvų gali ir visiškai nebūt" tai nemanau kad vaikui gerai vienam likti ilgą laiką ligoninėj nelankomam... net nežinau, nematau reikalo ginčytis, kiekvienam pagal savo supratimą. bet kiek atsimenu save, tai kad ir kokia menka liga būdavo - sloga, ar tiesiog nuovargis, visada norėdavosi truputį daugiau tėvų dėmesio. argi vaikas to iš tėvų negali reikalauti? ax.gif
Atsakyti
kiekvienam paliktam vaikučiui yra sava istorija, ir tikrai negalima visų iš eilės teisti 4u.gif Na o aš savo vaiko vieno ligoninėje negalėčiau palikti schmoll.gif
Atsakyti
Ar vaikas visada turi turėti tai, ko jam reikia, tai, ko jis nori?

Ar skiriasi vaiko palikimas vieno ligoninėje ir tarkim vasaros stovykloje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 15 gegužės 2009 - 22:15
Mes nepalikinejam stovyklose,bijom,ne tie laikai.Gal but per daug saugom,bet ....jau geriau labiau rupintis ,negu maziau..
O tureti ka jis nori -ne.Tureti ,tai kas reikalinga -taip...o "reikalinga" -labai daug ko
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbanti: 15 gegužės 2009 - 22:19
QUOTE(Medinis @ 2009 05 15, 23:14)

visų pirma,vasaros stovykla ir ligoninė yra dvi skirtingos vietos. Ir skirk sergantį vaiką nuo sveiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 05 15, 23:14)

taip, skiriasi ir labai- ligoninėj saugiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(burbanti @ 2009 05 15, 23:17)
Mes nepalikinejam stovyklose,bijom,ne tie laikai.Gal but per daug saugom,bet ....jau geriau labiau rupintis ,negu maziau..

Yra atskira tema apie vaikų vasaros stovyklas. Galite nueiti ten ir pasakyti moterims kokios jos blogos. Gal kuri nors persigalvos ir nepaliks savo vaiko...
Atsakyti